Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Smutek
Autor Zpráva
Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 09:05
- Nahlásit

Podělím se s vámi o to, co teď prožívám.
V neděli jsem musela uznat, že se našel ten pravý zájemce o mého psa. A můj milovaný Rambo odjel s novým páníčkem do nového domova.
Rambo je můj odchov a v 7 měsících jsem ho koupila zpět od prvního majitele, protože ho nezvládl a hlavně jeho manželka nezvládla, že manžel najednou miluje i jiného živého tvora než ji. Já jsem s ním neměla žádné problémy, jen potřeboval zaměstnat a naopak jsem byla nadšená z jeho povahy, temperamentu a chuti se učit. Takže jsem si řekla že si ho zatím nechám, vycvičím ho, uděláme nějaké zkoušky, výstavy a pak se uvidí. Přirostl mi k srdci a pořád jsem musela sama sobě i celé rodině připomínat, že sice teď je tu doma, máme ho rádi, ale možná tady nezůstane. Na zkouškách se nám dařilo a na svůj věk dosáhl slušného úspěchu. Zkušení výcvikáři a rozhodčí ho chválili, že prý za rok až dozraje, bude z něj "pan profesor". To mě utvrdilo, že se ještě jednou pokusím mu najít pána, který takového psa dokáže ocenit a bude mu schopen zajistit další výcvik a odpovídající pracovní využití v praxi, což já mu nabídnout nemohu. Kdybych zájemce podle svých představ nenašla, pes by zůstal doma a měl by se dobře, měl by i dost aktivity, ale byl by takový zakopaný poklad - nedosáhl by na úroveň, na kterou může dosáhnout, protože já pro to nemám podmínky. A on, když už k té práci přičichl, tak pracovat strašně chce.
nakonec se ten správný zájemce přihlásil. Kladl ty správné otázky, nehledal jen pracovního psa, ale i společníka pro život. Věděl co chce a proč to chce, nezabýval se prkotinama. Zkušený člověk, který psa hned přesně odhadl a nemusela jsem mu nic dlouze vysvětlovat. Navíc je rozvedený, takže odpadá riziko zase nějaké paničky, které by vadilo, že pes doma pustí nějaký ten chlup.
Udělala jsem pro Ramba co jsem mohla-rozvinula jeho vlohy, naučila ho poslušnosti, nechala jsem ho nasbírat zkušenosti a stát se přizpůsobivým psem a taky bezvadným společníkem. Jsem na něj pyšná. Hodně jsem se naučila i já od něj.
Nový majitel je s ním moc spokojený a pes si rychle a bez problémů zvyká.
Takže teď jsem sice smutná a stýská se mi, ale vím, že jsem se rozhodla správně a udělala jsem to, co bylo nejlepší pro něj.
(Není tady smajlík pro "úsměv skrz slzy")

Vcelka
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 09:27
- Nahlásit

Hmm to je smutný, já myslela že Rambo už je váš že u vás zustane. Po tak dlouhý době bych se s nim už asi rozloučit nedokázala. Ale je fakt že když chceš aby něco dokázal a víš že na to nemáš podmínky a jseš si jistá že jsi našla toho nejlepšího člověka aby pokračoval v tom co jsi započala, tak jsi udělala určitě dobře. Že ti je moc smutno to chápu, je to jako kdybys přišla o jednoho člena domácnosti.

zuzka
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 09:28
- Nahlásit

máte můj obdiv, nejsem si jistá, jestli bych to dokázala, jestli bych nebyla prostě sobecká

Sara03
# Zasláno: 15 Lis 2005 09:50
- Nahlásit

Ahojky.

Ketrin,zase řvu.Držím Ti pěsti.Udělala jsi to nejlepší pro jednoho člena své rodiny.A držím pěsti i Rambovi a jeho novému páníčkovi.Já jsem hrozný sobec.Hafa ještě stále nemám u sebe.On by potřeboval pracovat.Já dělám a dělám,abych uživila děti a jeho.Vidíme se strašně málo.Jsem v práci od nevidím do nevidím.Když přijdu dom,čekají mě děti a úkoly.Chodím se dom jen vyspat.Už mi bylo řečeno,jestli ho nechci dát někomu,kdo ho bude mít rád zrovna tak jako my a bude mít na něj mnohem víc času a noooooooooooooo už zase řvu.Já to asi nedokážu.Jak si prosím našla dobrého páníčka.

Kalliope
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 09:52
- Nahlásit

Klobouk dolů Ketrin, poklad nepoklad, já už bych se s pejskem asi rozloučit nedokázala, jsem sobeček, takže smekám a máš můj obdiv, já bych na to skutečně neměla.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 09:57
- Nahlásit

Sara03
No dala jsem normálně inzeráty do PPČ a do Myslivosti. Ale nejdřív jsem hodně lidí odmítla, než se objevil tenhle.
To víš, kdybych měla jen jeho tak bych ho nedala. Mám ještě dvě feny. Nikdy bych nedala pryč zvíře, které jsem si jednou pořídila pro sebe. U něj to bylo jiné - no však jsem to psala. Nechtělo se mi s ním rozloučit, je to fakt těžké. Taky brečím, jak jen na to pomyslím, ještě o tom ani nemůžu s nikým mluvit. Ale to přejde a zůstane radost, že jsem mu zajistila ten nejlepší život pro něj. A budeme se navštěvovat - už se těším, až se na něj pojedu podívat - za čas, až už bude odpoutaný ode mě a sžitý s novým pánem. Myslím, že ten pes to bere mnohem mnohem líp než my lidi.

Garfield
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 10:02
- Nahlásit

Ketrin

Nóóó beruško neplakéj. Sice malá, ale čikovná, protože jsi dokázala čikovně sehnat čikovnýmu pesovi čikovnýho pána...

Jandula
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 10:16
- Nahlásit

Ketrin
Hlavně, že se ti podařilo vybrat toho pravýho!!! Je to sice těžký, ale když si představíš, že Rambo bude spokojenej (což byl sice teď určitě taky) a nic mu nebude chybět... On to zvládne v pohodě, a ty se dej do kupy - zbylá psiska tě potřebují... Drž se!

Niko
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 10:17
- Nahlásit

Ketrin
Téda, obdivuju tě!!!! Já když si to představím..., že bych dala mýho pusánečka pryč!!!! UF!!! A to je mu teprv 5 měsíců....
Pokud seš si jistá, že se má u novýho páníka fajn, tak to je VELKÝ ŠTĚSTÍ a čas bolístku po něm zahojí...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 10:19
- Nahlásit

Niko
No myslím že nám asi dost brzy přibyde nějaký štěně... a jako že jsem vždycky chtěla jen feny, tak teď to vypadá že to bude pes....

Niko
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 10:27
- Nahlásit

Ketrin
Jůůůů !!!!! Schvaluju !!!! A neďál by pes ve smečce neplechu... ty máš vice fen???
Kdyby mi někdo řekl, že až si koupím psa začnu uvažovat o dalším, tak bych se mu vysmála. Ale teď??!! Máme prcka s kterým je pořádná práce a já si už představuju, jaký by to bylo, mít ještě jednoho.... ... dva pesani by bylo super ....

ami
# Zasláno: 15 Lis 2005 10:31
- Nahlásit

A mě říkali "odborníci"že jestli chci dalšího boxera,že musím hned,jak je moje fenečka malá,protože boxer fena prý nesnese u sebe další fenu.Myslíte že je to pravda?

Evicka
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 10:40
- Nahlásit

Ketrin ahoj, tak jsem nemyslela, že to půjde tak rychle, ale když se objevil ten správný člověk, udělala jsi dobře. Je to moc těžké, ale pro psa a jeho spokojený život to nejlepší rozhodnutí. Určitě za čas, až přebolí ten největší smutek a nový majitel ti bude Ramba chválit, popisovat ti jeho výkony a skvěle odvedenou práci, tak se budeš utvrzovat v tom, že tvé rozhodnutí bylo správné a pes je v těch nejlepších rukách. Znám to, loučení s dopělým psem je moc těžké a bolestné, obzvláště pokud je výjimečný. Rambo je skvělý pes, jsem ráda, že jsem ho poznala a věřím, že se bude mít skvěle. Pes, který jednou přičichl k lovu, práci v lese, by byl nešťastný, kdyby ji nemohl vykonávat. Miluje tohle vzrušení a žije tím. Rozhodla jsi se skvěle. Hledala jsem tě v sobotu v katalogu na Národce v Praze, ale to už asi kluk byl jinde. Myslela jsem, že se potkáme. Tak třeba příště, až bude mít nějaké nové štěndo a rozšíříš svou smečku. A neplakej, takovej je život.

Evicka
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 10:41
- Nahlásit

Ketrin ahoj, tak jsem nemyslela, že to půjde tak rychle, ale když se objevil ten správný člověk, udělala jsi dobře. Je to moc těžké, ale pro psa a jeho spokojený život to nejlepší rozhodnutí. Určitě za čas, až přebolí ten největší smutek a nový majitel ti bude Ramba chválit, popisovat ti jeho výkony a skvěle odvedenou práci, tak se budeš utvrzovat v tom, že tvé rozhodnutí bylo správné a pes je v těch nejlepších rukách. Znám to, loučení s dopělým psem je moc těžké a bolestné, obzvláště pokud je výjimečný. Rambo je skvělý pes, jsem ráda, že jsem ho poznala a věřím, že se bude mít skvěle. Pes, který jednou přičichl k lovu, práci v lese, by byl nešťastný, kdyby ji nemohl vykonávat. Miluje tohle vzrušení a žije tím. Rozhodla jsi se skvěle. Hledala jsem tě v sobotu v katalogu na Národce v Praze, ale to už asi kluk byl jinde. Myslela jsem, že se potkáme. Tak třeba příště, až bude mít nějaké nové štěndo a rozšíříš svou smečku. A neplakej, takovej je život.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 10:42
- Nahlásit

Niko
Ono to přijde, to uvidíš sama kdy je správný čas na přírůstek, teď si užívej a vychovávej mrně, na druhého máš čas.
Proč by ďál neplechu - tenhle náš pes byl doma nejmladší a čuby ho pěkně stavěly do latě, ale on zase si z toho jako správnej splachovací temperament nic nedělal, přesně věděl co smí a co ne... prostě mít tři psy je daleko zajímavější a zábavnější než mít jen dva
A my budeme mít asi na jaře vrh, tak si tak myslím, že který štěně mě nejvíc chytne za srdce, to asi zůstane doma.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 10:49
- Nahlásit

Evicka
Vlastně jsem myslela, že už se nikdo neozve, no a najednou... bylo to takové rychlé. Ale když jsem viděla, že je to ten pravý, nemělo to cenu prodlužovat. Takový to jak chtěl syn... ještě týden, ať se s ním rozloučíme...to nemá smysl, to by byl týden akorát slzavé údolí. A Rambo je v pohodě, s pánem si voláme.
A ještě k tomu prostřední syn zároveň zas odletěl na půl roku do jihových.Asie... ach jooooo.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 10:51
- Nahlásit

Ketrin
prostě mít tři psy je daleko zajímavější a zábavnější než mít jen dva
A my budeme mít asi na jaře vrh, tak si tak myslím, že který štěně mě nejvíc chytne za srdce, to asi zůstane doma

z toho by se dalo vyvodit, ze mit tri psy je zajimavejsi nez mit dva, mit ctyri psy je zajimavejsi nez mit tri, mit pet psu je zajimavejsi nez mit ctyri ....

takhle bych klidne pokracoval dal, ale jelikoz se tvarim, ze neumim ani do peti napocitat, tak bych zde pouzitim vyssich cislic odhalil svou pravou identitu ....

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 10:56
- Nahlásit

Jirikovo
Pokračovat můžeš, ale jen tak jak se cítíš - nemyslím tvé matematické schopnosti.
Tj. já jsem zatím víc než tři psy neměla. A pro mě osobně ti tři, maximálně možná 4 jsou nejvyšší možný počet, protože v takovém počtu jsem schopná jim poskytnout takový život, jaký pro ně chci. Tj.kvalita, ne kvantita.

Niko
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 10:57
- Nahlásit

Ketrin
Ono jde o správném výběru povahy pesana, viď.
Jéminkote, jak ty hafani umí chytit za srdíčko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 10:59
- Nahlásit

Ketrin
no me v soucasne dobe desi predstava i porizeni druhe demolicni cety v podani dalsich ctyr psich koncetin, jedne sady zvedavych zubu a mokreho jazyka a jednoho psiho ocasu ... nevim nevim, co by na to rekli sousedi, vybaveni bytu, penezenka a moje nervova soustava ....

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 11:14
- Nahlásit

Evicka
A Evičko koukni na něj do galerií - má tam kluk docela hezký fotky

bord
# Zasláno: 15 Lis 2005 11:20
- Nahlásit

Smutek zasáhl mě jako bič,
stojí tu,že odešel Rambo pryč,
již nebudu řádky o něm číst.
Jeho život nabral nový směr,
- jistě plný radosti a her.
Bude šmejdit po lese,
vždy bažanta přinese,
nezaváhá chviličku,
vždyť měl skvělou paničku!
Vše ho s láskou naučila,
v super psa ho proměnila.
Dala mu chuť do práce,
i když mohla svůj čas jen tak utrácet..
Kdyby nebyl němou tváří,
jistě stanul by hrdě jako býk,
se skromností labradoří,
řekl by - Ketrin velký dík!

Jandula
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 11:23
- Nahlásit

bord
Brečim jak malá... Krásná básnička...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 11:24
- Nahlásit

bord
Úplně jsi mě dojala - to je krásný - dík!!!!

Evicka
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 11:29
- Nahlásit

Borde super. Ketrin, neboj, galerii jsem už projela, moc hezké fotky, moc hezcí psi. Máš se alespoň zase na co těšit. Pes už byl prakticky hotový, nedalo se ho už skoro nic učit, jen pořád zdokonalovat a to taky přestane člověka bavit. Chce to novou výzvu, nové štěně, zase ho něco učit, zkoušet, jestli náhodou nebude ještě lepší, znovu zažívat ty úspěchy, někdy i prohry. Přeci o tom je taky život, neustrnout na jednom místě, jít stále dál, dopředu, pořád něco nového zkoušet a zažívat. Synátor se v pořádku vrátí, tebe to přebolí a budeš na něj s láskou vzpomínat a co dál? Cítíš tu výzvu zase něco začít dělat? Do něčeho se zahryznout? Aspoň u mě to vždycky takhle platí. V tomhle směru jsem hrozně aktivní. Pokud jde ovšem např. o domácí práce nebo pěstování zeleniny(jak po mě pořád vyžaduje můj muž), tak jsem velice laxní. Optimismus holka!!!

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 11:37
- Nahlásit

Evicka
"...pokud jde o domácí práce nebo o pěstování zeleniny atd. ..."
Nežijeme náhodou se stejným mužem?? Například, cituji: Kudy sis natáhla vlečku, to si pamatuješ přesně... ale že máš koupit sůl/ pivo/ hajzlpapír..., to ne...
Jinak - popisuješ to přesně, to s tím co dál. Jo, teď se těším, že pojedu s Brestou na krytí (tedy doufám - ještě nehárá), odchovám a vymazlím si štěňátka a jak tak budu pořád s nimi těch 8 týdnů, tak si zas někoho šikovného vyhlídnu. I když jsem chtěla černé štěně a teď černé nebude... no ale asi to nevydržím si nic nenechat.

Evicka
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 12:06
- Nahlásit

A nepřemýšlíš koupit něco někde jinde? Vybrat nějakou dobrou linii, skvělé předky a zkusit to trochu jinak. Taky jsme to tak dělali, že jsme si nechávali vždycky náš odchov, ale pak jsem řekla dost, chce to změnu a pečlivě jsem vybrala linii (byly tam dvě matky) a sledovala čím chtějí krýt a nakonec jsem spolu s chovatelkou vybrala z daného vrhu Nulíska. Zatím mě naprosto překvapuje jediněčným exterierem, který v mladých fenách nemá konkurenci a skvělou podajnou povahou, se kterou se dá skvěle pracovat. Je prostě super, super a ta vyšší cena, kterou jsme zaplatili se rozhodně vyplatila.

Evicka
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 12:07
- Nahlásit

A nepřemýšlíš koupit něco někde jinde? Vybrat nějakou dobrou linii, skvělé předky a zkusit to trochu jinak. Taky jsme to tak dělali, že jsme si nechávali vždycky náš odchov, ale pak jsem řekla dost, chce to změnu a pečlivě jsem vybrala linii (byly tam dvě matky) a sledovala čím chtějí krýt a nakonec jsem spolu s chovatelkou vybrala z daného vrhu Nulíska. Zatím mě naprosto překvapuje jediněčným exterierem, který v mladých fenách nemá konkurenci a skvělou podajnou povahou, se kterou se dá skvěle pracovat. Je prostě super, super a ta vyšší cena, kterou jsme zaplatili se rozhodně vyplatila.

Evicka
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 12:08
- Nahlásit

Dneska mi to nějak hapruje.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 12:21
- Nahlásit

Evicka
Je to blbý se chvástat, ale moje chovná fena patří přinejmenším k tuzemské špičce. Kdybych víc žrala výstavy, nejspíš by měla i toho interšampiona, takhle je jen CH CZ. Má výborný rodokmen, všecky lovecké zkoušky, je "U". A co je nejdůležitější - má super povahu, správné instinkty, je výborná máma. Netvrdím, že nikdy nekoupím štěně jinde, ale teď zatím chci jejího potomka. A taky ji samozřejmě nenakryju nejbližším nebo nejlevnějším psem - však víš.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 12:36
- Nahlásit

Evicka
Takhle jak píšeš o tom výběru, jsem vlastně právě vybírala ji -za vydatné pomoci chovatelky. Prioritou byla povaha, temperament, rodokmen. Pěkný exteriér je bonus navíc - v 7 týdnech, kdy jsem si ji brala, se mi moc nelíbila

Martina
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 19:44
- Nahlásit

Ketrin, ještě včera jsem v galerii chválila Ramba jakej je to fešák, na té fotce s tím koťátkem. Tvůj příspěvek mi taky vehnal slzy do očí, ale musím říct, že jsi velmi silná, málokdo by to dokázal. Myslel by na sebe, ale Ty jsi myslela na Rambův život, práci, kterou má tak rád. Je něco jiného když se člověk loučí s pejskem nedobrovolně, třeba po 15ti letech krásného
soužití, ale to už je bohužel život. Ale Ty jsi se rozloučila dobrovolně a statečně. Smekám

Ketrin
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2005 07:38
- Nahlásit

Martina
Moc statečná jsem nebyla. Dnes už jsem schopná si z toho dělat i trochu srandu.
Když jsme s panem zájemcem přišli zvenka, kde si psa vyzkoušel, doma ještě vše probrali, navzájem si zodpověděli všecky otázky, prohlédli fotky, doklady, atd.,vše již bylo řečeno, rozhostilo se takové to tíživé ticho a já věděla, že to v klidu nezvládnu.
Já (tiše, sevřeným hlasem): Takže... vy ho teda... chcete?
On (s mírným úsměvem-musel vědět, jak mi je): Chci.
Já: A vy si ho teda... chcete hnedka vodvízt?
On: Chci.
No a v tu chvíli jsem se musela omluvit a odejít, protože jsem se rozbrečela....

Martina
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2005 07:52
- Nahlásit

Ketrin, to chápu, já bych brečela jen bych pomyslela na to, že ho mám dát pryč, ale určitě to bylo lepší, že si ho odvezl hned, než kdyby Ti řekl, "já si pro něj za 14 dní přijedu". To bys na tom
byla asi ještě hůř.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2005 07:58
- Nahlásit

Martina
Určitě. Doma mi to vůbec dost vyčítají, jak jsem se rozhodla. Jenže oni všichni ostatní členové rodiny ho sice měli také moc rádi, ale takříkajíc jen "hubou"-poňuchňali ho, vzali na procházku, ale nic víc. Veškerá práce a zodpovědnost za to, jaký bude, byla na mě. Mě to baví, žiju tím. Ale pak mi taky nikdo nemůže do toho kecat.

Evicka
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2005 08:47
- Nahlásit

Ketrin ahoj, to byl jen můj takový momentální nápad, který mě v tu chvíli napadl. Je fakt, že by byla blbost si něco někde vybírat, když má doma to nejlepší. Ale ani ten nejlepší chvatel s nejlepší smečkou psů se občas neubrání tomu koupit něco nového pro osvěžení krve, pro další pozitivní přínos do jeho chovu. Taky máme doma super psa, ale abych pravdu řekla, zatím nás nenapadlo nechat si po něm štěně. Jaksi víc stavím na matkách nikoliv na krycích psech. Takže pokud tvá matka je super, vybereš k ní super psa, tak by z toho mohlo něco být a nebo taky ne, genetika je věc záhadná. Uvidíš. Věřím, že po pečlivém vybírání jsi vybrala toho nejlepšího možného psa, takže snad to vyjde. Já už mám taky k jedné naší feně vybraného krycího psa a až bude příští rok hárat, jedem tam. Z tohodle spojení si chceme taky nechat fenu, tak uvidím. A zase se ta naše smečka rozroste. Hrůza, jak já to všechno stihnu. Hele, nesmutni, bude líp a těš se nato, co příjde.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2005 09:07
- Nahlásit

Evicka
Ahoj. To jsem slyšela už od více zkušených chovatelů, že základ je dobrá fena. Myslím, že nejsem neobjektivní, Bresta je skutečně kvalitní fena. Ale taky už vím, že šampioni nedávají vždy jen šampiony V prvním vrhu dala kvalitní potomstvo, druhá věc je, že někteří majitelé těm pejskům nedávají moc možnost se projevit - to je ten nám dobře známý "gauč"
no holt někdo naslibuje výstavy a zkoušky, a pak skutek utek, ale to jistě také znáš.
Jinak doma je teď bez Ramba hrozný klid, prázdno. Chybí to jeho veselí, věčné ocáskovské chození všude za mnou, šťouchání tlamou, večerní roztahování se u televize, kdy už tvrdě usnul na zádech se všema čtyřma packama roztaženýma do vzduchu - naprosté odevzdání a relaxace.... Chybí mi.
Ale už je to lepší.

Evicka
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2005 10:26
- Nahlásit

Nechceš půjčit foxlíka? Ten ti zaručeně zvedne náladu a převrátí domácnost vzhůru nohama.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2005 10:44
- Nahlásit

Neumím si představit, že bych byla nevěrná svému plemeni. Ale i tak díky.
Už abysme měli štěňata - ty taky spolehlivě rozvrátí celou domácnost i denní režim.

Anonymní
# Zasláno: 16 Lis 2005 11:35
- Nahlásit

pro Ami : fenky, nejen boxerů jsou méně tolerantní jak psi. Já jsem měla boxerku a jejího syna. Ta potvora byla pořád dominantní a syn byl podřízen. Jen se pokusil o uchopení moci, hned ho sjela. Myslím, že byl docela rád, když máma v jeho 1,5 roce zemřela.S dvěma fenkami nemám skušenosti, vždy jsem měla páreček.Ale určitě bude pravda, že když bude fenka mladá lépe si zvykne na tu druhou. Tak neváhej.A ostatně šef si ty, ne ?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání