Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Kvůli mamce nebudeme mít pejska :(
Autor Zpráva
Velvetka
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 20:21
- Nahlásit

Zdravím všechny pejskaře...

Možná asi nepotřebuju s ničím poradit,ale je mi posledních pár dní fakt smutno...

Někdy na přelomu září a října jsme se rozhodli že si pořídíme pejska.Celá rodina má zvířata moc ráda.Jelikož by pejska kupoval a živil tatínek,vybral si plemeno,který se mu strašně líbí jak povahově,tak vzhledově.Prostě řekl že leonberger by byl ideální pejsek.Všechno jsme promysleli,i štěně jsme si sehnali a měli už jsme všechno domluvený.Měli jsme ho mít za necelej měsíc.Moc jsme se těšili,nejvíc já a už jsme pomalu chtěli začít všechno připravovat...z nějakýho důvodu se nakonec moje mamka rozhodla že prostě ne a zařekla se...

Myslíte že se s tim dá ještě něco dělat?Chtěla bych jí nějak přemluvit,ale nechci na ní zbytečně moc tlačit...ona má zvířata moc ráda.S Enynkou,fenkou NO se kterou chodim ven a cvičim jí,tak s tou se vždycky mazlí když s ní jsem u nás...předchozího psa majítelů Enynky,Endyho měla taky strašně moc ráda.Pejska bráchovo holky měla taky strašně ráda,bejval u nás a i s náma jezdil na chalupu...já tohle nechápu...

Je mi fakt smutno.I když mám tak nějak možnost bejt každej den s Enynkou a mám jí strašně ráda i ona mě,tak mi v tom chybí právě to,že neni moje...achjo...

joli
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 20:32
- Nahlásit

a to ti ani neřekla důvod, proč NE

Mína
# Zasláno: 29 Lis 2005 20:32
- Nahlásit

zkus se k mamce víc přiblížit a pochopit její důvody.... až to pochopíš- o co jí jde, pak můžeš teprve účinně smlouvat a přehodnocení jejího postoje... Nezalekla se jen velikosti toho plemene ? Nezalekla se zodpovědnosti ? Zjisti v čem to vězí a pak zahaj "přemlouvačku"... ale chce to vědět přesně o co jí jde ať můžeš působit na mamku účinně.... nejlepší je fakt normální debata = diskuse, kde se jasně řekne proč ano a proč ne.....Ale to vlastně není rada, jen s Tebou cítím, tak Ti píšu...

Velvetka
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 20:37
- Nahlásit

No velikost plemene nehraje roli...a i tak...kdyby se jí zdál moc velkej,máme ještě alternativy...třeba flanderský bouvier nebo nějaký jiný plemeno...ale v tom problém není.

Její hlavní výmluva je : Já ho prostě nechci.Sem tam sice vypotí něco jako "kdo to bude živit?" (jasně že táta),nebo něco podobnýho,ale jen říká že ho "prostě nechce".

Měli jsme připravený to,že se tim nebudeme zabejvat a psíka prostě přivezeme.Mamka je měkkota,zvířata má moc ráda a tak vim na 100% že prostě by u nás už zůstal.Jenže taťka se bojí že mamka bude strašně naštvaná a tak...prostě se bojí že to schytá on...

Azoráček
# Zasláno: 29 Lis 2005 20:37
- Nahlásit

Velvetka
A nebojí se mamka že ty až budeš ještě starší,odejdeš někam na školu,bude se muset o pejsu starat ona?Kolik ti vlastně je?Třeba jestli se nechystáš na vejšku a musela bys dojíždět nebo ještě huř, být na koleji nebo jinde....

Velvetka
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 20:42
- Nahlásit

Azoráček

Mě je 16.Budoucnost ještě nemám nijak deatilně naplánovanou,ale toho psa by táta nepořizoval mě,ale prostě rodině.Sám se na něj moc těšil.Já tady budu ještě nejmíň 4 roky,ale myslim že dýl,poněvadž se mi odtud chtít opravdu nebude a můžu tady zůstat jak dlouho budu chtít.Ale i kdybych tu potom nebyla,ten pes by tu zůstal a měl by se dobře.

evina
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 20:55
- Nahlásit

Velvetko:tak to je mi tě lítoJá měla s rodičema kdysi také problémy(s obouma).Nakonec jsem přitáhla domů psa bez dovolení a už zůstal a byl miláčkem všech.Možná bych se snažila ukecat taťku aby se ten přimluvil u maminy.A zjisti důvod proč mamka najednou obrátila.On i ten bouviér je docela velký,pokud se mamka bojí kdo ho uživí.

Azoráček
# Zasláno: 29 Lis 2005 20:57
- Nahlásit

Velvetka
já vím že se moc ptám, ale patří to k tomu taky, bydlíte v baráčku či v bytě?
Víš co, já třeba za rok budu dojíždět denně, a pejsu nebudu stíhat, je pravda že navíc ho ještě nemám doma že
To pak už asi jen chce přemluvit tatku aby trochu riskoval, jestli ho opravdu chce, risk je zisk

Velvetka
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 21:00
- Nahlásit

evina

A cos přitáhla za pejska?Víš možná by se spíš dalo zapracovat na taťkovi abychom psa přitáhli,jenže jednu dobu už to tak bylo naplánovaný a taťkovi se to nezdá.Přitom znám spousty lidí který to tak udělali a psa už by teď rodiče nedali ani za nic pryč.

Jojo,je bouvier velkej,ale může tam bejt oproti leonovi třeba až rozdíl 20 kg v hmotnosti směrem dolů.

Jenže taťka mluvil všemožně s mamkou.Přemlouval a tak.Je i kvůli tomu teď docela smutnej protože pejska fakt chtěl.Má ke zvířatům hodně vřelej vztah.

Velvetka
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 21:01
- Nahlásit

Azoráček

Ne,neptáš se moc,pohoda.

Máme barák s velkou zahradou v klidnej části,vlastně v úplně poslední části města.

Azoráček
# Zasláno: 29 Lis 2005 21:02
- Nahlásit

Je i kvůli tomu teď docela smutnej protože pejska fakt chtěl.Má ke zvířatům hodně vřelej vztah.
Tak to ti fakt závidím, takovéto rodiče

Velvetka
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 21:05
- Nahlásit

Azoráček

Jenže k čemu mi to je,když je máma proti...víš já tak závidim lidem co maj svýho psa...tu nehynoucí lásku a věrnost...prostě vim jaký psi dokážou bejt.Možná bych si neměla stěžovat a měla bych bejt ráda že můžu bejt s Enynkou...ale prostě neni moje...

Endy
# Zasláno: 29 Lis 2005 21:11
- Nahlásit

Být vámi,naložím maminku do auta a vezmu jí na výlet podívat se na vyhlédnutá štěnda.On málokdo,kdo miluje psy,odolá jejich batolení a podlehne tomu kouzlu.To mamču určitě zlomí.A pokud ne,tak tam bude nějaký jiný důvod,který ani tak nemusí souviset se psem.

Azoráček
# Zasláno: 29 Lis 2005 21:11
- Nahlásit

Velvetka
chápu...já zas závidím když čtu jak se vállí s pejsou v posteli, když je hnusně, spolu odpočívaj, spolu...prostě vše!A já mam na to "spolu"odpoledne pouze 3 hodiny ( a to navíc jen když končím bzo školu dokud se nesetmí, v létě o něco víc), ale stejně, je to jen o tom, že jdem na vychajdu,pomazlíme, pročešem, pohrajem, a zas si jdem každej svou cestou

Velvetka
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 21:13
- Nahlásit

Endy

Jenže ono máme to štěndo domluvený až z hodně daleka,protože poblíž jsme nic nesehnali...takže bychom ho viděli naživo až když bychom si pro něj jeli...

Eimy
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 21:19
- Nahlásit

Velvetka
U nás mamka taky nechtěla pejsana (a bohužel na ní všechno stálo a zároveň i padalo), ale nakonec to prostě vyšlo a feňuli má teď šíleně ráda, teď máme spíš problém udržet ji u babičky (má být v klidu a tak), protože se už těší na psa

pigie
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 21:22
- Nahlásit

Velvetka
Vies co si myslim? Ze to je proste prekvapenie pre teba a hraju to na teba. Ved to spada na obdobie vianoc, nie? ;)

pigie
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 21:23 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Teda aspon moja mama praktizovala taketo nejapne prekvapenia. Kedy mi danu vec zatrhla, ja som ju oplakala a potom ju nasla pod stromcekom a mohla sa mame vrhnut okolo krku. A ona bola pysna na to, co sa jej podarilo Vyckaj do Vianoc a az potom podnikaj dalsie kroky

Velvetka
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 21:24
- Nahlásit

pigie

Vim na 100% že ne...toho pejsana domlouvám já a já jediná mám kontakt na toho majitele fenky...taťka s tim pánem nemá kontakt žádnej...

evina
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 21:27
- Nahlásit

Velvetko:já přitáhla domů "jen" malého knírače.Ale je fakt,že jsme měli 1+1 a věděla jsem,že naši nechtějí psa co moc sežere a co líná.

Velvetka
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 21:38
- Nahlásit

evina

Já bych se spokojila skoro s každým větším psem...asi kdybych na to měla,tak pejska dotáhnu domu prostě.Ale takhle to nejde,no

zuzka
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 21:38
- Nahlásit

hmm a kdo má mamce nejblíž? ty nebo taťka? ( i když je ti 16 a to asi na takový ten spiklenecký vztah máma-dcera je ještě brzy) nebo by možná byl nejlepší někdo, kdo s touhle akcí nemá nic společného
jeden z vás by si měl s mamkou o samotě promluvit, žádné přemlouvání, jen zjistit, proč jí to vadí
důvodů může být celá řada, co když by chtěla nějakého úplně malinkatého pejska - mazlíka a vám se to stydí říct, když máte takové nároky

Velvetka
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 21:40
- Nahlásit

zuzka

No určitě jí má blíž taťka.Jenže on s ní mluvil,ale že řek že s ní o tom neni řeč...já se s ní bojim o tom mluvit protože se bojim že to ještě zhoršim...

Velvetka
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 21:43
- Nahlásit

Jinak pamatuju si že mamka o pejskovi už někdy přemejšlela...to spíš taťka byl vždycky proti...jinak mamka měla dřív černýho středního pudla.

zuzka
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 21:44
- Nahlásit

Velvetka
jestli to chápu správně, tak mama nejdřív souhlasila, ale pak se zasekla?
dokázala bys vydedukovat, kdy to bylo? po výběru plemene nebo po nějakém rozhodnutí?

Velvetka
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 21:46
- Nahlásit

zuzka

No právěže mamka nebyla nijak nadšená a nemíchala se do toho...asi si myslela že to nebude tak žhavý.Když už jsme to ale začali fakt navážno probírat,tak nějak zasáhla že prostě ne.

zuzka
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 21:49
- Nahlásit

hmm a myslíš, že je proti psovi jako takovému?

Velvetka
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 21:50
- Nahlásit

zuzka
To právě asi ne...spíš proti tej starosti,živení pejska a tak...asi pes jako takovej by jí nevadil...

pigie
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 21:52
- Nahlásit

Velvetka
Mozno je urazena, ze ste ju z toho vynechali...

zuzka
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 21:52
- Nahlásit

poslední kompromis bych viděla v tom, že vy chcete psa, ona vybere plemeno???
tak se to dělalo u nás
já moc moc chtěla pejska a mamka řekla jaký by měl být, táta udělal předvýběr, ale konečné rozhodnutí udělala mamka
takže nakonec to byl francouzský buldoček
a i když je tu spousta milovníků tohoto plemene, když jsem si teď jako dospělá vybírala pejska, rozhodně na mém seznamu nefiguroval

suesie
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 21:53
- Nahlásit

Velvetka
A co se ji prostě narovinu zeptat, jestli by prostě nechtěla jiný plemeno. Třeba když vyberete něco menšího, tak opadne její obava z toho, kdo bude pejska živit.

Velvetka
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 21:55
- Nahlásit

pigie
Nevim,ale to bych asi neřekla...

zuzka
Když ona se v plemench nevyzná.Táta nekoupí zase psa,kterej se nebude líbit jemu...a výběr je omezenej...je to složitý...ale přitom mamka když vidí v televizi psa,ať velkýho,středního,nebo malýho...vždycky říká jak je krásnej...

pigie
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 21:58
- Nahlásit

Velvetka
To hovori aj moja, aky je krasny. Vzdy sa jej pacili len velki psi, ale vzivote by ziadneho nechcela doma... Si si ista, ze naozaj toho psika niekedy chcela?

Velvetka
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 21:59
- Nahlásit

pigie
Jojo,ale to už je dlouho...ale vim že tenkrát by se rozhodně pejskovi nebránila...

suesie
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 21:59
- Nahlásit

Velvetka
a nemá táta na seznamu nějakýho malýho, že byste zkusili navrhnout, že jste se nakonec rozhodli pro tohohle. A když mamča opět zavrhne, bude to asi v něčem jinám, než ve starosti o to, jestli pejsu uživíte.

Velvetka
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 22:02
- Nahlásit

suesie
Nemá...vždyť já jsem se taťku snažila přesvědčit na hovawarta,NO,královskýho pudla,gordonsetra...nic,jen leonberger,popř. ten flanderskej buvík...

Endy
# Zasláno: 29 Lis 2005 22:13
- Nahlásit

Mamka nejspíš tuší,že převážná starost o psa může zůstat na ní.Mám téměř dospělou dceru,které jsem před pár lety koupila k vánocům psa a dnes se o něj starám já.Dcera studuje,je do večera ve škole a víkendy tráví mimo domov.
Je to na Tobě,mamku přesvědčit,že pes bude Tvůj a nebudeš chtít,aby se o něj staral někdo jiný z rodiny.Co se týče výživy,pokud ho bude živit táta,pořád je to z rozpočtu rodiny.Možná by stálo za zváženou,si na krmení pro psa vydělat brigádou.Nebude to v plemeni,jenom si mamka dobře uvědomuje,že je to rozhodnutí minimálně na deset let a je obezřetná.

Velvetka
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 22:19
- Nahlásit

Endy
Já bych si taky dobře rozmyslela než bych pořídila dítěti psa kdybych byla rodič,protože vim že na těch rodiích to pak zůstává.Nevim jestli se to dá srovnávat,ale od 8 let mi vlastního psa nahrazoval NO Endy,před rokem umřel,tak teď mi ho trochu nahrazuje Eny...nevim,ale vzhledem k tomu,že jsem se tak dlouho dokázala pomalu každej den věnovat psovi kterej ani nebyl můj...no nemyslim si že by mě to omrzelo.Sama studuju veteinární školu (střední) protože zvířata miluju...ale fakt nevim jak mamku přesvědčit...víš mamka o tom podle mě moc nepřemejšlí.Dělá jako když se jí to netýká a žádnýho psa mít nebudeme...a taky asi nebudeme pokud se její postoj nezmění...

birma
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 23:09
- Nahlásit

Velvetka
Moje mamka nechtěla nikdy o spovi ani slyšet, sice mi to trvalo hodně dlouho, ale máme ho. Ona na něj nedává žádný peníze, ven s nim nechodí (jenom výjimečně, když mám třeba školu, nebo práci, ale to je tak jednou za 14 dní, za měsíc a na pět minut aby se vyčural), ale tohle bylo domluvený všechno předem. Dneska ho má sice ráda, ale sama říká, že bez něj jí bylo líp ( pouští chlupy, sem tam si chcehrát, nebo chce podrbat.....). Nelámala bych to přes koleno, ale častá krůpěj i kámen proráží....

Endy
# Zasláno: 29 Lis 2005 23:18
- Nahlásit

Velvetka
Já na tom byla podobně jako Ty,proto jsem dceři umožnila mít vytouženého psa.Sama jsem vyrůstala v rodině,kde byl pes nežádoucí.Tak jsem si ho pořídila hned po maturitě za první vydělané peníze a donesla domů k rodičům.Kupodivu to ustáli a pes zůstal.Kdyby mě tenkrát vyhodily,musela bych jít s ním bydlet ke kámošovi.

Endy
# Zasláno: 29 Lis 2005 23:19
- Nahlásit

Velvetka
Já na tom byla podobně jako Ty,proto jsem dceři umožnila mít vytouženého psa.Sama jsem vyrůstala v rodině,kde byl pes nežádoucí.Tak jsem si ho pořídila hned po maturitě za první vydělané peníze a donesla domů k rodičům.Kupodivu to ustáli a pes zůstal.Kdyby mě tenkrát vyhodily,musela bych jít s ním bydlet ke kámošovi.

Garfield
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 07:07
- Nahlásit

Velvetka
Nevím proč, ale působí to na mě celé dojmem, že pesa bude jako překvápko pod stromečkem. Samozřejmě ta nejhorší alternativa je, udělat si plané iluze a těšit se na Štědrý den a ono potom nic... Těžko říct.

fromeli
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 07:13
- Nahlásit

No já bych zase řekla, že mamka nechce tak velikého psa, beru to z pohledu mojí matky, pesany má ráda, ale pes nad 20 kilčo by byl nad její sílu, jak fyzickou, tak i psychickou.
Navíc jako každá ženská myslí trochu i za roh a možná něco načetla a zjistila, že u velkých plemen bývají občas i větší zdrav. problémy (což není samozřejmě pravidlo), takže náklady na veta, krmení, různé doplňky stravy.
No nevím, asi bych si v klidu promluvila a zjistila, jestli je proti obecně nebo prostě jen nechce toho obříka.

fromeli
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 07:15 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

Myslím, že si tu někde psala, že chtěla středního pudlíka, takže bych se přikláněla k tomu, že by chtěla spíš "společenského" pejska.

Přeju hodně štěstí.

Kalliope
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 08:46
- Nahlásit

Mno já nevím, ale co přostě přemluvit taťku a pejska prostě domů přivézt, třeba právě pod ten stromeček, víš, ono je to trochu ulítlí, ale přesvědčit tě o tom, abys to zkusila by tě mohlo, to , že jsem před 10 lety byla přesně ve stejné situaci jako ty, bohužel to bylo o to horší, že hlavu si nepostavila mamka, ale hlava rodina, taťka a k němu se přidal i brách, že doma psa nechtěj ani za zlatý prase, no bylo to naprosto beznadějný, se psem už jsem se v duchu loučila, až jednou mamka uviděla inzerát, na nic se nikoho neptala, řekla tátovi, jedem a jelo se. Celou cestu byli buď ticho nebo se hádali (ale ošklivě), táta vyřvával, že žádnýho psa nechce, kdo se o něj bude starat, že je to drahý (tenkrát tito pejsci byli skutečně hodně drazí) a vůbec, byli oba dva i s bráchou načuřený, no a potom když jsme si vezli Kellynku domů, byli všichni zjihlí a mohli se z ní zbláznit, to bylo samý ťuťu ňuňu a když Kellynka počůrala tátovi svetr, tak už byla prostě naše, takže hlavu vzhůru, připrav si pořádný argumenty, kterými tátu utlučeš, alespoň se o to pokus, třeba ho nalomíš a můžeš si být na 100% jistá, že až tvoje maminka štěnítko uvidí, už ho z ruky nedá (teda dokavad to půjde :biglol

Kalliope
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 08:47
- Nahlásit

teda ulítlý, pardon

Břetislava
# Zasláno: 30 Lis 2005 09:34
- Nahlásit

To by u nás mamce neprošlo ... když je pro většina, měla by smůlu. Navíc má hlavní slovo taťka, takže rozhoduje on. Když jsme si před 13 lety pořídili kokříka, mamka řekla, že bude na zahradě a nesmí do baráku. Jelikož jsem jezdila nejdřív ze školy, brávala jsem ho domů a taťka dělal jakože to neví a mamka to doopravdy nevěděla. Do měsíce bydlel hafan u mě v pokojiku a stal se z něj postupně král celé rodiny. Teď se na něho nesmí nikdo ani škaredě podívat. No my už jsme jim z domu vyletěli a zbyl jim jen hafan. Mamka se vzorně stará a můj pokoj už není Peti pokoj, ale Štěpánův (to je ten náš kokřík).

xplore
# Zasláno: 30 Lis 2005 13:02
- Nahlásit

od mala jsem chtela psa a mym snem byl NO. Kdyz mi bylo 13, poridil si tehdejsi druh nasi sousedky cernyho psa NO. Jenze ho tyral a nasim ho bylo lito. Tenkrat tatka sel a koupil ho od nej za sileny prachy s tim, ze ho nekomu da. Nechat mi ho nechtel. Ale stacilo par slzicek a povolil ( s ronnym bylo hodne problemu, diky tomu jak se k nemu choval predchozi majitel, pokousal mou mamku, dvakrat ). Diky nemu se mi kynologie stala osudnou a protoze jsem chtela delat zkousky a s Ronnym to neslo, zacala jsem nase premlouvat na dalsiho pejska. Tatka tehdy rekl NIKDY. S mamkou jsem se, ale domluvila stendu jsme sehnaly, zaplatily zalohu a tatu postavily pred hotovou vec. Chvili rval ( ma zvirata moc rad, ale mel strach, ze me to jednou prestane bavit a nerbudu se o pesany starat ) a na to opet stacilo par slzicek a bylo to. Dneska Ronnecka uz nemame a za starouska by dychal.
Uvidis, ze mamka nakonec povoli. Jedte pro nej s tatkou tajne a az bude doma, bude ho zboznovat.

Velvetka
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 15:15
- Nahlásit

Strašně moc vám všem děkuju za rady a za to že mě chápete...myslela jsem si že tu lidi zareagujou třeba tak,že když ho rpostě nechce,tak ho n emáme mít když s tim nesouhlasí a tak...spousta lidí mi něco takovýho ale řekla...

Garfield
Právě že už jsem tu psala,že kontakt na majitele feny mám jen já a celý jsem to taky domlouvala já...ale je možný že sehnal někde něco jinýho,jenže já tomu moc nevěřim a hlavně si to nechci připouštět a myslet na to,protože je strašný se na něco těšit k ježíšku a nakonec to nedostat...to zklamání je strašný.

fromeli
Ne,ona nechce žádnýho...o tu velikost tu fakt nejde...ona v podstatě myslim ani neví o jakýho psa jde,jako leon vypadá.

Jinak toho středního pudla měla...a asi už by ho nechtěla protože ho dostali a on zdrahal a byl agresivní a byly s nim problémy...možná taky proto nechce psa.Ale jednu dobu o tom uvažovala.

Kalliope
Když taťka se bojí prostě psa přivézt,chce nejdřív mamčin souhlas.původně jsme byli domluvený že to uděláme a pejska prostě jakoby "dostane maminka pod stromeček" .Ale taťka se bojí že ho máma vyhodí,což vim na stopro že by neudělala...přitom náš táta je hlava rodiny a rozhoduje o hodně věcech.Ale mamka má taky svý slovo.

Břetislava
No u nás to podle táty má bejt tak že musí souhlasit všichni...

Anonymní
# Zasláno: 30 Lis 2005 16:39
- Nahlásit

já bych byla proto ukázat mamce štěňata,
máme známé a ona se bojí (bála) psů a on přinesl domů štěňátko-křížence, nejdřív ho seřvala, ale vrátit ho nešli, že až zítra
no a dnes je to její miláček a poslouchá jen jí a to už vyrostl ve statného labradora - člověk "roste" se psem
dřív se bála i naší pesiny a ta je teď sotva poloviční proti jejich psovi

Kalliope
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 16:59
- Nahlásit

Nevímproč se taťka bojí, musíš trošku zauvažovat a najít nějakej argument čím tatínka přimět aby se nebál maminčina vzteku, protože až mamča uvidí malou vyjukanou chlupatou kuličku, bude ráda, a když i ty tvrdíš, že by mamčka taťku nevyhodila tak je to tutovka, teď jen nalomit tatínka aby se nebál, ale jak to udělat, jak ho ubít argumenty..... tak co má někdo z vás nějakej nápad jak přesvědčit taťku aby neměl strach a šel do toho??

Velvetka
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 17:03
- Nahlásit

Ono se o tom u nás asi tak několik dní nemluvilo,brala jsem jako hotovou věc že pro pejska pojedeme a prostě ho přivezeme mamka nemamka...bylo to tak dohodnutý...jenže taťka z toho couvnul.Řekl: "Ne,asi fakt ne.To nemůžeme takhle proti mamce.Co uděláš když bychom ho museli dát pryč kdyby ho mamka nechtěla.Ne,asi to fakt nepude." Do tý doby jsem s pejsánkem počítala

Břetislava
# Zasláno: 30 Lis 2005 17:18
- Nahlásit

Mě spíš překvapuje, proč jde mamka proti vám, když píšeš, že má ráda psy a vidí, že ho chtějí všichni. Jak kdyby to dělala naschvál ...

Velvetka
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 17:20
- Nahlásit

Břetislava
Taky mi to někdy tak přijde.Fakt má psy ráda.Nebojí se jich,mazlí se s nima,o každým psovi řekne jak je krásnej,ptá se mě na plemeno...fakt to nechápu.

pigie
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2005 02:58
- Nahlásit

Velvetka
Aj tak ti zavidim, lebo u teba sa mama aspon niekedy vyjadrila, ze by psa chcela. Moja bola vzdy zasadne proti a nikdy by som si nedovolila doniest psa. Nepreniesla by som ho cez prah bytu... Teraz psa mam, mama ho miluje, ale pri navsteve u nej v byte pes je chudak, lebo musi lezat pri dverach (v dome je to OK, smie aspon do kuchyne a mojej izby). Takze ja som vedela, ze mamu neprehovorim a snazila som sa o to asi 18 rokov. Ono, niekedy je lepsie pockat Ty ju poznas, ty vies, co sa stane, ak domov proste psa donesies. Ja aj napriek tomu verim (moj tajny detsky sen), ze psa si najdes pod stromcekom

Anonymní
# Zasláno: 1 Pro 2005 06:55
- Nahlásit

pigie
Kdyby byl pod stromečkem tak bych byla nejšťastnější člověk pod sluncem ale nevěřim tomu.

Ale vim jistě,že až budu dospělá a budu bydlet jinde a budu na to mít finance,pořídim si aspoň 2 psy

Velvetka
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2005 17:31
- Nahlásit

Jé,to poslední jsem psala já.

Pod stromečkem pejsek nebude na 100% .Pořád se snažímě s taťkou mamku přesvědčit.Ale mamka hned začne fakticky vyšilovat - nénéné,já spa prostě nechci.Dneska jsem jí řekla ať mi poví důvod a jak zaseklá deska opakovala "Já psa prostě nechci." To je v čudu...

Azoráček
# Zasláno: 1 Pro 2005 19:34
- Nahlásit

opakovala "Já psa prostě nechci
jo tak to je typický duvod rodičuTo znám Rodiče maj prostě nějakej tajnej duvod, ale nřeknou, prostě ho nechtěj

Břetislava
# Zasláno: 1 Pro 2005 19:56
- Nahlásit

A nejlepší je, když se zeptám na něco PROČ a oni mi odpoví PROTO

Velvetka
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2005 12:43
- Nahlásit

No,tak pejsek prostě nebude.Máma udělala příšernou scénu a tak jsme to vzdali

pigie
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2005 13:05 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Velvetka
Tak to neber tragicky. Ja som si takych scen prezila az az. Dokonca mama stala s kufrom a bud pes alebo ja, alebo som podla nej bola bezcitna, ked nedokazem pochopit, ze ona psa nechce, ze stale si pretlacam len to svoje... Proste nikdy sme sa nedohodli. Ale fakt nelutujem. Niektore veci su o dost horsie ako som si predstavovala a niektore veci moja mama doteraz nerozchodi... Nedokazem si predstavit, ze by som si toho psa naozaj dovliekla, pretoze trpel by pes, ja, mama a z toho aj zostatok rodiny
A teraz mozno u nej budem musiet na mesiac-dva zostat Ale uz ma vita s usmevom, ze najak prezijeme

Hlavu hore, zivot len zacina

Velvetka
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2005 13:11
- Nahlásit

pigie
Těšim se až si psa budu moct pořídit.Třeba to bude až za 10 let,nevím,ale psa určitě chci a ne jen jednoho...

Jo moje máma taky říkala že si teda sbalí kufry a najde si byt a my ať si tu žijem se psem...

pigie
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2005 13:16
- Nahlásit

Velvetka
Presne o tom hovorim, tvoja mama je velmi podobna tej mojej. Vydrz, budes mat z toho mozno aj vacsiu radost. Ja som teda mala, hoci som musela vydrzat viac ako som si prvotne myslela

Azoráček
# Zasláno: 3 Pro 2005 20:58
- Nahlásit

Velvetka
Jen dotázek, co by bylo s Eny kdyby jsi pejska měla?

Velvetka
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2005 21:13
- Nahlásit

Azoráček

Chodila bych ven s oběma Tak jsem to měla naplánovaný.Nemohla bych jí opustit kdybych měla svýho pejska.Na to jí mám strašně moc ráda.Dneska jsem se přesvědčila jak moc má ráda ona mě.Byla u nás kámoška a nechtěla potmě jet domu sama,protože musí autobusem a pak ještě docela daleko.Tak jsem řekla že pojedu s ní,ale jelikož bych se pak taky bála,tak jsem si sebou vzala Enynku.No a když jsem šla zpátky už bez kámošky,tak vyšel z hospody nějakej ožralej chlap a začal mě otravovat a když na mě chtěl hrábnout tak feňule začala vrčet,tak mě radši nechal,protože Enyna je na 10timěsíční fenu docela kus.

Shadow
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2005 23:37
- Nahlásit

Velvetka
já jsem si to trpěla taky od malíčka tolik slziček a přemlouvání u nás ho nechtěla ani mamka ani taťka, taťka se psů trochu bojí a pořád sem slyšela pes v paneláku je ve vězění prostě neee co já sem se namalovala pejsků k vánocům na dopis pro Ježíška. Teď po asi tak 8 letech se mi to podařilo....
Ale s tvojí mamkou mi to příde divný já bych to udělala asi takhle mamce bych něco koupila třebas jen ňáký jídlo co má ráda taťku bych poslala se dívat na televizi. A udělala bych si večer s mamkou jen tak bych s ní porstě povídala a až se mamka rozpovídá a navnadí na dorou vlnu tak bych opatrně začala měnit téma.

A ještě hodně zabíraj slzy hlavně netrucovat , ale bejt prostě furt smutná. Jinak fakt nevím co by mohlo tvý mamině vadit zkus si s ní fakt v klídku promluvit
Hodně štestí

Velvetka
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2005 12:51
- Nahlásit

Shadow
No to právě vůbec nepomůže,protože s mamkou si může člověk udělat večer hezkej jakej chce,ale jak se začne o psovi,začne vyšilovat...

No slzy...já se neudržim,prostě brečim,ale mámu to nikdy neobměkčí.Na moje rodiče slzy neplatí...v klídku si s ní promluvit nejde...

Azoráček
# Zasláno: 4 Pro 2005 13:22
- Nahlásit

Shadow
u nás ho nechtěla ani mamka ani taťka, taťka se psů trochu bojí a pořád sem slyšela pes v paneláku je ve vězění prostě neee

Proč se mi to zdá tak strašně povědomí? Tatka s e taky psu bojí, ale Azorka ne, toho jedinýho ne, i když když Azor někdy protestuje, tatka je měkkej a neví co má dělat, jen tak jako blafuje at toho nechá, jenže to nezabírá. Takže musím pomoct já, nebo mu aspon říct že když takhle vrčí že to nic není, že vrčí furt.

Shadow
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 13:38
- Nahlásit

Velvetka

hmm... ještě mě napadlo, že už to někdo mysim říkal, jestli se tvoje maminka necítí odstrčená, že si nemohla vybrat podle svých představ víš jestli nechce něco jiného asi tim chce dát najevo, že já tu sem taky a že musíte vybírat i s ní já nevim tohle mě jediný napadlo.
A kdyby fakt nic nic tak bych se po Vánocích naštvala a přitáhla domů prvního psa.
Útulky jsou po Vánocích plný, nebo si vem nějaké štěndo NO teďka jsou všude ,protože předpokládám, že pro Leona na Slovensko asi sama nepojedeš. Sama si řikala, že bys raději NO než Leonka.
Fakt nevim na každý rodiče platí něco jinýho, kdyby na mý neplatilo nic tak bych udělala obří protest. A jestli říkáš, že jsou rodiče milovníci tak ti žádnou roztomilou kuličku z domu nevyhoděj.

Velvetka
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 13:42
- Nahlásit

Shadow
No ale já mámě sama strčila knížku s plemenama a řekla že jí to nezajímá,že pes nebude a hotovo.

Shadow
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 13:50
- Nahlásit

Azoráček
No jo to máš to samý mamka má ráda zvířata kromě koček a různých myší no už shánim kotě a plánuju že dám rozmnožit svý křečky a stanu se chovatelem jinak mám ještě papoucha, kterej je psychicky narušenej za den se pohne o dva kroky na bidle a někdy když mu zapomenu dosypat tak de krást křečkům je to blázen včera jsem mu dávala zrcadlo a celej pokoj od peří a prosa ják mlátil do klece strašně se bojí už nevim co s nim mám dělat.
Jej to jsem zas odbočila. No tak mamka nikdy psa neměla,tak neví, ale má je strašně ráda a už se na něj taky těší, ale musim se starat já jen mi naši budou dávat peníze.
A taťka ten vůbec není zvyklej na zvířata měl jednoho papoucha a od tý doby co sem se narodila tak asi prožívá peklo zatim to není tak zlý jen papouch a dva křečcci, ale až se přestěhujem tak bude ještě číča, pes a malí křečáci. NO, ale co mi to přemlouvání dalo aspoň na jednoho křečka dostala jsem ho až v druhý třídě to bylo moje první zvíře pak už to šlo lehčejc.
No koukám asi je to všude stejný...

klára
# Zasláno: 5 Pro 2005 14:09
- Nahlásit

Odpor rodičů vůči psím miláčkům pro jejich ratolesti je strašná věc!!! Taky mám za sebou strastiplný boj o psa - dostala jsem ho až ve 12 letech za vysvědčení - rodiče nemohli couvnout když si chtěli zachovat tvář
Ale to čekání na vlastní štendo je šílené - to pochopí jen cvoci na tomhle fóru
Velvetka
tak mě napadlo, co takhle zavolat na nějakou linku pomoci nebo psychologické poradny, říct jim, jaký je problém s mamkou a jak moc tě trápí, že psa nemůžeš mít i když pro to není žádný pádný důvod a jak to řešit. Možná pro ně budeš kuriozita roku, co se dotazu tyká, ale třeba by dokázali poradit .... Je to praštěný nápad, ale zkusit se musí všechno,ne?

Velvetka
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 14:24
- Nahlásit

klára
Ale to neni špatnej nápad...jen nevim KAM bych měla takhle zavolat.Jako do jaký poradny.

klára
# Zasláno: 5 Pro 2005 15:02
- Nahlásit

Velvetka
no, přesně mě nenapadá, kam se obrátit - zkusila bych najít psychologickou poradnu v místě bydliště. taky často jsou různé upoutávky na linky důvěry a na netu jsem našla - [url=]http://www.szu.cz/drogy/knihdrog/t33.htm[/url], třeby bys vybrala nějakou vhodnou linku

klára
# Zasláno: 5 Pro 2005 15:06
- Nahlásit

Velvetka
tak jsem odkaz nevložila, jak jsem chtěla,
v Brně je Modrá linka (pro děti a mládež) tel 5538497 (to číslo se mi zdá krátké), volat se může od 14-19hod

Shadow
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 15:08
- Nahlásit

Velvetka
hm.. tak to je fakt divný. Co by udělali kdyby si prostě psa přitáhla???

Velvetka
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 15:41
- Nahlásit

Shadow
To těžko říct,ale asi by zůstal

Anonymní
# Zasláno: 5 Pro 2005 17:59
- Nahlásit

Velvetka
A jak na maminčiny scény reaguje táta? Nemohl by z ní dostat, co se stalo a proč tak radikálně změnila názor? Zvlášť když už jste byli takhle daleko - navíc je to dost nefér vůči zbytku rodiny, změnit rozhodnutí bez jediného vysvětlení - třeba má maminka vážný důvod, který byste s tátou určitě pochopili nebo třeba našli kompromisní řešení. Tohle jednání je fakt dost divné a nedospělé...
Držím vám palce.

Velvetka
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 06:44
- Nahlásit

Anonymní
Jak reaguje táta?Říká mi ať nechám přemlouvání,ať se máma nerozčiluje...Já taky říkala že přece nejde aby ona rozhodla za celou rodinu (jsme 4 proti jednomu).Že nechceme čekat až psa bude chtít ona.Říkala že si nemusí kupovat celej pivovar když se chce napít piva.A my jsme jí řekli že si taky nemusí kupovat celej útulek,ale jen jednoho pejska .O každým pejskovi furt říká jak je krásnej...no nechápu jí prostě.

Anonymní
# Zasláno: 7 Pro 2005 09:07
- Nahlásit

Velvetko,
tohle je fakt tak divný, že to možná zavání nějakým vánočním překvapením - pokud to tak je, tak je to ale pěkně "vypečené" překvapení. Pokud ne, nerada bych ti dělala plané naděje. Vydržela bych to do konce roku a, kdyby nic, přešla bych znovu do útoku...

Anonymní
# Zasláno: 7 Pro 2005 10:36
- Nahlásit

Velvetko
moc tě chápu, taky jsem chtěla pejska a mamka mi ho nedovolila, tak jsem ho prostě domu přivedla a bylo. Máma se mnou nemluvila asi 2 měsíce, ale psa měla moc ráda. Ale dnes po mnoha letech si uvědomuji jak jsem byla v té době šíleně sobecká a ohlížela jsem se jen na sebe - chci psa tak si ho prostě přivedu a protože mě máma má ráda tak mě určitě nevyhodí a protože má ráda psy nevhodí ani štěně. Nevím kolik je ti let, možná jsem to přehlédla, ale já jsem toto udělala když mi bylo 18. Taky si uvědom, že máma asi předpokládá, že většina starosti bude na ní, tak jak je to ve většině rodin. Nechci tě od pejska odrazovat, ale zamysli se a počkej.
A k tomu, že se mámka ráda se psy pomazlí, víš já si taky ráda pohraji s kamarádky miminem, i jí ho pár hodin pohlídám, když je to nutné, ale napořád domů bych ho nechtěla.

Anonymní
# Zasláno: 7 Pro 2005 13:57
- Nahlásit

Anonymní z 10,36hod.

Taky už jsem dospělá a mám rodinu, taky mám moc ráda zvířata a nikdy bych žádné nevyhodila, taky jsem jako malá toužila po pejskovi, ale nikdy jsem si netroufla postavit rodiče před hotovou věc a přivést si ho domů - rodiče měli oprávněné argumenty (které jsem v tom věku samozřejmě nechápala, teď ano), ale když pominuly, pejska jsme se sestrou dostaly...
Nejsem si ovšem jistá, jestli to, co popisuješ, je Velvetčin případ - Velvetka sama už řadu let dokazuje, že se o psa dokáže plně postarat (nevím, jak je to s finanční otázkou - taky nevím, jak je stará), v rodině jsou pro psa všichni členové kromě maminky a ještě před měsícem měli objednané štěně u chovatele! Navíc Velvetčina maminka nepoužila (aspoň podle příspěvků) jediný argument či vysvětlení, které by umožnilo její náhlý obrat pochopit... Ve Velvetčině kůži bych to cítila jako podraz na celou rodinu a z rodičovského a výchovného hlediska to opravdu nechápu.
Ještě mě v té souvislosti napadlo - nezměnila se třeba u vás doma finanční situace, že se maminka třeba bojí, že byste to neutáhli? Ona péče o psa je dlouhodobě nákladná záležitost... Tak ať to dobře dopadne. Iva

Velvetka
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 17:51
- Nahlásit

Anonymní - Iva
Mě je 16,takže finančně se o pejska postarat nedokážu,ale to bylo domluveno s taťkou.Sám vymyslel že bychom mohli mít pejska.Po stránce procházek a výcviku bych se o pejska samozřejmě starala nejvíc já.
Moje mamka opravdu nepoužila žádnej pádnej argument...řekla že jí nepřemluvíme ani za nic.
Ne,finanční situace je u nás už dlouhou dobu stejná - tzn. že po finanční stránce nejsou nikdy problémy,takže by jsme všechno utáhli bez problému.V podstatě by to na rodiným rozpočtu nijak znát nebylo...jen zezačátku by jsme dali peníze na materiál na kotec a boudu - taťka je šikovnej kutil,takže by to zvládnul.

Velvetka
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 17:55
- Nahlásit

Achjo,já bych toho pejska fakt moc chtěla.Vůbec se mi nikde nechce říkat že Eny neni moje Mamka furt říká : Máš Enynku,můžeš se s ní projít kdy chceš,na to nepotřebuješ svýho psa.Aspoň nemáme starosti...ale ona vůbec nechápe,že to proč psa chci nejsou procházky.Jasně že mě to moc baví,ale ona prostě nepochopí že já chci pejska kamaráda,dalšího člena rodiny.Co taky jinýho s Eny můžu dělat než chodit na procházky když neni moje...

iva
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2005 22:21
- Nahlásit

Velvetka
Ahoj,
jak čtu tvoje příspěvky, přemýšlím, že asi s manželem nejsme normální. Psy jsme měli dřív než děti, když kluci rostli, každý si postupně vybral toho svého favorita a dnes to máme tak, že jsme doma 4 lidi (my-rodiče a kluci 20 a 14 let) a 5 psích dam. Každý jsme měli svojí psí holku, ale mladší syn se svou čivavou velmi úspěšně behá agility, jen zjistil, že při její velikosti už asi běh nezrychlí a tak na stupně vítězů sice dosáhnou, ale jen díky tomu, že se rychlí psi diskvalifikují a oni běhají často bezchybně. Proto si moc přál fenečku rychlejšího plemena, aby měl 2 holky na závody. Sice jsme chvíli váhali, ale nakonec jsem mu přání splnili, i když bydlíme v bytě v paneláku a doma jsou již 4 fenky. Jenže - my prostě pejskům fandíme, já se věnuji kynologii aktivně již 25 let a tak to jde. Možná, že má tvoje mamka nějaké důvody, o kterých se jí nechce mluvit. Třeba má obavy, že by starost o psa zbyla nakonec na ní (nic nového pod sluncem!). Osobně bych ti doporučila počkat pár let, až budeš samostatná, dospělá a budeš moci převzít veškerou odpovědnost za sebe i svého psa. Pak si můžeš splnit i tajná přání - já jsem na svou nejmilejší fenečku čekala víc jak 18 let než jsem si jí pořídila, je to moje zlatíčko a o to víc si jí vážím. Zkus najít třeba nějakou partu mladých pejskařů, se kterými můžeš trávit volný čas.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání