| Autor |
Zpráva |
handula
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 14:24
- Nahlásit
Ach jo, zase jsem byla ve zverimexu, fakt tam nesmím chodit, měli tam nádherný činčily, jsem teda dost nahlodaná, teď už jedinej a zásadní problém - co na to náš pes? Fakt nevím, jak se k tomu postaví, myši žere, ale to když si je vyhrabe na louce, takže to má jako kořist, ale vůbec mě nenapadá, jak se postaví na činčily v bytě. Jsou větší než myši, tak nevím jestli to bude brát jako myš nebo jako něco jinýho. Žárlivost, bude to brát jako konkureci, nebo jako mňamku, já nevím fakt...poraďte co si o tom myslíte. Je zvyklej na papoušky, ale jak říkám myši žere....Zvykne si na ni?
|
jana33
|
# Zasláno: 25 Lis 2005 14:30
- Nahlásit
handula
já bych to neriskovala. Teda pokud nemáš takový byt,aby se nikdy nepotkali. U nás by teda činčila určitě nepřežila
|
Anonymní
|
# Zasláno: 25 Lis 2005 14:41
- Nahlásit
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 14:50
- Nahlásit
U nás by asi přežila, ale byla by stále nošena a oslintávána a to by pro ni byl asi docela slušný stres.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 15:15
- Nahlásit
pokud nemáš takový byt,aby se nikdy nepotkali
nechtěla bych se dostat do situace, abych se bála udělat krok, aby se nic nestalo, to by mi za ty nervy nestálo....
takže žádný pozitivní zkušenosti se soužitím s jinými domácími mazlíky podobných myši?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 15:21
- Nahlásit
handula
No, neni to o psech, ale treba te to potesi... Jeden muj dobry kamarad ma v byte kocku a 4 potkany - pokud vim, zatim jim to ve zdravi funguje dva roky...
A kdyz se to da naucit KOCKA, tak proc ne pes?
|
jana33
|
# Zasláno: 25 Lis 2005 15:25
- Nahlásit
no já bych se fakt bála. Pesan ani nemusí chtít činčile ublížit, bude si chtít jen hrát,ale.....
|
wami
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 15:27
- Nahlásit
jana33
Netvrdim, ze JA bych si cincilu poridila... Ale verim, ze za urcitych podminek by to slo: Dokonce presne o psech a cincile pred par lety vysel clanek v Svete psu, samozrejme to nedohledam, ale zaznelo tam, ze jakoze jo, ze to jde, ze se to pes nauci - ale stejne nedoporucuji nechat cincile voolny pohyb po byte, pokud je tam se psem sama. Nicmene pod kontrolou (resp. v pritomnosti panicka) je tam nechavali pobihat oba...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 15:28
- Nahlásit
wami
Potkani jsou v přesile
|
jana33
|
# Zasláno: 25 Lis 2005 15:33
- Nahlásit
wami
no jasně. Hele já se na ten článek pamatuju,ale myslím,že to byla fretka,ale to je fuk. Stejně bych si bála,že lovecký instinkty převážej. To je stejný jako náš labrouš a kočky - když jsme byli naposled na veterině,zamiloval se tam do rezavý kočičky, celou dobu se na ní díval, kňučel, dokonce jí i olíznul,majitelka mi nechtěla věřit,že doma žádnou nemáme. Ale kdyby jí zmerčil někde jinde a ona by před ním začala zdrhat,tak by byl s láskou konec, lovecký instinkty by se projevily ale to jsem paní neříkala
|
wami
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 15:40
- Nahlásit
Ketrin
Tam hlavne byla ta vyhoda, ze potkanky byly uz dospely, kdyz prislo kote... Tak si ho pekne srovnaly do late...
jana33
Jenze o tom to prave je: co je doma, to se NELOVI... U nas to je podobny - nase slepice, kralici nebo kocky jsou OK, ale cizi by radi prohnali, kdyby mohli...
Je to zkusenost vice jinych lidi, trebaze prave s kockama - to, co je doma v byte, je panickovo a hajene, i kdyby to venku prohaneli, jak chteli...
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 15:42
- Nahlásit
My měli jeden čas fretku a dva psy,ale můžu říct, že o samotě bych je nikdy nenechala dohromady a i fretčinu klec jsme přenášeli do jinýho pokoje, než byli psi, když jsme teda nebyli doma........
|
jana33
|
# Zasláno: 25 Lis 2005 15:50
- Nahlásit
wami
a co je na veterině,to se neloví,je to hájený
|
wami
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 15:58
- Nahlásit