| Autor |
Zpráva |
ola
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 18:08
- Nahlásit
Co děláte se svými drahoušky (myslím ty čtyřnohý : ) ), když je podobně jako dnes - v 15,30 šero, něco mokrýho začíná padat, zima leze za nehty (za drápky).... ?! Procházka (čuchání, řádění) a co potom doma? Jak svoje hafany zabavíte?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 18:19
- Nahlásit
Právě mi hafana nosí k židli míček a aportujeme.
Momentálně máme ještě další komplikaci, a to hárání, takže vychajdy jsou vodítkové, tak řádíme aspoń doma
|
Lenda
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 18:49
- Nahlásit
ola
Já to mám ted' dobrý,protože mám náhradní volno a tak s Brauny lítáme víc přes den.Ale i v šeru se dá třeba házet létajícím talířem.My to ted' často střídáme s večerní procházkou.A docela se všichni zahřejeme.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 18:59
- Nahlásit
Olo, zkus třeba schovat po pokoji, nebo pak po celým bytě pamlsky, třeba frolíky a za povelu hledej! ji nech všude čekat a až najde, tak pochval, pak už bude hledat jak divá. Je to sice jen na chvilku, ale zafuní si, oslintá ti nábytek, koberec, atd., ale Giordinu to baví... Jo, nesmí samozřejmě vidět kam to dáváš.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 19:00
- Nahlásit
chyba...ne čekat, ale hledat...
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 19:11
- Nahlásit
Denisa
A ještě lepší je naučit psisko ukrytý pamlsek označovat /náš pes si musí zaškrábat packou/, a pak mu ho teprve dát
Jinak já se snažím být s nima venku co nejdéle i když je hnusně. Jakmile přijdu ze školy, tak do tmy jsme venku, jsou to asi 2 hodiny, takže ok.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 19:28
- Nahlásit
WhiteWolf - no to je dobrý.
My jsme taky venku i za tmy. Jak jsem přišla z práce, tak jsme hned šli a teď kolem osmé jdeme ještě s kámošema psama, dáme jim "světýlka" a budou z nich lítací ufoni. Ale i doma si může pes zablbnout. Moje třeba zná jménem různý svoje hračky - dám je do předsíně a z obyváku ji vysílám - přines ježečka, přines slepičku, přines uzel, přines balónek atd.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 19:37
- Nahlásit
To hledání pamlsků atd. to je dobrej nápad. Já taky doma házím balonek, aportek atd. No fakt je, že když jsem včera mrskla gumovýho ježka, jež byl řádně oslintán, na téměř čerstvě vymalovanou zeď v kuchyni (netrefila jsem se do futer ), tak jsem z toho moc radost neměla. V tomhle počasí mám trochu výčitky, ale když dorazím z práce, tak do tmy moc času nezbývá, a když je šeredný počasí, tak to na nějakou vycházku s dětma moc není. Možná si dělám špatný svědomí zbytečně, protože čuba spokojeně chrní na křesle... a když ji chci pustit vyčurat, tak na mě kouká jak na cvoka!
|
Azoráček
|
# Zasláno: 14 Lis 2005 19:48
- Nahlásit
Když je šero, zima hnusně, tak tohle počasí nesnáším, protože nemužu bejt s pejsou dlouho venku, rodiše maj o mě několikanásobnej strach, takže neustále slyším( od babiček, mamky, tatky,tety...) nechod do lesa, někam daleko, kdyby se ti něo stalo, nevíme kde jseš...ono to je trošku pravda, nikdo nikdy neví kam až zabloudím Jenže co mám dělat když pejsa se vylítat musí Pravda, když je fakt ponuro a mlha tak se taky docela bojím A nejvíc nesnáším když máme do 3 hodin školu, prilítnu dom, mažu hned za Azorkem k babičce a za hodinu je tma Hruuza Takže pro nás prostě existujou jen hrátky venku, domu nemuzem
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 19:50
- Nahlásit
Ja neschovavam pamlsky ale ponozky Pes dostane pamlsok az potom. Ponozky (pouzite) vezme do papule a prinesie Podobne schovavam aj jeho hracky. A ide o to, aby priniesol vzdy tu, po ktoru ho poslem
|
Bent
|
# Zasláno: 14 Lis 2005 19:53
- Nahlásit
ola
Můj huňáč na mě taky čumí jak na pitomce, když má jít ven v hnusným počasí. Nevím jak jsou na tom ostatní čauové, ale ten můj je teda proti hnusnýmu počasí silně zaujatej. Než jdeme ven pokaždé si jde zkontrolovat na balkon jak je venku a pokud náhodou prší hupsne zpátky na gauč a tváří se ublíženě, jako že je počasí že by psa nevyhnal a on musí.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 20:25
- Nahlásit
My tancujem a ucime kravinky...
(ale jinak chodim ven na dlouho i kdyz je hnusne a tma! )
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 20:30
- Nahlásit
Mojmu nevadi nic. Ani mraz, ani dazd ani hmla. Takze z toho vyplyva, ze to nemoze vadit ani mne! Skorej sme mali take schovavacie obdobia popoludni v lete, ked bolo este dost teplo...
|
evina
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 20:54
- Nahlásit
Také za tmy chodíme na stejně jako za světla,jen vybírám bezpečnější trasu.Psovi svítící obojek a hurá ven.Máme vytipovaná místa,kde svítí trochu lampy na trávník,tak tam házíme aportky.Vždy jsem ale ráda když potkáme nějaké štěňátko,to se vylítá nejlépe!Procházku zkracuju jen když vydatněji prší.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 23:20
- Nahlásit
Mýmu pesovi vadí až vytrvalej déšť - silnej a dýl než hodinu. Takže mám smůlu a venčíme prostě za každýho počasí. A potmě? Vylezem před panelák pod lampy a takl půl hodinky hodinku cvičíme, hážem hračky a hrajem si
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 23:25
- Nahlásit
Po zotmeni nezabavam ja psa, ale pes mna. Snazim sa zistit, kde sa pohybuje, kedze je cierny, naokolo tma... Pocujem nieco zamlaskat, co asi olizuje? Suchot z jednej strany, z druhej a zrazu sa zjavi tisko predomnou. Cloveka by slak trafil
|
birma
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 23:27
- Nahlásit
pigie
proto my vylejzáme jenom před barák případně se potmě venčí jenom na vodítku. Chlapec totiž přišel na to, že když se na podzim setmí tak ho nevidim ( v zimě když je sníh ho už zase pouštim) a tudíž si ho neodchytnu když ělá velký nepravosti
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 23:31
- Nahlásit
birma
Mne sa stalo uz zopar krat, ked som volala ako sialena na psa a on sedel pol metra predomnou a urcite sa divil, co sa mi stalo, ked tak jacim Ja to beriem sportovo, viem, ze neodide daleko, len zopar metrov a nik iny do tej tmy nechodi vencit
|
birma
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 23:34
- Nahlásit
pigie
No já si nemůžu dovolit nevědět kde je. Chodí nám tu budit bezdomovce (fajn hra ne? ) a on neni úplně medvídek na mazlení, takže musim předcházet konfliktům a vědět kde je
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 23:35
- Nahlásit
birma
chapem, to u nas by to skorej dopadlo tak, ze Hugo by bol vydeseny viac ako ten bezdomovec
|
birma
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 23:53
- Nahlásit
pigie
musela bys ho vidět. Najde je (má vytipovaný místa kde spí). Pak počká až projdu kolem abych ho nemohla včas spacifikovat pak se tam vrátí, blafne a utíká za mnou se pochlubit jakou skvělou hru zase vymyslel
No teda udělal to asi dvakrát, od tý doby ho fakt nepouštim tam kde vím, že někdo spí
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 06:32
- Nahlásit
Já když jsem doma včas z práce, kolem třetí odpoledne, tak ještě stihnu delší prochajdu do sadu (krom nynějšího hárání), ale jak přijdu později, už je dost šero a do sadu se bojím, nejsou tam ani lampy, tak chodíme do sídlištního parku, který je osvětlený, ale zase není moc na vylítání, většina pesů tam chodí na vodítku, takže 2x obejdem park, no a pak na vodítku sídliště, ale vidím na psici, že to není ta pravá prochajda a proto se snažím doma jí něčím víc zaměstnat a vynahrazuju jí to o víkendech, kdy můžu jít na dlouhou prochajdu na volno.
Procházky zkracujem jen ve větším dešti a pak v zimě ve velkých mrazech, přeci jen jezevčíková je dost u země
|
cherry
|
# Zasláno: 15 Lis 2005 08:33
- Nahlásit
My chodíme na louku. Je černý a máme blikací obojek. Je super, protože aspoň i ostatní, pokud tam někdo je, ho vidí. Nejhorší je, když jdeme, skoro tma a on se zastaví zpozorní a napjatě čeká. Tak to mě vždycky lekne. Včera jsme jeden kopec vyběhli, protože cosi v trávě bylo (asi nějaké zvířátko- ale jaké?). Pro jistotu rychle pryč. Ale ta tma mě taky nebaví.
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 08:46
- Nahlásit
já se za tmy dost bojím, nemám tak velkého psa aby mě ubránil,
ale je fakt, že hlídá
tuhle jsem šla z procházky a už bylo šero, skoro tma a najednou se naježila začala zle vrčet a štěkat, byl tam nějaký chlap v křoví (možná čůral, možná ne), tak jsem si jí přivolala k noze (byla jsem vděčná, že poslechla přímo ukázkově) a mazaly jsme svižným krokem pryč
kdyby bylo potřeba neubrání mě, ale zas tak úplně malá není a když se bojí, vypadá jako největší rváč v okolí
|
haha
|
# Zasláno: 15 Lis 2005 09:28
- Nahlásit
my chodíme rádi i za tmy ,venku není tolik lidí a psi se můžou víc proběhat,nejradši mám ale večer když padá sníh ,snad už to brzo bude
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 09:38
- Nahlásit
Koukám, že jste tu dost hrdinové, já se ve tmě docela bojím
|