| Autor |
Zpráva |
Azoráček
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 20:40
- Nahlásit
Dneska se mi stalo něco co mě donutilo přemýšlět nad dnešním světem...šla jsem od Azorka, byla už téměř tma, já jao vždy v kšiltovce a starých věcech - mega zimní bunda, v který jsem jak medvěd a starý rifle. Naproti mě vidím jak jde pán s paní a nádherným statným zl. retrívrem. Krásný zvíře. A taky skvěle vycvičený, muže furt bejt na volno a poslechne na 1. povel, alespon co jsem viděla. A zlatáček byl i dost kamarádskej, přihnal se ke mě a hned se chtěl lísat ( bála jsem se že mě povalí, jak vypadal statně - ale v žádným případě tlustej!! )tak jsem mu dala očuchgat ruku, a drbu ho. Pán začne ale na psa volat " Monty, nech HO! Což mě dost pobavilo, pravda asi jsem v tu chvíli vypadala jako kluk....ale pak mě napadlo, to už je svět tak zvyklej na holky, co choděj jen nafintěný a tak, a už se neznaj ty holky, co choděj "normálně" ( ve starším oblečení na ven) oblečený?To už je to taková abnormalita? Ano, mohlsi mě pán splést protože bylo už šero, ale stejně.....Ve škole i na ulici se čsto setkávám s poznámkama jak spolužáku, tak i mladších, kteří vždy mají nějakou poznámku typu : " Azore, k noze! A kde máš Azora!" A nevím jak, celá škola ví, jak trávím odpoledne, že jsem jen u něj a připadám jim po tom jak divná. Je to opravdu tak divný?
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 20:46
- Nahlásit
tak v tom případě mě asi nikdo nikdy neviděl
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 20:48
- Nahlásit
tak v tom případě mě asi nikdo nikdy neviděl
|
Mína
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 20:49
- Nahlásit
MÁŠ MĚ VIDĚT KDYŽ JDU SE SMEČKOU.... KOLO BY SI O MĚ NIKDO NEOPŘEL... ALE ODMÍTÁM SI LÁMAT NOHY NA PODPADKÁCH A TRHAT SI PUNČOCHY A MRZNOUT V HALENKÁCH...MĚ NEJVÍC ŠTVE ŽE SE MĚ LIDI PTAJ JESTLI NEJSEM TĚHOTNÁ... (mám na bříše ledvinku s odměnama-pamlskama pro psy, mobilem, dokladama, klíčema, penězma aj.) a v zimě přes ní zapnutou bundu - vypadám děsně !
|
Fifi
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 20:55
- Nahlásit
Hele, a co resis?? Pejsek pana poslechl jen tys byla misto holky kluk... To se mi stalo tolikrat, a navic nevim proc si mne uz xkrat spletli lidi s poradatelem na vystavach nebo kdyz bloumam po pet shopu s prodavackou... Takze nic neres, bud rada, ze ses psi clovek a ostatnim uniformnim lidim posli vzdusny polibek..
|
evina
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 21:00
- Nahlásit
Tak to jsem ráda,že nejsem sama.Manžel mi říká jestli mi nevadí,že vypadám jak bezdomovkyně.Tepláky a bunda a ještě navíc strašně špinavé.Minule jsem jela ze cvičáku,samozřejmě jako dobytek(cestou se jde přes rozbahněné pole).A v autobuse nafintěná slečna mířící na vánoční nákupy do teska.Oči ze mně nespustila,jak mě sjížděla pohledem.Zřejmě nedokázala pochopit kde jsem se plížila bahnem
|
Azoráček
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 21:04
- Nahlásit
Mína
To znáám, a to já ještě v ledvince tahám 10mstopovačku, joo, to je pak podívaná, já navíc nejradši nosím ledivnku na straně či spíš otočenou dozadu, to pak mám pane bouli na boku či na zadku
Fifi
Mně nejde o to jeslti pejsek poslechl či ne, vubec mi nevadilo, že se ke mně přihnal, když jsem pak byla už kousek dál, všimla jsem si, že jsem nebyla jediná ke komu se hnal, já bych se s ním nejradši pomuchlovala
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 21:34
- Nahlásit
Jéé,koukám,že sme na tom všichni stejně !Já aspoň nebydlim ve městě a na vesnici se tepláky a stará zabahněná bunda moc neřeší...Ale když du na cvičák,no teda spíš ze cvičáku,tak kolemjdoucí zíraj...Sem celá špinavá,oslintaná,rozcuchaná a když mi ten zmetek zdrhne do řeky,tak i mokrá,což v tomhle počasí působí obzvlášť divně
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 21:47
- Nahlásit
Azoráček
Já jsem taky pro všechny ve škole byla ,,ta divná" když místo na diskošku jsem šla lítat se psem za město, když místo šminek lemovaly moji tvář bahenní cákance a oblečení vypadalo jako když ho někdo odložil do smetí. Spolužačky se mezi sebou hádaly, štěkaly, nenáviděly zatímco já jsem se svým psem takové ptákoviny nikdy řešit nemusela. Prostě jme si báječně užívali života. Nikdy jsem toho nelitovala. Díky psům jsem poznala spoustu úžasných lidiček, kteří se jinde nepotkávají a zažila spoustu báječných příhod které by mě bez psů nikdy nepotkaly.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 21:53
- Nahlásit
Azoráček
To v tý škole znám taky a co teprv, jkdyž naše bývalá třída řeší do jaký hospůdky na sraz a já řešim jestli tam může pes
o přítel už se mnou se psem ven prakticky odmítá chodit, prtože se za mě stydí - maskáče, orvaná bunda, všechno špinavý..... Mě to nikdy moc nedocházelo, až pak na jednom venčení s kamarádkou (vždycky vkusně oblečená) nás vyfotil jak jdeme vedle sebe - no tu fotku jsem hned vymazala protože to byl šok i pro mě
|
Azoráček
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 21:56
- Nahlásit
rendik
No já bydlím v malém městě ale i tak se mi to nevyhne, ty pohledy Hlavně tedy od lidí stejnýho věku Jen co mě ale muže dožrat jsou hlášky těch malejch spratku, já nevím, jak už i ti věděj, kde trávím svuj čas
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 21:59
- Nahlásit
Azoráček
Ty se nesmíš nechat dožrat, ty na to musíš bejt hrdá. Jinak nepřestanou.
|
Azoráček
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 22:00
- Nahlásit
Ale nejvíc divná jsem pro všechny když ostatní si jdou pomalu domu ze školy, nemaj nic v plánu, kdežto já letím domu jak drak abych byla co nejdřív u psiska Mno, přiznám, někdy mám chvíle kdy bych radši měla taky dny kdy nemám co dělat,že mě popadne něky mini závist, i když není o co stát, bejt denně doma, vím, aspon takhle nesedím u telky a necpu se sladkostma ale někdy to už je vyčerpávající denně někam lítat za Azorkem k babičce ..přiznám, občas mě ty myšlěnky napadnou, jaké by to bylo, kdyby... ale to tu ted nebudu řešit, každý má své dny
|
Azoráček
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 22:02
- Nahlásit
Anonymní
Já si jich nevšímám, někdy jim taky něco řeknu, ale stejně to je hnusný to za zádama slyšet Navíc ti spratkové..fajn, od spolužáku bych to pochopila, pubertáci, že, ale že i prckové....Ale fakt nevm co je pro ně na tom divný že jen denně za ním chodím, nebo se snžím denně, to je jedinou dnešní zábavou chodit jen na naměstíčko a producírovat se?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 22:05
- Nahlásit
Azoráček
No jo něco jinýho je mít pejska doma, třeba se s ním vyvalit k telce a něco jinýho je za ním lítat k babičce. Ale i tak to určo stojí za to - když na tebe udělá psí kukuč, když je ti mizerně a on tě olízne, položí ti hlavu do klína, pak všechno špatný mizí a jste jen a jen vy dva. Vždyť si mu udělala takový krásný stránky. kdyby nebyl koukala bys jak moc by ti chyběl.
|
Azoráček
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 22:08
- Nahlásit
Anonymní
Jo to věřím, když jsme na dovče, tak pane, jak se za ním těším, na to až se prodrbu v jeho kožíšku
Ale pár vyjímek tu je, moc mě zrovna nelíže, to už je něco aby jo, a na hlavu klín také nevkládá..možná je to tím, že nikde nesedím, furt se s ním hejbu Prostě když sem u něj, furt něco děláme...i když on by si někdy radši čuchal Ale on stejně zas takovej přitulnák není
Jů, ty znáš naše stránky?
|
Azoráček
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 22:10
- Nahlásit
Anonymní
No jo něco jinýho je mít pejska doma, třeba se s ním vyvalit k telce a něco jinýho je za ním lítat k babičce
Hlavně je to něco jinýho a nejvíc mě to štve kdžy prší, někdo muže jen se psem vyběhnout, vyvenčit a jít opět se vyvalit s pejsou u sebe, a ne mrznout venku a dešti, když nemáme kam jít ( k babičce do baráku nesmíme a když chci jen pod přístřešek u vchodu, tak je ohen na střeše, i když říkám že to vytřu, prostě tam musí bejt čisto a je to hruuza:sad
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 22:13
- Nahlásit
Azoráček
Znám, jsou pěkný. A Azorek je taky fešák.
|
Azoráček
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 22:14
- Nahlásit
je to hruuza:sad
Tady měl bejt jinej smailík, nak to zblblo
|
Fifi
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 23:01
- Nahlásit
Azoráček
Hele, ja vim, ze neslo o to, ze se k tobe pesan prihnal, spis o to, jak te vnimali kolemjdouci... Bud zkratka rada, ze patris do velke lidsko-psi rodiny "vyvolenych", kterou vzdycky psi rozpoznaji a vrhnou se k tobe.
Mluvit o mych strujich a oblecich, kdyz se nekdy vracim ze cvicaku nebo jen z vychazky je zbytecny, kazdej by mi hodil aspon petku do klobouku... Ubohy spinavy cune vlece pejska za sebou..
|
*sara*.
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 23:23
- Nahlásit
Když už mluvíte o tom oblečení- já nechodím taky jako modelka. Jen jednou jsem si řekla půjdu trochu jinak (lépe!) oblečená. Vzala jsem si světlounké rifle, novou bílou bundu a vyrazila jsem. Na stopovačce jsem měla mého staršího pejska a cvičili jsme. Jenže můj pejsek je hysterka když vidí kočku a zrovna kočka se na louce objevila. Nevím vůbec jak se to semlelo, vím jen, že strašně rychle. Nějak se mi zapletla noha do stopovačky, když on mazal za kočkou a já přistála obličejem v největším bahně na louce. Jediný úspěch byl ten, že psa jsem pořád držela. Výsledkem bylo, že jsem byla obalená celá bahnem a obličej to samé. Domů jsem šla zadem za zahradama, aby mi nikdo neviděl, protože by se mi leknul. I vlasy jsem měla obalené blátem.
Takže závěrem chci říci, že to bylo poprvé a naposledy, co jsem šla oblečená jako hvězda! Zůstanu u svého "normálního" oblečení na vycházky s pejskama.
|
Fifi
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 23:27
- Nahlásit
*sara*.
No tak, Saro, chodit s pesanama, byt i jednou, ve svetlym obleceni??
Kor na vycvik... Maskace to jisti!!!
|
*sara*.
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 23:34
- Nahlásit
No jo, ale si řekla právě, že jednou bych mohla vypadat docela dobře, když jdeme přes vesnici. Pak jsem se s pejskem chtěla zastavit i na pivču u nás v hospodě.No a dopadla jsem takhle! Ale poučila jsem se! Nikdy více! pěkně se mi to vymstilo!
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 00:05
- Nahlásit
Takze ja tiez chodim ako trhan vo vojenskej bunde, starych rifliach a pod. Mne to nevadi, ostatni sa musia zmierit (mam kratky uces, takze chalan ako vysity ). Ked si dam nieco cistejsie, tak ani nie moj pes, ale ti ostatni "vychovani na skakanie po ludoch" mi ciste veci opeciatkuju. Takze neriesim.
Mna skorej zaujalo, ako Azoráček bezi zo skoly domov. Tak to je presne u mna. Ja odchadzam z prace skorej (prichadzam vsak este skorej), letim na autobus ako sialena a ked kvoli kolegovi zmeskam, tak si to pekne vylize . A obcas sa pristihujem, ze pred barakom to uz je skoro sprint co predvadzam A nikdy som nebola na party co bola priamo po praci ved musim ist domov, za Huginkom! Nie?
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 07:08 - Změnil/a: Evik
- Nahlásit
U nás už si všichni tak zvykli, že doma a ven chodím se psy jako vágus, že když se jednou náhodou oblíknu do "svátečního" a trošku namaluju, tak si všichni myslí, že jsem se zbláznila
Jinak mně se za to, že dávám přednost psům před lidmi, že nechodím do práce vyfiknutá a v supermoderním oblečení pro změnu "posmívají" některé moje kolegyně, pro něž by bylo naprosto nemyslitelné přijít do práce nenamalované.... Pro ně jezdí do práce manželé a druhové a mně chodí naproti přítel se psem
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 07:45
- Nahlásit
ve škole jsem s tím měla taky problémi jenže já měla dvě záliby měla jsem NO a koně. Se psem na cvičák a s kobylama na závody. To jsem chodila čistá jen do školy. A teď na mě taky něktří lidi koulají divně pracuji v kanceláři, takže se nevihnu těm silonkám a halenkám a odpoledne navlíknu hágis hadry a to když pak potkám naši zákazníci tak to čumí když vleču ty tři příšery a jsem jako prasátko ale mě to baví a na lidi kašlu
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 08:01
- Nahlásit
Já se tomu musím smát... asi jsme na tom všechny stejně.
Nedávno jsem si řekla, že si koupím kozačky. Sice ne na podpatku, tak daleko bych zas nezašla no ale přece jenom kozačky, abych si třeba někdy v zimě mohla vzít do práce sukni.
A jak to dopadlo? Jasně že mi pak v krámě přišlo líto vyhodit těžce vydělané peníze za takovej nesmysl, kterej stejně neužiju, takže jsem si koupila radši pořádný boty "do lesa"
|
xplore
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 08:09
- Nahlásit
Co mate z toho, ja kdyz jdu ze cvicaku nebo z venku vypadam jak prase a vzhledem k tomu, ze si myslim, ze zbytecny ty hadry po kazde prat, tak i smrdim. Nastesti mymu priteli to neva a lidi me muzou bejt ukradeny.
Ale fakt je, ze do prace chodim a musim chodit oblecena ''representativne''.
No, kdyby kolegove, nadrizeni nebo nasi dodavatele videli jak vypadam v civilu, to by asi cuceli.
|
klára
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 08:31
- Nahlásit
Azoráček
spolužáky a malé haranty hoď za hlavu - je to těžké, ale jde to Co kdybys jim jednou řekla, vemte si staré hadry a pojďte se mnou, třeba bys zjistila, že to někoho taky bude bavit i když s tebou nebude chodit venčit každý den. Mít psa je něco úžasného a možná ti i pár posměváčků závidí.
Já jako malá holka byla taky za exota, vlastního psa jsem dostala až ve 12 letech - do té doby jsem si chodila půjčovat pejsinu od známých, buď jsem s ní byla sama nebo kamarádi pejsu tolerovali. Když jsem měla vlastního psa, bylo to stejné a dnes - neletím už sice ze školy ale z práce, úprk je to pořád stejný a neumím si představit, že by to bylo jiné - že bych otevřela dveře a nesestřelila by mě černá koule, sedla bych k TV a tupě čuměla na blbosti jako většina národa
Co se týká záměny s klukem - i já jsem si zvykla a už mě spíš převapí, když někdo pozná, že jsem holka (mám krátké vlasy a maluju se vyjímečně).
A že se k tobě hnal na pomazlení cizí pejsa - to je přece super, mě ke sbalení psa stačí jedno mrknutí, s chlapame je to horší, asi mám sexy pohled jen pro psy
Hlavu vzhůru, vyjímeční lidé to mají vždycky těžší a ty jsi vyjímečná tím, jak moc bojuješ za Azorka
|
stamir
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 08:41
- Nahlásit
Vidím, že vás taky občas žerou pochybnosti o tom , jestli jste normální lidi. Jestli je "normálnost" definovaná průměrem z lidské populace, tak NEJSTE. No a co ? Pěstujte si to, prospívá to sebevědomí. Já jsem pejskaře dlouho považoval za magory... než mi nějaký čtyřnohý pánbůh nadělil moji obludu. A jsem mu vděčný - je to úžasné !
|
stamir
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 08:42
- Nahlásit
klára: tak jsi mně předběhla
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 08:50
- Nahlásit
hehe, to jsem šla takhle jednou ze cvičáku a říkám přítelovi, že musíme koupit ségře nějakou bonboniéru pač má svátek, tak jsme zašli do tesca. No koukali tam na mě nějak divně, zajetelený kalhoty, bunda to samý, navíc z ní trčel cár látky, protože si Píďánek před tím hrál, na nohách gumáky - no ke cti mi slouží, že jsem si to bláto z nich oklepala před obchodem, jinak by mě tam asi ani nepustili. Jako ale že snesu hodně, tak se tam na mě ti lidi koukali nějak divně, no jo no, nemám značkový hadry, a cvičák nechodim oblečená za čtyři litry, tak jsem holt občan druhý kategorie
|
Anonymní
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 08:53
- Nahlásit
vemte to asi taklhle: když jste na cvičáku parta lidí tak jste všichni ve vaťákách , špinavých kalhotách apod. všichni prostě tak nějak normáljně a jednou tam k nám přišla nová holčina asi tak padesátikilový´m ovčounem (to by bylo normálka), ale přišla v téhle plískanici v bílých dlouhých kalhotech a v kožichu a boty na podpatku a chtěla cvičit a taky cvičit začala!!!!!! tak kdo potom z nás vypadal nenormálě co??
|
xplore
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 08:56
- Nahlásit
A jak se ji cvicilo ? V tech podpadkach si to nejak nedovedu predstavit.....
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 09:14
- Nahlásit
O těch hadrech na cvičáku je to apsolutní pravda je blbost se oblékat nóbl, ale docela mě mrzí že hodně lidí tak oblečených chodí na výstavu a to je blbost já to beru jako svátek a tak jsem na výst. chodila pěkně oblečená. A je to fakt hezký když má někdo pěkného psa a je k tomu tak oblečený. nikdy jsem nepřijela domů špinavá nebo tak něco. jen s pár slinty ale s tím se musí počítat. Ale je to jen můj názor
|
Anonymní
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 09:47
- Nahlásit
xplore
no jak se jí mohlo cvičit, horzně!!!
hrozně se i cítila byla celá mokrá , špinavá a to nemluvím, že když přišla byla i namalovaná a když odcházela, tak měla na obličeji krásně spatlané barvičky
ty jo já se taky ráda hezkyoblíkám i na výstavy aby mi to s pejsem ladilo(tedy spíš kontrast barev) aby pesan vynikl, ale cvičit jedině v holinkách XXL bunda a staré šustákové kalhoty se samýma dírama od pejsků
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 12:34
- Nahlásit
Azoráček
No,taky jich u nás na mě pár blbě čumí(většinou takový ty co se přistěhovali z města a než jdou do les na houby,tak se hodinu malujou),no ale co můžu dělat?Ať se podívaj když to doma nemaj!
Nevim jestli se vám to taky stalo,ale od tý doby,co mam Kima,chodim s nim na cvičák,trávim s nim všechen svůj volnej čas,prostě je to MŮJ pes,atk už si nemam tak co říct s lidma,se kterejma sem se dřív vydržela bavit hodiny.teď už si s nima nemam tak co říct.Zatimco oni řeší kdy je kde jakej koncert nebo co dávají v kině,já přemejšlim,jak vylepšit přivolání nebo kam se po škole půjdeme s Kimečkem projít..Zato se "stejně postiženejma" ze cvičáku,s těma vydržim mluvit půl dne a pořád si máme co říct a přitom je skoro neznám (narozdíl od spolužáků).No a nebo vy všichni tady.V životě jsem nikoho z vás neviděla,nevim jak se jmenujete,ale místo toho abych teď chodila s kámoškama po městě a nakupovala vánoční dárky,tak sedim ve škole u počítače a píšu si tu s váma...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 12:36
- Nahlásit
rendik
jsme na tom stejně, blbý je, že já si přestávám mít co řct i s přítelem, protože ho psi tak neberou a neporadí mi jak zlepšit zákus a furt vidim jak mi psa kazí a když mu něco řeknu, tak jsem hned ta špatná.....
|
wami
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 12:55
- Nahlásit
Hlasim se do klubu!
Akorat do prace si beru slusne obleceni (ktere stejne vezme za sve kazdy vecer, kdy se vratim, protoze mi ho pri vitani skorovlce okamzite oslinta), jinak 3/4 casu taktez vypadam jako po vytazeni z popelnice...
Kdyz jsem naposled doma, a ted myslim na vesnici (!!!) vyrazila pekne upravena (byla u nas pout), tak se me hned vsichni sousedi ptali, kam tak naparadena - ti me takhle vubec neznaj...
Bohudik mam aspon chlapa vandraka, takze ten je chudak na maskace, zablaceny boty, rozcuch a pod. zvyklej, navic ma pesy rad (i kdyz ho to teda nejak nebere, nejaky vycvik ci co), silvestr se taktez planuje jen tak, aby tam mohli oba skorovlci... Z druhe strany kdyz v lete pobiham v sateckach nebo sukni (mam i takove psi veci ), tak je celej nadsenej...
|
petl
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 12:59
- Nahlásit
Můj manžel mi napřed vyčítal že tomu psovi se věnuju víc než jemu ale pejse se podařilo ho zlomit tím jak mu radostně "zpívá" při každém návratu domů a je jí úplně jedno že se mu něco nepovedlo nebo že má vztek ... vždycky ho poskáče, olíže a okňučí jako kdyby ho neviděla už sto let.
No a manžel pomalu taje...včera jí dokonce sám pustil do domu a muchloval se s ní na gauči!
Asi začnu žárlit pro změnu já...
|
hanule
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 13:29
- Nahlásit
Ketrin
Jasně že mi pak v krámě přišlo líto vyhodit těžce vydělané peníze za takovej nesmysl, kterej stejně neužiju, takže jsem si koupila radši pořádný boty "do lesa"
To jsem taky zažila,nakupovala jsem s manželem a on pak nevěřícně kroutil hlavou,jak rychle jsem změnila názor a že ty kozačky teda vůbec nepotřebuji.
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 15:38
- Nahlásit
Jo,do školy se taky snažim chodit voblečená jako každej jinej "normální" člověk,ale ne dycky se to povede ..Jako třeba dneska...včera sem přišla ze školy,následovalo vítání a protože nebylo zamrznuto,Kimouš si vytvořil hrabánim ve výběhu bahýnko a umazal mi bundu,ale já sem si toho všimla až dneska ráno cestou do školy .Ale naštěstí už to spolužáci moc neřeší,jedna kámoška zase chodí celá pškrábaná a pokousaná,protože má doma štěně,takže ta mě chápe ...
Spolužáci sice psy mají,ale rozhodně neřeší jak zabavit psa při procházce nebo jak zlepšit to přivolání,vůbec se o výcvik nezajímají,takže poslední dobou s nima nemam moc
co řešit...fakt už z toho začínám bejt magor,nedávno sme psali slohovku-popis pracovního postupu.A hádejte co sem psala já?!Jak naučit psa povel "ke mne"..ale mam to za jedna
|
Azoráček
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 19:31
- Nahlásit
rendik
Jen dotázek, zminuješ se o škole, jsem na střední či na základce?Možná už jsi to někde říkala,ale nepamatuju
Zato se "stejně postiženejma" ze cvičáku,s těma vydržim mluvit půl dne a pořád si máme co říct a přitom je skoro neznám (narozdíl od spolužáků).
Jo tak to máš dobrý že máš aspon s kým kecat, já na cvičák nemužu, tak nemám s kým
A co mě štve, když sem uvažovala jestli mám chodit letos na aerobic, ale to se nejedná jen o to, prostě když se mě kaamrádka ptá, jestli bych nešla tam a tam, tak nejdřív uvažuju jeszli na úkor toho nebude trpět Azorek, jestli bude čas No a kámošky dycky maj kecy že to ten pes přežije, že to je jen pes, že muže bejt sám, a jemu to je jedno.Tak jim sice s vnitřním tlakem a chutí jim něco říct, se pokusím v klidu vysvětlit že at se mi prostě do tohodle nepletou že tomu nerozuměj ale už mnohokrát jsem se dočkala poučování, že jestli budu furt dávat přednost psovi před klukem, že mě žádnej nebude chtít, že nemužu furt jen čekat, že se někdo ozve,načež já jím odvětím, že jestli bude mít nějakej kluk fakt zájem ( jaože nemá ) tak se prostě ozve sám, když ne, má smulu. Pokud mi nebude zas nějak volnej, promyslím to, a až pak budu řešit, jak to vymyslet Samozřejmě na to se ozve huron smíchu od holek že já budu chodit ven v trojce - pes, já a kluk
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 21:39
- Nahlásit
Azoráček
Sem na střední,ve druháku na gymplu.Myslim,že sem se tu o tom ěště nezmiňovala...
Jo,přesně tak,taky dycky nejdřív přemejšlim,jestli budu mít čas na Kima,jestli nebude doma dlouho sám...Třeba v sobotu jeden s holkama nakupovat do Budějovic-původně se mělo ject v neděli,ale to chodíme na cvičák a to přece Kimovi nemůžu udělat,ject místo cvičáku,což je jedinýmísto kde si může hrát s pejskama stejnýho věku,nakupovat a nechat ho doma...Naštěstí holky byly ochotný ject v sobotu...a i tak mam občas výčitky,že místo abych se s mym pejsánkem vydala aspoň jednou za tejden na pořádnou procházku,tak mu odjedu.. ale zase mu tam koupim něco pod stromeček a v neděli hurá na cvičák!!Sice tam moc lidí stejnýho věku neni,ale to mi ňák nevadí !
|
Azoráček
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 22:05
- Nahlásit
Tak to já na gymplu budu mít problémy, protože budu dojíždět Táákže času bude sakra minimum
|
Azoráček
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 22:07
- Nahlásit
rendik
A ty jsi odkad?Z českých budějovic? A kim je co za plemeno?Sorda že se tak ptám
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 07:26
- Nahlásit
rendik
S tou slohovkou, to mi připomnělo:
můj nejmladší syn (teď je mu 15) když mu bylo asi 7 nebo 8 a byl nemocný a nudil se a chtěl něco psát na počítači, tak napsal takový vyprávění, jak se nám ztratil a pak zase našel pes. Napsal to moc hezky, pak to otiskli v klubovém zpravodaji, pak jsme to poslali do nějaké soutěže v PPČ a vyhráli za to pytel krmení, a protože kvůli sportu několikrát vystřídal školu, tak při slohu to vždycky znovu uplatnil. Teď je v prváku na střední a nedávno říkal, že psali sloh-vyprávění, tak jsem se ho ptala o čem psal, a on se na mě tak útrpně podíval, jak se vůbec můžu tak blbě ptát - "no přece o Salině"...
Myslím, že to vpašuje i do maturitní písemky
|
bord
|
# Zasláno: 2 Pro 2005 08:00
- Nahlásit
Ketrin
úplně ho chápu,na co měnit osvědčené téma,taky jsem měla jednu takovou,kde jsem jen měnila ,,omáčku",ale jádro zůstavalo stejné.Jednou jsem použila sen co se mi zrovna v noci zdál,(zdávaly se mi děsný věci) a dostala jsem pětku protože jsem údajně opsala nějakou detektivku dle odhadu od Agáty Christie
tak jsem se naštvala a příště použila staré,vyzkoušené.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 08:11
- Nahlásit
bord
Tobě se zdají detektivky-dobrý... Ušetříš čas za četbu, popř.sledování TV v bdělém stavu
|
klára
|
# Zasláno: 2 Pro 2005 08:38
- Nahlásit
Azoráček
teda strašit holku v 9. třídě (předpokládám, že jsi v 9.), že propásne šanci namluvit si kluka - to je snad zlý sen, podle tohodle tempa bys nejpozději v 18 měla být zasloužilá matka
|
Azoráček
|
# Zasláno: 2 Pro 2005 21:02
- Nahlásit
Ketrin
Já používám od 4. třídy sloh na téma jak jsme si jeli pro štěně Pár učitelek jsme mezi tím na češtinu vystřídali, takže jsem to psala několikrát
klára
No to víš, v 15 nechodit s klukama ven ( ted nemyslím vyloženě jako abych s někym chodila), to je hruuza
|
evina
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 22:08
- Nahlásit
Tak to já ve škole při slohu-popis,vypověděla standart knírače a učitelka byla nadšená,jak dovedu popsat svého psa .Jinak jsem ráda,že do práce ani to oblečení řešit nemusím,taky tepláky...skoro bych se ani nemusela převlékat.Asi v nich začnu i spát
|
Hanka20
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2005 11:52
- Nahlásit
Jéé, tak koukám, že nejsem sama s tím oblečením. Když jdu venčit psa, lidi na mě taky koukaj divně.... .Nejhorší je to v zimě, to jsem navlečená jak pumpa v teplácích, bundě a obvykle špinavých botech, protože mi je hafan vždycky pošlape...V létě je to v pohodě, to si vezmu třeba kraťasy a tričko nebo něco podobnýho a když jsem chodila do školy tak spolužáci moc nechápali jak můžu být takový blázen do psů...(taky jsem pořád psala slohy o psech :biglol
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2005 12:14
- Nahlásit
Hihi, já sem asi úplně divná Když jsem byla mladší, tak 12, 13, 14, tak sme se s kamšokou vždycky hrozně bavily tím, že si všichni mysleli, že sme kluci a ne holky No, na gymplu, tam bylo všem jedno, jak je kdo oblečenej, spíš na ty moderně oblečený holky se tam všichni koukali skrz prsty. Pak sem přešla na střední a tam to je jiný. Tak jsem svůj šatník vybavila i mikinama velikosti L a občas M, místo XL a XXL, nakoupila slušnější kalhoty a tak. I když teď /ve čtvrťáku se začínám vracet k tomu původnímu stylu oblečení, protože v tom se cítím nejlíp.
A většina lidí se na mě ani už nekouká jak na debila, jen na mě koukali jak na vola, když sem mluvila o tom, že azčnu s psicí chodit na cvičák a přišla jsem pak na výlet se svojí Veverkou, všichni, co mě znají si ke mně představujou něco většího Ale zase všici čučí, jak poslouchá, i když je malá, tak drží tlamu...
Hold prostě pochopili, že s něma po škole do hospody na pivo nepudu, že nebudu kouřit jen proto, abych se jim zalíbila atd...
Jen sem se teď kvuli nim nechaa na stužkovák ostříhat a teď mám chuť je vodprásknout, protože vlasy kvuli tomu nestáhnu do gumičky (nemám ofinu tak dlouhou ) a na cvičáku mi padaj do odbličeje, takže už se těším, až to zase doroste
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2005 12:15
- Nahlásit
A vůbec nejlíp se cítím v bráchovým vyřazeným oblečení, teď se mu přestala líbit jedna bunda, tak sem si ji hned ulovila k Eimy
|
Lea
|
# Zasláno: 3 Pro 2005 12:51
- Nahlásit
Na mě lidi nemaj čas koukat, když se valím s tim svym spřežením ulicí v hadrech, protože hned zahučim do lesa a kdo mě potká, ten má holt smůlu a doma si dá panáka na zklidnění po tom šoku
|
Lea
|
# Zasláno: 3 Pro 2005 12:54
- Nahlásit
No ale jednou jsem se vymódila tak, že mě nepoznali vlastní psi!
Pršelo, tak jsem natáhla pláštěnu, gumáky a kšiltovku a když jsem se jim ukázala, nechtěli mě pustit na dvorek
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2005 13:08
- Nahlásit
Lea
|
evina
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2005 15:02
- Nahlásit
Teď večer to sice jde venku,když je tma.Jenomže než vyjdu ven,tak musím sjet těch 8.pater výtahem.Vždy se modlím aby někdo nepřistoupil,to si pak sousedi raději stoupají co nejdál ode mě.
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2005 22:23
- Nahlásit
Azoráček
Jsem z Písku (teda abych byla přesná-ne přímo z Písku,ale z jedný vesnice u Písku,v Písku chodim do školy,na cvičák-prostě sem tam víc než doma..).Ty jsi z odkud?Kim je novofundlanďan (je mu 8 měsíců a spíš než psa připomíná poníka nebo maxipsa Fíka:biglol .Ty máš co za pejska?
Ketrin
Já myslim,že všechny moje slohovky budou o psech.Protože když píšu o psech,tak nad tim nemusim moc přemejšlet,připadá mi,že prostě vim co píšu.To pak prostě napíšu nadpis a jedu,napíšu to celý v kuse,zatimco spolužáci který vymejšleli popis například toho,jak napsat dokument na počítači nebo jak vyměnit kolo od auta,seděli,přemejšleli,napsali větu,pak jí přeškrtali a zase přemejšleli...A občas se na mě podívali a nevěřícně zírali jak to můžu mít tak dlouhý-a to sem to musela zkrátit aby se mi to vešlo na papír a abych to za ty dvě hodiny stihla vůbec celý napsat,kdybych měla víc času bylo by to asi tak na 3 stránky A4 z obou stran a učitelku by z toho asi kleplo-vždycky nadává,že jí ty slohy píšem moc dlouhý,ale mi jí to někdy děláme schválně..chtěla sloh-má ho mít !
|
Azoráček
|
# Zasláno: 3 Pro 2005 22:50
- Nahlásit
rendik
Přesně, já to za ty 2 hodiny nikdy nestíhám A dycky to mám děsně dlouhy
jinak já jsem z okr. chrudim, takovej mini zapadákov v tomhle okrese. A mám 6 letého kokra, mám ho u babičky, doma ho mít nemužu
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2005 10:43
- Nahlásit
Ted mě napadl takovej prdlej nápad, nechcete sem dat fotky, jak kdo vypadá ve "psím" oblečení?
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2005 10:47
- Nahlásit
Eimy
Myslis treba takhle?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2005 10:49
- Nahlásit
Eimy
Ja taku fotku nastastie nemam, a keby mi ju niekto urobil, tak fotograf je uz mrtvy
Tchor
Tebe to svedci
|
birma
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2005 12:21
- Nahlásit
tak já jsem na tom takhle, ale je to jedna z těch lepších fotek, ty horší neprošly cenzurou a byly neúprosně smazány
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2005 12:28 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit
no, tak já sem jednu taky hodím (normálně tu kapuci nenosím, ale když už tak ať to stojí za to )
a tady odkaz na jednu z dneška (bez kapuce ):
http://eimy.unas.cz/Images/spolu.jpg
|
Azoráček
|
# Zasláno: 4 Pro 2005 13:12
- Nahlásit
Mno tak mě nikdo většinou nefotí, chodím sama a nemá mě kdo fotit Ale třeba něco vyhrabu z dřívějška....
Dneska u nás v noci sněžilo, bylo dost sněhu, ale ráno vše tálo, bylo 5 stu. nad nulou Tak jsme za pejsou šla hned ráno, abysme si to torchu užili, ale už i v 11 to bylo dost roztátý a byla břečka, a já zorvna dnes učila Azorka slalom,otočku na místě a popros. Fakt ideální, když se vám kolem nohy omotá při slalomu mega špinavé vodítko od hlíny, při popros se snaží pes dostat hlavně ten pamlsek, takže máchá packama, šup, a mám packu na břiše, šup, a je tam špinavá protáhlá šmouna jak mu sjela packa dolu, šup, a rukáby jsou jakk džy je jsem strčila do bahna Takže dnes se jdu celá vyprat do pračky
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2005 17:33
- Nahlásit
birma
Eimy
Myslim, ze by som zapadla Tesi ma to
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2005 18:13
- Nahlásit
pigie
No, tak teď sem byla ve psím i nakupovat a nikdo se na mě nijak divně nekoukal, tak vám nevim Nebo že by koukal a já si toho nevšímala?
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2005 19:07
- Nahlásit
hmm já jsem velice rychle opustila myšlenku, že bych alespoň měla VYJÍT v čistém, prostě už denně ty kalhoty a bundu neperu
ale mám dobrou historku, letos v dubnu jsem se vdávala a ke vdavkám patří i zkouška líčení. Jelikož my měli svatbu večer, muselo to být dost "výrazné" líčení.
A můj (teď už) manžel se z práce vrátil až pozdě večer a já chtěla, aby to viděl, takže jsem šla venčit v nalíčení.
Zamířila jsem to nejkratší trasou do nejhlubších lesů, ale stejně jsem pár lidí potkala. Ti zírali!
Já v zablácených kahotách i botách (duben), oslintanou bundu a k tomu bezchybný make-up, nalepené řasy, stříbrné oči, se třpytkami na řasách a obočí
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2005 19:21
- Nahlásit
zuzka
S tou svatbou mě něco napadlo Mně nepřipadá, žeč se na mě lidi divně koukaj, když du v orvanejch psích hadrech, ale když du v něčem "slušný (sukně, kostýmek atd.), to mám pocit, že na mě kouká celá tramvaj
|
Anonymní
|
# Zasláno: 4 Pro 2005 19:33
- Nahlásit
[img]http://album.volny.cz/show_image.php?file=/g/greywolf64/deeb18d34 210d1fe9ec078723536429b[/img]
|
evina
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2005 21:01
- Nahlásit
Eimy:to je fakt...vždyť spoustu lidí co člověk potkává se psema ani normálně upravených nepozná
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2005 07:17
- Nahlásit
evina
Přesně tak, to mám právě nedávnej zážitek. Potkávám často v lese jednoho myslivce, on obchází krmelce a dává do nich seno atd. Já se psy, též v zeleném, orvaná, zamaštěný kapsy naditý pamlskama, ověšená vodítkama, píšťalkama a aportkama atd. A tuhle jsem ho potkala ve městě když jsem byla na pracovních pochůzkách - úřady, banka, -tedy čistě oblečená a namalovaná. On mě vůbec nepoznal, koukal skrz mě aniž pozdravil, a pak se najednou zarazil tak prudce jako kdyby do něčeho narazil, a vydal takový podivný zvuk - Huhhhhh....to ste vy?!
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2005 14:29
- Nahlásit
Ketrin
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2005 14:43
- Nahlásit
no koukám že tady jsou všichni stejný
ve škole na IVT každej hned leí na xchat nebo různý netový kraviny a já hned letim sem všichni na mě tak koukaj no "vona je zas na těch psech" ale kamarádky už mě chápou věděj jaký mám zájmy občas se taky usmějou "no jo Domča zas o psech" já totiž o ničem jinym nemluvim ve škole si popisuju sešity jménem našeho budoucího psa který se mimochodem v sobotu narodil, sem prostě divná
a s tim oblečenim všichni stejný. Chodim na gympl tak tam si každý chodí jak chce tam je to všem jedno, jak už někdo řikal tam je spíš člověk za divnýho když příde v růžové bundičce a bílých kozačkách. Takže já ze skříně beru horší věci i do školy. Ale fakt nejlepší jsou ty pohledy když jdu zase ve svym " oblíbeným oblečení" po městě a začne na mě koukat ňáká Barbie jako co si to dovoluju takle vyjít mezi lidi.
no moje oblečení na ven když není zima je strašně děravý rifle už nejdou ani sešít hnusný triko a přesto dědova košile v zimě zablácený tepláky dvě trika dědova košile a dvě mikiny
Jinak o mě si asi taky všichni řikaj, že jsem úchylná na ty psy a kluci mě momentálně nezajímaj´=)
|
birma
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2005 16:42
- Nahlásit
Shadow
Kluci by tě zajímat měli, jinak dopadneš jako Azoráček a nebude tě mít kdo na procházkách fotit
Doporučuju přítele pořídit co nejdříve a před příchodem psa řádně vycvičit
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2005 17:16
- Nahlásit
birma
jó kdyby to šlo tak snadno - vycvičit si chlapa Já jsem s tím svým 5,5 roku a na focení jsem si ho tedy ještě nevycvičila On dělá krásné fotky, ale moc se mu nechce fotit pesany "jen tak" venku....on by si to musel naaranžovat
|
birma
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2005 17:23
- Nahlásit
Evik
No vidíš to ten můj fotí, když to po něm chci, jenže většinou ho baví fotit psa zezadu, takže máme doma pěknou sbírku psích zadků
Ale abych ho jenom nepomlouvala, tak když mu foťák nastavim tak fotí i to co chci já, takže máme nafocený několikery stopy doslova krok po kroku (stopa asi 200 kroků a já z ní mám cca 150 fotek ). Neříkej, že vychováš psa a chlapa ne
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2005 17:30
- Nahlásit
birma
Neříkej, že vychováš psa a chlapa ne
samozřejmě že se snažím vychovávat oba, ale tak nějak ten pes méně odmlouvá Né dělám si srandu....Jinak pěknou sbírku psích zadků mám taky.....obzvlášť jednu fotku mám ráda....je na ní můj "koňský zadek", a dva psí...jeden "black", druhý "white".....(Akouš a dědek knír) a všichni jsme na čtyřech......Moje máti nás takto vyfotila, když jsem po trávě lezla po čtyrech a hledala ztracený přívěšek ke klíčům (Akouš ho urval...) a pesani mi pochopitelně asistovali škoda, že tu fotku nemám v digi podobě
|
evina
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2005 20:45
- Nahlásit
Myslím,že bych dříve naučila fotit svého psa než-li chlapa.Dala jsem manželovi do ruky foťák v sobotu.Upozorňuji digi-jen stačilo mačkat spoušť.Jel se synem mikulášským parním vlakem.Zázrak byl,že vůbec nějaké foto pořídil.Asi 25 fotek...všechny rozmazané!Jediná rozmazaná nebyla...tu totiž vyfotil náš 6,5 letý syn Jen smůla,že jeho foceným objektem byl zrovna tatínek...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2005 20:52
- Nahlásit
evina
Tak to je tvůj manžel talentovaný jako moje maminka - dostala foťák na cvičáku ať mi nafotí kouání. Bohužel nějak nepochopila funkci ZOOMu (několikrát vysvětlovanou) a tudíž mám spoustu krásných foteček obíhání maket, bohužel pesan je na ní ve velikosti špendlíkové hlavičky (na fotce, která je přes celou velkou televizní obrazovku)
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2005 20:58
- Nahlásit
evina
Ti chlapi sou na to focení nácí leví - já dala tomu svýmu foťák, že potřebuju společnou fotku Ehm, po 5ti neusěšných pousech mi řekl, že ten ˇoťák je blbej, že dělá rozmazaný fotky, to pak nevim, jak já jsem s tim mohla nafotit tolikrát krásně nerozmazanou Eimy
|
birma
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2005 21:05
- Nahlásit
evina
Eimy
Tak já mám asi ineligenta, protože ho focení baví (teda radši kytičky než mě a psa) a třeba ta fotka tady nahoře je od něj, ale je pravda, že foťák mám docela slušnej ( na to že jsem si ho kupovala sama) a většinou mu přednastavim všechny programy
|
evina
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2005 21:48
- Nahlásit
On není jen levý na focení ale i když má točit na kameru...hrozím se chvíle až pojedeme na nějakou výstavu co mi natočí.Předpokládám,že nejspíš vedlejší kruh.Když měl natočit besídku ve školce,tak na ní syn skoro nebyl ale hlavně,že máme natočený interiér třídy a to ze všech možných vzáleností.Ať se ten zoom využije,když už tam je,ne?
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2005 22:21
- Nahlásit
evina
není to psí, ale můj táta mě natáčel na taneční soutěži (ne dogdance, ale latinskoam) a do jivu si podupával
při sledování to bylo na mořskou nemoc
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2005 22:34
- Nahlásit
birma
Ale já znám chlapy, co krásně fotí (třeba Pes Jíra, že jo? ) a můj chlap taky umí, jen prostě když se mu nechce, tak to "nejde"
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2005 22:36
- Nahlásit
Ehm a vidělli ste už někoho točit s takovým tím deklíkem, co bývá na kameře? Já sice ne, ale viděla sem, co natočil
|
evina
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2005 22:45
- Nahlásit
zuzko:tak to já zase "miluju" když točím a někdo vedle smrká nebo má komentáře.Ono se to nezdá ale když na to člověk pak zpětně kouká,tak je to někdy síla!Člověk se až lekne toho hlasitého smrku nebo zakašlání Jo a holka taky tancuje ale diskodance a aby jsme vůbec měli nějakou památku,tak manžel slouží jako stativ.Postavím ho na určité místo,dám nastavenou kameru a řekne "jen drž"!
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 11:42
- Nahlásit
Shadow
Vítej v klubu !!!Sme na tom úplně stejně!!
|
Meta
|
# Zasláno: 7 Pro 2005 12:01
- Nahlásit
Eimy
Viděli. Takhle filmuje moje mamka. A na foťáku zas pro změnu mívala přes objektiv šňůrku od foťáku.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 12:03
- Nahlásit
Eimy
no to my jednou trochu zaparili a v hluboke noci jsme tocili video digitalnim fotakem. u toho samozrejme nemuzes pouzit blesk, takze cely video vypadalo jako jedna hluboka cerna tma a ze zadu se linuly nase vytlemeny hlasy. kdyz jsme si to rano pousteli, tak nam dlouho trvalo, nez jsme prisli na to, co to vlastne ma znamenat ...
|