Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Jak probíhají vaše vítací rituály?
Autor Zpráva
Syska
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 14:28
- Nahlásit

Tak jsem se dnes trošku rozjela a mám tu další téma.. Zajímalo by mě, jak se se svými mazlíky vítáte po příchodu domů. To já, když odemknu, první co uvidím, je jak Tessinka zmateně kouká z pelíšku, kdože jí to zase ruší, jakmile mě uvidí,sklopí ouška dozadu, vystřelí a už je z ní nezřízená střela, ospalost neospalost. Takže ještě v bundě se s ní musím přivítat, nechat se celá oblízat a Tessie, než jdeme ven, začne lítat jak spalšená po kuchyni, samozřejmě si nechce nechat nasadit obojek, všemožně blbne a kouše mi do ruk...co vy?

Anonymní
# Zasláno: 29 Lis 2005 14:34
- Nahlásit

My to máme se zpěvem
Čeká u vrátek (nevím jestli celý den nebo jen celé odpoledne) ale když odemknu, tak dělá vír ocasem, chechtá se, podává mi všechny packy a poskáče mě od hlavy až k patě a u toho zpívá - vypráví a žaluje co všechno musela za ten dlouhý den vytrpět

Syska
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 14:35
- Nahlásit

Anonymní

Verca
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 14:36
- Nahlásit

Přesně tak, když mě vítá, tak jedině s remcáním a okusováním ruk.

Zany
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 14:40
- Nahlásit

My od té doby , co máme štěnátko to máme dost složité.Snažím se nejdřív přivítat se starším psem,ale do toho po nás skáče štěně a různě okousavá bud mně nebo psa.

handula
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 14:45
- Nahlásit

Tak u nás uvítací rytuál začíná již když jsem ještě před barákem.
Náš pes mrkne na hodiny, zjistí že je 17:15 a to znamená, že se pánička vrací. Připraven s plyšákem v hubě kouká s okna.Vidím jen hýbající se záclonu a cosi pohybujícího se za ní. Odemykám nejdříve vchodové dveře, a to už slyším kníkot. Odemykám dveře od bytu, vzduchem mi letí kabelka a místo ní mám v cuku letu v náručí všechny plyšáky, polštář a bačkory a nakonec celýho psa. Musím to všechno zulíbat a náležitě uvítat, abych si mohla po půl hodině aspoň zout boty....

Syska
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 14:47
- Nahlásit

handula
Tak to jsi mě opravdu pobavila... Super přivítací rituál, fakticky!!!

Evik
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 15:23
- Nahlásit

tak u nás je uvítací rituál u každého psa jiný. Když přijdu domů, tak první je u mě náš mladej.....toho už jsem pracně odnaučila, aby na mě skákal, když mám na sobě oblečení do práce. Takže mě uvítá následně - počká, až se sehnu, aby mi mohl olíznout ksichtík, pak mě začne dokola obíhat a čeká až zamknu dveře....klíče mu vrazím do tlamy, s povelem "drž", on mi je donese ke dveřím (já mám pokoj od skákání) a tam čeká, aby mi je mohl zase vrátit Mezitím stihne ale strčit hlavu do boudy, aby probudil "šípkovou růženku" - našeho staříčka knírače.......ten vyleze z boudy a ještě spolu s mlaďochem se mi nacpou mezi nohy a čekaj, až je podrbu "nad ocáskem"

No a náš pejsa z útulku, který bydlí naproti nám u přítele, ten vítá díkybohu ze všech nejmírněji, nicméně stejně srdečně jako mladík s dědkem. On má cca 40 kg, což není tak moc, ale je veliký, chlupatý....prostě menší telátko, jehož skoky se špatně ustojí On skutečně skáče jen výjimečně - nejčastěji mě vítá kňučením, otíráním se o mě a střídavým podáváním paciček.Taky se musím nechat povinně olízat.

Anonymní
# Zasláno: 29 Lis 2005 15:30
- Nahlásit

když mě víta na zahradě, kde jsou dva: Najdou chcou oba být co nejblíž takže, jeden se vetře, druhý ho už tahne za zadní nohu pryč, pak se vymění, pak se pohadají a začnou se honit ...
V hoším případě je na zahradě jeden, ještě v hoším je to brachův skokan ridgeback ... začne kolem skakat jak tarantule, všemi čtyřmi najdnou, vykopavá předníma hohama dopředu ... že to nejde ... jde. A ještě u toho mručí. Pak mě začne obaskakavat s rozběhem a lehce mě libat čumákem na tvář, pokud se netrefí tak z toho může být i solidní monokl.

janafm

Anonymní
# Zasláno: 29 Lis 2005 15:37
- Nahlásit

jo a máme ještě jednu pozoruhodnou zkušenost ... hloubka vítaní je nepřímo uměrná délce naší nepřitomnosti. Když jeden na dovču bez štěka ( ten zůstava u babičky) a vracíme se
za den ... samou laskou bych tě snědla, vrtění ocasu 1000 otaček za sekundu, olizovačka
za víkend ... rada vás vidím, 500 otaček za sekundu, lehčí olizovačka
za týden ... no to je dost, 100 otaček, lehká pusa
za čtrnáct dnů ... tak to jste přehnali, vtrí jen špička ocasu, většinou si sedne zady k nám, a dělá že tam vůbec nejsme .. na darečky z cest jsou jí putna

janafm
máte to taky tak?

Evik
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 15:44
- Nahlásit

no než jsem toho svého mlaďocha odnaučila skákat, tak jsem si vysloužila hned několik monoklů....Jednou mi pesan skočil tak blbě, že mi hlavou narazil do nosu, mně se spustila krev, tu měl pes hnedka pochopitelně na hlavě a moje máti, která ho pak za okamžik viděla na mě hned volala, "hele, Aki se musel někde praštit, teče mu krev z čela, jdu si pro pohotovostní tašku" (máti je MUDr.)......vůbec nebrala na vědomí, že to není jeho krev

handula
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 15:53
- Nahlásit

Evik

to mi připomělo příhodu kdy náš Lesánek strčil nohu do jedoucího výtahu. Duchapřítomě jsem skočila po Stopce a následně po psovi, kterej chudák v agonii z bolesti poté skočil po mě a zahryzl se mi do ruky. Přinesla jsem domů zakrvácenýho psa v náručí všechny klátily mdloby, že výtah psovi urval packu, ale po důkladném prozkoumání se zjistilo, že Lesanovi nebylo nic a krev crčí ze mě....tak mám na něj na ruce doživotní památku....

filipes
# Zasláno: 29 Lis 2005 17:27
- Nahlásit

Tak já se pokouším odemknout dveře do bytu a slyším zuřivé škrábání a poblafávání skrz plyšáka v tlamce. Sotva otevřu, moje lištička tančí uvítací taneček v hubě plyšouna a přes něj na mě povrkává. Pak ho pustí a já si musím nechat olízat ksicht protože jsem čuně co se určitě celej den nemylo a pak se žalujícím poštěkáváním musím vyslechnout jakej jsem necita, zatímco hafinu zavírám doma já si určitě celé dopoledne užívám očucháváním a očůráváním rožků.

Pupy
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 17:48
- Nahlásit

Já když vejdu domu tak moje ovčanda kolem mě běhá jak blázen, tře se mi o nohy, drří v tlamě nějakou věc a hrozně při tom skučí "ty si mě tady zase nechala a šla si běze mně?"

fromeli
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 18:40
- Nahlásit

Já když vejdu domů, můžu se v klidu vzout, protože hafana je s páníkem v posteli v ložnici a dospávají jeho noční
Otevřu dveře do ložnice a vypustím jí, už čeká za dveřma, ale je potichu,protože je páníkem vycvičenáSkloním se, ona stoupne na zadní a omyje mi celý obličej a pak letí do chcodby k policím, kde jsou v bedně její mlsky, jednu dostane a jde žužlat zatímco já se převlíknu a pak jdeme ven

Eda
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 19:16
- Nahlásit

Já po příchodu domů padnu na všechny 4 a jdu se s Edinkou pusinkovat, pacičkovat a nechat si olízat obličej...Pak mi dovolí se převlíknout do "psího" a podle potřeby jdeme buď ven nebo jen házet si a blbnout na zahradě

Velvetka
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 19:58
- Nahlásit

Já nemám svýho pejska,ale jednej 10timěsíční slečně NO se věnuju jak nejvíc můžu.Můžu za ní jít,i s ní bejt i když tam majitelé nejsou,pohoda.

Vítací rituál je následující:
Sotva uslyší vrznout první branku do předzahrádky,hrne se k další brance a začne vrtět ocasem a kňučet jak šílená.Když odemknu branku,začne kňučet ještě víc...skočí na mě,oblíže mi obličej,běží k místu kde je její vodítko a zase zpátky...skok na mě,oblíznout a zase Když jí nandavám obojek a připínám vodítko,drží ale jako přibitá...po cestě tak prvních asi 10 minut na mě skáče,kouše vodítko,olizuje mě...prostě dělá jak pominutá

Anonymní
# Zasláno: 29 Lis 2005 20:06
- Nahlásit

Já kolikrát přemýšlím, jestli by nebylo lepší si po příchodu domů dobrovolně lehnout na zem. Máme dva molossy a ti když nás uvidí tak letí skáčou ! což je při jejich váze jako by na Vás spadl panelák ! Jsou ale kamarádi v skákání se střídají a ten co čeká " na svůj vítací skok " se mezitím dole vrtí jako brazilská tanečnice. No co nadělám AHOJ mě přece říct musí.

Mína
# Zasláno: 29 Lis 2005 21:04
- Nahlásit

šílenej dusot dvaceti tlapajzen a radostné poštěkávaní dvou malých plemen ... hopsání okolo a výskoky na kdeco okolo čeho se příchozí nachomítne /křeslo, židle.../ aby mu byli blíže k olíznutí nosu.... ti velcí jen skáčou na zadní....a pak se všichni dají do společné hry a když usednete do křesla ke kafču - nastane tlačenice a fronta na drbání za uchem, semtam někdo přinese bačkoru, nebo pískací hraču....

Bent
# Zasláno: 29 Lis 2005 21:51
- Nahlásit

Bože, jak já vám všem závidím. Když otvírám dveře, vítá mě mrtvé ticho. Žije ten pes ještě mi proletí pokaždé hlavou. V obýváku na gauči chrní můj pes. Zavolám na něj a on otevře jedno oko, zívne a zas upadá do spánku. Druhý pokus: Bentíku !!! Páneček je doma !!! znovu otevře oko, tentokrát na trošku dýl, zvedne hlavu, zase zívne a pak milostivě zavrtí ocasem. Pomalu zfárá z gauče, posadí se přede mě a kouká: tak jsi zase doma, ach jo, to budu muset ven do toho bílého hnusu. Nakonec, když se k němu sehnu jako nejvyšší vrchol vítání mi oblízne nos. Než se převleču do psího oblečení, leží zase na gauči a předstírá hluboký spánek.

suesie
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 21:57
- Nahlásit

Bent
A co máš za pejska?

Bent
# Zasláno: 29 Lis 2005 22:02
- Nahlásit

suesie
Rusky sabaka zdrastvuj zdrastvuj - česky čau čau.

Mína
# Zasláno: 29 Lis 2005 22:10
- Nahlásit

Podobného introverta jsem měla taky a byl to pudl.......vstal z gauče a šel se podívat kdo to přišel až když už jsem pěkně dlouho rachotila v předsíni a když zjistil že jsem to "jen" já - tak si sedl a tupě zíral a NECHAL se ode mě přivítat.... to byl vrchol jeho družnosti....zkrátka introuš jak poleno - může se to vyloupnout u každého plemene ale Zdrastvujové k tomu mají asi blíž....a asi je taky sám ... možná by ho k dováděnín strhnul nějaký ten parťák, ne ?

Bent
# Zasláno: 29 Lis 2005 22:16
- Nahlásit

Mína
Nevím, ale parťáka by asi nevydejchal. Je to absolutní samotář a venku se psům i fenám vyhejbá, aby si náhodou nemusel hrát. Taky už je to starší pán takže má rád klídek a pohodičku. Na co se nervovat vždyť jenom přichází páneček. No a co, pokaždý odejde a zas přijde, tak co z toho dělat drama.

Mína
# Zasláno: 29 Lis 2005 22:33
- Nahlásit

.... má recht...

pigie
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 22:35
- Nahlásit

Bent
Nemame toho isteho psa? Aj ked odkedy chodim do prace sa to o dost zlepsilo. Uz je tych vitacich dni viac ako nevitacich Aj vitaci den vyzera tak, ze okolo mna oblizuje vzduch, urobi tak styri kolecka a zase si ide lahnut

Evik
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 08:06
- Nahlásit

no u nás je uvítací rituál výrazně chladnější, pokud už přišel domů někdo ještě přede mnou.......Teď přes zimu jsou u nás babi s dědou, takže děda pořád blbne s mlaďochem na zahradě, takže se taky čas od času od mladého dočkám "vlažného přivítání"......Sice mi přijde dát hubana, ale jasně dává najevo, že už jsem "druhá" případně ještě další v pořadí

Mel
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 08:31
- Nahlásit

Tak to u nás to občas vypadá, že zbourá barák. Už když vybírám schránku, za dveřma se ozývá zuřívý štěkot. Otevřu první dveře a za nima jsou druhé, které jsou celé prosklené. Pes skáče tak 2 metry do vejšky na ty prosklené dveře, takže čekám, kdy už to jednou nevydržej a vysypou se na mě spolu s mým drahouškem. Když otevřu i tyhle dveře, pes běží pro nějakou hračku nebo cokoliv, co může vzít do huby a já se pak dobrovolně sesouvám na kolena, aby mě mohl pořádně oskákat a opusinkovat a nezlomil mi (už podruhé ) nos. Pak se ke mě otočí zadkem a já ho drbu v tříslech.

Evik
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 08:42
- Nahlásit

Pak se ke mě otočí zadkem a já ho drbu v tříslech.

To mi, Mel, připomínáš mého chlupatého drahouška Akouška... Ten zas, když leží večer na pelechu a vidí, že se k němu blížím, tak hned hodí polohu na záda, roztáhne všechny nohy a "drbej mě paničko"

Mel
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 08:51
- Nahlásit

Evik
Tak Gary si nelehá, on je zvyklej ve stoje. Akorát cizí lidi občas nechápou, pes je přivítá a pak nastrčí zadní část těla. A naučila jsem ho to já, protože když byl menší, tak ty vítací rituály byly ještě hořší, takže jsem ho čapla, otočila a drbala a teď už to dělá sám.

Mel
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 08:52
- Nahlásit

Já jsem si myslela, že to, že pes když má velkou radost, musí něco popadnout do huby, je specialitka jenom mýho psa. Ale jak tady čtu, tak je to asi běžný pro všechny pejsky

Evik
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 09:18
- Nahlásit

Mel

mně se pomocí toho uvítacího rituálu povedlo Akouše aspoň z části natrénovat povel "drž" Vrazim mu do huby klíče, "drrrž", on je čapne, letí k těm dveřím a pustí je až na povel....přičemž si ale předtím neodpustí vyskočit na střechu boudy, vyplivnout mi ty klíče do ruky a současně oslintat ksichtík

Kalliope
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 12:05
- Nahlásit

no to mi tak bouřlivá přivítání nemáme, Píďa občas zavrtí tou šťopkou co má místo ocasu, oblízne, stáhne uši, celej se tak srandovně kroutí a pak mi vleze mezi nohy, zastaví se a chce abych ho drbala na zadku

Anonymní
# Zasláno: 30 Lis 2005 12:26
- Nahlásit

odemknu hlavní dveře od baráku - slyším funění, než vyjdu do 1. patra tak je z funění pískání, preventivně dám tašku a vše co by mohlo dojít úhony na botník (hodně vysoký), odemknu dveře bytu a přímo do ksichtu mi skočí černá chlupatina, která mi dá pusu na ucho, hned s ní letím na dvůr (čůrat) a dokonat vítací rituál - líta po dvoře jak vystřelená z děla, už neskáče, protože velice dobře rozliší moje psí hadry od slušného oblečení do práce (jak to dělá, nevím:biglol. Když přijdem zpět do bytu, tak ještě zkontroluje tašku a kabelku - asi tam hledá drogy nebo co a jde dojíst misku žrádla, protože přes den to z důvodu hlubokého spánku nestihla

Mel
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 14:12
- Nahlásit

občas zavrtí tou šťopkou co má místo ocasu
Tak Gary má ocas omlácený a zdi v chodbě máme celý od krve. Byla jsem z toho na nervy, protože kdykoliv se mu na tý špičce ocasu udělal stroupek, stačilo, aby člověk přišel domů, okamžitě bylo po strupu a krev už zase cákala na zdi

Evik
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 14:35
- Nahlásit

Mel

to jsem fakt ráda, že mám psa s chlupatým ocasem, že ty rány tlumí chlupy Ale on v tom ocasu asi nemá takovou sílu jako Gary..... (od Garyho " na holou" ocasem bych tedy nechtěla dostat )

rendik
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 21:05
- Nahlásit

U nás to vypadáa si takhle-vylezu z auta,Kimouš vykoukne z boudy jako co se to děje,uvidí mě a začne štěkat a kvílet.Jak se přibližuju k jeho výběhu,tak jeho radost roste,vrtí nejen ocasem,ale celým tělem a když jsem u pletiva,začne na něj skákat-až se divim,že to to pletivo ustojí.Z obavy před zbořením plotu kolem jeho boudy ho nechám sednout-což se neobejde bez jeho"komentářů" a teprve pak mu otevřu-než stihnu uhnout,prolítne kolem mě,většinou mi podrazí nohy,zakže se chytám chatrnýho pletiva,pak kolem mě začne poskakovat,mlátí mě ocasem a čeká až se sehnu aby mi mohl důkladně olízat obličej.Když se nesehnu dost rychle,vyskočí,na úplně čistý kalhoty mi otiskne svoje maxitlapy,olíže mi obličej,já ho setřesu,vynadám mu do pošuků,nařídim mu vyprat kalhoty,podrbu ho a on se vydá uvítat zbytek rodiny...

Mel
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 21:23
- Nahlásit

Evik
Už jsem si jednou myslela, že mám po oku - hrozná bomba

Hanka20
# Zasláno: 1 Pro 2005 16:41
- Nahlásit

Naše vítání je taky dost bouřlivý. Bydlím v přízemí a když vcházím do vchodu, slyším svýho dospělýho dobrmana jak nedočkavě přešlapuje a kňourá, jen abych už otevřela ty "pitomý" dveře, co nás od sebe dělí... Když se tak konečně stane,je štěstím bez sebe a skáče mi až nad hlavu (jednou mi taky málem vyrazil zub ) a potom honem běží pro hračku a lítá s ní sem a tam, pak ji někde upustí a zase honem běží, aby mi dal bezpodmínečně velikou pusu.V tom se obvykle z pokoje přibatolí štěně (taky dobrman) a kňourá, šplhá se na mě a chce pochovat.Většinou se mi potom ale zakousne do ruky tak šupajdí zase hezky na zem... .Po půlhodině si konečně můžu odložit a jít se převlíknout do venčícího oblečení.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání