Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Předražené krmiva
Autor Zpráva
Břetislava
# Zasláno: 9 Lis 2005 12:32
- Nahlásit

Tak jsem se dívala na net a zjistila jsem, že v USA stojí 15kg Eukanuby cca 750,-, Acana 550,- ... nezdá se vám, že navýšení až 800 Kč je trochu dost? Nemyslíte, že je lepší kupovat například krmiva německých výrobců MeraDog nebo Bewi dog? Slyšela jsem o jejich výborné kvalitě. Váš názor???

Břetislava
# Zasláno: 9 Lis 2005 12:44
- Nahlásit

Oprava - 20kg za tu cenu.

Evik
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 12:48
- Nahlásit

já si myslím, že ta krmiva se k nám dováží za určitou "doporučenou cenu" a ty přirážky si už dělají prodejci....Proto je taky výhodnější kupovat krmení přes internet...já to tak dělám a ušetřím někdy až 300 či 400 kč, než kdybych koupila v obchodě....

joli
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 12:49
- Nahlásit

To navýšení, to je teda síla. To víš z ameriky je to cesta daleká.....A někdo tady na diskusi říkal, že ty bobule určené pro USA splňují mnohem přísnější kriteria než ty určené pro vývoz
Jestli je to pravda, tak je to hnus ! Dražší a horší

sus
# Zasláno: 9 Lis 2005 13:15
- Nahlásit

U veterinářky seženete Eukanubu přes 1900 Kč za 15 kg.(Tedy alespoň mně ji nabídli za tuto cenu s velkou chválou - že prý to pejsek nutně potřebuje a že Eukanuba je nejlepší. U nás - tedy přes net jsem koupila za 1500 a ještě mi přidali lahev vína. Já vím, že je to stále hodně, ale u té veterinářky??? V obchodech stojí tak kolem 1600 - 1700 . Jestli jsou takhle předražený u doktorů i ty njekce a to ostatní tak pěkně děkuju. Jsou to vydřiduchové, chudák si pořídí pejska a doktor ho vobere hrůza pohledět nehorázným způsobem o všechny peníze. Kolikrát se ani nezeptá jestli to očkování třeba proti klíšťatům chci a naúčtuje si 800 a účet nikdo nerozluští - pár čmadlíků. Člověk ani neví co platí. Není to hezký přístup, každý nemá peněz na rozhazování.

Evik
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 13:16
- Nahlásit

joli,
jo to už se tady někde psalo a já tomu věřím...někde jsem to taky četla....To máš úplně stejné jak u lidí.....Jako když si v ČR koupíš drahou rakouskou čokoládu, tak je to stejný blivajz jak kdyby sis koupila levnou polskou Když si tutéž čokoládu koupíš v Rakousku, tak se divíš, jak je dobrá....no to víš....pro své spotřebitele si země vyrábí to dobré a na vývoz jdou zmetky či ošizené kusy.....to je bohužel normální...

Eimy
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 13:18
- Nahlásit

Břetislava
Další důvod, proč kupovat český krmiva...

ola
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 13:23
- Nahlásit

Eimy
A který z českých se ti zdají OK?

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 13:25
- Nahlásit

Eimy
Já bych spíš napsala: "Další důvod, proč krmit masem."

sus
# Zasláno: 9 Lis 2005 13:35
- Nahlásit

Nejlepší je vždycky to, co vám doporučí veterinář, protože to distribuuje a má z toho příjem. Asi bude nejlepší to maso - dyť v přírodě ten lev taky žere jen maso a kosti a je fit.

amy
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 18:44
- Nahlásit

a nevíte kde seženu granule ProFORMANCE,?mŮJ BOXER JE OPRAVDU MILUJE A VZORKY KTERÉ MI ZASLALI UŽ NEMÁME

wami
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 19:03
- Nahlásit

ola
Ja hlasuju taky pro maso, ale jinak jsem na ceske granulky vysazena (v dobrem) - mam vynikajici zkusenosti s krmivem Fitmin (Leon pro stenata velkych plemen) a Brit (senior, activity i large breed - jen steneci mi od nich nesedly).

Dale by mela byt dobra Brasa Top Condition, ale tu nemam vyzkousenou na vlastnich psech...

Tchor
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 19:13 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit

wami
Brasu vyzkousenou mam a rada TOP condition mi prisla jako velmi slusna srovnatelna s ACANOU. Jinak po te co sme presli ma sirovy maso od vetamixu tak krome toho ze vsichni psi zacli pribitat a zlepsili se obecne v kondici, tak jsme usetrily cca 60% nakladu na krmeni (8 velkych psu). A uklid dvora uz taky neni takovej problem.

ola
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 19:15
- Nahlásit

wami
Když jsme si čubinku přivezli od chovatelky, tak nám dala do pytlíku Fitmin pro štěňata s sebou. Zasmradilo nám to celý barák a manžel pravil, že tohle teda NE! Nevím, čím to bylo (děsný odér), ale úplně nás to odradilo. Jo, a jěště jedna moje zkušenost s českým krmivem je s Calibrou. Veterinář mi dal vzorek na vyzkoušení. Doma jsem to nabídla feňulce a ta odfrkla a nevzala si ani granulku. Tak nevím...

wami
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 19:26
- Nahlásit

Tchor
No me to nevysvetluj, dyk ja taky varim a granulky mam akorat doplnkove...

ola
Nevim, jaka byla chovatelka a jak dlouho granulky mela, ale me teda Fitmin nesmrdi ani trosku, a ze ho mrne dostava porad (je mu 10 mesicu) - zkuste si na mujpesovi objednat trikilovy pytel a uvidite...
Jinak s Calibrou nemam vubec zadnou zkusenost...

Eimy
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 19:55 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit

ola
Já nedám dopustit na Calibru, až na to, že mají málo různých druhů, ale to by se údajně mělo změnit... Ale zatím se o tom moc nerozšiřujou a ani by asi neměli

Ale je fakt, že Calibra prej některým hafům nechutná... Mojí psici jede dost... Takže nebudem měnit... Jen z adultky přejdem na Lamb and Rice....

zuzka
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 19:56
- Nahlásit

amy
odkud jsi, nedávno jsem se tu po ProFormance ptala a mají je v praze v www.animalworld.cz

hana
# Zasláno: 9 Lis 2005 21:17
- Nahlásit

24.10. v časopise Týden psali o německé /!!!/ aféře : jateční odpad, určený do granulí pro psy, upravovali jako jídlo pro lidi / pizzy, polévky, omáčky, plněné těstoviny/ a rozváželi po půlce Evropy. Odpad byl specifikován takto: celá uhynulá zvířata, kosti, kůže. Šlo o tisíce tun. Co tedy dávají do psích granulí ???

nefer
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 21:29
- Nahlásit

Já nedám dopustit na Calibru,

Ono je to zase kus od kusu, známé výmarka skončila po Calibře uváděné jako hypoalergení na kapačkách - prostě silná alergická reakce na údajně hypoalergení krmivo

tttynka
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 21:43
- Nahlásit

ja jsem doted krmila acanou, jenze ta je opet drazsi - jeden 15kilovy pytel opet o stovku podrazil, porad akorat zvysuji cenu. takze asi zkusim proformance. Kdyz se to srovna s acanou tak je pry kvalitnejsi a stoji uz skoro stejne jako ta acana.

tttynka
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 21:44
- Nahlásit

jo a calibru jsme taky zkouseli - veterinar nam daval vzorky, mym psum tedy docela chutnala, ale zas se po tom nejak zvlast nepretrhli

birma
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 21:44
- Nahlásit

Tchor
souhlasim - Altar už konečně nevypadá tak úplně jako radiátor ( nelezou mu tolik žebra) a začíná se obalovat. Vetamix dovezli dneska a ani si neúčtovali dopravu (asi fakt koupim mrazák - je mi to takový blbý...)

Rendy
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 17:58
- Nahlásit

Já nevím, dostali jsme taky vzorek Calibry, myslím, že to byla light a připadalo mi to jako popcorn. Bylo to takové lehké nafouklé nic. Psům bych to teda nedala.
Jednoho krmím kvůli alergii lepším (teda jemu vyhovujícím) krmením a druhému dávám od BEWI DOG Belcando Premium. A nic zlého na něj teda říct nemůžu.

joli
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 18:32
- Nahlásit

Tchor

Fakt , když krmíš masem ušetříš 60% nákladů ? Já mám pocit, že by mě to vyšlo právě na víc ! Jakým krmíš masem ?

Tchor
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 19:59
- Nahlásit

joli
Od vetamixu pri odberu na jednu varku 200kg mam maso za nejakech 7 Kc/kg, plus maj vytaminovej preparat (stridame nekolik znacek) + zeleninu. Davam v prumeru cca 1 kg masa na den a psa. prilohy jen minimum vetsinou par kousku staryho chleba. deni davka cca 12-15kc
Psi se vyrtazne zlepsily v kondici a i granulema naprosto nevykrmitelna malina Bobule zacala tu svoji kostru trochu obalovat.

U granuli (ACANA, Brasa top codition, bewi dog) vychazela deni davka nekde k 30kc.

joli
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 21:12
- Nahlásit

Tchor

To zní dobře !
200 kg by na mě bylo trochu moc, ale to by se asi dalo koupit i míň, ne ? A prosím Tě v jakém stavu ti to maso přijde ? Jeden velký pytel ? Je to zmražené ?A vaříš ho pak nebo ho dáváš syrové ?
Dík za odpovědi

Tchor
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 21:29
- Nahlásit

kupuju mrazenou syrovou hovezi + drubezi "talacenku" (mlety maso) balenou po 2kg v uzavrenych pytlikach. Vetsinou je to maso velmi slusny, ale je kazda varka jina. vetsinou krmim syrovy akorat rozmrazeny. Od 50kg je doprava zdarma a od 100 ks od jednoho vyrobku jsou dalsi slevy + maj kazdej tejden akci na nejakej vyrobek takze uz jsem mel se slevou to maso i za 5kc/kg. priblizny cenny jsou na viz http://www.vetamix.cz nejsou uplne aktualni ale moc se skutecny nelisi. Akorat doporucuji objednavat po telefonu objednavky pres net jim nejak blbnou.

joli
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 22:09
- Nahlásit

Tchor
Dík za rady, asi tím taky začnu krmit
Ještě jeden technický dotaz,aby se mi nestalo, že objednám 50kg a pak mi to nikam nevejde....
Dám těch 25 kusů do tří mražákových šuplíků ? Co myslíš ?

Tchor
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 23:04
- Nahlásit

No myslim ze ne, ja mam na tech 200kg 350l pultak a je tim plnej.

Petra
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2005 07:32
- Nahlásit

ahoj teď jsem koukala na ty tlačenky hov+drubež 2kg a vychází to na 20,- kč to mají tak velkou slevu když koupíš větší množství?

Tchor
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2005 07:38
- Nahlásit

20 ale za ty 2kg to zn 10kc/kg pri to velkym odberu je cena nizsi.

Petra
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2005 08:05
- Nahlásit

ano moc díky ráno mi to moc nemyslí promiň

Petra
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2005 08:11
- Nahlásit

Já chodím nakupovat na jatka a mám odřezky, vemínko, sem tam i kulky, pajšl, srdíčka no prstě zbytky za 5kč/kg i nožičky. je to vždy čerstvé a krásně to voní když to vařím. Dávám to i syrové a to se můžou utlouct

Pajus
# Zasláno: 16 Lis 2005 10:51
- Nahlásit

Jo krmit mase je dobrý, ale to by mi pak feňule už granule nevzala ani omylem
ještě k těm cenám granulí...teď zkouším novou řadu krmení od českého výrobce. Složením co alespoň píší že by tam mělo být to vypadá myslím si že dobře. Jmenuje se Eminent a mají už taky více druhů. Kupodivu mojí vybíravce šmakuje a zatím ho baští bez problémů (dpufám že po něm ještě trochu nabere )
Jinak webovka kde se dá najít složení a podobné je www.tekro.cz

Petra
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2005 11:34
- Nahlásit

Pajus prosím napiš cenu tu tam nemají

Vcelka
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2005 12:03
- Nahlásit

cena by mně taky zajímala, protože ty krmné dávky na den mi přídou docela veliký oproti jiným krmivům. Já bych třeba mýmu psovi musela dávat asi 670 gr. a u jinýho krmiva dávám o dvěstě gramů míň.

Pajus
# Zasláno: 16 Lis 2005 12:09
- Nahlásit

Teď jsem za ten pytel dala tuším kolem 550Kč.
Oni ty krmný dávky jsou stejně hodně individuální a na pejsovi vidíš jestli potřebuje tolik nebo míň. Ono záleží co je to za typ, ale třeba na dospěláckým je dávkování menší!

Vcelka
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2005 12:16
- Nahlásit

550,- za 15kg pytel? To je dost levný, v tom případě při tom dávkování by to vyšlo asi na sedmset měsíčně. No to jde. Asi si napíšu o vzorek.

Pajus
# Zasláno: 16 Lis 2005 12:28
- Nahlásit

Jako složením si myslím že to právěže špatně nevypadá...jsme na něm okolo tří týdnůa zatím nepozoruju že by bylo něco v nepořádku. Vím že to dýl trvá,a le zatím atále lesklá srst a podobně. Navíc mě i překvapilo že to mojí vybíravce i šmakuje, takže zatím na Eminentu ještě zůstanem a uvidíme. Právěže cena mi taky přijde v pohodě. A kámoška co maká ve zveráči kde to prodávají na to asi taky přejde a to taky kupovala třeba pytle za 1800,- takže si myslím že v jejím porovnání to fakt vypadá kvalitně, ale to je můj názor

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání