Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Sbírka na výcvik slepeckých bafanů
Autor Zpráva
Garfield
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 11:16
- Nahlásit

S dovolením přenesu vážné téma z nevážného diskusního fóra Klubu profesionálně mlžících štěkologů:

Byla jsem nakupovat v hypermarketu Glóbus. Vyběhla jsem rozjařená rozlítaná a hned mě stoply 2 děvčiny, jestli bych přispěla na výcvik pejsků pro nevidomé děti a tak já v předtuše Vánoc a sounáležitosti, tolerance a solidarity se slabšími na to, jakže mohu pomoci, tak prý ať si od nich koupím propisku s potiskem Sdružení nevidomých a tělesně postižených dětí za 30,- Kč. Vytáhla jsem "pajcku" a poděkovala, že je to v pořádku a s pocitem dobrého činu se odebrala k autu. Až v autě mi začalo vrtat hlavou, že holky nevypadaly zrovna zletilý, že mám pocit (nevím jistě), že to byla neuzamykatelná pokladnička (resp. plechovka s oddělávacím výčkem) a že je to celý nějaký divný. Ale pak jsem si říkala, že jsem mám "schízu" a že chudák holky tam mrznou pro vodící pejsky a já je tady podezřívám z podvodů a lží a loupeží a možná i vražd. A protože jsem sama trénovala nevidomého chlapce na klasifikaci na paraolympijádu a dost by mě nasralo, kdyby tohle někdo fakt udělal, tak jsem hledala na netu nějaký takový svaz téhož jména případně info o veřejné sbírce. Marně. Doufám, že se pletu, ale odpo se tam stavím a jestli tam holky budou tak je prubnu. No a jestli neobstojí ve zkoušce důvěryhodnosti, tak bude strašně ale strašně zle.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 11:20
- Nahlásit

A daly ti propisku s potiskem?
Bývá ta sbírka Bílá pastelka... o tomto sdružení jsem neslyšela... což neznamená, že nemůže být.
Na SONS by jistě věděli.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 11:22
- Nahlásit

www.sons.cz

Garfield
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 11:22
- Nahlásit

Ketrin
Ne nebyla to bílá pastelka, ale obyč plastová propiska, s potiskem bez loga, bez IČ, bez kontaktu bez ničeho. Rozhodně netvrdím, že je to podvod, jen mi není zatěžko si tuto info ověřit a případně se dál zachovat dle svého uvážení.

Garfield
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 11:32
- Nahlásit

Ketrin
O ničem takovém na uvedené adrese nevědí...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 11:35
- Nahlásit

Garfield
Ještě je šance, že to je třeba jen nějaké malé regionální sdružení... Velké celostátní sbírky mívají podporu médií, tady to může být jiné..
Jestli si ovšem holky jen přilepšují na své vánoce, tak je to HYENISMUS

Garfield
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 11:38
- Nahlásit

Ketrin
Jestli si holky jen přilepšují na své vánoce, tak je lapnu pod límcem a dovezu přímo do ústavu pro nevidomé a slabozraké, kde je odpovídajícím způsobem představím a ať to těm lidem vysvětlí sami, proč to dělají. Nechala bych je tam ty zpronevěřený peníze odpracovat.

Bohužel to samozřejmě nelze, dokonce jim nemůžu ani pořádně naliskat na tlamu (znovu opakuji, je-li to ovšem podvod), ale můžu je tam trošku přidusit a zavolat policii.

Evik
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 11:38
- Nahlásit

já jsem se jednou zas takhle spálila se sbírkou pro postižené děti.......Od té doby se vždy, než někomu přispěju, přesvědčím, že jde o legální sbírku......To je vážně hyenismus, jestliže si někdo přivydělává způsobem, že dělá falešnou sbírku.....

Ketrin
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 11:44
- Nahlásit

Garfield
Dobrej nápad - ať poznají, koho zneužívají.
Ale třeba je to ta lepší varianta a je to OK. Dej pak vědět.

Garfield
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 11:51
- Nahlásit

Volala jsem provozní hypermarketu, prý po nich už jednou chtěli, aby se nějak prokázaly a holky toho nebyly schopný, tak je vyhodili. Zřejmě už pak znovu nezaregistrovali, že se holčiny poctivě každý den tak na hoďku až dvě vrací. Já je tam vidím už pátý den. Tedy dnes ještě nevím.

Nechápu, že je vyhazovali, rovnou bych to řešila.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 14:19
- Nahlásit

Garfield
je hezky, ze to ted resis, ale nemela jsi to resit nez jsi jim dala penize? vzdyt jsi byla na sluzebce a tak jsi mela urcite spoustu casu zjednat hned napravu ...

Garfield
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 14:23
- Nahlásit

Jirikovo
No já jim peníze dala už v pátek. A pak je tam každý den vídala a dneska cestou ze služebky se mi to rozleželo v hlavě a tak jsem zahájila Federální ústředa pátrá, ale ony tam dopoledně nebyly. Tak je zabiju až odpoledne. To neva.

Garfield
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 14:25
- Nahlásit

A jsem asi tak blbá, že mě prostě nenapadlo v prvním momentu, že by slušně vyhlížející holky stojící před hypermarketem, kde je vidí tisíce lidí a kde rozhodně nesplývají s davem něco takovýho udělaly, taky jsem spěchala a byla jsem myšlenkama někde jinde. Moje jednání bylo zcela mimosmyslový.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 14:30
- Nahlásit

Garfield
vis, to je jeden z duvodu, kdy ja na ulici penize proste lidem nedavam. pokud vim, ze je nejaka sbirka a mam pocit, ze mam penize na zbyt a ze ma smysl ty penize nekomu darovat, tak to delam jinak (poslu penize na ucet a tak). proste k takovym sbirkam uz nemam duveru.

Garfield
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 14:35
- Nahlásit

Jirikovo
Bohužel máš pravdu. Avšak tento způsob sbírek je v podstatě ideální neboť, výchozí z obchodu, jež právě schovávají své peněženky z nich bez větších problémů tu 20,- Kč nebo 50,- Kč mohou vytáhnout a prostě předat. A je to tak málo peněz, že to může udělat velké kvantum lidí.
Né každý se donutí opisovat si někde čísla účtu a variabily a zadávat příkazy, kdy to má smysl jen pro vyšší částky, bo bankovní poplatky jsou mnohdy vyšší než poukazovaný příspěvek.
Ideální jsou teď asi DMS, ale taky jejich osud nezjistíš.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 14:40
- Nahlásit

Garfield
osud DMS znam vzhledem ke svemu zamestnavateli velmi dobre ... ale to sem nepatri, je fakt, ze je to jeden z bezpecnych zpusobu, na druhou stranu se to vyplati delat jen pro rozsahlejsi projekty.

jinak co se charity obecne tyka, tak kamaradka delala docela dlouho v Jedlickarne a meli spocitano, ze z kazde koruny, kterou nekdo daruje se primo k detem a pro deti dostane priblizne dvacet haliru ... zbytek polkla administrativa a podobne ...

Garfield
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 14:43
- Nahlásit

Jirikovo
Že by Eurotel? Nebo Oskařátko? Jo tak Twistinka?

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 14:47
- Nahlásit

no jeden z tech tri to asi bude ...

jinak jeste k tem darum. taky kdyz jsem jel do utulku ukazat, jak Ronie vyrostla, tak jsem te pani privezl radeji velky pytel granuli nez penize ... ne ze bych si myslel, ze to pouzije jinak nez pro pejsky, ale na druhou stranu, jistota je jistota ...

Garfield
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 14:50
- Nahlásit

To ani nevím, že je Ronie z útulku (klobou dolů a velký potlesk) a co je to vlastně za bafana? V té galerii se špatně hledá, když netuším, kde ji asi máš.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 14:55
- Nahlásit

Garfield
no je to takovy cerny krizenec vseho mozneho, co kdy po vesnicich behalo. nejvice asiv genech prevazuje jezevcik, tesne nasledovany netopyrem a kockou.

http://www.cz-pes.cz/gallery.php?akce=galeria&gallery_id=455

tady jsem ti dal odkaz na jeji galerii

Garfield
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 14:59
- Nahlásit

Jirikovo
Nuó, taková ňufa malá kláčná očatá. Jak je na těch fotkách stará a jak je stará teď a o kolik je větší (o mnoho asi né - při Tvé péči, že?)

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 15:01
- Nahlásit

Garfield
no na tech fotkach kde se v necem vali je v podstate jiz ve sve soucasne velikosti, na tech ostatnich tak v rozmezi pul roku a roku. ted uz ji pomalu tahne na druhy rok (odhad narozeni je kolem konce unora 2004), mam ji tak od jejich sesti tydnu - moc se v utulku neohrala ...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání