Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Stará fena učila mladou
Autor Zpráva
Syska
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2005 10:00
- Nahlásit

Čauky, mám pro vás další tip na diskuzi! Je to sice už hodně dávno, co se to stalo, bydlela jsem ještě u rodičů, ale za zmínku to rozhodně stojí! Měli jsme jezevčici a ta měla asi v sedmi letech štěňátka. Rozhodli jsme se jí jedno nechat, byla to fenka a byla zvláštní tím, že měla krátký ocásek, ikdyž to byl pravý a nefalšovaný drsnosrstý jezevčík! Přišli jsme na to, že mamina, jak ji vykousávala při porodu z blány, jí ho omylem amputovala..
Ale k tomu, co jsem chtěla napsat. Jak malá rostla, tak ta stará ji učila lovit a různejm nezvedenejm kouskům. Kolikrát se stalo, že jsme se vrátili ze školy, naši z práce a na dvorku byly vedle sebe pěkně vyrovnané zakouslé slepice, což nikdy předtím stará neudělala! Jednou se naše holky dostaly k sousedům do chlívka k ovcím a zle jim potrhaly šlachy, že se ovce musely nechat utratit. Vrátily se "z lovu" se zakrvácenýma tlamama a typickým ovčím smradem, takže nebylo pochyb. Nevím, jestli to tenkrát bylo správné řešení, ale babička s dědou nechali starou utratit....
Co vy na to?

haha
# Zasláno: 16 Lis 2005 12:23
- Nahlásit

Syska
řešení to správný nebylo ,spíš jim měli zamezit k přístupu k domácim zvířatům ,bohužel dřív se to na vesnicich takhle dělalo,horší je že to některý lidi dělaj i teď ,já zase pamatuju dobu kdy veterinář byl vzácnost a našeho nemocnýho psa děda prostě zastřelil

Syska
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2005 12:39
- Nahlásit

Jo, to je taky hrozný. Já jen, že ta malá už to pak nikdy neudělala, tenkrát jsme starší hodně obrečeli, ale staroušům to poradil jeden rádoby chytrej hajnej...hajný, ty bych taky někdy zastřelila! Vím, že pes by neměl volně běhat po lese a popřípadě ohrožovat lesní zvířata, to můžou kdykoliv beztrestně střílet. Ale zrovna tento hajnej, který moc dobře znal sousedovic psa, nádhernou kolii, která sejednou zatoulala na krajíček lesa, ji bez milosti odpicl. Přitom stačilo ji vzít za obojek a odvést majiteli! Dodnes to sice popírá, protože tělo se nikdy nenašlo, ale vzhledem k tomu, že se o něm říká, že žere psy...no ale tohle je už je jiné téma.

Anonymní
# Zasláno: 16 Lis 2005 12:39
- Nahlásit

Syska
Ono není někdy jiné řešení a lidé jednají v amoku. Kdyby Ti nějaký pes zakousnul tvého psa, taky by jsi určitě nechtěla, aby už žil že??? Takže pokuď nějaký pes zabije domácí zívře, které je obživou rodiny a udělá to několikrát tak .... A zamezit přístup k domácím zvířatům??? Pes je lovec a když chce něco ulovit, tak to uloví i přes překážky!!!
Naše čubina, tenkrát měla i štěňata vzlezla do králíkárny a zlikvidovala tam 12 králíků. Táta jí tenkrát chytil při činu, tak jí vzal a ve zlosti sní švihnul o zem. Tenkrát jsem ho obvinila, že za její smrt může on, protože se odvápnila a umřela
Táta tvrdil, že to on nebyl, že už na svoje štěńata byla stará a proto se vlivem konejí odvápnila a zemřela. Byla jsem dítě, byla to moje milovaná čuba a trvalo mi dost dlouho než jsem mu to odpustila, ale vždycky jsem si myslela, že za její smrt může on, jak sní švihl o zem.

Syska
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2005 12:47
- Nahlásit

To je hrozný...to mi taky vehnalo slzy do očí. Ale je fakt, že je to těžky to posuzovat nebo dokonce odsuzovat. Já byla v dětství svědkem toho, jak opilá babička jedné moji kamarádky skopla jezevčici ze schodů, jen proto, že nepřiběhla na zavolání a ta jezevčice pak byla ochrnutá na zadní nohy. tohle jsou situace, kdy ale patří zabít lidi!!!!!!!!!!!!!!!!!!§

haha
# Zasláno: 16 Lis 2005 12:50
- Nahlásit

je to hlavně ve vztahu lidí a psa ,já mám taky jiný zvířata kačeny ,slepice ,králíky ,někdy se stalo že pes ulovil ale přesto bych mu neublížila protože on je pro mě důležitější i když mě tim řádně naštval to jo ,pak jsou prostě lidi a znám jich docela dost který berou že je to jen pes ,zlobí ,dělá problémy dá se pryč ,pořídíme jinýho ,bude zlobit půjde pryč a fakt je takovejch lidí hodně

Syska
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2005 12:54
- Nahlásit

Přesně tak, já bych psovi taky v životě neublížila, ať by mi rozkousal sebedražší boty. Přece jen je to pro mě důležitý tvor a proto jsem si ho pořizovala. To je jako kdybyste zmlátili dítě za to, že rozbije drahou vázu!! Proto veškerý násilí na zvířatech hrubě odsuzuju!!!

Evik
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2005 12:56
- Nahlásit

Ono není někdy jiné řešení a lidé jednají v amoku. Kdyby Ti nějaký pes zakousnul tvého psa, taky by jsi určitě nechtěla, aby už žil že??? Takže pokuď nějaký pes zabije domácí zívře, které je obživou rodiny a udělá to několikrát tak .... A zamezit přístup k domácím zvířatům??? Pes je lovec a když chce něco ulovit, tak to uloví i přes překážky!!!

tak s tímto tvrzením tedy opravdu nemohu souhlasit. Vždy existuje nějaké jiné řešení než utracení psa..... Pes je a bude lovec, ano, ale pokud to o svém psu vím, tak ho budu pouštět ven jen pod svým dozorem a zabezpečím ho v době své nepřítomnosti tak, aby nenatropil žádnou škodu......Ale holt některým lidem je zatěžko psovi (když už ho nedokázal vychovat, aby nezabíjel) postavit prostorný výběch či kotec......

iva
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2005 12:01
- Nahlásit

Jsme taková psí rodina - lidi na sídlišti známe hlavně podle pejsků a pesany máme zmapované i v okolí chaty. Právě tam se dějí věci, které nějak nemůžeme překousnout. Ve vesnici je hodně psů, dnes již i určitých plemen, někdy voříšci. Postaráno je o ně rozdílně, bohužel někteří jsou uvázaní, jiní téměř stále v kotci, na procházky chodí tak 1 z 10 a to ještě ne vždy se svým páníčkem. Ale jsou tam 2 rodiny, kde mají nového pejska tak 1x za 1-2 roky! Prostě - někam se prý ztratil, líbil se příbuzným atd. V létě se zase někde objeví roztomilé štěňátko, má-li štěstí, že zůstane roztomilé a bez jakékoliv výchovy a pozornosti ze strany člověka si nevšímá slepic a králíků, pak přežije ještě jedno léto. Po zimě už ho však nevidíme. Ostatní sousedé říkají, že prý když je pejsek omrzí, zastřelí ho. Ale nikdo je u toho neviděl. Věřte, že je mi zatěžko těmto lidem i slušně odpovědět na pozdrav!

Anonymní
# Zasláno: 17 Lis 2005 12:10
- Nahlásit

Lidi mají moc slabý mozky,aby dělali věci,který jsou rozumný...
Otázka je ,na co toho psa vlastně pořizovali..
Moje fenka ridgebacka taky jednou zakousla slepici a donesla mi ji,ale to bylo taky naposled,protože jsem to byla já ,kdo tomu mohl v budoucnosti zabránit a ne ona.Takže proč ji za to zastřelit?
Kdyby byl nad lidma ještě někdo silnější tak by nás většinu za to co děláme taky musel postřílet.
Hanna

Anonymní
# Zasláno: 17 Lis 2005 12:31
- Nahlásit

Nejagresivnější tvorové na světě jsou lidi a to proto,že v sobě vše dlouho drží ,aby se chovali správně a pak to přeteče a udělají víc škody než zvířata.
Viz. vzteklý tatínek,kterej flákl fenkou o zem v jednom příspěvku.Já bych ho za to nenáviděla..

Velvetka
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2005 12:40
- Nahlásit

Taky nechápu jak někdo může za tohle zastřelit psa,místo toho aby se snažil zabezpečit aby se ten lov domácích zvířat neopakoval...achjo..je mi to líto.Pes je lovec a má to v sobě,takže mu nepřijde že udělal něco špatnýho...

jinak k tomu odvápnění...to se stává fenkám všeho věku.Tuším že se to jmenuje eklampsie.Proto se to má sledovat a včas začít štěnda přikrmovat,aby se to nestalo.Ale to že s fenkou švihnul o zem je hnusný

pigie
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2005 12:54
- Nahlásit

Ja zase neviem odpustit svojmu otcovi s babkou, ktory mi dali zastrelit psa so silne loveckym pudom, hoci to bol oriesok. Ich hranica pretiekla so 44 sliepkou. Ak sa dostal k zvieratam, vsetky ich zadrhol a do radu, uplne na linajku presne ich poukladal pred dvere ako korist a chudak, cakal pochvalu. Stvrty krat to proste uz nevydrzali, ako 8-rocne dieta som urobila vsetko z mojho pohladu veci, aby sa to nezopakovalo, hoci pes bol babkin, ja som ho mala najradsej. Poupchavala som diery, psa ked som ho pustila z retaze (dedinska klasika) mala som pod dohladom. Vzdy ich pochytal, ked ho pustil niekto iny... Ked padlo rozhodnutie, ze ten pes musi ist prec, najskor som to pochopila tak, ze ho niekomu daju. Az brat, o rok starsi mi povedal, ze ho daju zastrelit, ze to pocul, ako sa o tom bavili v kuchyni. Ako sialena som utekala od jednej babky k druhej, psovi zobrala obojok, voditko, vsetky spagaty, o ktorych som vedela. Vedela som, ze pes do auta len tak nepojde, strasne sa ho bal a s otcom tiez len tak nepojde. Tak som pomerne spokojna, ze som urobila, co sa dalo isla spet k druhej babke za mamou pozalovat sa jej. Otec je vsak clovek ovela starsi, vynaliezavejsi. Obetoval svoj popruh z tasky, co nosil do prace... Nikdy, NIKDY mu to nezabudnem a doteraz nemozem vidiet otca a mojho psa spolu, aj ked viem, ze jemu nic nehrozi. Nikdy ma totiz nepresvedcil, ze to bolo nutne. Lepsieho kamarata ani medzi detmi som nemala ako toho psa... Volal sa Rek a bol mensi nez ta sliepka... S otcom sme to sice urovnali po dlhsej dobe, ale clovek nezabudne. Rok som odmietala chodit babke a papulovala otcovi, co sa predtym nedialo. Pri kazdej prilezitosti som to vytahovala. Psa som uz k babke nikdy nechcela. Obavala som sa, ze by ho mohol stihnut rovnaky osud.

Anonymní
# Zasláno: 17 Lis 2005 13:02
- Nahlásit

Ahoj Pigie,tebe naprosto chápu..
ten pes byl vlastně strašně správnej...dokonalej..to je jako kdyby v práci někdo zastřelil toho,kdo dělá perfektně svůj job.
škoda,že jsi nebyla starší ,abysi měla sílu tomu zabránit..
H

Puna
# Zasláno: 17 Lis 2005 18:46
- Nahlásit

tak to je smutný

Ketrin
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2005 08:52
- Nahlásit

Pigie, to je smutný.....

pigie
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2005 09:08 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Dakujem vsetkym. Ano, bolo to pre mna dost tragicke a v zivote by som to neurobila (a uz vobec nie svojmu dietatu). Chapem ich, cloveka neprerobis, oni maju taky sposob zivota - zviera je zviera, robi nieco zle, treba ho odstranit alebo vymenit. Ale velmi dobre by som si to rozmyslela v ich pripade, ked sa jednalo o to, ze ich jedina dcera a vnucka pride o kamarata (to, ze jeho matku, sucku zrazilo auto sa mi odvazili povedat, vlastne sa preriekli az ked som mala 21!, tak som bola fixovana na tych psov. Mimochodom o sucke povedali, ze ju dali jednemu dievcatku, co bolo na navsteve, bla, bla, bla a malo choru mamicku, bla, bla, bla. Je fakt, ze sa mi to nieslo ovela lahsie...). Bolo im to prednejsie ako tie sliepky a novy plot...

Hanna
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2005 13:35
- Nahlásit

Nejsou ale jediny ..takovy lidi znám taky..
Moje kamarádka,dnes už ma 31,taky měla takovou rodinu/hlavně otce,bratra a dědu/,koupily jí pejska když byla malá a když zadávil slepici,odvezli ho do lesa,pak na malou jezevčici /kteriöu jí dali později/poslaly zlou fenu NO a bavily se tím,že jí ta velká zakousne zakousne,naštěstí přiběhla matka te kamarádky,která jedina měla trochu rozum a zachránila ji..dostala se jí však do ošklivé rány na krku infekce..malou holku poslaly na tábor a fenku nechaly utratit..myslím,že mi vyprávěla ještě více situací se psy v její rodině,když byla malá,ale pro jistotu už jsem je raděj zapomněla..
H

pigie
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2005 13:46
- Nahlásit

Hanna
Toto je na vrazdu... Skoda, ze taki ludia si to sem nechodia citat...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání