Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Není košík jako košík
Autor Zpráva
Eimy
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 20:27
- Nahlásit

Tak sjem se dneska v dobré víře vydala koupit pogumovanej košík svojí Veverce, bez psa (inteligentně ), říkala jsem si, že velikost přece znám, že jeden košík velikosti jezevčík - pes doma máme, tak co je na tom těžkýho koupit košík stejné velikosti... Bohužel až doma a po odstřižení cedulky jsem zjistila, že co je pro jednoho výrobce jezevčík - pes, je pro druhýho výrobce jezevčík - fena. Take mám košík, do kterýho by se psici čenich vlezl hned dvakrát

birma
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 20:32
- Nahlásit

Eimy
Poučení pro příště
A kdes to kupovala? Já si nedovedu představit, že bych někomu prodala košík, kdyby sebou psa neměl

Eimy
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 20:34
- Nahlásit

birma
Ve zverimexu - asi sem byla hodně přesvědčivá, když sem si stála za svým, že ten na fenku neeee, že to by jí bylo malý, že ten na toho psa bude OK Ale co nadělám no, pokusim se ho vnutit kamošovi Ten máfeňuli s větším čenichem, tak by se mohlo zadařit

birma
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 20:35
- Nahlásit

Eimy
přeju hodně štěstí, ať se ho zbavíš

Eimy
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 20:37
- Nahlásit

birma
Hold sem si řikala, ať má ta moje chudinka pořádně místo na otevření huby a na vypláznutí jazýčku... Tak má no

Eimy
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 20:41
- Nahlásit

birma
Tak mi ted přitul řekl, že se toho nemám zbavovat a mám to nechat pro štěndo, aby si zvykalo na koš od mala, že prej se to neztratí

evina
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 20:49
- Nahlásit

já nedávno také kupovala bez psa.Měla jsem změřeno,že košík od feny kámošky už štěndu bude.Chtěla jsem ale na psa a ten neměli.Tak jsem si řekla,že stejně ještě tak mohutný nebude a koupila na fenu.Zatím sedí bezvadně.A než z něj možná vyroste,tak můžeme do té doby stejně ztratit.Já ráda košíky ztrácím...

birma
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 20:54
- Nahlásit

Eimy
možná má pravdu - my učili na košík asi od 4 měsíců - máme jich doma asi pět ze kterejch vyrost a to sem jeden dala kámošce

Eimy
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 20:58
- Nahlásit

birma
No, teď je mi líto, že nemám nabitý baterky do digitálu, protože psice v tak "skvěle" padnoucím košíku vypadá naprosto úžasně No, hold jí prostě nedorostla hlava do správně velikosti I zuby má na tu držku moc velký....

fromeli
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 06:27
- Nahlásit

No já taky kupovala košík bez hafuši, ale my ho máme jen do MHD pro efekt, ani ho neutahuju. Koupila jsem kožený - jezevčík a celkem sedí dobře, ale je pravda, že naše holka je jezvčík přerostlej, jezevčíku dle standardu by byl asi velký

handula
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 08:21
- Nahlásit

Tak já to měla s kupováním košíku docela jednoduchý. Šla jsem taky bez psa, řekla jsem že chci koš - ten největší - a bylo vystaráno.

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 08:34
- Nahlásit

já pro našeho druhého hafíka z útulku kupovala taky košík od oka - trefila jsem to dobře - na našeho velkého křížence (CP, HW a NO) bezvadně sedí košík "NO-fena".
Zato na našeho choda jsem si košík jen tak od oka koupit netroufla, přecejen oni choďáci mají subtilnější a kratší čenich než třeba NO, tak nakonec mu po dlouhém zkoušení, nevím jak je to možné, seděl košík "boxer-pes"

Terri
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 10:21
- Nahlásit

Od kdy mám učit nosit košík?

birma
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 10:27
- Nahlásit

Terri
To je na tobě - pokud máš pocit, že ho budeš potřebovat třeba za rok, tak to zatim nemá cenu. Já to učila fakt odmala, ale jenom z toho důvodu, že odmala taky jezdil pesan MHD a asi bych těžko vysvětlovala, že do půl roku mít košík nemusí a to že váží cca 20kg mě nezajímá.
Já bych začla asi učit tak měsíc předtím než to budeš potřebovat (pokud se bude jednat o nějakou dlouhou cestu třeba vlakem. Jinak si myslím, že nějaké speciální učení je zbytečné

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 11:03
- Nahlásit

já taky učila na košík odmala, protože jsme potřebovali jezdit MHD.....Ale jinak myslím, že většina psů se naučí nosit bez problémů košík hodně rychle. Akorát se musí vědět, na co pejsa zabírá (pamslky či míček...) odměňovat, chválit apod....
Někteří psi jsou pak takoví kliďasové, že se to téměř ani učit nemusí....

jana33
# Zasláno: 23 Lis 2005 11:08
- Nahlásit

Evik
náš labrouš se na košík nenaučil nikdy. vzali jsme si ho v roce a kus, skvěle se naučil všechno,co jsme po něm chtěli, založením je kliďas,takže pohoda,ale košík považuje za svého úhlavního nepřítele. Vyzkoušela jsem všechny rady a porady, výsledkem byly tři zlomené a jeden vylomený dráp. Naštěstí košík potřebuje jen do MHD,takže na tohle popojíždění má nylonový veterinární košík,který mu nevadí

Anonymní
# Zasláno: 23 Lis 2005 12:14
- Nahlásit

tak to my máme s košíkem problém a bohužel ho nepotřebujeme jenom do MHD ta moje malá potvůrka s ním pořád reje o zem až má čumák uplně odřenej do krve když jí nelákám na balónek nebo si s ní nepovídám tak prostě reje a reje - košíček jsem ji oblepila, zkoušela jsem i opilovat tu umělou hmotu a stejně to moc nepomáhá - tak jsem jí teďka objednala ušití koženého na míru - snad si ho oblibí víc

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 12:30 - Změnil/a: Evik
- Nahlásit

jana33
no vidíš..... my zas našeho cca 5letého psa z útulku, který zas vůbec kliďas není, je to spíš plašan a se sklony k dominanci, na košík učit vůbec nemuseli, protože mu ho prostě stačilo asi 2x nandat a vůbec mu to nevadilo....Přitom ho měl na hubě prý v útulku asi prvně...

Anomymní

no tomu našemu jak píšu výše košík vůbec nevadí, ale na vycházkách když ho mít nemusí, raději mu ho nedám, protože on s ním oblibou ryje v něčem jiném než v hlíně

Mel
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 12:42
- Nahlásit

Tak to já teď dávám koš skoro pořád, protože je brzo tma a procházky za světla už nestíhám. Takže dostane koš a světýlko a může si lítat po loukách a polích. A ani mu to nevadí. Naštěstí s ním v ničem nereje, kromě sněhu, jak jsem zjistila teď o víkendu - to jsem mu ho musela vyklepávat, měl ho až v čumáku

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 13:19
- Nahlásit

Mel

no náš Griffča měl na sobotním výletě koš taky každou chvíli plný listí, bláta a sněhu, jak bláznivě všude rejdil a čmuchal
a to světýlko je dobrý nápad. Asi to zavedu taky, protože já už ty svoje "černochy" po tmě tuplem nevidim

Anonymní
# Zasláno: 23 Lis 2005 14:18
- Nahlásit

Evik[b][/b]

no jo, taky občas rejem někde jinde než bych chtěla, ten košík jí taky nedávám, když ho nepotřebuje - to jí pro jistotu zacpu pusinu balónkem

k těm světýlkům a tmě - tady v tom obchodě se prodávají reflexní obojky a všichni si je moc chválí http://obchod.hafbezobav.cz/

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 14:19
- Nahlásit

anonymní

hafbezobav znám - mají sídlo firmy jen půl hoďky pěšky od našeho domu

Anonymní
# Zasláno: 23 Lis 2005 14:23
- Nahlásit

Evik

tak to máš kousek

evina
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 14:29
- Nahlásit

Mel:to jsme na tom stejněmůj na večerní procházku taky dostane košík a svítící obojek.Ty reflexní obojky za až tak skvělé nepovažuju...abys ho viděla musí na něj dopadat světlo.A to na dálku asi moc nevidíš.Já koupila na výstavě obojek s diodami(pravda za 300,-)ale má viditelnost až na 400metrů(tak daleko stejně ale můj pes neběhá).A košík jsem učila asi od 4měs.Teď mám psa třetího a všichni si zvykali úplně stejně.Nejdříve se ho snažili pacinkami sundat(nutno utáhnout tak aby ho pes nepřetáhl)a když zjistili,že to nejde a já ho nesundám,tak si šli po své zábavě

Anonymní
# Zasláno: 23 Lis 2005 14:35
- Nahlásit

no on ten obojek má právě v sobě ještě baterku - takže na něj to světlo dopadat nemusí (ale nevím - já ho nemám, jenom vím, že si lidi dost pochvalovali)

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 14:38
- Nahlásit

jo já už právě ten svíticí obojek zvažuju

Mel
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 14:52
- Nahlásit

Evik
Jestli budeš v sobotu na cvičáku, vezmu ti Garyho světýlko na ukázku. Už jsem ho tu jednou propagovala , ale nemůžu si pomoct, je prostě super, takže:

Mel
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 15:00
- Nahlásit

evina
My máme hned za domem louky a pole, takže tma jako v pytli. A jelikož mám hyperaktivního psa, tak ho musím nechat lítat volně, takže pro klid mé duše má koš a světlo. Navíc mi dělal takový věci, že byl kousek u mě, ale dělal, že tam není. Takže já ho hledala jak blbec. Teď prostě svítí a i když je na druhý straně louky, vím o něm.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání