Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Hledám nové majitele
Autor Zpráva
Evik
Člen
# Zasláno: 28 Led 2005 11:45
- Nahlásit

V Brněnském útulku je v současné době umístěn čistokrevný chodský pes - krásný asi 7letý pejsek, kterého jeho původní majitel vyhodil. Je tetovaný, ale tetovací číslo je špatně čitelné, Klub přátel chodského psa v současné době pátrá po jménu pejska a chovatelské stanice, z níž pochází. Pejsek má asi 56 cm v kohoutku a cca 23 kg. Je trochu bojácný a má strach z mužů (jen on ví proč, ale nejspíš za to může jeho bývalý "pán") Potřebuje co nejdříve najít nového, chápajícího, trpělivého a hodného člověka, se kterým by strávil zbytek života v lásce a harmonii.
Všichni, kdo uvažujete o pořízení pejska, či máte hodné známé, kteří by byli ochotni si pejska vzít a starat se o něho, prosím podívejte se na webové stránky brněnského útulku www.mpbrno.cz/utulek.php?nab=1
V případě, že byste měl někdo opravdový zájem, napište to prosím do tohoto fóra. Jako jeden z členů Klubu přátel chodských psů mám zájem na tom, aby se pejsek dostal do dobrých rukou a moc ráda bych věděla, zda se to podařilo.

niniel
Člen
# Zasláno: 31 Led 2005 21:37
- Nahlásit

Prohlizela jsem stranky utulku a naprosto me sokovalo, kolik tam je psu. Treba u nas-v Ceskych Budejovicich, je tech psu do 20 a musim rict, ze jsou tam porad jini psi, tohle me fakt sokovalo. Je to strasny Dekuju vsem, co maji pejska z utulku.

Eimy
Člen
# Zasláno: 31 Led 2005 23:05
- Nahlásit

Evik
Koukala jsem se na tohohle pejsana už několikrát, časem bych choďáčka chtěla, jenže ted mám psici a psa "na stálo" k ní nechci stačí mi "dědek" u babičky, kterej ji otravuje, když hárá...
Je jistý, že pes toho choďáka vyhodil? Že mu jen neutekl? Když koukam na stránky toho utulku (prohlížím je často), je mi z toho smutno a nejradši bych hned jela pro všechny pejsany, co tam sou...

Evik
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2005 07:13
- Nahlásit

Eimy

jo, bohužel je jisté, že majitel svého choďáčka vyhodil. Prý asi týden předtím, než se pes do útulku dostal tam někdo volal, zda by si nepřijeli pro jeho choďáka - on že už ho nechce!
no a za týden byl pejsek chudák odchycen poblíž útulku....Dostat se mi ten člověk do rukou, tak ho snad zabiju
Já sama bych si toho pejsu okamžitě vzala i přesto, že už je mu asi těch 7 let, ale s 3. psem by mě fakt doma vyhodili a náš pubertální choďák by to samou žárlivostí asi nepřežil.....(k němu musím mít psa o štěněte...)
Pevně doufám, že se někdo brzy najde, kdo si pejska vezme....Prosím, poptejte se všichni, ju? Díky moc.

Anonymní
# Zasláno: 1 Úno 2005 15:35
- Nahlásit

Pro všechny, koho to zajímá.
Tentokrát to dopadlo dobře!!! Pokud nebude kalamita a neprůjezdná dálnice, v pátek si pro něj jedu (nebo v nejbližším možném termínu).
Sendy

niniel
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2005 20:01
- Nahlásit

Anonymní
Diky i za nej!

Evik
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2005 07:42
- Nahlásit

Sendy

opravdu, vážně - ježíšku, to mám radost, takže ty si pejska opravdu vezmeš? Odkud jsi? Prosím Tě, myslíš, že bys mi mohla napsat na můj mail mufule@volny.cz svoje jak se jmenuješ a odkud jsi? Je to důležité pro Klub přátel chodských psů, aby se dozvěděli, že se choďáček dostal do dobrých rukou....Předem moc díky Evík.

Evicka
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2005 11:32
- Nahlásit

Sendy, jsi super. Pes má štěstí.

Sendy
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2005 13:04
- Nahlásit

EVICKA
Přece ho tam nemůžu nechat, když doma už jednoho choda mám
Nejlepší na tom je to, že jsem si z toho samého útulku vloni před prázdninama vzala papilonšiperku Sendy (doprovázela jsem známé na výstavu psů), aby Ron měl společnost. Teď jedu podruhé do toho samého útulku a snad naposled Nevím, proč je mi souzen brněnský útulek, když jsem od Říčan u Prahy

Evicka
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2005 15:19
- Nahlásit

Některé věci jsou prostě osud. A tohle je asi právě ono. Díky tvé samaritánské duši.

jana33
# Zasláno: 3 Úno 2005 16:44
- Nahlásit

Jasně, že je to osud, moc dobře to znám. Minulou sobotu si našel náš Sam kamaráda - štěndo křížence. Kdyby ho neobjevil, tak umrzlo. Takže máme dvojitou radost i starost (štěndo má problémy s neléčeným vykloubením kyčle, možná i zlomenou a špatě srostlou pánví). Ale já říkám, že je to osud - a osudu se neubráníš

Evicka
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2005 08:56
- Nahlásit

Já jsem jednou v zomě šla do práce, byla tma. CHodím přes sídliště- zkratkou. U popelnic slyším kňučení. Tak tam jdu a koukám, malinký štěňátko. Co s ním, když jdu do práce??? Tak jsem ho vzala s sebou, dala si ho do tašky. Bylo celé mokré a zmrzlé. V kanceláři jsem ho dala do staré bedny od papírů, v obchodě hned koupila granulky a byla jsem bezradná, co s ním. Tehdy jsem bydlela u rodičů v paneláku. A tak jsem ho každému klientovi, který do kanceláře přišel nabízela. Věřte, ale podařilo se. Jednoho pána jsem ukecala a on si tu fenečku odnesl. Byla jsem spokojená, znala jsem ho a předpokládala, že se bude mít dobře. Asi po roce přišel znova s takovým rozčepýřeným stvořením s děsně velkýma ušima a říkal, že to je ten můj nalezeneček. Vážně mě potěšil, říkal, že je moc chtrá a milá. Žije u těch dobrých lidiček dodnes a má se dobře. Jsou prostě mezi námi NAŠTĚSTÍ, pořád lidé, kteří mají duši a SOUCIT. Díky za ně.

niniel
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2005 10:05
- Nahlásit

Evicka
To je hezky pribeh

cerny Rex
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2005 10:10
- Nahlásit

To ja jednou sla se svym psem ven do lesa. On najednou utekl, ale zase pribehl a lakal me abych za nim sla. Vzhledem k tomu, ze mi tohle nikdy neudelal tak jsem za nim sla. Dorazil ke skalnimu srazu a kdyz jsem se podivala dolu tak jsem zahlidla u stromu zachyceny lavor s necim cernym. Kdyz jsem to vytahla tak se z toho cerneho vyklubalo pet malych dvoudennich stenatek NO. Podle veterinare tam byly tak dve hodiny coz bylo na tak male stenatka vic nez dost obzvlast kdyz byl listopad. Nastesti to odnesli "jen" podchlazenim a ten nejmensi byl priduseny. Ale nakonec mi prezili vsechny a dala jsem je lidem co uz pesany maji nebo meli. Takze jsem moc rada, ze jsou pejsci v poradku a jeste ted je vidam.

jana33
# Zasláno: 4 Úno 2005 10:28
- Nahlásit

Myslím, že z toho plyne jasné poučení, abysme těm svým chlupáčům důvěřovali. U nás to bylo taky tak , šli jsme na večerní procházku, Samouš jako obvykle navolno a u Rokytky u srázu se prostě zasekl, že dál nejde, podupával, funěl. Na přivolání nereagoval, což u něj nění normální, díval se na mě, ale prostě se nehnul. To mě přinutilo se jít podívat, co se děje a našla jsem to štěndo. Kdyby nebyl Sam tak urputný, vůbec bych si toho nevšimla. Takže prostě platí, že oni ví, co dělají ( jen my se to někdy nedozvíme a říkáme, že zlobí:biglol

Evik
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2005 15:47
- Nahlásit

JOjo, pejsci jsou opravdu chytří, kéž bychom mohli mluvit jejich řečí a rozumět jim co nám říkají - kolik nedorozumění mezi pány a psy by se tak odbouralo....

Evicka
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2005 16:17
- Nahlásit

Hlavně kdyby jsme dovedli tak jednoduše uvažovat a nehledali ve všem složitosti. Holt druhá signální soustava nás staví nad toto ušlechtilé zvíře. Kromě spousty výhod má své nevýhody, závist, zášť, intriky, pokrytectví, adt. Ten pes se ale má.Odbouralo by se hlavně tolik nedorozumění mezi lidmi.

Ebony
# Zasláno: 10 Úno 2005 14:13
- Nahlásit

Evicka
svatá slova

Evicka
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2005 14:15
- Nahlásit

Však už se mi kolem hlavy dělá svatozář a na zádech raší malá křidélka.

Sendy
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2005 15:56 - Změnil/a: Sendy
- Nahlásit

Děcka, pokud vás zajímá příběh onoho pesa, kvůli němuž vzniklo toto fórum, můžete se podívat na www.chodaci.unas.cz. Stránky jsou teprve ve zrodu, popohnáním k jejich vzniku byl právě příchod Baka (jinak bych se jich asi nedočkala )

Ebony
# Zasláno: 10 Úno 2005 17:36
- Nahlásit

Sendy
Sendy smekám, až mi vyhrkli slzičky, vypadá moc hezky.
Taky jsem takhle nějak přišla k třínohému ovčáčkovi, a mám doma sbírku kuriozit, jak říká moje kamarádka.

Sendy
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2005 18:28
- Nahlásit

Ebony
Hezký je a ještě bude hezčí, až trošičku přibere a hlavně osrstí
Ty víš, co se ovčounovi stalo? Úraz nebo "dobří lidé"?

Ebony
# Zasláno: 10 Úno 2005 22:11
- Nahlásit

Srazilo ho auto, byl to týranej pejsek, brácha našeho psa, brali jsme si ho v roce, absolutně vychrtlýho a neslyšel ani na jméno, bohužel se mu to stalo u nás, protže ty auta lovil a já to nevěděla. prostě překonal plot a šel si ho ulovit. Měla jsem ho chvíli, tak jsem se těšila, že ho dám dohromady, byl moc šikovnej. Ale nakonec je úplně v pohodě, řádí jak černá ruka a má se k světu, ani to není poznat.

Evik
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2005 07:25
- Nahlásit

Sendy

Teď jsem znova koukala na Baka - to je prima, že děláš pro svou smečku stránky. Já jsem takový počítačový analfabet....jakž takž se orientuju na internetu, ale vlastní stránky - to je na mě moc složité - taky bych Akoušovi chtěla moc moc nějaké vytvořit, ale než bych se u toho vztekala, radši s ním budu lítat venku po stopičkách (už jsme zase dlouho na žádné nebyli- čas je neúprosný - potřebovala bych, aby měl den 48 hodin

Evicka
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2005 10:24
- Nahlásit

Sendy, je to fajn, že se u tebe bude mít pejsek dobře. Ostatní psi mu pomůžou překonat to špatné a vaše péče taky. Máš mou úctu a obdiv. Hodně štěstíčka.

Sendy
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2005 11:39
- Nahlásit

Ebony
Bohužel takové úrazy se stávají. Hlavně že pesa je úplně v pohodě, řádí jak černá ruka a má se k světu, ani to není poznat a má své hodné páníčky.
Před lety, ještě ve městě, jsme chodili i do parku, kde si hrál a lítal se psy krásný irský setr. Ten měl sice čtyři packy, ale fukční jen tři. Jednu přední měl přehozenou přes tu druhou a vůbec mu to nevadilo.....byl po psince, ale lidi se ho nezbavili a měli ho rádi.

Evicka
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2005 14:47
- Nahlásit

Náš pes měl jednu dobu sešroubovanou levou zadní nohu- byl v rekonvalescenci, ale hřeby tam jětě měl, takže na ni nemohl pořádně chodit a chodil o třech, ale co čert nechtěl, pravou přední mu rozpáral divočák. Prostě lezl kam neměl a přecenil svoje síly. Tak a jak teď chodit, levá zadní, pravá přední. Zadní s hřebama, přední celá v obvaze. Ten se naučil pajdat tak skvělým způsobem, že nás mrzí, že jsme neměli kameru. To bylo super. No a ze všeho se vykřesal a dnes má deset let. Pravá přední naprosto OK, levá zadní špatná, ale běhá docela slušně. Někdy holt nepomůže ani drahá operace a renomovaná klinika.

Sendy
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 11:10
- Nahlásit

Skoro po roce oprašuji toto téma.
Podařilo se mi zachránit fenečku od života v kotci na samotě a od útlého věku. Měla být zavřená v kotci na parcele, kde se teprve začne stavět, za ní by jezdili po práci, takže by ani nedostávala několikrát denně žrát a vodu by asi okusovala. Co by z ní vyrostlo ani nechci domýšlet. Bohužel už nemám hlavně finance na dalšího psa, tak pro ni hledám hodné páníky. Kdyby jste o nějakém věděli. Takže :
Ráda bych našla někoho, kdo by poskytl domov a lásku 3,5-4 měs.fence chodského psa bez PP (nebo CHP x NO), která byla zachráněna od živoření v kotci. Jedná se o zdravé a hravé štěně, velmi inteligentní a učenlivá, jak dokáží choďáci být. Bude ji bavit i výcvik jakéhokoli zaměření, kontaktní, zvyklá na lidi, psy i kočky. Nyní je u provizorních páníčků blízko Říčan u Prahy.
Kontakt: 608 964 349, m.katka@quick.cz
foto .... http://www.foto-album.cz/album.asp?Id=5945

Pupy
Člen
# Zasláno: 12 Led 2006 11:12
- Nahlásit

Sendy
Doufám že najde nové a hodné majitele. Tak hodně štěstí

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání