| Autor |
Zpráva |
haha
|
# Zasláno: 25 Lis 2005 15:05
- Nahlásit
od předešlé diskuze o krmivu zde ,kdy mě napadla jaká si Dana ,proč mám moc psů když jim dávám nekvalitní krmivo jsem dost přemýšlela,denně cestou z práce potkávám dědu, chodí vybírat popelnice s károu a doprovází ho voříšek ,takovej huňáč něco jako pudlík ,špinavej ,urousanej ,děda najde sem tam kost nebo housku ,něco sní on něco psovi hodí,pes si kolem něj čiperně lítá ,občas si sám něco najde ,ale když se ten pes na pána otočí ,má stejnej čilej ,živej výraz jako známe od našich milovanejch a opečovávanejch psů,nemyslím si že by mu v útulku bylo líp, má rád svýho dědu a děda má rád svýho psa ,znám víc takovejch lidí co se nestaraj o svýho psa předpisově ,krmí ho zbytkama z kuchyně ale mají ho rádi ,hrajou si s ním ,myslím že je to pro psa důležitější než cena krmení,přesto že nežijou v ideálních podmínkách ti psi jsou šťastný.párkrát jsem byla v útulku ,nechci tam chodit protože bych brala domů další a další psy ,ti psi tam dostanou najíst ,nikdo je netýrá, je o ně postaráno ,ale myslím že by se tam měl jít podívat každý dřív než začne kritizovat druhého jak se stará o psy ,ti psi totiž nekoukají jako psi co potkáváme venku na ulici nebo je vidíme za plotem jiných lidí ,dokonce i psi v práci u ostrahy neměli svého jediného pána ale jejich výraz byl jiný,viděla jsem ty smutný čumáky v útulcích a jejich oči ,ty oči pláčou.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 15:12
- Nahlásit
To fakt neřeš, už jsem to tu jednou psa, babiččin pes byl zásadně krmen chlebem s paštikou a byl to neuvěřitelně vitální pes a zemřel letos ve 20ti letech. Nepíšu to jako recept na dlouhodobej život, ale chci tím říct, že není možný říct, že pes krmenej zbytkama se má hůř, než pes krmenej drahým krmivem. Nehledě na to, že cena nerovná se kvalita. Z 90% je to jenom reklamní trik, jak z lidí tahat peníze - a že se jim daří....
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 15:14
- Nahlásit
To je stejné, jako "debaty", jestli je sirotkům lépe ve sterilních ústavech se zaručeně správnou výživou a pravidelným režimem, nebo v adoptivních rodinách popř.SOS vesničkách, kde možná není všecko tak stoprocentně perfektní, ale mají tam lásku.
Haha snad by sis něco nedělala z té Dany. Já před tebou smekám.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 15:14
- Nahlásit
mě by do útulku nikdo nedostal...nemyslím to zle. Asi bych ten pohled na ty pesany psychicky nevydržela a musela bych utéct a někde se vyřvat. Dostane mě cokoli, co se týká smutných psů, ať už trápení, týrání nebo "ubytování" v útulku, ikdyž kolikrát je to pro ty pejsky jediná šance na přežití a myslím si, že je dobře, že existují. Protože když se stává i to, že někdo nechá krabici se štěňaty před bránou útulku, tak bez té péče by psíci nepřežili..
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 15:16
- Nahlásit
A abych se přesněji vyjádřila k diskuzi, naše babča krmí pesany vařeným pajšlem, chlebem a vším možným a nezdá se, že by nějak strádali......
|
shmoldie
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 15:18
- Nahlásit
to že krmíš psa tím nejlepší ještě neznamená, že se má dobře, vždycky je to o tom vztahu, takže stejná rada, vyprdni se na to a neřeš to
|
Leni
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 16:52
- Nahlásit
Ano, opravdu pláčou. Před asi čtvrt rokem jsme se rozhodli, že si pořídíme taky pejska, zatím jsme měli jenom kočeny. Měla jsem ale hrozný strach do těch útulků jít, strach z toho, co tam uvidím. Nakonec to bylo ještě horší, než jsem čekala. Jakmile vejdete, všichni ti pejskci se vás tak strašně snaží zaujmout, aby to byli právě oni, koho si odvedete. Jdete pryč, oni zklamaně přestanou štěkat a do poslední chvíle koukají a natahují hlavy, jestli se nevrátíte. Je to děs, děs, děs. Bylo mi hrozně z toho, že si vezmu jen jednoho psa, a ty ostatní tam nechám . Navíc všichni chtějí akorát štěňata, o dospělé už nikdo nestojí . No takže teď máme doma Míšu (rezatý kříženec špice), byl to prostě ten první, který nás zaujal. Po pár týdnech jsme bohužel zjistili, že pejsa má atrofii sítnice, takže do pár měsíců/let oslepne, ale o to víc jsme vlastně rádi, že jsme si vzali zrovna jeho, kdoví co by s ním pak bylo... . Zdar a sílu všem, kteří se postarají o všechny ty nechtěné, opuštěné, týrané pejsky a je šumafuk, jaký luxus jím poskytnou nebo neposkytnou!
|
Hanna
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 23:22 - Změnil/a: Hanna
- Nahlásit
Když jsme bydlely v Brně,snažily jsme se kupovat ty lepší granule,ale vždycky jsme se nasmály,když přišla moje matka a řekla..proč jim rači něco neuvaříte,vždyť ty granule ,to se dělá jen z peří a z popela..
ve skutečnosti fakt nevím,co v nich vlastně přesně je..možná se tady někde o tom už psalo
|
Hanna
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 23:25
- Nahlásit
A co se týká útulku,tak už mám dvě hodně starý fenky,ale další pejsky už si budu brát vždy jen z útulku..mám ráda starší pejsky..
|
Lea
|
# Zasláno: 26 Lis 2005 14:46
- Nahlásit
Já sváma ve všem souhlasím, ale přesto si myslím, že nebylo potřeba tu Danu takhle uštěkat. V podstatě to nemyslela zle a označovat to jako "napadání" se mi zdá trochu silný kafe. Smyslem tohoto fóra je vyjádřit názor a vyjely jste za to na ní jak feny. Přiznejte jí i kousek pravdy. Navíc pochybuju, že věděla o tom, že haha se ujímá opuštěných psů a v tomhle případě se na to opravdu musí nahlížet jinak než přes peněženku. Mimochodem já to taky nevěděla, a to tu nová nejsem.
|