| Autor |
Zpráva |
Garfield
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 10:39
- Nahlásit
Ve Tvých očích
je smutek, vztek, jsem tam i já,
tak jak mě jiní neznaj
z roucha dne vysvlečená
a nevadí mi, že tam stojím nahá bosá,
není mi zima i když ranní rosa
po nártech mi stéká.
Z koše ční zašlý papír
a na něm text, jenž psala jsem já,
a ruka jako duše rozdvojená
ta slova dnes už nejsou z mých úst,
snad stovky let už držím slovní půst
a jen se dívám.
V lese zasněženém
je slyšet ržání koní, jež jsou dávno pryč,
a náš smích z dětství tady zdá se jako kýč
a cesty dávno zašlé, které já dál vidím,
jdu po nich před zraky svědků a tak se stydím,
že jsem jim jen bláznem.
Stromy bleskem sťaté,
jak vůle vzpřímená co stojí hlavou k zemi
a kroky dřevorubců, kteří ještě neví,
že tenhle les už nikdo nikdy nepokácí,
jsem jako strom, co svoji mízu ztrácí
a s každou další ztrátou sílí.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 28 Lis 2005 10:50
- Nahlásit
Garfield
koukam, ze pri pondelku jsi obzvlaste optimisticky naladena ...
ja uz zase jsem zapojen do pracovniho procesu, hec
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 10:51
- Nahlásit
aha, ten anonymni, to bych jako s dovolenim byl pravdepodobne ja, ac neprihlasen, tak stale zde ...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 10:53
- Nahlásit
Jirikovo
takováhle optimistická nálada vládne i v ZG... Ten víkend fakt stál za starou bačkoru, ve dne v noci lilo jak z konve, jsem nachcípaná a při pondělku šéf se svou super náladičkou...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 10:55
- Nahlásit
Jirikovo
Není pravda. Jsem optimisticky naladěná. Jen poslouchám v práci Jarka Nohavicu a on má jednu strašně krásnou a smutnou písničku, která je pro mě velmi zásadní, neboť když jsem loni utrácela svého 14ti letého bafíka, tak jsem z ordinace musela rovnou do práce. Zavřela jsem se v kancu, sedla si na zem pod stůl a měla samozřejmě odpovídající záchvat pláče, bezmoci, smutku, beznaděje, zoufalství a pustila jsem si hudbu, aby to nebylo tak slyšet (jak se zalíkám a lapám po dechu a kňučím) a tam hráli tuhle hrozně krásnou písničku. No a dnes ji tak poslouchám a napadlo mě zachovat melodii a předělat si text na vlastní. Tak jsem sedla a v rytmu té melodie začala psát báseň. A tohle vyšlo. To je pracovní náplň - oblast zachování kulturního ducha.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 11:02
- Nahlásit
Garfield
no tak to ja mam pracovni napln pro dnesek, zitrek a pozitri dodelavat resty z minuleho tydne, kdy jsem vyuzival pohostinosti nasi socialne demagogicke vlady a vyrazne vyhodneho systemu socialniho zabezpeceni ... takze makam jako sroubek ...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 11:09
- Nahlásit
Jandula
hele a ty se sebou taky koukej neco delat, ve ctvrtek spatna nalada, v patek spatna nalada, dneska spatna nalada ... jesteze mas aspon tu Saru, ta te svym behanim privede na jine myslenky (zabiti vlastniho psa)
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 11:16
- Nahlásit
Jirikovo
Co se dá dělat, teď tady vymýšlím, jak jako naprostý neznalec, resp. jen uživatel vozu, vyberu pneumatiky v hodnotě odpovídající kvalitě, aby to nebyly naprostý šunky a abych za ně nedala majlant (teď jsem po tý Sářiný operaci nějak na mizině - a ten čokl to vůbec nebere, neustále dělá vše pro to, aby na tu operaci musela znova, viz téma artroskopie, v sobotu jsem jí dostala, koupila jsem hezký, slabý - tzn. škrtivější, stahovák - šlape vedle mě jak hodinky)...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 11:19
- Nahlásit
Jandula
prijdes do servisu a reknes: Dobry den, potrebuju pneumatiky ...
tak nejak by to mohlo fungovat, ne?
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 11:23
- Nahlásit
Jirikovo
Seš zastaralej! Dnes přijdeš do autoservisu s požadavkem inovace podvozku vozu. Prostě zrušíš kola, natáhneš tam pásy a už v životě nemusíš přezouvat, nikam nezapadneš, nedostaneš smyk a zaručeně ani nepíchneš. Vás taky nic normálního nenapadne... Člověk, aby furt fšechno řešit za ostatní.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 11:28
- Nahlásit
Garfield
mas asi pravdu. jen mam obavy, ze jakakoliv inovace meho vozu by mohla zvysit jeho hodnotu minimalne na dvojnasobek, takze proto tyto zavratne novinky vedy a techniky nesleduji. mozna jednou dopadnu jako kamarad, ktereho zastavili policajti, dali mu petikilco pokutu, on se rozesmal, dal jim klicky od auta a se slovy "Lituji, ale pokuta prevysuje hodnotu vozu" si to stradoval na nejblizsi autobusovou zastavku ...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 11:45
- Nahlásit
Jirikovo
A voni ti napařej to nejdražší co maji, protože vidí cizince a ještě je to ženská...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 11:50 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit
Jandula
...být ženská je v těchto situacích výrazná přednost... Kdykoliv se po Tobě chlap chce svézt jménem zákona či jménem funkce, tak tohle je dobrá zbraň, většina ustoupí, aby se nemusel stydět sám před sebou. Napsala jsem to sice nesrozumitelně, ale má to svou logiku.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 12:00
- Nahlásit
Garfield
Logiku to má, na policajty i funguje, ale na opraváře v autoservisu???
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 12:03
- Nahlásit
Jandula
plati ... tyhle vase zakerny zbrane totiz plati vsude ... a prece neni problem udelat si na internetu pruzkum trhu, kolik tak stoji pneumatiky a kdyz budes vedet ze stoji napr. v rozmezi tisic az deset tisic, tak budes vedet, ze kdyz ti nabizi neco za devet a pul, tak je to zcela zbytecne ...
|
haha
|
# Zasláno: 28 Lis 2005 17:21
- Nahlásit
Jandula
i když to se psy nesouvisí ,tak jelikož mám také krásný rezavý vůz který drží pohromadě silou mé vůle ale k mému životu je nezbytný neboť se s ním denně hrabu 20 km do práce a zpět a silnice v naší obci se v zimě neuržují můžu ti poradit zimní pneu které dneska prodávají v akci v plusu za 699 jsou polský já je mám už o 14 dní déle sice z mototechny ale kamarád co dělá v pneu servisu mi je doporučil jako slušný,ale nevím zda by ti pasovali na tvůj vůz ,já mám favorita.
|