Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pobyt doma a venku
Autor Zpráva
cherry
# Zasláno: 22 Lis 2005 08:34
- Nahlásit

Mám ročního LR , když pokud jsme doma je s námi, ale když jsme v práci je venku. Máme na zahradě kůlnu, v ní má staré matrace. Může chodit ven a dovnitř, dveře má přivřené. Pořád přemýšlím, jestli teď když je venku (u nás dnes
-3) mu to nějak nemůže vadit. Pokud budou asi ještě větší mrazy asi ho budu dávat do sklepa, ale tam zatím není zvyklý.
Jak to máte Vy?

Evik
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 08:40
- Nahlásit

My to máme tak, že v době naší nepřítomnosti pesani můžou zalézt do zateplené boudy a v zimě na noc spí doma v chodbě na svých pelíšcích. Teplotní rozdíly nejsou nijak velké takže nehrozí žádné přecitlivění psa apod. ....
Pokud můžu radit, tak bych psa NIKDY nezavírala do sklepa, obzvlášť když na to není navyklý. To už je fakt lepší zapracovat a postavit zateplenou boudu, nebo mu nějak vylepšit tu kůlnu, abyx tam nefoukalo, když si tam lehne, aby nenastydl od země....

Ketrin
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 08:48
- Nahlásit

Žádný strach, LR je odolný. Vadí jen průvan a vlhko - takže bacha na ty matrace, aby nenavlhly.
Já mám psy (LR) taky tak - v přítomnosti kohokoli z rodiny doma, jinak venku a v noci taky venku. Mají zateplené boudy a v nich slámu nebo seno. Na noc domů je beru až když je větší mráz než -10.

cherry
# Zasláno: 22 Lis 2005 08:53
- Nahlásit

Od země nastydnout nemůže. Má tam vyřazenou lekářskou postel(bez noh), na tom matrace. Ten sklep u nás není tak hrozný, je vykachlíkovaný a pod schody do bytu je koberec, světlý je taky dost. často tam bývá když jdeme něco dělat nebo věšet prádlo, takže to tam zná. No ale uvidím. Hlavně asi musím vyřešit, aby mu tam netáhlo do té kůlny.

Meggi
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 08:54
- Nahlásit

Tak naše holčičky mají obrovský kotec na zastřešené půlce pěkně koberec, křeslo a zateplenou boudu. Jenže obě dvě většinou leží přededveřma na zemi. Malá RTW 6 měsíců se tam klepe jak osika, tak jsem jí tam dala alespoň paletu na tu natloukla koberec, aby ležela na něčem měkčím a teplejším. Pokuď má, ale v noci mrznout a být pod -5 stupňů tak je budem zavírat obě. Dole ve sklepě jsme jim připravili pěkně koberec a dali tam starou postel. Labradorka je na to zvyklá a malou jsme tam v sobotu na hoďku provizorně zavřeli. Nejdřív koukala jak ublížené telátko, hned se tam vrhla demolovat kabely, ale pak jsem jí položili na postýlku a ona se tam rozvalila na bříško protáhla nohy a spokojeně koukala a pak koukala ať už vypadnem, že bude hajat. Dneska tam byla celou noc - necháváme otevřené okno kvůli velkému výkyvu teplot. Byla tam přes osm hodin a celou dobu se válela na posteli a ani se tam nepučůrala . Ale přes den budou obě venku i v mrazech. Jsou dvě tak se o sebe můžou případně hřát a nebo dostat rozum a zalézt si do boudy

zuzka
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 08:54
- Nahlásit

když nejsme doma, je naše fenka v dílně, kde má vyřízlou díru ve dveřích, aby mohla ven
v té dílně je kotel, takže teplota tam neklesá pod 10° ani v mrazech
nicméně jsme jí pořídili boudu, aby kdyby chtěla, mohla si tam vlézt a zadýchat
tu boudu jsme vyrobili ze skříňky v bazaru a vystlali molitanem a starým spacákem, jako venkovní by samozřejmě neobstála, ale vevnitř je v pohodě

dnes má ještě před boudou starý koberec a na boudě deku

cherry
# Zasláno: 22 Lis 2005 08:57
- Nahlásit

Ta sláma by byla asi nejlepší, ale nevím kde ji vzít. Dřív byla v balících, ale teď jsou ty velké koule. Budu ji muset někde sehnat.

Evik
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 09:00
- Nahlásit

zuzka

to je zajímavé řešení pěkný

Ketrin
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 09:04
- Nahlásit

cherry
Je mi jasný, že každý nemá tu možnost. Ale je to opravdu fajn. Vždycky si ji pod sebe nahrabou a úplně si v tom rochněj

Vcelka
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 09:10
- Nahlásit

My jsme koupili prolejzací dvířka a dali sme je do dveří z dílny na zahradu. Dílna je součástí baráku, ale do baráku má zavřeno. V dílně má svojí postela a přitápíme mu tam aby tam bylo aspoň 12 stupňů. Jinak si chodí ven jak se mu zachce. Když jsme doma tak je tam kde chce být a přes noc je s námi v baráku.

zuzka
moc pěkná bouda

zuzka
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 09:17
- Nahlásit

Evik
Vcelka

díky
skříňka stála celých 250Kč!
stačilo jen odšroubovat část dvířek, ani jsme nemuseli nic řezat

ona by tu boudu asi ani nepotřebovala (v téhle době je tam tak 15°), ale já mám mnohem lepší pocit

Ketrin
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 09:24
- Nahlásit

zuzka
Teda to je luxus.... Takovouhle skříňku mám doma v chodbě pod zrcadlem naši psi by se do ní ale nevešli

zuzka
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 09:38
- Nahlásit

a to ještě nevidíte tu super zánovní obývákovou stěnu na druhé straně
tu jsme koupili ještě před štěňátkem, abychom tam ukryli všechny nepezpečné věci, se kterými by si mohla chtít hrát

a tuhle boudu už jsme koupili "do barvy"

sugar
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 11:40
- Nahlásit

já mám štěndo necelých 6 měsíců, fenečka labradora kříž. z bernským salašnickým psem, přes den ji nechávám na zahradě, kde má boudu, kterou před ní užívali vlčáci, kam se může schovat když je jí zima. Na noc jí berem do baráku na chodbu, kde se netopí,ale poslední dobou leze ke mě do pokoje, kde má své křesílko. Mám trochu strach, až bude přes den pod nulou a sníh, aby mi nenastydla, ale doufám, že jak jí zvykám už od mala na nižší teploty měla by snad vydržet, co jí koupit obleček?
Poradíte?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 11:46
- Nahlásit

Obleček pro LR x berňáka?
To mi přijde fakt zbytečné.....

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání