| Autor |
Zpráva |
MARTAN
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 20:22
- Nahlásit
Prosim poradte,jak naucit psa ,aby daval pozor-aspon trosku- kdyz jdeme pres cestu,nebo se k ni blizime,ani ho nenapadne se zastavit,vubec netusi,ze by mohlo jet auto,kdyz je na volno a v blizkosti je nejaka postranni ulice,kde obcas nejake to auto jede,je mu to jedno a chodi si zleva doprava a zpet.Nemame ho od stenete,je mu 14 mes.a je u nas teprve druhy mesic,treba nebyl zvykly,ale co ted! KDYZ POZORUJU OSTATNI PSI TAK ORISCI CHODI SAMI A DOKONCE I PO PRECHODU!
|
evina
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 20:28
- Nahlásit
Martan:já bych s ním začala s nácvikem od začátku jako od štěněte.Já třeba dělám,když se blížíme k okraji silnice(zatím kde nic moc nejezdí),tak řeknu čekej,psa dojdu,odměním,dám k noze a přejdeme a zase dám volno.Po chodníku u silnice zatím chodí na vodítku,kvůli bezpečnosti ale když sejde do silnice,trhnu vodítkem a řeknu"chodník".
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 20:31 - Změnil/a: grendel
- Nahlásit
no pokud myslíš klasické obrubníky, je to jednoduché...jdeš a před každým přechodem na druhou stranu ps aposadíš a když budete přecházet, dáš mu nějaký povel(volno, jdeme, pojď, já dávám k noze) bude to trvat dlouho, zvlášť pokud začínáš takhle pozdě(nechápu proč, ale jde o to, od kdy máš štěně) mě to trvalo přibližně 3/4 roku, než jsem se mohla na ní spolehnout...jo a taky nacvičuj povel stůj, kdyby cokoliv, vždycky se hodí, když má pes úlet a nechce se mu zastavit před silnicí
|
MARTAN
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 20:53
- Nahlásit
Ja mam Lukase od jeho 12 mesicu a predtim s nim asi nikdo nic nedelal,takze mi dava poradne zabrat
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 20:55
- Nahlásit
aha...tak prostě důslednost, důslednost a důslednost..ani jednou nesmíš přejít silnici bez usednutí a povolovacího povelu...až to bude zvládat bezchybně, bude stačit, když se jenom zastaví
|
MARTAN
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 21:04
- Nahlásit
duslednost,duslednost....cela rodina se moc snazime,Lukaš taky,ale pak staci nejake male bezici dite nebo jiny pejsek a vsechno jde stranou,nejdriv utika pes a za nim ja.
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 21:13
- Nahlásit
tak si ho vem na dlouhé vodítko a když za něčím takovým vyrazí, trhni s ním...časem to pochopí, že nesmí
|
MARTAN
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 21:50
- Nahlásit
On to moc dobre chape,ze to nesmi.10 krat poslechne,ale kdyz je to lakadlo k nevydrzeni,proste vyrazi.Pokud je na voditku a dam mu sedni,neni celkem problem.Ale kdyz je volne,tak se proste rozbehne,nekdy si to rozmysli a na zavolani se vrati,ale nekdy si proste udela,co chce.Cim vic deti krici a utikaji pred nim,tim ma lepsi naladu a chce si hrat
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 07:57
- Nahlásit
Já mám s pesanama při přecházení silnic, ulic a dálnic pokaždé problém s tím, že by to nejraději přeletěli hned na druhou stranu.... takže prostě preventivně na vodítku, na chodníku před přechodem důrazné "sedni" a pak je to v pohodě.... Já bych tedy psa nenechala - ať by byl sebelépe vycvičený v přecházení silnic - nikdy bez vodítka - náhoda je blbec a stát se může cokoli, pes se něčeho lekne apod....tohle prostě neriskuju.
Jinak náš starý knír se naučil - a učím to i mladého choďáka a křížence z útulku- že přecházet dálnice se smí jen, pokud se ozývá to souvislé cvakání (signál pro slepce).....Takže když jednou u nás vypadli semafory a my pak čekali s knírem na přechodu, tak on nechtěl přejít páč neslyšel signál....
|