Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Evičko!
Autor Zpráva
Ketrin
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 07:43
- Nahlásit

Ahoj! Musím Ti napsat, že mám děsnou radost. Po několika dnech se mi ozval Rambův pán. Nejenže je s ním "nadmíru spokojený", ale už byli také na honu (na R.prvním honu v životě) a pes prý pracoval naprosto předpisově. A to ho vedl celou dobu na volno. Taky mi povídal různé srandovní věci, co už spolu zažili. Psovi se vůbec nestýská a je vidět, že si navzájem "sedli". Jsem strašně ráda, že jsem se nespletla a že to je ten pravý.

Eda
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 09:08
- Nahlásit

Ač nejsem Evička, tak tvojí radost sdílím s tebou... Rambo je podle tvých fotek náramný fešák a pohodář! Je moc fajn, že jsi mu našla páníčka. Labradorům zdar....

Ketrin
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 11:16
- Nahlásit

Eda
...zdar! zdar! zdar!

A ZMAR všem lenochům, co si je pořizují coby "samosevychovávající" psy, nic s nimi nedělají, kazí je a kazí pověst všem ostatním!

Eda
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 17:33
- Nahlásit

Ketrin

To hudrování snad nebylo na naší "téměřvychovanou" 11ti měsíční labradoří slečnu, že jo?
Ketrin, jinak jsem ti chtěla moc pochválit tvoje psí fotky (jiný neznám ). Vždycky se mi moc líbí. Jaký máš foťák, smím-li se zeptat? Focení je další z mých radostí...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 06:42
- Nahlásit

Eda
Jasně že to nebylo na tebe
Jen mě štve kdykoli slyším jak jsou LR nevychovaní, divoký, agresivní (!!!!)... Doplácejí na svou povahu - pořídí se je kdekdo, kdo by si třeba na NO netroufl, a čeká že se pes vychová sám.
Foťák mám Hewlett Packard 5.1 (myslím). Nevyznám se v tom. Dokud nebyly digitály, vůbec mě focení nebavilo. Takhle je to skvělý-co se nepovede, vymažu a nic to nestojí. Ale některé fotky v galeriii dělal syn, ten se tím zabývá trochu víc a má Olympus nějakej lepší.
To jsem ti dala opravdu odborné informace.

Anonymní
# Zasláno: 23 Lis 2005 11:51
- Nahlásit

Ketrin
No, nevadí, že ta odbornost chybí... Stejně máš (se synem) pěkný fotky!!! A k výchově? Můžu srovnávat jen s jezevčíkem, kterého jsme měli přes 17 let a LR je prostě "jiný kafe"... Jiná povaha i na výcvik a běžný život. Už bych neměnila

Eda
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 11:53
- Nahlásit

to jsem byla já...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2005 07:13
- Nahlásit

Eda
Já mám na svých web.stránkách jako motto rčení starých anglických chovatelů:
"Kam jednou retriever mezi dveře pracku strčil, už jiné psy nechtěli."
A je to tak!!!

Eda
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2005 21:28
- Nahlásit

Ketrin
100% souhlasím!!! Drž nám palce, dneska (11 měs.) začala hárat. Je to naše vůbec první historický hárání, tak doufám, že to zvládneme...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2005 06:50
- Nahlásit

Eda
Hlídat, hlídat, hlídat A nespoléhat na žádné kotce, ploty apod. Nespoléhat na to, že ji nemůže nakrýt malý pes, např.jezevčík. Může!!!!!! Věř mi, že vím o čem mluvím. A pokud si pohráváš s myšlenkou, že v budoucnu jí třeba někdy dopřeješ štěňátka, tak také průběh říje pečlivě pozoruj a vše si zaznamenávej-např.kdy bude mít ty kritické dny. Některá fena je ke krytí třeba už 9.den, některá až 14. apod.
Držím palce

Evicka
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2005 07:27
- Nahlásit

Ketrin ahoj,
omlouvám se, že teď nejsem přítomna, ale v práci jsme se stěhovali do nových kanceláří, byl to děsnej šrumec a hlavně týden nefungovaly počítače a i teď si to občas dělá, co chce.
Jsem moc ráda, že to takhle vyšlo a Rambo se má skvěle. Skuetečné zážitky při opravdovém honu sblíží ty dva víc než normální nácvik na zkoušky. Tam je to všechno jen hra na pravdu, ale při honu je ta pravda opravdová a prověří nejen to, co do něj vložila genetika, ale především TY. Je to super, moc to páníkovi i psovi a Tobě přeju. Happy endy mám moc ráda. No a co plánuješ teď? Už jsi se rozhodla?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2005 08:04
- Nahlásit

Evicka
Čekám až Bresta začne hárat A pokud vše dopadne tak jak má, a budeme mít štěňátka, tak si asi nechám to, které mě nejvíc chytne za srdce. Ale jak jsem teď poznala, jak s tím psem je to jiné než s fenami, tak to asi bude pes.

Evicka
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2005 09:42
- Nahlásit

Musím říct, že za celou dobu, co chováme lovecké plemeno, pokud chceme špičkového psa, se kterým chceme dosáhnout co nejvyšších úspěchů, tak si vždycky vybíráme, co nejpečlivěji PSA. Nevím, čím to je, fena sice pracuje naprosto super, ale vždycky je tam něco, v čem ji pes předčí. Máme doma několik super fen, vítězek různých zkoušek, ale pořád jsou to jemná a citlivá stvoření, která příliš podléhají šíleným emocím svého pána a všechno na ně působí v emocionální rovině rušivě. Pes má silnější náturu, není tak vztahovačný, rád se předvádí, dává do práce obrovský temperament a razanci, prostě stejně špičková fena a pes ve srovnání vyjde vždycky líp pes. A obzvláště takový nervák, jako je můj muž musí mít nutně psa. A čím dominantnější tím lepší. Výcvikem dokáže jeho dominaci převést do sféry výcvikové, využít jí a udělat z něj super psa. Ovšem vždycky si necháme psa z vlstního chovu, po pečlivě prověřené, kvalitní matce a k ní vybereme odpovídajícího psa. Příkladem jsou u nás Enrico a Emili, dva jedinci z téhož vrhu, po stejně kvalitních předcích. Pes - absolutní jednička, která nemá konkurenci, fena sice super, ale nesnáší manželův trochu agresivní styl projevu a je víc foxovaná na mě a předvádět na zkouškách jsem ji musela já. Kvalitní povaha je u obou. ale prostě fena je fena. Jinak včera jsem definitivně přestěhovala domů babiku Berunku, vykoupali jsme ji s Martinkou, načančali jí pelíšek a teď jí bude fajn. Ještě plánujem kastraci, protože se na stará kolena dokáže hárat i měsíc a půl a snad už potom bude ve smečce definitivní klid. (Berunka to je ta nebožačka, po které jede alfa Kača a posléze celý zbytek naší party) . Jinak naše malá Nuliska se na jaro a po celý rok chystá na sérii základních zkoušek, počínaje ZV, atd. Jeví se prostě super. Musím se pochválit, že moje volba byla šťastná, a že se mi několikaleté čekání na konkrétní štěně z konkrétní linie vydařilo. Navíc vyniká naprosto nádherným exterierem, bude dokonce na titulní stránce anglické ročenky foxlů, což považuji za obrovský úspěch. No prostě jsem se fakt trefila. Natrhneme jim opět prdel. Takže ti přeji stejně šťastnou ruku při výběru tvého štěněte, i když to je trochu o něčem jiném, víš, do čeho deš a vidíš jejich projevy od malinka. Jo já taky čekám, až se některý čubiny začnou hárat, na jaro jsou zadané tři fenky, teď je mánie po fenách, a holkám se do toho nijak nechce. Měly by hárat dvě, zhruba zároveň. Nevím, co se děje, měly už začít v listopadu, je konec a nic, budu muset nasadit klíčkový olej.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2005 11:03
- Nahlásit

Evicka
To co píšeš o těch rozdílech pes x fena, to jsem slyšela už od víc lidí (chovatelů). Já tolik zkušeností nemám, ale tak nějak to tak podobně cítím. Dřív jsem si prostě na psa netroufala. Ale když to neplánovaně dopadlo tak, že jsem na slušné úrovni zvládla vychovat a vycvičit Ramba, který u svého prvního majitele byl na nejlepší cestě stát se problematickým psem, tak teď už se toho nebojím, naopak. Jen aby bylo trochu z čeho vybírat - v minulém vrhu byli jen dva pejsci.
Pořád jsem plánovala jako dalšího psa černou fenu a budu mít žlutého psa
Taky mi připadá skvělé, když si člověk nechává svůj odchov, že toho psa znáš od prvního nadechnutí a on tě taky má vtištěnou od počátku. Už se prostě hrozně těším.
No a Vaše Nulis - k tomu není co dodat, jen velkou gratulaci! To s tou angl. ročenkou, to je fakt super.
Tak teď aby se nám ty holky rozháraly.

Evicka
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2005 13:51
- Nahlásit

No už aby to bylo, všichni totiž jsou celí nedočkaví, já jim slíbila štěňata v březnu nebo dubnu a vypadá to tak, že to nestihnu, a to mají ještě požadavky, že všichni chcou hodně tmavé feny, tj. co nejvíce hnědých ploten nebo plášťové, nikdo nechce moc bílé. Tak nevím, budu muset asi udělat nějaký zázrak. Ale mám to moc ráda, to očekávání. Já chci taky zase nějaké naše štěňátko. Teď máme doma tříměsíčního pejska, pro kterého by si měli přijet příští týden, mám ho ráda, ale když vím, že jde pryč, tak mi nepřiroste k srdci tak, jako naši hafíci, byť by byl sebesladší. Že by profesionální odstup, no asi jo, je nutný. A kdy se uvidíme? Výstavu asi moc neplánuješ , není s čím, my budeme s Nulis letos bohužel jezdit všude. Už teď jsem jen z toho pomyšlení otrávená. Jediné, na co se těším je Světovka v Poznani. Je to relativně kousek, od Tebe vlastně taky, tak jsem zvědavá na "Svět" a malýho českýho človíčka.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2005 13:56
- Nahlásit

Evicka
Světovka v Poznani? A kdy? Že bych ještě jednou vzala Brestu...?? No ale po dvou vrzích... už to asi necháme těm mladším.

Evicka
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2005 16:15
- Nahlásit

Přesný datum teď nevím, je to zhruba uprostřed listopadu v Poznani, což není zas až tak daleko. Jinak tady je odkaz na Polský kynolog. svaz www.zkpl.pl všechno tam najdeš. My rozhodně jedem, když ne se psem, do podzimu je daleko, tak aspoň na čumendu. Kdy má člověk příležitost se podívat na Světovku, když jsou vždycky kdesi v tramtárii.A to, že je po dvou vrzích ještě nemusí nic znamenat, pokud je ve skvělé kondici a to věřím, že je.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 07:49
- Nahlásit

Evicka
No to je, ale myslím že bude vytahaná - po 1.vrhu se krásně stáhla, ale hodněkrát jsem slyšela že po druhém už se tak nestáhne. Uvidíme, do listopadu by bylo dost času aby se dostala zas do kondice, do srsti atd.
A co, už barvíte? My ještě ne. Jinak já jsem včera pilně pátrala a nakonec jsem se rozhodla pro úplně jiného psa, který je sice "trochu" dál a krytí bude dražší, ale co by člověk neudělal, aby zvýšil šance na úspěch, zvlášť když si chci nechávat toho pejska.
To bych ho vlastně teoreticky mohla vzít na Světovku do dorostu

Evicka
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 08:15
- Nahlásit

Ketrin, některé naše feny měly štěňata i čtyřikrát, pětkrát a jsou naprosto jako prvničky, vypadají perfektně, na liště vůbec nemají cecíky vytahané, prostě super. Je fakt, že stavbou těla se štíhlý a sportovní foxlík liší od malounko neforemného labradora s tělíčkem lehce válečkovým. No uvidíš, ale s tím mlaďochem do dorostu to není špatný nápad. Naše Nulis půjde buď do otevřené nebo do pracovní. Uvidíme. Jinak hárání pořád nic a další zájemce z ciziny už čeká , zase na fenu. Musím těm našim holkám domluvit, že se musí narodit samé feny.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 08:22
- Nahlásit

Evicka
Bresta není neforemná!!! Podívej se do galerie jak je pěkná v postoji
To je dobrý - štěně ještě není ani počato, a já už plánuju světovku. No ale člověk se musí pořád mít na co těšit, že?

bord
# Zasláno: 30 Lis 2005 08:26
- Nahlásit

Evicka
Možná by to chtělo po večerech nějakou šamanskou magii,
vzpomínám si jak jsem si sama přála hrozně holčičku a tak dle ,,babských rad" jsem se ládovala mléč.výrobky a zeleninou,abych podpořila matku přírodu a stejně prd..byl to kluk

Ketrin
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 08:32
- Nahlásit

Podle zákona schválnosti Evička, která má záznamy na fenky, bude mít samé pejsky, a já která si chci nechat pejska, budu mít samé feny. Takže Evičky zájemci si místo foxlíka vemou ode mě labradora a já pojedu pro štěně k Evičce . Pes jako pes, žejo.

bord
# Zasláno: 30 Lis 2005 08:34
- Nahlásit

Ketrin

Evicka
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 10:41
- Nahlásit

Jo, jsem pro, vyberu ti toho nejlepšího, obě spojení, která plánuju jsou z hlediska pracovního velmi nadějná a v praxi prověřená. jedno je i suprové v exterieru.

Jinak s tou magií nevím, většinou se háraly přesně nebo ještě neplánovaně dřív a teď nic. Budu muset něco vymyslet, i když co asi, když přírodě neporučím. Jo a zákon schválnosti funguje, budou samí psi a žádné feny nebo jen jedna. Ĺidi neblbněte, proboha zadávejte si i psy.!!!!!!!

Ketrin
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 11:58
- Nahlásit

Mimochodem Evičko, je pravda, že fena mívá v každém vrhu podobný poměr pohlaví? Tedy že třeba jedna fena mívá vždy více fen než psů nebo naopak?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání