| Autor |
Zpráva |
savinika
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 13:53
- Nahlásit
Ahojky,
kámoška touží po typu pejska Příšera z "Ordinace v růžové zahradě", chci ji pomoc, ale nevím co je to za rasu. Víte někdo?
|
monika
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 13:57
- Nahlásit
mě by to taky celkem zajímalo.stejného pesu jsem zahlídla i u nás ve Frýdku-Místku.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 14:10 - Změnil/a: Evik
- Nahlásit
já myslím, že je to kříženec dalmatina možná s nějakým ohařem...čistokrevné to rozhodně není.
mimochodem mě to přivádí na myšlenku, jak moc jsou lidé ovlivnitelní médii. Moje sestřenice kdysi na rodičích žebrala kólii, protože se jí děsně líbila Lassie se vrací, pak zase chtěla to plemeno z filmu Goro, bílý pes.........nakonec byla ráda, když dostala jezevčíka (pro změnu zas film Pod Jezevčí skálou).....
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 14:18
- Nahlásit
Evik
Zrovna jsem chtěla napsat, že si myslím že to je kříženec NKO s dalmatinem.
...jo a po reklamě na hajzlpapír s malým žlutým labradořím štěňátkem je spousta LR bezpapíráků, neb je po nich tato neuvážená poptávka
|
monika
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 14:21
- Nahlásit
já ho teda nechci, jen mě zajímalo, jestli to je čisté.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 14:23
- Nahlásit
myslím, že v televizi říkali něco + pointr. To by tak odpovídalo a taky jsem zaslechla, že Příšera je dost dominantní. Ale na 100% vím, že jsem zaslechla jak říkají, že jeden z rodičů byl pointr - teda aspoň doufám.
|
jana33
|
# Zasláno: 28 Lis 2005 14:25
- Nahlásit
Hele ale jestli jí jde jen o tu "příšeru" tak já jí na chvíli půjčím svýho psa,ono jí to rychle přejde,to je Megapříšera
|
savinika
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 14:28
- Nahlásit
rozpoutalo se tu to, co jsem neměla v úmyslu. Kámoška před měsícem přišla o křížence RR a rotwíka. Asi těžko sežene stejnýho, ale prostě jak mě prosila ať ji pomůžu, tak prohodila,že by se jí líbilo něco jak Příšera a měla na mysli výšku osrstění a tak. Na rase ji očividně nezáleží. Navrhovala jsem ji bígla, pointra, ale někdo ji naočkoval, že je bígl hloupý pes a jsou s ním výchovné problémy. No, já nevím co ji poradit. Já chovám 2 irské vlkodavy a jako vůdce smečky mám jorka
|
savinika
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 14:34
- Nahlásit
Jestli o někom víte, nejlépe Ostrava a okolí, kdo nabízí pesana, který by zahojil srdíčko, tak dejte vědět. Klidně nějakého křížence výše uvedených ras. Má to být do bytu, ale zas do svkělých rukou.
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 15:20
- Nahlásit
co český strakatý pes?
tady je momentální nabídka:
http://www.strakaci.cz/scz/inzerce.php3
na malé štěňátko byste si museli asi počkat
ještě kdybyste chtěli vidět naší dračici
www.kocovi.com/bela
|
Leni
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 15:32
- Nahlásit
Saviniko, nechce kámoška zajít do útulku, tam je moc pejsků, kteří potřebují pomoc. Oni také potřebují hojit srdíčko, tak by to bylo vzájemné.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 15:35
- Nahlásit
Viem, ze to tu nepatri, ale je to k teme ovplyvnitelnost mediami. Nas Hugo sa z macka a medvedika premenoval na "To je ten z reklamy na Orange". Takze asi tak...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 15:51
- Nahlásit
Přikláním se k dobrman+pointr nebo nějaký ohař+dobrman.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 16:01
- Nahlásit
no já bych úplně nezavrhovala toho dalmatina....na můj vkus má ta příšera příliš "rovnoměrně" rozložené "fleky", než aby to byl jenom pointr s něčím jiným........Náš skorosoused má shodou okolností kříženku pointra s německým krátkosrstým ohařem a je bílá s hnědými a černými fleky, ale ne jako dalmatin...prostě sem tam větší flek
Ten pointr tam možná bude, ale podle mě ten dalmatin taky....pointr i ohař je stavbou těla spíše "subtilní" , kdežto dalmatin je už trochu robustnější a ta Příšera žádné tintítko tedy není....
|
savinika
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 16:01
- Nahlásit
Leni
To jsem navrhovala jako první možnost, ale vzhledem k tomu, že její předešlý pejsek byl z útulku, tak by chtěla pesánka od maličkého štěňátka.
|
savinika
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 16:03
- Nahlásit
zuzka
Hafani jsou to moc pěkní. Díky za návrh. Tento týden budu s ní mluvit, tak ji určitě odkážu na strakáče. Určitě ji bude zajímat pořizovací cena, tak jestli je možnost, tak bych ji ráda věděla.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 16:09
- Nahlásit
savinika
mam psa z utulku od jejich sesti tydnu ... ale uznavam, ze takove nahody se casto nestavaji ...
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 16:19
- Nahlásit
tak prosím je to zkopírované z netu:
Pes Příšera - fenka Váchových je ve skutečnosti tříletá fenka Ajka, kříženec pointra a labradora a kuřecí řízky opravdu miluje. Účinkování v Ordinaci je zatím její druhá filmová role.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 16:21
- Nahlásit
Pes Příšera: fenka Váchových, která měla podle synopse mít každé oko jiné a která miluje smažené kuřecí řízky, je ve skutečnosti tříletá fenka Ajka, kříženec pointra a labradora, každé oko nemá jiné, ale má půlku hlavy bílou a půlku černou a řízky opravdu miluje. Účinkování v Ordinaci je zatím její druhá filmová role. Ajka je velmi živý pes, o němž herci závistivě říkají, že má větší privilegia než oni, protože se mu, je-li to potřeba, musí natáčení přizpůsobit. - TOTO JE PŘÍMO Z NOVY
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 16:26
- Nahlásit
savinika
Belu jsme pořizovali loni za 5 tis., vím, že někdo dal méně, někdo více, jak je to letos, to nevím
na mujpes je přímo strakáčí fórum:
http://www.mujpes.cz/forum.php?id_forum=100
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 16:46
- Nahlásit
zuzka
tak ty máš strakáče za 5 tis? Já choďáka za 6 tis....jsem ráda že to vím, páč jsem si myslela, že strakáči jsou dražší. To je dobře že pověst českých národních plemen není zkažená předražováním štěňat.
Jinak jak píše Kalliope....ten labík by mě tedy na tu příšeru nenapadl....ovšem je fakt úžasné, jak má rozložené ty fleky tak pravidelně prostě to uvedené křížení pointr, labík, bych tedy opravdu nehádala
|
Břetislava
|
# Zasláno: 28 Lis 2005 17:13
- Nahlásit
savinika
V Ostravě v útulku je tolik krásných pejsků .... snad by si mohla kamarádka vybrat
http://www.volny.cz/pejsci/
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2005 13:13
- Nahlásit
Evik
asi jak kteří
co se kamarádíme s pár strakáčníkama (loňská štěňata), všichni dali těch +-5 tis., taky když jsem sháněla a obvolávala CHS, všude za fenku chtěli 5tis., ale jednou jsem napsala do nějaké diskuze, že je to běžná cena strakáče a hned mi psala jedna chovatelka, že to není pravda a že je to ode mne nefér, takže já už jsem v tomhle směru spíš opatrná
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2005 13:21
- Nahlásit
zuzka
tak co já vím u choďáků, tak jsou štěňata obyčejně mezi 6 až 8 tisíci a neznám žádnou ch.s., která by šla s cenou ještě výš. Ale máš pravdu, je to o lidech. Ta chovatelka, jak píšeš, nejspíš asi zrovna prodávala svá štěnda dráž než je třeba u strakáčů běžné, takže jí se tvoje "prohlášení" pochopitelně nehodilo.....Já se nebojím to u choďáků takto prohlásit, protože prostě vím, že ta cena se skutečně nejčastěji pohybuje ve výše uvedeném rozmezí. Něco jiného by bylo, kdyby nějaký chovatelský klub měl stanovenou stanovami cenu, za kterou se mají štěňata prodávat, ale to pokud vím nemají ani strakáči ani choďáci, takže za to, že napíšeš, že se průměrně štěňata strakáče prodávají za 5 tis. není z Tvé strany nic špatného
|
Šárka
|
# Zasláno: 29 Lis 2005 14:47
- Nahlásit
Já mám pocit, že jsem někde slyšela kříženec dalmatina a pointera.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 18:36
- Nahlásit
A co takhle grifonka?
Je to překrásný pejsek s téměř lidským výrazem!!!
|
savinika
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 15:41
- Nahlásit
Ahojky,
tak včera byla kámoška na můj popud opět v útulku, kde jsem ji našla nádherného křížence, který se velmi podobal její zesnulé Nelince, ale už byl fuč tak pokračuji v hledání.
|
klára
|
# Zasláno: 2 Pro 2005 15:53
- Nahlásit
Savinika
koukni na
|
klára
|
# Zasláno: 2 Pro 2005 15:54
- Nahlásit