| Autor |
Zpráva |
Petra
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2005 15:06
- Nahlásit
jak je to s čipováním, je to poviné pro všechny pejsky? a kolik to stojí a vše co je k tomu potřeba. Moc děkuji
|
Adela
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2005 15:22
- Nahlásit
čipování je povinné ve městech (minimálně v Praze), pokud máš pejska jenom u baráku na zahradě a nemá zaječí úmysly, pak stačí mít pejska jenom přihlášenýho. K očipování je potřeba mít, tuším že, 650 kaček a aby byl přihlášený. V průběhu dvou let část peněz (víc jak půlka to není) vrátí obec z poplatků.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2005 15:51
- Nahlásit
Petro,
pokud jsi z Prahy, tak v Praze platí vyhláška č. 18/2004, která říká, že každý pes musí být do 31.12.2005 trvale označen - buď otetován nebo očipován. Když půjdeš na veterinu, tak ti s očipováním rovnou vyplní registrační kartu, jejíž jedno vyhotovení si necháš, další pošleš Národnímu registru majitelů zvířat (adresa uvedena na formuláři) a pražáci navíc i na Magistrát. Jedno vyhotovení návíc také odevzdáš úřadu, kde máš psa přihlášeného. Za očipování je dva roky výrazně snížená sazba za místní poplatek ze psa - o 300kč.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 9 Lis 2005 15:52
- Nahlásit
Petra
Povinnost čipování je upravena obecní vyhláškou. Takže si přečti vyhlášku tvé obce, která se týká poplatků ze psů (aspoň v Praze se tak jmenuje)
Adela
V Praze musí být čipován každý pes od 6 měsíců věku. Přihlášen musí být od 3 měsíců.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2005 15:54
- Nahlásit
Jé, sorry, já se nepřihlásila - anonym z 15,52. A pravdu má Evik - jedná se o trvalé označení, ne o čipování
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2005 16:31
- Nahlásit
Tak my máme čip za 560, je to Datamars, nahlásila jsem to na městským ouřadě pro Phu 4 a na další dva roky mám slevu 350 Kč, každý rok, takže to čipování se bohatě zaplatí.
Ale ta sleva 350 2 roky po sobě neplatí úplně pro všechny, myslím, že studenti a důchodci platěj minimální částku ročně a tak se na ně vztahuje jen část té slevy, ale přesně si to nepamatuju.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 07:23
- Nahlásit
Ahoj moc Vám Všem děkuji pesy mám na vesnici u baráku, zavolám na náš obecní úřad a zeptám se jak je to u nás. moc díky
|