| Autor |
Zpráva |
wami
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 12:43
- Nahlásit
Ač dítko vesnice, kterému pořád čouhá sláma z bot, jsem nucena momentálně pobývat ve městě, na sídlišti k tomu.
Tak jsem tak vylezla ven se skorovlkem a bíglicí na čurpauzu, protože za chvíli vyrážím tvořit pracovní hodnoty.
Venku stojí pět ježibab s jozefčíky, jen pometla jim chybí... Psiska vylitnou, bíglice nahlásí ježibaby, pak jdou oba okošení pesi čurat a kakat, pobíhám okolo s pytlíkem na sebrání nepatřičností. Vtom přilítne jofezčík (neokošený, neobojkovaný, osvetříkovaný) a na kadící skorovlče začne hytericky ječet. Skorovlče utne, koukne na jozefčíka a jde si k tomu neonovému svetříku čuchnout.
Tu náhle hejno babic spustí hysterický povyk, ať si psa uvážu, když je takovej... atd. atp.
Ohradila jsem se, že skorovlče má aspoň ten koš a čuchnutí není trestný, načež čarodějnice s výkřiky braly svetýrky do náručí (teda jen toho jednoho, kterého se jim podařilo ulovit, zbytek pobíhal okolo a vytvářel chaos), skorovlče už je dávno mělo někde v paži a šlo jinam, ale babice se nedaly a hysterickými výkřiky obšťastňovaly aspoň mě.
Vykašlala jsem se na ně a šla pryč, s přesvědčením, že až je příště s neokošovanými a neovodítkovanými hafíky uvidím, skorovlčeti ostentativně sundám koš s výkřikem, že teď se teda nemusí ničeho bát...
----------
Brrr, potřebovala jsem se z toho oklepat a vypsat. Nadávejte si tu společně na malé a velké psy, neboť všichni jsou hnusní, malí ukusují velkým nožičky a velcí přerážejí košem a tlapami malinkým páteř...
|
shmoldie
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 12:50
- Nahlásit
ach jo - já s tebou úplně soucítím
mně vždycky přítel říká - hlavně se s nima vůbec o ničem nedohaduj, dělej jako kdyby tam nebyly. Tak to tak dělám a pak sem doma sama na sebe hrozně naštvaná, že si ty kecy nechám líbit a nic jim neřeknu - jenže je to zase asi fakt lepší se s nikým nehádat a prostě se na to vykašlat
|
wami
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 12:57
- Nahlásit
shmoldie
to delam vetsinou, ze je ignoruju, ale dneska uz mi proste vylitl adrenalin...
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 13:00
- Nahlásit
Tady ty lidičky protivní, ikdyby jste se s nimi nakrásně zhádali, tak to stejně ničemu nepomůže, protože oni si budou mlet pořád svý. Myslím tím ty uřvaný hysterický babky, co si myslí, že jejích svetříčkoví jezevčíci a pudlíci jsou jediní na světe..
|
Hanna
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 13:03
- Nahlásit
jo tak jsem si taky užívala mnoho let v městském parku..to byly sceny ..ted ziju jinde,na konci malého města,kdyz venku potkáme jednou za týden jiného psa,je to velká náhoda..docela se nám všem po těch dramatických okamžicích stýská..
škoda,že jsem si ty historky těch devět let nepsala..mám velkého i malého psa..takže znám asi situace z obou stran..
majitelky pudlíků jsou také dosti hysterické,zvláště od jistého věku..jednou po parkove louce běhaly naše dvě fenky s košama na hubách a přiběhl pudlík,lítali,hráli si,pohoda..najednou se majitelka pudlíka objevila a zdálky křičela..takovej velkej pes a bez koša..a když přišla blíže,říkám ale ona má koš podívejte,..a ona se zastyděla, odešla,ale ani se neomluvila..
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 13:09
- Nahlásit
já mám akorát reakci na to, když si někdo bere psa do náručí a to i přesto, že já mám svého u nohy popř. na vodítku - Altárku podívej, pejsek by tě sežral, tak se musí nosit.....
|
handula
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 13:27
- Nahlásit
U nás chodí jedna zmalovaná a nafintěná padesátnice se stejně zmalovanym a nafintěnym raťafákem. Mám to štěstí, že vždycky když jdu ven, tak je venku taky. Náš pes má zákaz vůbec na toho psa koukat a to od tý doby, co si ji (myslím tu fenu) očuchával, načež přilítla ta bordelmamá se slovy: "Pojď ti moje beruško, lásečko, miláčku, sluníčko, ať tě ani nenapadne čuchat k tomu velkýmu zlýmu psovi, vždyť jsem tě před chvílí koupala" - jakože já mám psa prase nebo co A tuhle větu opakuje pravidelně když ji potkám. A přitom to je normální hnusnej malej podvraťák, smíchanej se všema panelákáčema v okolí, takže rasa neidentifikovatelná, ano pravda, paní ho koupe v Savu, je úplně ale úplně bílej. Pes chodí oblíkán dle módních trendů, tak aby jim to s paničkou ladilo, fakt děs. Jsem alergická na tyhle vyfintěný a oblečený psy, pak se to totiž ani psem nedá nazývat. Vždycky ztropí takovej hysterák, že náš pes nechápe, a já taky ne. No nic, tak jsem si apson zanadávala a ulevilo se mi....
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 13:31
- Nahlásit
birma
taky dobrej argument, tohle by mě fakt nenapadlo. Mě zas naštvala jedna ženksá, když jsem šla s Píďou po městě, upozorňuji, že psovi byly dva měsíce a vážil asi třináct kil, tak na mě ženská (bez psa, bez dítěte, bez pádnýho důvodu proč by se měla obávat o svůj život) začala ječet co si to dovoluji, chodit s ttimhle bojovym psem na ulici bez košíku, jediný na co jsem se zmohla s Píďou v náručí bylo trapný koktání, až doma v klidu mě napadlo, co všechno jsem jí mohla říct - prostě nejsem pohotová, já jsem takovej ten loula
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 13:34
- Nahlásit
birma
Altárku podívej, pejsek by tě sežral, tak se musí nosit.....
to je dobrej fór, já snad něco podobnýho použiju na tu babu s hysterickejma "pepinama" (jezevčicema:biglol , až je zase potkáme.....
|
evina
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 14:34
- Nahlásit
až doma v klidu mě napadlo, co všechno jsem jí mohla říct Tak to já to samé...také mi to dojde až doma.Já zase šla se štěníkem(4,5měs.)a měl náhubek.Na lavičce baba s ratlíkem.Pes na navíjecím vodítku přes celou šířku chodníku.A když můj přiběhl k tomu psovi aby si ho očuchal,tak ten(zřejmě kvůli náhubku)spustil hysterický řev.A baba začala na mě hulákat,co to mám za debilního psa,kterej jejího napadl.Fakt jsem zuřila protože na první pohled bylo znát,že mám štěně které si chce jen hrát a neudělalo vůbec nic jiného,než si k druhému psu čuchlo.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 14:44
- Nahlásit
tak tohle si budu pamatovat - pravda, už jednou mě něco podobného napadlo, když si přede mnou brala ženská malého knírače do náruče se slovy: pojď ke mě, ať ti něco neudělá
já mám tyhle zážitky také každou chvíli, jelikož jsem sídlištní a bohužel jich nebylo málo ani když jsem bydlela mimi město.
aktuální mám, že se na mě z ničeho nic rozeběhl nějaký střední hysterik s šíleným řevem až jsem ztuhla, čubinu hodila za sebe (to už mám nacvičené) a se slovy "vypadni" jsem tak přemýšlela, co hodlá řvající páneček konečně udělat. jediné co dělal, že dál řval "pocem!!", ale aby zrychlil svůj krok a psa si tedy alespoň odtáhnul, to ho nenapadlo. no, když jsem viděla, že pes dořval, páč mu asi došlo, že tady nemá šanci, chystala jsem se odejít. jeho páneček už se také blížil, ale omluvu nebo cokoliv, toho jsem se nedočkala. jediné na co jsem se zmohla, byla poznámka, že by to příště chtělo trošku rychleji, ale tu snad ten blbec ani nezaznamenal. jen jsem si dala předsevzetí, že příště tyhle zmetky už asi rovnou nakopu.
druhá aktuální historka, o trošku pozitivnější. byla jsem s pejsou po dlouhé době v hospodě. na psy tam jsou zvyklí, mohou se pohybovat volně, takže tam tak chodila i moje zvědavka. no, najednou šílený řev, jak když někoho vraždí a letící černá čmouha. říkala jsem si, co se stalo, kort když se stejně nechápavě tvářila i moje čubina. stalo se to, že moje trdlo vyčmuchalo pudlíka majitelů, který si očividně nechtěl hrát. už jsem se bála, že dostanu zas vynadáno, a´t si tu svou bestii vezmu jinam, páč ten řev byl opravdu neskutečný. ale majitel jen zakroutil očima, vrazil pudla dceři do náruče a vykázal ven. ale tohle byl snad první majitel malého psa, který se na věc díval ve prospěch velkého
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 14:45
- Nahlásit
wami
Tomu říkám barvitý popis.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 14:47
- Nahlásit
No já většinou jen obrátím oči v sloup a doma mě taky napadá spousta věcí, co jsem měla říct, ale nedávno mě jeden chlápek tak naštval, že jsem i sprostá byla. Jde kolem psa, máchá rukama jak vrtulník a téměř mu je nacpe do huby a pak na mě ještě vřeští, kde má náhubek. U nás je ve vyhlášce buď vodítko, nebo náhubek. Tak jsem se ohradila a on na mě začal vyřvávat něco o krávách atd. a jelikož jsem neměla zrovna dobrej den, tak jsem koukala, co to ze mě lítá za slova...
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 14:51
- Nahlásit
nefer
já jsem se dříve bála jednat proti cizímu psovi ve prospěch svého - byla jsem posera, ale od té doby, co mi pejsu napadl o hodně větší pes a jeho panička nereagovala na mou výzvu ať si psa chytí (byl zakouslý do toho mého - můj byl ještě štěně), tak jsem toho agresora normálně nakopala a seřvala tak, že to nečekal a stáhl se.......mému psovi se naštěstí nic nestalo, ale od té doby jsem díky tomuto incidentu připravená vždy na všechno a schopná v zájmu svého psa opravdu "vraždit", pokud mi po něm jde cizí pes s úmyslem ublížit......Můj pes taky díky tomu ví, že se nemusí hned bránit, protože ho ubráním já.....Vůbec se strašně divím, že jsem ještě od těch cizích psů nebyla pokousána.....(asi v těch vypjatých situacích ze mě vyzarovala taková agresivita, že si to ti psi rozmysleli...:biglol
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 14:52
- Nahlásit
a ještě jedna věc o primitivnosti některých lidí. je to několik měsíců zpět, kdy jsem sem psala o tom, že mi na čubinu vyjel kokr sousedů (už po několikáté) a já už se proti tomu ozvala, že psa příště nekompromisně nakopu, když si ho nebudou hlídat. na to šla na mě smršť vulgárních nadávek, že jsem blbá kráva, jestli už jsem viděla aby malý pes sežral velkého apod.
jelikož byl majitel bývalý kolega z práce mého přítele, šel si to s nimi právě můj přítel pár dní poté v klidu vyříkat, samozřejmě bezúčelně. ale od té doby máme nepravidelně na rohožce před dveřma žvýkačky. asi bude každému jasné odkud vítr vane (mimochodem už se paní majitelka i sama prořekla, tak to vypadá, že bude klid). ale já takhle primitivní chování prostě nepochopím
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 14:55
- Nahlásit
nefer
to máš ještě dobrý - sousedovic pes pokousal i mě (teda snažil se a já pak měla hezkou modřinu), když jsem kolem něj procházela. Je pravda že jsem v zájmu sousedských vztahů ani necekla, protože my jsme se do baráku přistěhovali před nedávnem a já nechci kalit vody....
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 15:00
- Nahlásit
Evik
já se bojím pořád a přiznám se, že se bojím těch menších víc než velkých. třeba na toho kokra viz výše bych nesáhla ani za nic. vyhýbám se mu jak čert kříži a kdykoliv se mi to nepovede, rozbuší se mi srdce. třeba když jsem mu tenkrát stála tváří v tvář, děkovala jsem bohu, že se nechal ořvat a nemusela jsem se ho dotknout.
ale velkého psa klidně nakopu a doma si pak říkám, jestli nejsem blbá. s čímž už mám také zkušenost. to ale nebyl agresor ale nadrženec, který se z ničeho nic vynořil, že mi jde čubinu nakrýt. tohle se mi vlastně stalo už dvakrát. ale to jsou takový odholanci, že ani kopanec je nezastavý. člověk ho odkopne a on přijde z druhé strany ale to jsou situace, kdy má člověk pořád prostor přemýšelt.
myslím, že kdyby šlo opravdu do tuhého, budu mít také rudo před očima a bránit svou čubinu stůj co stůj
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 15:09
- Nahlásit
to máš ještě dobrý - sousedovic pes pokousal i mě
já spíš měla nahnáno, že mě pokouše majitelka, když se ke mě hnula z napřaženou rukou naštěstí si ale včas uvědomila, že by jí to asi ještě hodně stálo, sáhnout na mě
ale uznávám, že v tomhle mám fakt štěstí. potkávám jen ty "slovní hrdiny" a jsem za to fakt ráda. kámoška už si takhle v parku vysloužila od chlapa pár facek, když se ozvala, že nevidí důvod, proč by její pes měl mít košík, když je na vodítku
ale dám ještě jednu vtipnou historku do éteru. já mám čubinu ve městě vždycky na vodítku. takhle jsem šla i po mostě s tím, že se mi chtělo smrkat - kapesník na zádech v batohu. čubina tedy dostala "sedni", vodítko jsem jí položila na záda a hrabala kapesník. z ničeho nic se ke mě zezadu přiřítil rozčílený chlap, ať si toho psa okamžitě odtáhnu jinam, že tam nemá co dělat, že tam se nesmí kadit apod. V šoku jsem pána upozornila, že ten pes pouze sedí. Byť stál pán přímo vedle a moc dobře mohl vidět, že z čubiny nic nepadá, dál si mlel svou, že to vidí, pes kadí a to se tam nesmí, mám si ho odtáhnout na trávu a kdo to kdy viděl, aby pes takhle v podřepu (přidal názornou ukázku) jen seděl. Fakt jsem z toho byla mimo a ještě chvíli se vzpamatovávala, jak rychle pán přiběhl, tak rychle i s poznámkou, že tohle už není možné zmizel
|
Anonymní
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 15:29
- Nahlásit
Nejsem důchodce, mám malého, poslušného psa se zkouškou (nehysterického, socializovaného). Beru si ho do náruče, když se na mi na neznámém přicházejícím nebo míjícím psu něco nezdá - a už mu to zachránilo život. Nedám na řeči majitele, že ten jeho pes je hodný a poslušný - dokud se nepřesvědčím, že tomu tak opravdu je. Několikrát se mi to vyplatilo.
Neodsuzujte někoho, jen proto, že si bere psa do náruče.
Zkuste se vžít do role majitele 4 kg psa, jak vám by bylo, kdyby ho napadl např. howawart. Raději si ušetřím ošetření psa veterinářem, pooperační péči o něj, dohadování s majitelem a v neposlední řadě i psychiku psa - aby se venku nebál dalšího napadení, to srovnání také trvá nějakou dobu (zkušenost mojí sousedky).
Fakt mi vadí, když si já venku bez problému přivolám psa a dám na vodítko a k nám si to šine NO a jeho majitel na mě ze 30 m volá, že jeho pes je hodný, nic nedělá a na přivolání nereaguje.
Dřív bývalo takové nepsané pravidlo, že když si jeden z majitelů dal psa na vodítko, automaticky to udělal i ten druhý:
1) odbylo tím dohadování, přivolejte si svého psa, můj pes je nemocný, nebo hárá mi fena nebo jiný důvod, proč si nepřeju, aby se k mému psi přiblížil jiný pes
2) můžete se v klidu domluvit, když vidíte, že psi jsou v pohodě, že je pustíte na volno.
|
Hanka20
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 15:30
- Nahlásit
To já jsem nedávno venčila svýho pesana (dobrmana), měla jsem ho na vodítku (venčím ho po jednom otřesném zážitku zásadně bez košíku) a proti nám si to šine tlustej a kříženej ohař a za ním si jde jen tak pomalou chůzí páníček a čte si noviny.O psa se samozřejmě vůbec nezajímal.Dala jsem si svýho pejska k noze a nakrátko, protože jsme s tímhle psem už měli jeden konflikt (můj pes po ostatních nevyjíždí do doby než si začne ten druhý). Pes se k nám blížil tak jsem na chlapa zavolala, aby byl tak laskav a chytil si ho nebo dal na vodítko. Víte co mi odpověděl? No, že ale žádný vodítko nemá a tudíž si ho chytat nebude....Obvykle se s nikým nehádám, ale tohle mě tak rozpálilo, že jsem ho na místě seřvala.Už ani nevím co jsem mu všechno řekla a zrovna příjemný to nebylo.Chlap teda objal svýho psa okolo krku, který stejně po mým vyjel a málem se tomu blbečkovi vyrval, tak jsem ho seřvala podruhý a od tý doby nás radši velkým obloukem míjí.....
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 15:41
- Nahlásit
A přitom to je normální hnusnej malej podvraťák, smíchanej se všema panelákáčema v okolí, takže rasa neidentifikovatelná,
Tak tohle sis mohla odpustit, copak jsou voříšci něco míň než psi, co jsou určitý plemeno?
Jinak u nás chodí pán s jorkem nebo nečím podobným a toho psa fakt nemám ráda, kdykoliv ho vidím tak si (už) dávám psici za sebe nebo k noze. Poslední setkání proběhlo tak, že chlap šel se psem, viděl můj pohled stylu, že jestli se ten pes přiblíží, tak už fakt poletí, tak se pán rozhodl přejít se psem přes silnici (psice byla posazená za mnou). Jenomže pes si v pul silnice uvědoil, že mi po psici ještě nevyjel a tak se začal vracet k ní. Páneček si psa sice přivolával, ale ten na něj zvysoka kašlal.... Psice pořád seděla jak přibitá za mnou, protože jsem pořád říkala, že "Nesmí". Když už se ten pes k ní přiblížil zezadu (obešel mě), tak jsme ji nechala aspoń vstát. Chlap furt čuměl jak debil a až potom co jeho čokl (promňte ten výraz) začal po feňuli vyjíždět, tak se teda uráčil a šel si pro něj... Už několikrát sem si říkala, že příště, až ten pes dojde a vyjede mi na mou psiic, tak poletí, ale pořád se tak nějak držím a říkám si, že pes za debilního pánečka nemůže....
|
Anonymní
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 15:44
- Nahlásit
Hanka20
Na slušnou prosbu, aby si majitel zavolal svého psa mi odpověděl, že ho přivolávat nebude, protože to ten pes neumí howawart, v té době 11 měsíců, k dnešnímu dni vím prokazatelně o 3 psech, které pokousal a museli být ošetřeni veterinářem.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 15:52
- Nahlásit
Anonymní
no na takove lidi potom uz plati jenom jedna slusna prosba. at chodi se svym psem nekde jinde. pokud neuposlechnou, hrozi jim, ze budou osetreni tentokrat oni ...
|
klára
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 15:52
- Nahlásit
Evik
a jak velkému psu jsi se postavila? já si to jednou musela vyříkat s rozzuřeným NO a ještě dnes se mi při té vzpomínce rozklepou kolena, od té doby mám k NO averzi a mám pocit, že příště bych to už nezvládla - ten pes byl bez pána, bylo to v polích a mě letělo hlavou, že jestli roztrhá mě, tak zabije i tu moji šmudlu mrňavou, nikomu bych nepřála to prožít
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 16:00
- Nahlásit
wami
Taky bydlim na vesnici,spíš na samotě u vesnice,takže problémy se sousedama mi nehrozí.Ale zážitek s hysterickejma důchodcema mam taky slušnej.Byla sem s Kimoušem v lese,s náma byla sestřenice a její kokr.V dálce před náma bylo uprostřed lesa zaparkovaný auto a viděla sem,že kolem něj pobíhá baba se psem.Tak sem Kima zavolala,dala na vodítko aby toho psíka neběžel vítat,dala sem mu "k noze" a v klidu a míru sme míjeli auto.Podotýkám,že kokr byl na volno a Kimovi nebylo ani půl roku.U toho auta stál dědek a jak sme se přiblížili,tak začal hulákat jako proč ten velikej pes nemá košík,že takovej velkej pes musí mít pořád košík,u toho malýho to prej nevadí.jen sem stála a zírala-měla sem sto chutí pustit Kima na volno,když bylo dědkovi málo,že je na vodítku.A dědek jančil dál,že tady má manželku se psem a co kdyby je ta vobluda bez náhubku pokousala a v lese je plno lidí s malym psem a co kdyby je ten můj bez náhubku pokousal.Pak to zakončil tim,že velkej pes musí mít všude náhubek,že na to sou zákony...Neřekla sem asi půl slova,sestřenice se svíjela smíchy a pokračovali sme v cestě..
Kalliope
Taky mě napadlo až doma co všechno sem mu mohla říct...Měla sem ho nechat zavolat policajty-zajímalo by mě,co by jim vadilo víc,jestli pes v lese se známkou na vodítku nabo auto zaparkovaný uprostřed lesa..
To už je prostě úděl majitelů velkejch psů-poslouchat ječení hysterickejch důchodců..
|
Hanka20
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 16:16
- Nahlásit
Anonymní
No to je teda něco, tuhle větu by si za klobouk nedal. Takový lidi by si neměli pořizovat velkýho psa, když ho nezvládnou....a nebo vůbec žádnýho
Hrůza,hrůza
|
handula
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 16:25
- Nahlásit
Eimy
Tak tohle sis mohla odpustit
to teda nemohla....jakej pán, takovej pes...
a nebuďte tak nedůtklivý..prostě jsem napsala, co jsem napsala....
|
shmoldie
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 16:30
- Nahlásit
[i]aktuální mám, že se na mě z ničeho nic rozeběhl nějaký střední hysterik s šíleným řevem až jsem ztuhla
a nejsi z Prahy? jednoho takovýho doma mám s oblibou to dělá v 1 hodinu ráno, aby jí bylo pořádně slyšet (ale má košík a poměrně hodně slušný přivolání) a pravda je, že já se většinou ani nestihnu těm lidem omluvit, protože si nejdřív snažím pořešit svýho psa, navíc si pro něj nechodím, ale on musí přijít ke mně - takže jsme to asi možná nebyly my , jestli jo, tak se omlouvám dodatečně
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 16:32
- Nahlásit
handula
dobre delas. ta moje je taky takovy maly podvratak smichany se vsim z okoli a rasa neidentifikovatelna (i kdyz jsem se snazil vydavat ji za labradora, ale to jen proto, abych mohl na jejich forum).
jenze u nas je ten rozdil, ze jelikoz plati jakej pan, takovej pes, tak ta moje neni vubec hnusna, naopak je to krasavice inteligentni. a za jeji necisty puvod se vubec nestydim
|
shmoldie
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 16:39
- Nahlásit
jirikovo[b][/b]
jojo u nás je to něco podobnýho - ona hezká mixka, já nic moc, ona hysterka já celkem v pohodě a moje druhá čubina je v pohodě a moc hezká (že by byla po páníčkovi?)
|
handula
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 16:40
- Nahlásit
Jirikovo
tys na to kápl. Taky mám krásnýho a inteligentního psa...(prostě celá panička)..
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 16:47
- Nahlásit
handula
a to kazdej rozhodne rict o svem psovi proste nemuze ...
|
handula
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 16:52
- Nahlásit
Jirikovo
no řict to může, otázka je, jaká je skutečnost.....
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 16:53
- Nahlásit
handula
ja myslim, ze takhle moc lhat neumi ani Garfield
|
handula
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 16:55
- Nahlásit
Jirikovo
no nevim, já myslím že umí dost....
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 17:02
- Nahlásit
a nejsi z Prahy? jednoho takovýho doma mám
ne nejsem z Prahy
ale má košík a poměrně hodně slušný přivolání
takové lidi mám ráda, když si uvědomují "mezery" svého psa a přizpůsobí se jim ať je velký nebo malý a rozhodně bych se nerozčilovala.
a pravda je, že já se většinou ani nestihnu těm lidem omluvit, protože si nejdřív snažím pořešit svýho psa,
to se stává ale já si obvykle vystačím i s omluvným úsměvem, když vidím, že se majitel snaží a není mu to lhostejné. sama se musím přiznat, že se mi to také několikrát stalo. každý normální pejskař snad pochopí, že se nějaká "nehoda" stát může, že i pes má svá telecí léta. takže jsem se také dostala do situace, kdy mi čubina prostě za někým zdrhla a nereagovala na přivolání. to jsem po ní hned skákala a začla s "výchovnou", takže nějaká omluva se nestíhala. pro mě je ale jistý druh omluvy i tohle, prostě že tu situaci řeším a nepřehlížím.
navíc si pro něj nechodím, ale on musí přijít ke mně
to už bych možná milá nebyla - nedokážu si tu situaci představit. pro mě přichází v úvahu přivolání jedno, max. druhé. pokud pes nereaguje, jdu pro něj. ale přivolávat dokud nepřijde a nechat psa obtěžovat... to je přesně to, co nemám ráda
|
handula
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 17:05
- Nahlásit
nefer
teba jsem dlouho neviděla....
jak roste tvoje zlaticko? už je to velká holka - bude jí rok, nebo už byl?
|
Hanna
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 17:08
- Nahlásit
musím dodat,že se i mě párkrát stalo,že když naše velká čubinka šla očuchat něco víc než destkrát menšího než je ona,že začalo hysterické řvaní a pískání a dočkala jsem se od majitelů omluvy,prominte ona ta naše je hrozně hysterická..takže ne všichni majitelé malých pejsků jsou dementi
Díky bohu.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 17:08
- Nahlásit
handula
už jí je 15 měsíců a když mrkneš na můj profil, najdeš tam její webovky. je to prostě moje zlatíčko, co jiného říct, je prostě nejlepší a úžasná
|
Hanna
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 17:10
- Nahlásit
dodávám,že setkávání s malými pejsky pro jistotu asistuji a vysvětluji všem ,že se nemusí bát..když už se potkají podruhé je vše v pohodě
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 17:11
- Nahlásit
Hanna - všichni ne, to je fakt a ani všichni důchodci nejsou hysterky. I když pravda - důchodce znám takového jen jednoho a tím je, přítelova babička. Ta vždycky svého tlustého křížence jezevčíka sjede jen co vycení zuby a je jí jedno, že je malý a ten druhý velký.
|
Hanka20
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 17:15
- Nahlásit
To je pravda, všichni důchodci co maj malý pejsky nejsou blbý.
Potkávám se s jednou paní, která má křížence jezevčíka a je to hrozný divoch.Můj hafan je dvakrát větší a vždycky spolu nezřízeně řádí.Pani je z toho vždycky nadšená a má hroznou radost, že se tak vyřádí. .
|
shmoldie
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 17:27
- Nahlásit
nefer
no ona naštěstí na to druhý přijde, protože jakmile vidí, resp. slyší řetízkovej obojek, který letí při třetím přivolání, tak už radši ztichne a metelí zpátky
|
evina
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 18:04
- Nahlásit
Dřív bývalo takové nepsané pravidlo, že když si jeden z majitelů dal psa na vodítko, automaticky to udělal i ten druhý:
1) odbylo tím dohadování, přivolejte si svého psa, můj pes je nemocný, nebo hárá mi fena nebo jiný důvod, proč si nepřeju, aby se k mému psi přiblížil jiný pes
2) můžete se v klidu domluvit, když vidíte, že psi jsou v pohodě, že je pustíte na volno.Můžu vědět o jaké době dřív mluvíš?Já si prvního pejska pořídila před 20lety a tenkrát většina pejsků(alespoň co jsme bydleli)běhala na volno.Naopak teď se majitelé straní a "hrají"si na vlastním písečku.Také jsem měla malé psy ale když mi majitel řekl,že jeho nic nedělá,tak jsem se nebála.Do náruče by se mi stejně oba nevešli.Nejhorší jsou stejně situace kdy se na vás vyřítí pes a majitel v nedohlednu.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 19:08
- Nahlásit
nefer
ale uznávám, že v tomhle mám fakt štěstí. potkávám jen ty "slovní hrdiny" a jsem za to fakt ráda. kámoška už si takhle v parku vysloužila od chlapa pár facek, když se ozvala, že nevidí důvod, proč by její pes měl mít košík, když je na vodítku
Ještě že se to nestalo mě - pán by pak měl asi důvod mě zažalovat, protože pes by ho nenechal mlátit svojí paničku.....
Anonymní
Neodsuzujte někoho, jen proto, že si bere psa do náruče
jáí psala, když si lidé berou psa do náruče, přestože já mám svého u nohy popř. na vodítku, pokud by se potuloval volně kolem nebo se k malýmu pejskovi blížil, tak neřeknu ani půl slova
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 19:32
- Nahlásit
handula
Tvoje věc, ale nadávat na psa kvuli pitomýmu majiteli? Resp ne na jednoho psa, ale urážet tim v podstatě všechny podvraťáky? Sorry, ale fakt takovýhle lidi "miluju"
|
wami
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 19:33
- Nahlásit
Ja nevim, mam relativne malyho psa (biglici) i velkyho, kosik maji na sidlisti fakt vzdycky oba - nemam nic proti normalnim majitelum malych ci velkych psu...
Potkala jsem i par takovych, co si strasne aktivne tahali westa do naruce, tak povidam, nebojte, ten muj je hodnej, cuchne a pujde a oni odpovedeli: "Ale ten nas ne, ten by ho pokousal!" . tak to taky beru s povdekem, vi, co maji a ridi se tim.
Ale proste baba, ktera na psovi nema ani voditko, jeji pes otravuje a neni schopna si ho ani chytit a ani privolat a jeste na me hystericky rve, jakotze ja netaham psa s kosem jeste i na voditkum, tak to uz neunesu...
A je mi jedno, jestli je to v tu chvili velkej nebo malej pes, proste jsem se zas srazila s debilem - to je ta nejhorsi srazka...
Pricemz kdyz vidim, ze si nekdo psa privola a potkat se s nama navolno nechce, tak si taky psy privolam a bud se minem, nebo po dohode pustime...
|
evina
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 20:19
- Nahlásit
Mě teda docela vadí,že tady na sídlišti má málokterý pes košík.To by mi tolik nevadilo,jako to,že když ho dám svému,tak si ostatní myslí,že mám buď psa zabijáka nebo jejich mazlíka košíkem utluče!
|
wami
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 20:41
- Nahlásit
evina
Jo, tak presne tak nejak...
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 20:46
- Nahlásit
sama venčím jednoho NO a vlastním bíglici...bydlím v Praze...zatim sem nepotřebovala nasazovat a ni jednomu psu náhubky a NO jsem nikdy ani nedala vodítko, bíglici občas, v centru, ale jen bíglici, protože se bojí lidí...lidi jsou dost často hysterický, je to hrůza, ale kvůli tomu přeci nechci omezovat svoje psy různými zbytečnými proprietami(náhubky, vodítka)...většinou, když lidi zjistí, že ten NO se po nich skoro ani neohlídne, když mu přišlápnou nohu nebo něco jiného(omylem), tak se uklidní a je to v pohodě
|
wami
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 20:50
- Nahlásit
grendel
jenze tady po Brne chodi svestkaci jak zjednani, podle vyhlasky musi mit pes bud to, nebo ono, a me jde o tech pitomych 10 minut sidlistem, nez vylezu na obrovskou louku a do lesa...
A to nez mit problemy, tak jim ten kos necham...
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 21:00
- Nahlásit
wami
to já jsem zvyklá zase tady v Praze, že policajtům je to jedno...dnes jsem prošla kolem policajta na chodníku s mími 2 psy na volno a s kamrádčinou čubinou na volno a ani nemrkl....
|
evina
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 21:42
- Nahlásit
grendel:taky jsem z prahy.Tady zrovna kontrolovali,je to něco přes měsíc a musel mít pes buď náhubek nebo vodítko.Ale jen upozorňovali.Ono asi záleží co zrovna mají nařízeno...jindy chodí a ani si nevšimnou.Takže bych řekla,že záleží,co jim nahoře nařídí...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 21:44 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Ako vas citam, tak sa hanbim. Moj pes beha navolno a v zivote kosik nemal (mimo MHD). No, ale este sa nenasiel nik, kto by mi na to nieco povedal... Musim asi natrafit na toho "spravneho"...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 21:59
- Nahlásit
pigie
jenze Slovensko je svym zpusobem pro psy jeste porad raj... Mame tam stene, Lumpova brachu, ve Vranove... Tam je pohoda, akorat, ze nemaji nikoho, s kym by se pes mohl vylitat...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 22:02
- Nahlásit
wami
To asi hej, aj ked Bratislava je predsa len trocha ina ako Vranov Doteraz mam pred ocami mestskych policajtov, ako sa milo usmievali na Huga, hoci nemal kosik ani nebol uviazany Podla mna to nebolo len kvoli tomu, ze posluchol na povel k nohe
|
Anonymní
|
# Zasláno: 2 Pro 2005 06:42
- Nahlásit
Jsem taky z Prahy a nikdy mi policajt neřekl, že by moje hafana měla být na vodítku nebo s košíkem, před časem jsem hledala vyhlášku a ono v Praze krom vyhlášky o městské zeleni nic neexistuje, dřív to upravovala vyhláška nebo zákon (nevím) o pozemních komunikacích, kde bylo řečeno, že pes nesmí na ulici, chodníku apod. volně pobíhat, ale s novelou to bylo zrušeno. Takže na ulicích to fakt neřeším a policajti u nás taky ne.
Jen jednu dobu byla v sídlištním parku cedule o zákazu volného pobíhání psů a chodila tam městská policistka, která prudila, ta si ovšem troufla jen na babky důchodkyně, jejichž gaučáci většinou seděli pod lavičkou a tato hrdinná policistka na ně pouštěla hrůzu, ať si je okamžitě dají na vodítko. Ovšem k majitelům volně pobíhajících velkých psů se ani nepřiblížila
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 07:04
- Nahlásit
Tak já mám dá se říci malého pejska, fenka má 11 kg a bydlíme na sídlišti v P4 a nikdy jsem neměla problém ani s malým ani s velkým psem, velkých se sice psice většinou bojí a tak jí posadím k noze a počkáme až velkej projde a pokud nevidím pána v dohledu a vidím, že by byla schopná vzít do zaječích, stoupnu si mezi ní a příchozího velkého nebo většího psa. Vždy to bylo v pohodě.
Ale jinak bych řekla, že je to všechno o pánech, máme tam majitelku buldočka, který obskakuje všechno, paní se jen směje, ovšem na mě si dává pozor, protože už 2x měl buldoček letecký den s Květy, varovala jsem paní, aby si ho vzala, jednou, dvakrát, nevzala, tak jsem ho čapla a letěl, teď si ho dává na vodítko, ale ten pes je naprosto nezvládnutej, zdrhne za každou fenkou, ale vina je jednoznačně na nich, nikdy mu v tom nebránili, vždy jen přihlíželi.
No a pak je tam ještě jeden problém a to fena pitbula, která když se v parku objeví, tak všichni odchází, bez ohledu na to, zda maj malé nebo velké pesany, fenky nebo psí kluky. Ale zase je to o majiteli, přitom jako štěně byla naprosto super, dokonce si i s naši prďolou hrála, ale rostla jako dříví v lese, hold házení míčků prostě na výchovu nestačí. Naštěstí spíš chodíme na louku a do sadů, takže park je pro nás jen taková nouzovky v zimě, kdy už je odpoledne tma a park je osvětlený.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 08:01
- Nahlásit
fromeli
Jasne, ze je to o majitelich, nikoliv o psech...
A cas od casu je treba zanadavat si hlavne na ty lidi, ne?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 08:15
- Nahlásit
wami
no jedině na lidi, copak naše zlatíčka za něco můžou?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 08:18
- Nahlásit
fromeli
No, ne ze bych si obcas nezanadavala na sve zlaticko... Kdyz me kousne do nosa, prasti do brady kosem nebo poslinta jedinou sukni, co mam... Ale to rozhodne nepatri do sousedskych vztahu. Tady hodlam nadavat na to, kdyz se do me nekdo bezduvodne navazi...
Ale vcera jsem se vypsala a je mi lip...
|
handula
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 08:28
- Nahlásit
Eimy
sama jsem podvraťáka měla a nedám na něj dopustit. Milovat mě nemusíš, nějak by to nebylo opětováno....
|
Pajus
|
# Zasláno: 2 Pro 2005 08:50
- Nahlásit
Tak to já narazím přímo na sousedské vztahy. Náš vtipný soused když se nastěhoval si začal neskutečně vymýšlet co všechno mu vadí. Začalo to kvůli našim dvou pesanům (jinak toho bylo daleko víc), kteří se mu z voliéry dívaly na zahradu a to jako že se mu to nelíbí a ať s tím něco děláme...ještě si k tomu domyslel že máme udělat protihlukovou stěnu aby se mu jejich štěkot neodrážel do zahrady. tak jsme z pražců prostě udělali protihlukovou stěnu a doufali že bude klid. Jenže to jsme se asi opravdu zmýlili. Pesany jsme nazavíraly a tudíž si mohli volně pohybovat po zahradě v jakoukoliv dobu. Znáte to, občas jde okolo nějaký opilec, nebo cizí pes, vcelku v jakoukoliv večerní hodinu. Tak naše si na ně blafli. NO a v tom byl opět problém. Nějakým způsobem jsme museli vysvětlit pesákům že prostě po desáté hodině nemějí štěkat, že to našemu hodnýmu sousedovi vadí
tak to jsem myslela že mě z něj asi klepne...
A tuhle si to šinu se svou mírumilovnou bexerdou po jedné myslím že klidné ztezce ve městě (jinak jsme z vesnice) a já jí mám pěkně na volno. Za námi se pomalu přibližuje nějaká běžkyně a já si tu svojí očima hlídám aby jí nevběhla pod nohy. Když probíhala okolo nás, tak si moje čubina dovolila se kousek k ní přiblížit a už z toho byl strašnej problém. Začala na mě hystericky řvát jako proč toho psa nemám na vodítku a podobný. Přitom kdyby se nezastavila tak by si jí moje feňule ani nevšimla. Hned začala vyhrožovat policií a podobným a já jí prostě s klidem řekla ať si je klidně zavolá, že máme všechno v pořádku. Pak se rozhodla nás opustit a když byla dál tak na nás ještě začala sprostě pořvávat...tak jsme jí pro jistotu doporučila ať ve svým běhu pokračuje aby se ještě víc nezadejchala...občas mě nějaký reakce lidí fakt udivujou a tady na tom foru jsem se docela pobavila
|