| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Lis 2005 12:20
- Nahlásit
zajímá mě čistě váš názor ,zda by jste se byli třeba kvůli psovi ochotni přestěhovat kdyby jste ho v bytě z nějakých důvodů nesměli mít,zda by jste třeba kvůli tomu že nemáte čas na psa změnili zaměstnání,zda by jste se rozešli s partnerem kdyby vašeho psa nesnášel apod.nebo by jste se dokázali vzdát svého čtyřnohého miláčka?
|
handula
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 12:22
- Nahlásit
přestěhovat kdyby jste ho v bytě z nějakých důvodů nesměli mít - ANO
změnili zaměstnání - ANO
rozešli s partnerem - ANO
vzdát svého čtyřnohého miláčka - NE!
stačí?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Lis 2005 12:22
- Nahlásit
já ano - a partnera si většinou nevybírám já ale moje Holčičky , ten kdo nemá rád je nemůže mít rád ani mě
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Lis 2005 12:24
- Nahlásit
jeee tak já to napsala trošku zmateně - svých Holčiček se samozřejmě NIKDY nevzdám - jinak to ano platí na všechno ostatní
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 12:25 - Změnil/a: Evik
- Nahlásit
já jsem před týdnem odmítla nabídku rodičů, že mi koupí krásný byt v baráku, který je u nás zrovna ve výstavbě. Odmítla jsem to kvůli tomu, že mít ty naše dva psy v paneláku bych považovala za týrání (jsou zvyklí lítat po zahradě, tohle by nesli moc špatně). Takže dál pracujeme s přítelem na kompletní rekonstrukci starého baráku "v rozkladu", který dostal od babičky.....
Jinak pokud se týče partnera, tak díkybohu má pro mou lásku ke psům pochopení a společně máme dva psy....ale pokud by neměl, taky bych s ním nevydržela. Svých pesanů bych se nevzdala ani za milion
|
handula
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 12:28
- Nahlásit
ale pokud by neměl, taky bych s ním nevydržela
já bych to řekla jinak, pokud by neměl, tak by s náma nevydržel...
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 12:34
- Nahlásit
Taky bych všechno podřídila psovi. S tím jsem si ho taky pořizovala....
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 12:37
- Nahlásit
ovšem, když je někdo opravdový blázen do psů, jak my tady, tak to mnohdy chce i vícenež chápající rodinu - nestačí jen partner......Já mám naštěstí hodně chápavou babi a dědu, ale mamce a bráchovi už občas lezou psi na nervy.... Oni je mají rádi, ale já nesmím o psech říct doma ani slovo, protože začít doma debatu o psech, ostatní odchází z místnosti
|
handula
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 12:48
- Nahlásit
tak nějak postupem času začínám zjišťovat, že jsem pro ty normální lidi divná a nějak se se mnou odmítaj kamarádit, hlavně to pozoruju na kamarádech s přítelovi strany, který mě - teď už nás moc nemusej, no ono je to vzájmený, prostě tak nějak se obklopujem pejskařema a s nepejskařema si prostě nerozumíme a nějak není o čem se moc bavit....
|
klára
|
# Zasláno: 23 Lis 2005 12:50
- Nahlásit
přestěhovat kdyby jste ho v bytě z nějakých důvodů nesměli mít - už jsem to udělala
změnili zaměstnání - už jsem to udělala
rozešli s partnerem - ano
vzdát svého čtyřnohého miláčka - nikdy
a nejradši bych si pořídila ještě jednoho
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 13:16
- Nahlásit
handula
no já mám přesně ten pocit. Od té doby, co jsem si pořídila svého nejmladšího pejsu, mám spoustu přátel a známých mezi zapálenými pejskaři a s nepejskaři už si rozumím méně. Z těch nepejskařů mi zůstalo pár kamarádek, z nichž jen jedna je ty mé psí výlevy ochotná poslouchat
|
haha
|
# Zasláno: 23 Lis 2005 13:22
- Nahlásit
u mě je to to samé, pro většinu lidí v okolí jsem ta bláznivá co pořád lítá se psy což je mě docela jedno ,kamarádím se většinou jen z lidma kteří taky alespoň jednoho psa mají a už jsem si všimla že ať se začnu bavit o čemkoliv většinou to zkončí u psů. Jinak práci dělám kvůli psům ,sháněla jsem takovou abych na ně měla dost času ,člověk si musí vybrat bud jedno nebo druhé když obojí nejde ,tudíž jsem volila horší práci a psy,přestěhování mi nehrozí jsem ve svém ,ale kdybych bydlela v bytě kde by mi zakázali psa mít ,neváhala bych ho prodat a přestěhovat se jinam,partner má psy rád taky ,asi bych se ani nedokázala zblížit z někým komu psi vadí ,už proto že mám minimálně jednoho pořád někde s sebou by to dost dobře nešlo
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 13:43
- Nahlásit
No tak já doufám, že u nás nikdy rozvod kvůli pesanovi hrozit nebude... oba jsme milovníci a rozhodně si chceme v budoucnu pořídit k Tessie dalšího...určitě to bude Irský setr, neboť manžel vyrůstal se setřicí, která bohužel minulý rok umřela na cukrovku, bylo jí úctyhodných 12 let, viděla jsem svýho muže tenkrát poprvý brečet... Ale zpět k tématu, měla jsem kamaráda a kamarádku, měli pitbula, nádhernýho, hodnýho mazla, kuřeti by neublížil. No a oni tenkrát začali bydlet v podnájmu, majitelka jim ho dovolila mít. Ale bohužel Albert nesnášel kočky a cizí psy (jako každý pitbul) a protože u baráku kdosi choval kočky (cizí, který se kolem jen potulovaly, ale někdo jim tam dával žrádlo...)tak pokaždý, když šli ven, tak Albík po kočkách šíleně vyjížděl. No a bylo to blízko pískoviště, kde si hrály děti a maminy si myslely, že pes vyjíždí na ně a stěžovaly si.Oni tenkrát neměli moc kam jít a dali psa kamarádce, která neměla s pitbulama vůbec zkušenosti a nakonec skončil v útulku a kdoví jestli neskončil někde na pitbulích zápasech..
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 14:25
- Nahlásit
Syska
Ale bohužel Albert nesnášel kočky a cizí psy (jako každý pitbul)
být Tebou, tak tuto poznámku bych tu vůbec nevypustila z úst, nebo se na Tebe vrhnou majitelé slušně vychovaných pitbulů.... Ale teď vážně - pitbul je pes jako každý jiný a pokud má dobrého pána a správnou výchovu a výcvik, klíďo se bude kamarádit s kočkama, cizími psy a dětmi.......Moje kámoška má pita - děsnýho mazla, se psy si normálně hraje....takže pozor, na jazýček
|
evina
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 14:43
- Nahlásit
Já jsem od mala hrozný blázen do psů.Naši mi říkají psí máma,takže mě už berou z rezervou když začnu povídat o psech.Obětovat pro psa bych dokázala opravdu maximum.Manžel si mě sice bral se dvěma psy ale když umřeli,tak dalšího už nechtěl.A já si dupla,že to měl říct před svatbou protože bych si ho jinak nevzala!!!A tak teď máme štěňátko...Manžel sice občas kafrá ale já mu vždy řeknu "hlavně neříkej buď já nebo pes protože pes by rozhodně nešel!"
|
handula
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 14:49
- Nahlásit
evina
já si před svatbou nedupla a teď jsem rozvedená....
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 15:24
- Nahlásit
Evik
Jéje...já to tak vůbec nemyslela...Albík byl taky moc moc fajn pitbulek..
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 19:50
- Nahlásit
Nevim, nedokážu říct, co bych byla ochotná obětovat, protože toho moc nemám :-D Ale to, co mám bych obětovat schopná byla do posledního. A přítel má psici rád, takže tady rozchod kvůli ní (snad ) nehrozí. I když mi pár lidí (i on sám) říkalo, že si stěžuje, že mám radši psa, víc se o něj starám a tak... No tak na to mu řeknu, že on se nají a zajde si na záchod sám, ale že ten pes mě potřebuje
Je fakt, že jednou mi řekl, že pokud si pořídím bulilka, tak pude buď on nebo ten pes a po mým dotazu, jestli si je fakt jistej tím, že by šel ten pes se hrozně urazil (pes by totiž nešel )
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Lis 2005 19:54
- Nahlásit
souhlasím s oastatními, pro psa jsem schopná se vzdát všeho.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 19:55
- Nahlásit
já bych taky obětovala snad všecko
přítelsi naštěstí stěžovat nezkouší - ví že by se se zlou potázal
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 20:01
- Nahlásit
nebyla by lepší otázka, čeho byste se už nevzdali?
já jsem opatrná ve vyjádření, psa se nikdy nevzdám, známí mých rodičů měli pejska a pak se jim narodilo miminko a přišlo se na to, že je na pejska alergické
po různém zkoušení všeho možného ho nakonec museli věnovat
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 20:04
- Nahlásit
zuzka
proto já se dobrovolně vzdala dětí, protože to dilema by pro mě bylo neřešitelné a poněvadž jsem silný alergik a astmatik, pravděpodobnost, že budu mít alergické dítě je velmi vysoká...
|
Majda
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 21:29
- Nahlásit
Zuzka
mě se zdá položená otázka a hlavně odpovědi na ni velmi ultimativní. Taky bych byla opatrnější ve vyjadřování. Myslím, že i když mám psy velmi ráda, nedokážu říct, že by mi nahradili děti. A vůbec - nemám ráda ultimáta. To už není dána žádná možnost ústupu a jiného řešení.
Život někdy nedává člověku moc na výběr, ale vždycky by se měl člověk rozhodovat podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, aby svých rozhodnutí nemusel litovat.
Jsem schopná pro své psy udělat hodně, ale myslím, že nikdo z nás není schopný říci, kam by až mohl zajít.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 21:33
- Nahlásit
Majda
Ono asi záleží na tom kdo a jak odpovídá
já to třeba myslela tak, že bych se vzdala čehokoli co teď mám (moc toho neni) - tzn. školy, práce, přítele ( i když to v případě, že by řekl já nebo pes, ne tak, že někdo by mi řekl abych se vzdala přítele když chci psa )
jak to po sobě čtu, tak jsem to napsala hodně zmateně, tak to snad někdo pochopí
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 21:42
- Nahlásit
birma
já to chápu
taky nemám ráda ultimáta, ale na druhou stranu už jsem tak stará, že vím co jsem schopná a kam svůj život směřuju
mně psi děti nenahrazujou, vybrala jsem si život se psema dobrovolně a nedělám věci polovičatě...a nelituju toho, ba naopak, ani toho, že jsem se rozvedla kvůli psům, přestěhovala 400km a našla jinou práci- ba naopak, byla to nejlepší rozhodnutí mého života
|
monika
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 21:43
- Nahlásit
No, my se přestěhovali z paneláku a já si okamžitě vybojovala na manželovi německou dogu.Manžel má pro tenhle koníček pochopení a zaměstnání stihám v pohodě.Nerada bych se psa někdy v budoucnu vzdávala, ale zdraví by mi asi bylo přednější.
|
Majda
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 22:06
- Nahlásit
Ebony
Co je to dost stará? Každý je tak starý, jak se cítí. Někdo se už starý narodil, někdo je v sedmdesáti duševně mladý.
Nemyslím, že bys byla stará, možná jsi unavená...
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 22:10
- Nahlásit
Majda
tak to jsi mě nepochopila
stará myslím zkušená......ale stará =unavená, to se rozhodně necítím ba naopak, na svůj věk si myslím, že jsem bláznivá dost.....
|
Majda
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 22:11
- Nahlásit
Ebony
to pak je to OK
|
wami
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 22:16
- Nahlásit
Ebony
Hura, tak nejen ja trpelive do vsech testu pisu, ze se citim na 5!!!
A doufam, ze to tak dlouho zustane...
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 22:40
- Nahlásit
wami
no to určitě, co jsem mohla vidět, tak stopro
|
Mína
|
# Zasláno: 23 Lis 2005 23:25
- Nahlásit
U nás je to koukam stejné..... výběr partnera je silně omezen na totální magory do zvířat a psů zvlášť...tedy omezen = vlastně skoro znemožněn .... již případný údiv nad počtem psů 5 - je mi signálem o dalším nestrácení času s danou osobou......
Umě bylo přizpůsobeno zcela všechno v mém životě...
Myslím však že NEJDE O OBĚTI - je to svobodně zvolený životní styl..., ne ?
Ebony : a jaké máš pejsky když máš alergie-astma, že to zvládáš ?
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2005 07:36
- Nahlásit
Ahoj myslým že je to vše o kompromisu, já mám manžela z mněsta nikdy nemněli zahradu a natoš nějaké zvíře. Když jsme se vzali tak jsem mněla dva psy, koně asi padesát králíků, dvacet slepíc, několik andulek a už spolu jsme si pořídili 5 ovcí, narodil se nám hošíček a tak jsem to musela trošku zredukovat andulky si vzala ségra a ovce nám někdo ukradl, už se nenašli. ke psům se přidal ještě jeden a kobylku jsem prodala lidem kteří sní teď jezdí na závody tak jsem jí obračela ale má se dobře. Chodím do práce tak už toho času moc není ale život bez zvířátek si nedovedu představit. A mám krásné manželství, jsme spolu 9let a zvikl si.
|
haha
|
# Zasláno: 24 Lis 2005 07:48
- Nahlásit
Ebony
koukám že jsme na tom s dětma podobně já taky žádný nemám ,sice nejsem alergik, ale jelikož jsme měla doma vždycky zvířata problémová a některá velmi ostrá,nedovedla jsem si představit jak by přijali moje dítě ,proto jsem to pořád odkládala až tenhle nebude ,jenomže ho nahradil další apod.takžew jsem dospěla do stádia kdy vlastně děti už ani nechci ,nějak mi pro radost stačí děti mojí ségry a brácha ,ale moje už nějak nemusím, možná sem divná, ale nějak mi to nevadí
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2005 08:45
- Nahlásit
haha
abych pravdu řekla, mně taky ne
Mína
mám psy normální, ovčáky, jezevčíka, ale asi tím, že s nimi žiju v neustálém kontaktu skoro dvacet let, tak na psy alergii nemám, nedávno na kontrolních testech mi dokonce "nenaskákal" pupen ani na kočky, na které jsem měla alergii šílenou, nemohla jsem je ani pohladit, jenže jsme měli doma kocoura (bohužel ho nedávno přejelo auto) a tělo si asi zvyklo
a beru jen sezóně zyrtec, nejvíc mi vadí kvetoucí trávy
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 17:46
- Nahlásit
Za žádnou cenu bych svojí holčičku neviměnila. a udělala bych pro ni cokoli.
|
cernotka
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 19:30
- Nahlásit
Kvůli šmudlovi jsem se stěhovala, přítel ho zbožňuje, takže nesmim měnit přítele, práci jsem si k němu našla ideální, celej život se řídí podle 2 kilového nic. Zní to docela směšně, ale bez něj by to už nemělo smysl. Jednou byl přes noc na veterině a já se málem zbláznila! Nic tam necupkalo, furt se nevrtělo, neroztahovalo se to v posteli, prostě hrůza!
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 20:12
- Nahlásit
No tak dneska sem se zachovala kvuli tý svojí obludě jako naprostej fracek k babičce a k dědovi... Děda byl na psici hnusnej a když na ni už po třetí (za den, ne kvuli stejný věci) houkl hodně hnusně "Di pryč" přičemž z jejich psa se může podělat, tak sem se zvedla a odjela sem pryč...
Sice mi babička říkala, ať to chápu, že děda je takovej, ale i když já bych to pochopila, tak psice to v žádným případě nechápala, tak sem se radši zbalila a odjela, než se hádat...
|