| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 16 Lis 2005 14:05
- Nahlásit
Prosím o radu jak odnaučit pětiletého psa jeho averzi vůči kočkám? Pokud nějakou uvidí, neudrží se, nedbá povelů a musí ji pronásledovat. Zatím všechny stačily utéct, ale co když jednou kočka neuteče? Sami kočku nevlastníme, ale v okolí se jich potuluje spousta. Už když byl malý myslel, že se zblázní, když si kočka sedla těsně před kotec a provokativně si olizovala tlapky. Ví, že je to pro něj fuj, že ji honit nesmí, ale pudům se nemůže ubránit. Díky za jakýkoli podnět.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 16 Lis 2005 14:21
- Nahlásit
Tak nějakou kočku chyť, drž jí v náručí a ukazuj mu jí, prostě znich udělej kámoše Když to takhle budeš dělat častěji, časem to tvuj hafík pochopí My takhle učili všechny psi se ke kočkám chovat hezky. Ovšem ne vždycky se chtěli kočky chovat hezky ke psům. Náš zrzavej kocour nesnáší žádného psa, jde kolem nich a hystericky na ně ječí, ale to dělá i když kolem něj jdou ostatní kocouři, je to hroznej vztekloun Dřív psi kočky honily za účelem jim asi něco udělat a dneska je honěj za účelm si snima hrát, ale to bývá i obráceně, je to jak v Kocourkově
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2005 14:37 - Změnil/a: Bora
- Nahlásit
Mám obavu, že by člověk musel mít hodně tolerantní kočku, aby s ní seznamoval psa s averzí vůči kočkám. Udržet vyděšenou kočku a nebýt poškrábán, je dost umění i pro člověka. Mám doma kočku i psa, a oba jsou v pohodě. Dokonce venku se můj pes chodí dívat na cizí kočky, nicméně je nehoní, pokud se kočka bojí je odvolatelný.
Spíš bych psa nechala na šňůře a cíleně a často bych vyhledávala setkání s volně pobíhajícími kočkami. Pokud by pes vyrazil dala bych povel "Fuj", asi bych ho zarantně škubla a dala mu následně povel "ke mně" pak bych si ho na šńůře přitáhla, pokud by neposlechl. Po příchodu pochválit a dát mu nějaký pamlsek, aby věděl, že panička mu nabídne něco lepšího než je honění kočky. Pokud by za kočkou přeci jen doběhl, tak bych si ho díky šńůře ulovila a asi bych ho na místě zle seřvala, přitiskla k zemi nebo jinak vhodným způsobem potrestala (záleží na konkrétním psu) a po propuštění bych ho znovu za chvíli přivolala (stále od místa kde zmizela kočka). Snažila bych se zlepšit celkovou ovladatelnst, psu musí být jasné že za splnění povelu je odměna a za nesplnění mu hrozí dostatečně hrozivý trest, aby ho pro příště odradil.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2005 14:54
- Nahlásit
Mám obavu, že by člověk musel mít hodně tolerantní kočku, aby s ní seznamoval psa s averzí vůči kočkám. Udržet vyděšenou kočku a nebýt poškrábán, je dost umění i pro člověka
To je přesné, já to zkoušela a nedopadlo to.Máme starou kočku (7 let) a když jsem domů přivezla štěně dogy,měla jsem hrůzu z toho, jak ji kočka poškrábe.Dopadlo to ale fantasticky.Dneska jsou kamarádky, kočka se nechá oslintávat a je v pohodě.Měli jsme sice už psa doma, když jsme si kočku pořizovali, ale k jiným psům byla vždycky zlá a nebezpečná.Dost mě překvapilo, že Doru prostě vzala.Mě spíše zaráží jiná věc.Kočka i pes spolu spí doma na jedné dece v pohodě.Venku se ale nesmějí potkat.Pes se mění v lovce a nekompromisně kočku loví.Dostane vynadáno, ale stejně ji znova při každé příležitosti venku loví.
|
cherry
|
# Zasláno: 16 Lis 2005 15:01
- Nahlásit
My jsme taky měli nejdřív kočku a pak jsme donesli štěně. Zírala na něho jak na vetřelce, ale pokud se s ní chtěl seznamovat, tak ho "zklidnila" jinak ho ingnorovala a pes si nic nedovolil. Jiné už to bylo s koťaty, s těmi se kamarádil a spali spolu. Jinak bych si o kočku moc starostí nedělala. My když nějakou potkáme vždy uteče, což je dobře protože ty drápy mít na čumáku není nic moc.
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2005 15:27
- Nahlásit
Můj pes a kocour spolu sice nespí, ale jinak nemám problém ani doma ani venku. Venku jsou sice oba jako urvaní ze řetězu, ale neublíží si. Jsou na sebe zvyklí od mala (kocour je o 1/2 roku starší) a hru na lov hrají oba často a rádi. Kocour chodí cíleně provokovat psa a pak mu zdrhá (obvykle na strom) a tam se ještě naparuje! Pes kvičí pod stromem a když číča sleze, honí se zase. Když pes kočku dostihne dřív, tak si od ní nechá jemně zaseknout drápky do čumy a ožírat tlamu, kočka ho pak najednou pustí a zase prchne! Pes je trochu nemotora, takže číču občas zašlápne, ale jinak nic nehrozí.
Jediný problém je, když jdu se psem ven jen před dům. Když to vidí kocour tak utíká za námi a hlasitě mňouká, aby na sebe upozornil. Je ochotný jít i docela daleko. To se pak bojím já a musím kocoura zahnat domů, protože kolem nás chodí venčit hodně lidí se psy (navolno) a já mám strach, aby mi nějaký pes kocoura neporval.
|