Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Velvetku!!!!!
Autor Zpráva
Shadow
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2005 11:14
- Nahlásit

Ahoj tak jsem se dočetla, že budeš mít leonka o Vánočních=) Já budu mít taky akorát v březnu nebo o jarničkách odkaď bereš štěndo a budeš mít s PP? A asi jseš taky začátečník co?? Můžem pokecat a srovnávat informace... těšim se

Velvetka
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2005 15:10
- Nahlásit

Ahoj
Já měla mít leonka původně s PP,jenže problém je ten,že můj taťka za něj prostě 18.000 dát nechce a tak jsem se rozhodla,že teda najdeme štěňátko bez PP a "papírovýho" si pořídim pak někdy v budoucnu.Jelikož je mi 16 tak prostě nejsem schopná si na něj vydělat.Takže prostě bude bezpapírovej.

Můj taťka nikdy psa nechtěl,já moc.Od svejch 8 let jsem se věnovala německýmu ovčákovi jedněch lidí od nás z ulice.Byl jejich dcery,která ale už pracovala v Německu a nebyla tu vůbec.A tak jsem se každej den pejsovi věnovala já.Jinak o něj bylo postaráno po stránce výživy a tak.Endy mi tak nahrazoval svýho pejska,až do minulý zimy.Bohužel umřel stářim.Teď se věnuju jejich novej ovčandě,Eny.Momentálně je jí 9 měsíců.Snažíme se o výcvik a jde nám to.Jsem s ní každej den a mám jí moc ráda.Takže zas tak úplej začátečník nejsem.No a nedávno můj taťulda vymyslel,že si pořídíme pejska,leona.Má psy rád,ale prostě mu připadalo že v těch 10 letech jsem ještě na něj neměla tu zodpovědnost a že teď teda jo.

Budeme mít štěndu ze Slovenska,protože jinak neni k sehnání.Bude to pejsek a bude se jmenovat Clyde To pak asi budu chodit na procházky s ním i s Eny,protože tu nechci opustit.I když se o ní její majitelé staraj dobře,tak už nemaj tolik mladý nohy na tak dlouhý procházky.

A co ty?Povídej...budeš mít papírovýho,nebo bez?A odkud?Tys ještě pejska teda nikdy neměla?

Shadow
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2005 20:52
- Nahlásit

No já zatim plánuju papíráka protže s těma bez PP je to složitý odhadnout jestli to není množitel ale hodně lidí má bezpapíráčka a jsou spokojený záleží prostě na těch lidech a na jejich poctivosti.A papíráci jsou fakt hrozně drahý taky jsme vedli spory jestli s PP nebo bez PP a tak nakonec jsme se rozhodli, že s bráchou něco našetříme a naši něco dodaj jinka já jsme chtěla hafika už uplně od malička nejdřív mi pesany nahrazovaly plyšouni a pak po dlouhym překecávání křečci no a teď jelikož se stěhujem z paneláku do domečku tak se mi konečně splní sen dlouho jsem vybírala a nakonec vyhrál Leon. No my jsme nekynologická rodina takže všechen výběr byl na mě náš tatínek taky moc pejsu nechtěl a prohlásil, že když psa tak takovýho ,aby se nebál přijít domů.
No takže to bude můj první pejsa. Budem mít fenečku a odkud to ještě nevím mám odkazy na pěkný stanice pak se sleduju Svět psů a v březnu je pěkný výběr. A jestli se můžu zeptat jak jsi ty přišla na ty štěnda na Slovensku??
A ještě jestli se můžu zeptat tak kde bydlíš?? Třeba jsme kousek od sebe já jsem z Náchoda...
A na cvičák bideš chodit?? Nebo nějaký akce??
díky

Velvetka
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2005 09:47
- Nahlásit

Já bych moc chtěla pejska s PP,ale opravdu 18.000 náš táta dát nechce.On si ce chápe že bychom měli větší pravděpodobnost že psík bude zdravej a tak,ale je to moc peněz.Takže celkem s cestou a tak nás pejsek vyjde kolem 6.000 Kč,pojedeme si totiž pro něj do Brna.Jinak na ty štěňata jsem přišla na inzerát.Mají 5 pejsků a 3 fenky.

My jsme taky nekynologická rodina,teda až na mě,protože jsem se věnovala tomu Endymu a teď Enynce a k tomu studuju střední veterinární školu...jsem ve druháku Jsem z Českejch Budějovic,takže jsme od sebe daleko.Na cvičák ještě nevim jestli budu chodit,ale nejspíš jo.Podle toho ale jak mi to s pejskem půjde.Já jsem zvyklá na německý ovčáky,tak nevim jakej bude leonek na výcvik.

Jo a pro našeho hafoše už máme vymyšlený jméno - bude to Clyde

U nás je problém že táta je alergik,ale naše štěndo asi bude zezačátku stejně spát se mnou v mým pokoji.V pelíšku (takže se mnou v posteli ).

Shadow
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2005 19:29
- Nahlásit

NO to u nás taky byly diskuse a nakonec ho s bráchou platíme sami a asi 3 roky předem jsem začali s bráchou střádat sami ze všech narozenin Vánoc a kapesných naši něco doplatěj. No ale já si myslím, že když vybereš ňákou slušnou stanici tak se nemusíš bát No já mám teďka taky najitou super stanici Zařické údolí maj nakrytý obě feňule tak už sem paní dala vědět, že bysme si rádi vzali,a el ještě neni nic jasný nejdřív se totiž musíme přestěhovat

No moje holčička bude Charlie

No my jsem taky alergici,ale chodíme k doktorce na ňáky injekce a je to už v poho..

Já chci taky na veterinu už od malička no teď jsem zatim na gymplu a pak bych chtěla na vysokou veterinu, no ale asi to nebude nic lehkýho se tam dostat jaký to je na střední?? A pudeš pak na vejšku?? Promiň že se tak vyptávám

No s těma nekynologickýma rodinama to je dobrý já jsem taky asi jedinej člen po dloouuhý generace kdo se o psy trošku zajímá..
No když zvládáš ovčouny tak ti určo i Leon pude A bude venku v kotci nebo pelech vevnitř s váma??
No tohle je problém který teď řeším jestli vevnitř nebo venku...

Velvetka
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2005 19:37
- Nahlásit

No tak u nás se to začalo řešit asi před měsícem a půl a vymyslel to taťka.Zařické údolí...tam odtud jsme čirou náhodou chtěli štěně po Dario Ensson Bohemia a Nenynce ale chtěj za štěndu 18.000 Kč...

Můj táta by na žádný injekce nechodil.

Nastřední je to super.Máme dost praxí.Zrovna v pondělí jsme měli praxi na cvičáku A včera na mléčnej farmě (kravín,no ) a tam jsme pomáhali krávě se otelit...to bylo krásný to maličkatý telátko.Kamarádi mi vždycky závidí že oni maj nudnou školu a já takovou zajímavou Jako baví mě to dost.Na vejšku bych docela dost chtěla.

Tak štěndo bude zezačátku asi vevnitř,ale venku bude mít boudu a kotec,ale počítáme s tim že kotec bude mít furt otevřenej,ale prostě kdyby náhodou jsme ho potřebovali zavřít tak radši kotec bude mít.

No a jinak až bude většá,budu to mít fajn,občas ho budu moct vzít do školy Tam je to běžný.

Shadow
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2005 19:53
- Nahlásit

jo já vim oba znám no 18 000 je dost peněz mě se teďka líbí Florencie (julča) a Tizian to by mohli bejt pěkný mrňátka.

No my taky počítáme tak ňák s kotcem a postýlkou vevnitř=)

ty jo to musí být super ta škola a to můžete s pejskem do školy??

Velvetka
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2005 20:01
- Nahlásit

Jojo,můžeme s pejskem do školy úplně normálně.Můžeme ho mít normálně ve třídě a o přestávce se s nim jít projít po areálu...je to tam hodně veliký.

No a třeba taky Bora z Milotiček neni špatná stanice.Jak říkám:já si pejsánka s PP pořídim až si na něj sama vydělám.Zařické údolí tu máme kousíček.

A budeš chodit na výstavy a tak?

My si štěndo budeme brát až teda v 10 týdnech,snad to nebude vadit.Snad do tý doby stihneme všecko připravit.Řekli jsme si o toho nejživějšího a nejprůbojnějšího psíka Tyjo já nevim ale já chtěla pejska nějakýho sportovnějšího a tak.Mě prostě ten leon přijde takovej nějakej těžkopádnej...já mám ráda takový ty lítací psy jako Enynka

Shadow
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2005 20:48
- Nahlásit

tak to máte super ve škole=) to bych chtěla taky

Jo jo Bora je super pěkná stanice taky budou mít štěnda, ale cenově to bude určitě stejný a Zařický údolí mi je prostě sympatičtější.
Jo já myslim, že to nevadí v 10 to si bere hodně lidí

No přesně vim co myslíš taky jsem se hodně rozhodovala mezi ovčákem a Leonem. Leon je taky lítací a když jste si vybrali toho nejživějšího tak se neboj. Ovčák je hodně temperamentní a Leon je střeďas pro nás se přesně hodí, ale záleží taky hodně jak si ho vychováš když od malička s nim budeš všude lítat tak línej nebude. Ale taky si to neodpustim to už ale určo víc zas neblázni tolik kvůli dyspalzii víš co myslim

Velvetka
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2005 20:54
- Nahlásit

Já bych taky chtěla ze Zařickýho údolí...mno prostě smůla.Kdybych nebyla blbá tak bych si ty peníze z letní brigády schovala (cca 9.000) a to bychom s taťkou dohromady těch 18.000 dali.Jenže to jsem ejště nevěděla že budem mít štěndo.

Já mám hodně ráda temperamentní psy.Jsem prostě zvyklá na Enynu která by lítala od rána do večera.Je to úžasnej pes Jj,neboj,kvůli tej dysplazce si dám pozor.Aby kdyby tam nějaká dispozice byla,tak abychom to ještě nezhoršili.Hlavně do schodů ho budu nosit.A pohyb bude přiměřenej věku.To je přeci jasný.

Je to divný,ale já se spíš těšim až vyroste než že bych si přála aby byl co nejdýl štěně.Ale asi změnim názor až tu toho mrňouse budeme mít

Shadow
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2005 20:09
- Nahlásit

A víš, že si to myslim stejně s tim štěňátkem tak to je asi normální a zas nikdo nemůže říct, že až vyroste tak se o něj nebudeš starat protože to není roztomilý štěndo J8 už se na něj tak těším akorát teď furt řešim jak to bude s tim jeho pobytem venku nebo vevnitř, kde bude spinkat, jak v zimě no ale už se fakt nemůžu dočkat až pak budeš mrňouska mít tak mě musíš poslat fotky pošli na Dominika.n@quick.cz nebo na Angelika.n@quick.cz první je můj a druhej je mamky. S mym mailem jsou takový problémy furt tam mám ňáky blbý řetězovky a je plnej mamky je spolehlivější.

Já až budu velká tak si pořídim malamuta nebo haskyho nebo borderku a ovčáka až budu prostě zkušenej chovatel

Já už mám totiž budoucnost perfektně teda trochu naivně naplánovanou=)

No a co o prázdninách letních někam s nim pojedeš??
My jedem na hory jako každej rok to bude super mamka tam dělá pobyty pro malinký dětičky s maminkama tak a Leonbergeří milujou děti a budou hory svěží vzduch procházky nádhera já už to uplně vidima ale asi se toho nedočkám

Velvetka
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2005 21:54
- Nahlásit

Já se dost i těšim na to až to bude pořádnej hafan Chci ho co nejvíc brát všude sebou.Už vim že budeme chodit na cvičák - začnem mezi 5. a 6. měsícem...to bude jaro,takže to bude fajn Tyjo ale strašně doufám že se to nepokazí a budem mrňouska Clyda mít.

Já až budu velká,tak chci pár NO...já je fakt miluju

Já budoucnost zas tak moc naplánovanou nemám...ale jen tak trošku

O prázdninách budem s hafošem jezdit na chalupu a pojede s náma do kempu...každej rok jezdíme do nějakýho,ale příští rok zrovna nevim kam jedem,ale už je to zařízený a pejsci tam smí

Shadow
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2005 18:55
- Nahlásit

NO právě já ho taky budu všude brát s sebou prostě nebude sám=)
Teď jsem našla, že maj nakryto i v chovatelské stanici sedmidomky a docela úspěšní pesani.Ale mě se prostě nejvíc líbí Zařické údolí jsou mi nejvíc sympatičtí a i v Milotičkách maj nakryto... no prostě jsem se zamilovala do Záříčí co myslíš tam to je super ne??
Jo na cvičák já taky budu chodit, pak budem chodit na dlouhý procházky, plavat, no to bude nádherný
No a ještě s tim jeho pobytem u tebe bude spát v posteli pořád?? Já furt nevim jak a kde bude...

Shadow
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2005 21:13
- Nahlásit

Ahoj

No tak my asii budem prát prcka ze Záříčí ještě se zeptám tebe. Je to dobrá stanice že jo?? No máme ho odtamtud vzít?? Já mám o nich super minění ale ještě bych ráda věděla názor někoho jinýho na ně díky díky zas napiš

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání