Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Nestihame uklizet chlupy
Autor Zpráva
MARTAN
# Zasláno: 29 Lis 2005 19:17
- Nahlásit

Je to nestesti!mame svetleho labradora a jeho chlupy jsou naprosto vsude.Koberec a podlaha-to je jasne,to je u vsech stejne.Ale je to fakt vsude.Na polstarich,obleceni,v pradle ,pracce,no proste se toho nejde zbavit.Nemate nekdo nejaky osvedčeny fígl či napad?Cešeme ho kazdy den,ale nijak to nepomaha,kdyz si snim syn hraje,obleceni je cele bílé,kdyz ho pohladim,zustavaji v dlani.

Anonymní
# Zasláno: 29 Lis 2005 19:38
- Nahlásit

Znám, znám. Taky je to všude. Kolikrát v šatně ve školce zjišťuji, že dcera má na oblečení chlupy od psů. Protože ráno si musí s nimi hrát. Chlupy máme všude tam,kde to člověk ani nečeká.
Jedině co dělám je to, že vysávám a vysávám a vysávám. A stejně to nepomáhá.

joli
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 19:49
- Nahlásit

kupovala jsem fence taková srdíčka se zinkem, hrozně ji chutnaly a taky to moc pomáhalo. Trvalo to , ale tak 14 dní než se projevily účinky Nebo jakékoli vitamíny se zinkem
Ale úplně bez chlupů už vaše domácnost nebude nikdy !!!

haha
# Zasláno: 29 Lis 2005 19:52
- Nahlásit

MARTAN
asi tě nepotěším ale zbavit se toho nejde ,chlupy v pračce a na vypraným prádle důvěrně znám

Anonymní
# Zasláno: 29 Lis 2005 19:58
- Nahlásit

Jo, jo, taky jsem chtěla pohostit návštěvu a na talíři s chlebčky CHLUPY ! Jinak přesně, na prádle, na sedačce, na koberci, na stole, no prostě všude ! ale mám je ráda tak bez řeči vysávám, vysávám............................

Jerryk
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 19:58
- Nahlásit

Nejlepší by bylo obarvit psa Mě se totiž zdá, že ty světlejší chlupy jsou víc vidět

*sara*.
# Zasláno: 29 Lis 2005 20:00
- Nahlásit

My máme rezavého psa,tak jsme kupovali koberec do rezava. Tam to tolik není vidět. Horší je černá mikroplyš na sedačce.

evina
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 21:37
- Nahlásit

Mohu svého manžela pozvat k vám na exkurzi???Máme totiž knírače,který líná opravdu minimálně.Ovšem můj manžel tvrdí,že je to všude samý chlup.Dokonce na místech kam pes vůbec nechodí.Tak bych ráda aby viděl jak to vypadá když pes skutečně líná

zuzka
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 21:42
- Nahlásit

teď na podzim je to nás příšerné, mám tříbarevného psa, takže žádný povrch neodolá

jediné co pomůže, je před odchodem z domu se objet lepícím válečkem, ale i tak jsou chlupy všude
už aby toto období skončilo, jindy je to snesitelné

pigie
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 21:47
- Nahlásit

evina
Tak to ho posli ku nam. U nas by vystrelo snad kazdeho Ale mne to nevadi, horsie je to s navstevami My mame chlpy aj rozbalenom syre z obchodu, cerstvo vyprate pradlo nie je vyprate, su na nom chlpy. Dokonca aj vnutri v perinach, v chladnicke, pracke, v skrinkach na televizore, proste vsade. Kto chce exkurziu, rychlo k nam, Hugo sa rozhodol, ze ked je vnutri zimny kozuch nepotrebuje

fromeli
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 06:30
- Nahlásit

Tak na život s chlupama jsem už zvykla, jen můj manžel se stále pokouší vyřešit záhadu špagetina chlupu v právě otevřeném jogurtu

Máme dlouhosrstou jezevčíkovou a švára labici, má to daleko horší než my s těma delšíma chlupama, ty labradoří se všude zabodnou.

wensday
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 07:44
- Nahlásit

MARTAN My máme taky světlou labinu a vyřešili jsme to tak, že jsme do obýváku dali plovoucí podlahu, tu setřeš a je to a v ložnici a zbylém pokoji máme světlé koberce, na kterých chupy nejsou vidět

Evik
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 08:00
- Nahlásit

kdo chce mít psa, musí počítat s tím, že čas od času, v době línání budou chlupy všude
jediné řešení (pokud nejde u psa o nějakou patologickou záležitost, která by způsobovala nadměrné chlupacení) je uklízet, uklízet a zase uklízet. Hlavně nic nevyčítat psovi....

jana33
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 09:20
- Nahlásit

Myslím,že to známe všichni. Línání nezabráníme,ale mě se letos opravdu osvědčilo dávat koňské dávky biotinu,jakmile línání začne. Na jaře mi labrouš línal neskutečně tři měsíce, fakt horor. Teď na podzim,jakmile začal,nasadila jsem biotin a řekla bych,že línal tak o 80% míň a přibližně měsíc. Takže můžu jen doporučit

Jandula
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 09:24
- Nahlásit

Já už si zvykla, chlupy vždy a všude...
Kamarádka dokonce měla od labrouše chlup i v krému na obličej...
Jinak teď je to opravdu šílený, vyčesávám každý den hromadu chlupů, každý den luxuju, ale co, ono to přejde a to že chodím do práce a lítají ze mě chlupy, nad tím se snad už nikdo nepozastavuje...

Anonymní
# Zasláno: 30 Lis 2005 09:24
- Nahlásit

Jojo, já mám také světlého labíka a poslední dny je to s tím línáním fakt tragédie..Jsou naprosto všude, a už nemůžu v obchodech sehnat ty lepící válečky.. Ale jak píšete - miluju ho, a tak pořád bez řečí vysávám..

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 10:02
- Nahlásit

Jandula
hele a co kdybys zasla ke kadernikovi a nechala se trochu ostrihat?? mozna by potom z tebe tolik chlupu nelitalo

jana33
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 10:08
- Nahlásit

Jandula
chlup v krému na obličej - to mi připomíná, byli jsme na chalupě, máme s mamkou stejný krémy,mamča odjížděla dřív a mudrovala,kterej je její. Tak jsem je vzala,otevřela a hned bylo jasno - černé chlupy v bílém krémě se moc hezky vyjímají

Verca
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 10:27
- Nahlásit

jana33
Neznáme to všichni.... Můj boloňák chlupy nepouští!!!

Jandula
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 10:49
- Nahlásit

Jirikovo
Chytrolíne (nebo jak řiká moje mami: chytroprde...)

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 10:51
- Nahlásit

Jandula
jo jo, to bych mohl byt ja ... to uz sis mohla zvyknout

MARTAN
# Zasláno: 30 Lis 2005 13:24
- Nahlásit

tak to je mi hned lepe,ze nejsem jedina s timto problemem.My uz se s manzelem potkavame jen s vysavacem v ruceKrasne odchlupim cely byt,Lukasek lezi na miste a pak uvidi syna s tenisakem,rekne HOP a po pul hodine se vznaseji chlupy bytem a zaciname nanovo.

MARTAN
# Zasláno: 30 Lis 2005 13:31
- Nahlásit

EVINO,klidne posli manzela k nam na exkurzi,urcite mu otevre nekdo s vysavacem v ruce a az bude odchazet,bude kychat a svědit ho nos a urcite si to pak u vas doma v cistoucku užije bez reci.

Eva
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 13:47
- Nahlásit

Ten kdo má rád psy se musí zkrátka smířit s tím, že se už nikdy chlupu nezbaví.

Hanna
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 13:48
- Nahlásit

dobré téma,právě musím jít tochu uklidit,je to tady kolem docela potřeba..pááá

Vcelka
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 13:51
- Nahlásit

zrovna dneska když sem šla o polední pauze ven a viděla sem jak mám hnědý kabát plný bílých štětin, tak sem si řikala že chodim jak santusák. Když to bych to musela brát chloupek po chlupu abych to s toho dostala a pak stačí jedno jeho otření a je to tam znova.

Anonymní
# Zasláno: 30 Lis 2005 14:08
- Nahlásit

jojojo!!!
Chlup sem chup to znám!
ODCHLUPAVACÍ VALEČKY, na ty nedáme dopustit. www.baron.cz
a ještě jak nám ta naše zrzina začne línat dáváme vitamínky a opravdu se celý proces urychlí.
mějte se jdu zas vyčestat dneska už druhou igelitku

Evik
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 14:16
- Nahlásit

Anonymní

ty odchlupovací válečky stojí ale u barona 149 kč. a já je normálně koupím v hypermarketu jeden za 50 kč a náhradní válečky jsou už jen za 30 kč...

Hanka20
# Zasláno: 30 Lis 2005 14:48
- Nahlásit

Jojo, znám tohle taky velmi dobře, mám doma 2 dobrmany, jednoho černýho a druhýho hnědýho.Chlupy jsou všude, naštěstí máme tmavý koberec a sedačku tak se to trochu ztratí a lino luxujeme. Zrovna včera když jsem šla vařit, zjistila jsem, že mi ten černý dobrman skáče na linku, aby se podíval z okna .

Anonymní
# Zasláno: 30 Lis 2005 23:28
- Nahlásit

Ahoj všichni, četla jsem Vaše rady a trochu mě udivuje že se nikdo nezastavuje nad tím že to línání je docela enormní.mě by spíš zajímalo co dotyčný pejsek žere, jestli má dost vitamínů a tak.samo že retrívr líná celý rok ale zas tak velký jak to popisuje majitelka mi to nepřijde.možná by to chtělo zapřemýšlet nad skladbou žrádla, pak nad vitamíny.a ono je taky česání a česání.mám kosmetický salon a kolikrát mi přijdou lidi, že ho "vyčesávají" ale pak když jim to ukážu jak správně to dělat a co ze psa dostanu já a co oni tak je to taky rozdíl.pokud by tohle všechno bylo vpořádku tak bych šla k veterináři. možná nic nezjistí ale možná taky jo.tak hodně štěstí.zuzka.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání