| Autor |
Zpráva |
Mel
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 10:50
- Nahlásit
Předem se všem omlouvám, že tohle není o psech, ale vhledem k tomu, že jste tu všichni milovníci zvířat, doporučuju http://www.rozhlas.cz/odhaleni
Nevim, jestli to znate, ja na to čas od času mrknu a bavím se. Jedná se o reality show z pražské ZOO, ve výběhu goril je umístěno několik kamer a diváci můžou hlasovat o nejsympatičtější gorilu, která pak vyhraje 12 melounů.
Dneska ráno vpustili do výběhu novou gorilu, tak je to celkem akční podívaná.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 11:58
- Nahlásit
sice to znám, ale nedívám se - nesnáším zvířata odsouzená na doživotí
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 12:02
- Nahlásit
Anonymní
hele to by taky mohla byt zajimava debata. ja treba verim tomu, ze nekterym hodne ohrozenym druhum zvirat je v kleci lip nez ve volne prirode, kde by nemely sanci na preziti ...
ale zduraznuju slovo nekterym
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 12:08
- Nahlásit
jirikovo
Já si myslím, že např. lidoopi ve všech českých ZOO se mají dobře, je o ně dobře postaráno, mají dostatek prostoru, zázemí apod......takže takové hlášky " nesnáším zvířata odsouzená na doživotí" jsou jen výkřiky do tmy, jejichž autor ví houby o tom, jak ta zvířata v zoo vlastně žijí.
Podle toho, jak to pozoruju na tom webu - taky se tam dívám častěji, si myslím, že jsou to naši spokojení příbuzní.....A mimochodem - ty Anonymní......Myslíš, že kdyby tam těm gorilám nebylo dobře, že by se rozmnožovaly? .......Zkus o tom popřemýšlet, než něco plácneš
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 12:09
- Nahlásit
Evik
Myslíš, že kdyby tam těm gorilám nebylo dobře, že by se rozmnožovaly
znam nektere lidi, pro ktere je akt rozmnozovani (teda spis treninku na budouci rozmnozovani) prave lekem v dobach, kdy se neciti dobre ....
|
cherry
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 12:28
- Nahlásit
raději se budu dívat na opice naž na Vyvolené a Big Brother
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 12:30
- Nahlásit
cherry
pozorujes v inteligenci mezi opicema a tim zbytkem realitysou nejaky rozdil??
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 12:34
- Nahlásit
Jirikovo
pozorujes v inteligenci mezi opicema a tim zbytkem realitysou nejaky rozdil??
já tedy zásadní....Ty lidoopi se chovají tak, jak by se měli chovat slušní a inteligentní lidé, kdežto ti z realityshow se chovají jako opice
|
Anonymní
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 12:50
- Nahlásit
Tak pardon, beru to ze svého hlediska, než být v kleci s dostečným výběhem třeba 300m2, tak se radši oběsím, když bych v normálu měla prostor k životu třeba 50km2 nebo celý světadíl. Ty zvířata to samo nevědí a nikdy nepoznaly svobodu, to neznamená, že jim to stačí. Všichni tu máte psy, tak si představte, ža by Váš pes prožil celý život v bytě + balkón, ale nikdy by nešel na procházku
|
cherry
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 12:58
- Nahlásit
[/b][b]Evik
Asi tak nějak. Opice jsou realita, v real show jsou cvičené opice.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 13:45
- Nahlásit
Anonymní
je spousta psu, kteri proziji skoro cely svuj zivot na jedne zahrade bez velkych vychazek (zejmena venkovsti psi majici za panicky obcany v duchodovem veku). par jich takovych taky znam a nikdy mi neprislo, ze by se meli az tak spatne ....
|
Nord
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 13:47
- Nahlásit
Myslis ty duchodce ? No tak ti se spatne rozhodne nemaji, uz abych se taky dockala.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 13:50 - Změnil/a: birma
- Nahlásit
Anonymní
rozdíl mezi člověkem a zvířetem ti něc říká? Většina zvířat se celý život nepodívá za hranice svéh oteritoria - pro některé druhy tvoří teritorim jeden strom pro jiné je to 50km čtvrečních. Velikost teritoria závisí na potravní nabídce a schoppnosti jednice (skupiny) teritorium uchránit. Pokud zvířeti s přirozeným teritoriem o velikosti jednoho keře poskytneš kilometr čtvreční, stejně bude dřepět jenom na tom jednom keři. Zbytečně velká ubykace v ZOO vzbuzuje stres větší než ubykace malá, protože ta vytváří pocit bezpečí. Skvěle to popiosuje G. Durrel v jedné své knize (bohužel už nevím ve které. Až o tom budeš něco vědět, tak potom kritizuj
|
Anonymní
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 14:24
- Nahlásit
birma
rozdíl mezi člověkem a zvířetem ti něc říká?
NE NEŘÍKÁ, podle mě je živočich jako živočich
Co se týká teritoria, to je samozřejmě pravda, ale pochybuju, že zvířata v ZOO mají teritoria tak velká, jak je to normální v přírodě (např. kočkovité šelmy, opice - kolik opic prožije život na 1 stromě, nehledě na to, že ten jejich strom ve výběhu není ani živý , dále sloni a všechni velcí kopytníci, ptáci)
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 14:28
- Nahlásit
anonymní
vidím, že si nechceš nechat nic vysvětlit, ale jedno si uvědom.....Spousta druhů zvířat už by dneska vůbec neexistovala, nebýt těch, kteří provozují ZOO........
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 14:32
- Nahlásit
Anonymní
psala jsem že velikost teritoria závisí především na dostupnosti potrvy ( nenapsala jsem, že i vody, za to se omlouvám) a tudíž zvířata žijící v ZOO mají přirozeně teritoria menší, protože opravdu nemusí urazit x desítek km aby se dostala k potravě, popř k vodě. Pokud má zvíře velké teritotium bývá ve stresu, že ho nebude moci uchránit ( ani v ZOO mu nedojde, že ho chránit nemusí)
NE NEŘÍKÁ, podle mě je živočich jako živočich
tak to je pro mě novinka - hurá křečka na vodítko, psa do terárka a sama asi začnu chodit na kočkolit
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 14:36
- Nahlásit
Tady je zase někdo chytrej jak rádio, takový mám nejradši... Až o tom budeš něco vědět, tak se ozývej.
Psi taky pochází z vlka a ten není zvyklej být někde zavřenej a myslíš, že se naši miláčci mají špatně?? Ty zvířata nikdy nic jinýho nepoznali, tak jim to nevadí. Zkus je všechny vypustit do přírody, ty anonyme, uvidíš, jak budou spokojení tam...
Navíc jak už tu někdo psal se tím udržuje při životě spousta ohrožených druhů, kteří by jinak vyhynuli úplně...
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 14:44
- Nahlásit
holky, anonyma stejně asi nepřesvědčíme, ale jinak Birmo tos napsala fakt pěkně, hurá křečka na vodítko, psa do terárka a sama asi začnu chodit na kočkolit to to přesně vystihuje......
Anonym nejspíš nečetl poučné knížky od pana Durrela, ani jiných podobných autorů.....Mimochodem já jeho knížky zbožňuju, četla jsem snad všechny, co u nás vyšly.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 15:08
- Nahlásit
birma
to fakt nemá cenu, já o voze a vy o koze
Hafina
Zkus je všechny vypustit do přírody, ty anonyme, uvidíš, jak budou spokojení tam...
nikam je pouštět nechci , to by bylo týrání na druhou
Urážet je snadné,co? Hlavně,když ani nepochopíš, jak to bylo myšleno - že člověk není víc než zvíře. Pokud ano, tak mi řekni v čem?
Navíc jak už tu někdo psal se tím udržuje při životě spousta ohrožených druhů, kteří by jinak vyhynuli úplně...
A co se tím vyřeší? Stejně už nikdy nebudou moci žít ve volné přírodě,když jejich přirozené prostředí zaniklo.Asi je to tím, že někteří mají pocit, že za vyhubení různých živoč. druhů může člověk a mají touhu to nějak ospravedlnit (tím, že zbytek ohrožených zvířat zavřou do ZOO ). Prostě se mi to nelíbí z principu,že zvíře nemá žádnou volbu !!!!!!!!!!!!! Žrádlo a voda přece není všechno.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 18:42
- Nahlásit
Anonymní
Tys nikdy neslyšela o vypouštění do volné přírody?
Myslíš volbu se nechat zabít? žít celý život ve stresu před predátorem (popř. že nic neuloví, ve strachu o mláďata)? Pokud víš něco o pudovém chování zvířat - rozmnožování, voda a žrádlo je vpodstaě všechno.....
Týrám svojí kočku tím, že žije v bytě? Taky nemá vo,lbu, moje rybičky, scinkové a pes taky ne..... Je to týrání?
Ale máš pravdu, kdo nechce chápat, nikdy nepochopí
|
haha
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 18:48
- Nahlásit
Anonymní
já nesnáším týrání jakých koliv zvířat ,ale chov zvířat v zoo za týrání nepovažuju,když už jsme u toho týrání zkus se někdy zajít podívat někam do drůbežárny ,nebo do prasečáku ,jsou to taky tvorové, a taky chtějí teritorium.
|
tiletá
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 20:17
- Nahlásit
Mám ráda gorily v reality show V ČT!České ZOO se lepší a lepší.Líbí se mi,jak si máma s malou(nebo s malým hraje),jaká tam vládne hierarchie.Jsou super,ale ránu bych od nich nechtěla dostat.Tu by měli dostat tzv. aktivisté,kteří vypustí do volné přírody na počátku zimy kožešinová zvířata.Ať už mám názor na tento chov jakýkoliv,to vypuštění na svobodu??znamená konec.Marně se teď snažím holky(feny)vystrčit na zahradu,aby se šly vyčurat.Do té tmy?Do té zimy?To teda nemyslíš paničko vážně!Jedině když půjdeš s náma!Svoboda a volnost-to jsou křehká slova.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 21:06
- Nahlásit
já anonymního asi chápu, nevím jak gorily, ale rozhodně velké šelmy nemají v ZOO ideální prostředí. To jejich chození dokolečka, u psů se tomu říká kotcový syndrom, nesvědčí zrovna o šťastném životě. Tady u nás mají např. hyeny šíleně malý prostor, jsou apatické a chodí po svých cestičkách a chodí a chodí, vypadají jako stíny. Zrovna tak si nemyslím, že život psa prožitý na jedné zahradě je nějaké terno. A to nemluvím o vlcích, tam je životní prostor o něčem jiném.
Myslíš volbu se nechat zabít? žít celý život ve stresu před predátorem (popř. že nic neuloví, ve strachu o mláďata)? Pokud víš něco o pudovém chování zvířat - rozmnožování, voda a žrádlo je vpodstaě všechno..... - víš Birmo, říká se tomu svoboda, pokud máš volbu, je to svoboda, a tu ti žádná plná miska a kdovíjakej komfort nenahradí, a nemůžeš to srovnávat s domácími zvířaty,ty žijou staletí už jinak. A křeček poskakující celý život po stěnách terárka mi zrovna jako šťastný příklad nepřipadá.....
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 22:07
- Nahlásit
Ebony
křečka nemám, mám scinky
víš já neříkám, že tam mají podmínky přímo ideální, nicméně mi odsouzení anonymní připadalo zbytečně tvrdé - rozhodně se nedá říct, že všechna zvířata v ZOO mají nevyhovující podmínky.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 22:47
- Nahlásit
hurá křečka na vodítko
samozřejmě, nic není černobílé, ale spoustě zvířat by bylo lépe na svobodě, než v ZOO, taky neříkám, že všem, ale podali jste to tu, jako by byla ZOO ráj na zemi......
zlatá klec je pořád klec
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 22:52
- Nahlásit
Ebony
Já neříkám ráj na zemi, všechno se dá ještě nějak vylepšit, ale rozhodně bych netvrdila, že je to týrání zvířat
nesnáším zvířata odsouzená na doživotí a tohle mi přijde jako názor někoho, kdo o tom nic neví, ale hlavně musí bejt proti. Víš hrozně mi to připomíná výroky lidí, že pes je v paneláku chudák - prostě lidí, kteří nic nevědí, ale hlavně, že můžou kritizovat.....
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 22:52
- Nahlásit
birma
jo a ještě mi povídej, ty, která máš doma psa, že zvířata jednají jen pudově - Pokud víš něco o pudovém chování zvířat - rozmnožování, voda a žrádlo je vpodstaě všechno..... to snad nemyslíš vážně, to pak nevím, proč se vláčíš s Altarem po procházkách a cvičákách apod. - stačí mu dát misku s vodou a žrádlem do klece a občas ho pustit na fenu a bude šťastný, ne?
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 22:56
- Nahlásit
birma
no ale zrovna tak kategoricky jste napsali opak, mně se ZOO moc nelíbí, ale uznávám, že pro některé druhy zvířat je to poslední naděje. Ale některá tam určitě štastná nejsou, prostě je to tak. A taky záleží na ZOO.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 23:10
- Nahlásit
Ebony
a nemůžeš to srovnávat s domácími zvířaty,ty žijou staletí už jinak
mě šlo v tomhle hlavně o velikost toho teritoria, fakt je, že já mám prolezlou hlavně pražskou ZOO a tam už je jenom málo zvgířat o kterých by se dalo říct, že jejich podmínky nejsou ideální, ale co jsem viděla v ZOO Jihlava nebo Liberec mi taky nepřišlo jako velký týrání. Pokud má ZOO dobrý technický podmínky, tak se tam ty zvířata nenuděj a pokud je nemá, jde zas o něco jinýho - taky neodsuzujem obecně chov domácích zvířat, přestože některý z nich nemaj ideální podmínky ne?
Já myslim, že na to máme vpodstatě stejnej názor, akorát jsem z názoru anonyma šla mírně do vrtule....
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 23:23
- Nahlásit
birma
víš, problém je v tom, že tady vykládáme, jak komu je a není dobře, a stejně víme prd, jen si myslíme, že máme jako pánové tvorstva patent na rozum, což je bohužel největší neštěstí týhle planety
|
Anonymní
|
# Zasláno: 2 Pro 2005 07:10
- Nahlásit
Jo zadnymu tvoreckovi urcite neni nejlip, kdyz ztravi celej zivot v zajeti, ale je opravdu spousta zvirat, ktera by bez existence ZOO uz asi nebyla. A muzou za to zase jenom lidi, kteri je vsechny vyvrazdili. Moje tri cici taky budou celej zivot zavreny v tripokojovym byte, protoze je memuzu pustit ven. To sem delala se svym prvnim kocourkem a jednou sem ho nasla mrtviho primo pred barakem. Nejakej hodnej clovicek mu rozbil hlavu buhvi cim. A tak je to i gorilama, ve volne prirode jsou sice svobodne, ale na pokraji vyhynuti, protoze nejakej hooodne bohatej blbecek, nutne potrebuje popelnik z gorili ruky.
A tak je to se vsema zviratama na svete - bohuzel.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 07:54
- Nahlásit
Pro anonymní Zasláno: 1 Pro, 2005 15:08:25
A nejlepší je urážet, když se neumíš ani podepsat, hrdino...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 2 Pro 2005 08:15
- Nahlásit
Ebony
díky, díky - aspoň jeden člověk pochopil, jak to bylo myšleno
Už nemá cenu se k tomu vracet - pro většinu lidí je tady nejdůležitější plná miska a teplý pelech, dál už nevidí, je mi to líto.....
Hafina
Ty jsi nějaká samonasírací, ne? Než něco napíšeš, počítej do 10, nikde jsem narozdíl od tebe nenapsala žádnou urážku TVÉ VELECTĚNÉ OSOBY
anonym z 1. prosince
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2005 22:05
- Nahlásit
no tak se už nehádejte jak to tady tak pročítám tak to myslíte všichni stejně dobře, ale každej to podal trochu jináč a přidal si tam něco svýho...
No já osobně souhlasím s názorem Ebony. Asi pro Gorily nebo jiná zvířata kterým se tam hodně věnují se nemaj špatně, ale šelmy např. Tygři, gepardi a nebo i hyeny mi nepřišli zrovna štastný...bylo mi jich líto jak pořád chodí podél výběhu jednu stranu otírají o sklo.. ti to prostě nemají ideální. ale je fakt, že už to asi hodně druhům zachránilo život na jednu stranu je to dobře. Stejně si za všechno můžem sami a teď jen koukáme na to jak se ta celá nádherná "modrá" planeta začíná pomalu stávat "šedou" planetou. Někdy se stydím, že jsem člověk
|