Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pytel otevřený nebo ne?
Autor Zpráva
linda
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 14:42
- Nahlásit

Ahoj, mám asi krapet přitroublý dotaz - poprvé jsem koupila 15 kilový pytel granulí a nevím, zda ho mám mít uzavřený nebo otevřený. Spočítala jsem si, že by mi měl vydržet tak 3,4 měsíce.. Hloupý dotaz, já vím, ale fakt to nevim
díky

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 14:44
- Nahlásit

zavřít

Anonymní
# Zasláno: 22 Lis 2005 14:47
- Nahlásit

zavřít pevně a uchovávat spíš v chladu při teplotě, která nekolísá - jinak granule zvlhnou. ve velkém teple můžou žluknout, takže doporučuji mít je v nevytapěné místnosti

ami
# Zasláno: 22 Lis 2005 14:47
- Nahlásit

To se mi nezdá jako hloupý dotaz,protože špatným skladováním,strácejí granule svou hodnotu .Lepší je nabrat z pytle více granulí na více dnů,abys ho nemusela pořát otvírat,Já velký pytel zaroluji a ještě to přicvaknu kolíčkama,aby se tam nedostala vlhkost,granule pak strácejí svou vůni i chut.

Anonymní
# Zasláno: 22 Lis 2005 14:57
- Nahlásit

Díky moc!! Já mám granule na pár dní odsypaný, ale tak 2x do týdne do pytle půjdu. Takže zavřu a fertig

jana33
# Zasláno: 22 Lis 2005 14:59
- Nahlásit

já teda pytel nijak extra nezavírám a granule jsou OK. Ale je fakt,že nám těch 15 kg nevydrží déle jak měsíc

zuzka
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 15:02
- Nahlásit

vím, že se prodávají i speciální piksly-sudy na granule, třeba acana takový nabízí

Anonymní
# Zasláno: 22 Lis 2005 15:24
- Nahlásit

ty sudy od značkových prodejců krmiv jsou docela drahý špás - já mám na ně několik kbelíků s víkem - mám to z pekárny, dodávají jim v tom marmelády do koláčů (víka drží dokonale) no a granule z pytle přesypu do cca 4 kbelíků a mám pokoj - těsní dobře a nehrabu se pořád ve všech granulích

evina
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 15:33
- Nahlásit

Já mám pytel přesypaný v truhle(PVC) od hraček.Nevím jestli je to tak dobře...Skladuju ho sice ve spíži ale teď tam jde zima z venku.Je nějaké rozpětí do kolika stupňů skladovat?Mám ho takto uložený 2 měsíce.

fromeli
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 16:23
- Nahlásit

Já mám na granule plastovou popelnici z OBI, vejde se do ní tak 4-5 kilčo, zbytek granulek zabřu do pytle a přisypu tak na 2x max na 3x

Argo
# Zasláno: 22 Lis 2005 16:42
- Nahlásit

Nejlepší je krmivo přesypat do barelu k tomu určenému,většina výrobcu ho přidává k pytli ,nebo se da koupit samostatně tak do 100kč.Vejde se tam 15-20kg granulí.

ola
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 16:57
- Nahlásit

My jsme pořídili taky plastovou popelnici (teď už nevím, ve kterém obchoďáku, ale řekla bych, že v Makru) a do ní se vejde cca 18kg granulí. Je to super, dobře to vypadá, a navíc je to 100% uzavřené!

Anonymní
# Zasláno: 22 Lis 2005 19:28
- Nahlásit

Argo
ola
Taky bych raděj vštší popelnici, ale nemáme ji kam v našem pidi bytě postavit

Eimy
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 20:46
- Nahlásit

Anonymní
y máme taky docela pidi byt a koupili jsme si kýbl od Acany - vleze se do něj 15 kg a zabere to míň místa než pytel... Navíc je to fakt fest uzavřený, takže s tím skladováním granulí nejsou v podstatě žádný problémy - stál mě 130 Kč, což mi nepřijde extra moc...

Pastelka
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 07:42
- Nahlásit

Eimy
Kde se takový kýbl dá koupit?

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 08:54
- Nahlásit

Když jsme kupovali ještě kdysi pytel granulí v pet-centru, tak jsme ten plastový "barel" na granule dostali jako "prémii" - já to používá a je to dobrý, akorát, že celý 15kg pytel tam nenasypu, takže to rozdělím, ještě do dalšího "barelu" - dostala jsem od tety takový ten kýbl s víkem, co se používal na látkové pleny

haha
# Zasláno: 23 Lis 2005 09:09
- Nahlásit

teď měli akci ty krásný barevný sudy byly přibalený ke 10 kg Friskeas ,stálo to něco přes 300 kč ,to by se asi vyplatilo koupit i když tím zrovna nekrmíte ,jenom kvůli tomu sudu ,a granule věnovat na vánoce třeba pesům do útulku.

Meta
# Zasláno: 23 Lis 2005 09:40
- Nahlásit

Pastelka

Zeptali jsme se veterináře, ten náš Acanu prodává, barel mají normálně v nabídce a stál rovných 100 Kč.

joli
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 09:46
- Nahlásit

Já používá pěkný kyblík s víkem v barvě kuchyně koupený v hypernově / určitě to bylo do stovky/ a myslím, že svůj účel to splní

pigie
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 09:46
- Nahlásit

Do Eukanubackej nadoby sa 15kg nevleze. Tak musim odsypat este do kyblika

Anonymní
# Zasláno: 23 Lis 2005 09:52
- Nahlásit

sehnala jsem si plastový kýbl na 20 kg barvy samozřejmě prázdný u nás ve firmě( stav, fa) nic mě to nestálo, granule jsou perfektně uzavřené

Meta
# Zasláno: 23 Lis 2005 10:09
- Nahlásit

Anonymní

Jenže na žrádlo by měl být potravinový plast...

Terri
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 10:14
- Nahlásit

Náš známý slepecký labrador si dal tu práci a prokousal dno kbelíku - pak sežral co mohl, no řekla bych že tak 6 - 7 kg!

Pastelka
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 12:31
- Nahlásit

Meta
Díky, zkusím si ho někde sehnat.

Eimy
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 19:41
- Nahlásit

Pastelka
Já ten barel koupila (ehm , kamoš si ho koupil a já mu ho "ukradla" :biglol u distributora Acany... V Brně, ale už si nepamatuju kde to bylo, s kamošemsme tam jeli autem pro granule, tak si ho tam potom koupil taky... Stálo to 130 korun, ale myslim, že 15 kg se do něj v pohodě vleze (já v něm mám přesypanou Calibru Adult- teď cca 7 kg a je to ani ne do poloviny)

Anonymní
# Zasláno: 23 Lis 2005 19:49
- Nahlásit

Anonymní
Co to má být?Nemáš kam dat barel na granule a pytel ano?Zajímavé

Leni
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 20:08
- Nahlásit

A prosím vás jak je to s tím, že by měl člověk kupovat jen tak velký pytel krmiva, aby ho vypotřeboval během 1-2 měsíce, ne více. Tuto informaci mi sdělil distributor krmiva, o které jsem se zajímala. Delší dobu by prý pytel otevřený být neměl, ať už někam přesypaný nebo ne. Bohužel pro mě to znamená, že bych měla kupovat cca 7-8 kg pytel, což se zrovna u granulí, které krmíme, nedělá. Běžnou patnáctikilovku máme na 3 měsíce

Anonymní
# Zasláno: 23 Lis 2005 20:23
- Nahlásit

Hm, my 15 kg pytel granulí skrmíme za necelý měsíc, takže znehodnocení granulí nehrozí. Pytel zavíráme, ale každý den se z něho bere.

Joker
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2005 08:24
- Nahlásit

Já mám granule taky v kýblech. Sice je to méně skladné, ale nedá se nic dělat. Jednou, v době, když jme ještě měli granule na balkoně, jsem ho zapomněla zavřít. Už tam moc nebylo, tak jsem hezky hrábla až na dno, že naberu do misky a on se tam nastěhoval holub. Příšerný šok, když místo granulí nahmatáte něco hýbacího s peřím. Od té doby jsme nikdy nezapomněli zavřít. Ale i když je máme vevnitř, tak kýble zavíráme

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání