| Autor |
Zpráva |
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 11:03
- Nahlásit
Před chvílí jsem přijela z pošty. Jak mě paní poštmistrová viděla, zaržála radostí a hned mě předhodila nějaké dámě, celá nadšená že se jí zbaví, že prý já jí poradím. Ukázalo se, že paní chce koupit psa a pídí se po nějaké tiskovině s inzeráty, kde by psa sehnala. Snažila jsem se tedy zjistit, co vůbec chce, abych jí podle toho poradila, ale nebylo to jednoduché. Prý něco na hlídání, ale NO apod.ne, to by neuživila. Psa s PP taky ne, ti jsou moc drazí. Z útulku taky ne- neví se, co takový pes má za sebou a to je o strach. "Čistokrevného bez PP" taky ne, protože "lidi říkají že ti jsou JEŠTĚ HORŠÍ NEŽ TI S PP" (!)
Takže rada pro tuto dámu a jí podobné. V Jednotě (viz reklamní leták) nabízejí krásného pejska na baterie PIPI MAX (pije, čúrá, štěká, běhá) za akční cenu 999,-Kč včetně obojku a misky. Vypadá trochu jako bišonek.
Velmi vhodný též jako vánoční dárek pro děti podobných zájemců.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 4 Lis 2005 11:16
- Nahlásit
A určitě přijde kdykoliv zapískáš na píšťalku, co?
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 11:22
- Nahlásit
Tedy Ketrin,
ta příhoda byla pro Tebe určitě velkým testem sebeovládání, co? To je něco šíleného, já nevím, zda bych v té situaci zachovala klid......jí bych jí to řekla rovnou do očí....ať si koupí plyšáka a na barák alarm.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 11:25
- Nahlásit
Evik
Ani ne... já už jsem otrlá
|
haha
|
# Zasláno: 4 Lis 2005 11:35
- Nahlásit
Ketrin
poradila jsi jí dobře ,a kdyby se jí nelíbil ten od vás z krámu tak v tecsu jsem viděla různé jiné sice jenom plyšové a nehybné ale zase by ušetřila za baterky
|
Majda
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2005 00:12
- Nahlásit
Ketrin
Ach jo, to je děs. Třeba si od tebe nechá poradit. Nebo aspoň bude o tom rozhovoru přemýšlet. To jsem asi moc velký optimista, co? Musím ale říci, že já mám u poslední doby zkušenost, že se přijdou lidi zeptat ještě než psa pořídí, takže se dá ještě s nimi probrat, co že jako od toho pejska vlastně očekávají. U jedněch zájemců o koupi štěněte jsem docela zabodovala. Odložili pořízení štěněte na jaro, aby se mohli na to připravit, pročíst nějakou literaturu a zařídit zateplenou boudu..... prostě postavili se k tomu zodpovědně . Ale asi jsou bílou vránou.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2005 07:14
- Nahlásit
Ketrin
A co jí poradit štěně křížence na iznzerát? Tahle možnost tam chybí a myslim, že jí už asi nic jinýho nezbyde...
Já bych brala jako úspěch, že nechce čistokrevnýho bez PP
Ale jinak je fakt, že někdy jsu lidi, co si chtějí pořídit (nebo už si pořídili) psa padlí na hlavu... Jedna paní u nás si pořídila křížence bígla a dalmatina, to samo o sobě není nic moc divnýho, ve stejným domě je ještě jedna fenka z toho vrhu, takže proč ne? Problémy nastaly jednak při výchově a vysvětlit té paní, že 1 cm místa v košíku je pro ni na otevření tlamy málo je nadliskej úkol. Ohání se tím, že sestra té fenky má přece menší košík, ale nějako zapomíná na to, že ta její fenka je o dobrý 10 - 20 čísel větší a k tomu má úměrnou hlavu... No děs běs Radši sem se slušně rozloučila a odešla...
|
iva
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2005 17:08
- Nahlásit
Ketrin
Tohle byla ˇpro tebe aspoň cizí paní, ale na mě se nedávno obrátili známí, kteří kupují dům, abych jim poradila "něco na zahradu". Když jsem jim řekla, ať si nejdříve promyslí a sepíšou požadavky na psa a co mu můžou nabídnout oni a pak přijdou znova, že budeme diskutovat, tak vůbec nevěděli, co po nich chci. Prý - prostě aby na zahradě něco štěkalo. Manžel jim poradil elektronické štěkací zařízení a mám dojem, že jsme asi přišli o známé. Přece proč nějak promýšlet pořízení "něčeho na štěkání" na zahradu, že ?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2005 17:16
- Nahlásit
Tak já se vám musim pochlubit, že jsem u podobné akce zaznamenala úspěch. Příbuzní chtěli na zahradu pejska pro dceru (zahrada nádherná a nejsou ti lidi co by snesli, že jí pes ničí, dcera 10 let cca 30 kilo) a vybrali zlaťáka. S velkou námahou se mi Terezku (ta dcera) podařilo přesvědčit, že třeba šeltie by byla lepší. Jerjí tatínek (můj bratranec) prohlásil, že s takovým zvířetem by se styděl vylést na ulici. Naštěstí je někde nějaká ZOO, kdy pučují za poplatek dětem na procházku psy - Terezka si půjčila pejska a zjistila, že vlát za velkým psem nechce (nikdo jiný by psa asi nevenčil) a tak rezolutně rozhodla, že velkého psa ne. Dostali papoušky a Terezka je spokojená. Její brácha by chtěl novofundláka, ale on není typ, co by psa venčil a vzhledem k tomu, že se nestará ani o papoušky, má smůlu.
Takže vždycky je naděje, že se ti lidé rozhodnou, že se radši obejdou bez psa
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2005 06:54
- Nahlásit
iva
"něco na zahradu" - na tenhle termín (=přístup) jsem přímo alergická Tvůj manžel jim poradil mooooc dobře!
birma
Mně se jednou povedlo něco obdobného-už jsem to tu jednou psala. Přijela na návštěvu dáma v kostýmku domlouvat jakýsi sponzoring a reklamu. Já zrovna pracovala doma, protože mi v kuchyňoobýváku běhalo 10 čtyřtýdenních štěňat, psí domeček ještě nebyl hotový. Dovedete si to představit-celé dny jsem za nimi běhala s hadrem. Dáma při odchodu pravila, že je mi moc vděčná, že to mohla vidět, protože má doma kokřici (bez PP) a chtěla jí dopřát jednou štěňata, ale když TO TADY vidí, tak se rozhodla ji dát vykastrovat
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2005 10:58
- Nahlásit
já myslím, že takoví lidé by si neměli žádného psa pořizovat ani křížence nic nej by pro ně byl opravdu ten plyšoun a teď jednoho dávali v reklamě v televizi opuštěný štěká papá buďte jeho paničkou
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2005 11:21
- Nahlásit
Naši kamarádi koupili domek a, poněkud překvapivě, si pořídili štěně - křížence. Překvapivě proto, že kamarádka se psů bojí.
Původně malý kříženec "bude asi jako Bela" (50cm v kohoutku) ji ve čtyřech měsících přerostl a dorůstá do velikosti statného labradora.
Zapůjčili jsme jim příslušnou literaturu, pomohli jim v začátcích a ejhle, kamarádka se psů nebojí (i když na volno puštěný dobrman jí pořád nedělá dobře ), původní plány, že bude pes hlídat na zahradě jaksi padly a spí s nimi doma, dokonce i její rodiče (na vesnici) jejich psa akceptovali jako čistě domácího
prostě i z neuvážených rozhodnutí nemusí být katastrofa
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2005 11:23
- Nahlásit
zuzka
To je ta lepší varianta, bohužel ne vždy to tak dopadne.
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2005 11:34
- Nahlásit
Ketrin
já vím, já jen aby to tu nebylo tak pesimistické
trofám si říct, že na dobrém konci jsme měli lví podíl, bez kámošů pejskařů by to asi nešlo
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2005 11:35
- Nahlásit
zuzka
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2005 13:04
- Nahlásit
Birma: Proč by se šeltií styděl vylézt na ulici? Já šeltii mám a nikdy mne nenapadlo se stydět ,spíše naopak ,považuji toto plemeno za jedno z nejkrásnějších.Ani na cvičáku,máme tři zkoušky jsem se za něj nikdy nestyděla. Nechápu
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2005 13:56
- Nahlásit
Zany
Proč by se šeltií styděl vylézt na ulici?
no protože pro některé lidi "malý pes" = "podřadný pes - nepes" Když tohle někdo vypustí z pusy, svědčí to mimo jiné o tom, že on sám si potřebuje kompenzovat nějaký svůj vlastní nedostatek a drtivá většina lidí s tímto myšlením si pořídí velkého psa, a to pro zvýšení vlastního ega......
Jinak já jsem taky už zaznamenala jeden úspěch, kdy někdo chtěl psa a nakonec od toho upustil. Když jsem si přinesla domů svého choďáčka,a jeden můj příbuzný, kterému zrovna zemřel pes (který byl ovšem celý život na zahradě a na procházky chodil minimálně) ho viděl, prohlásil, že chce taky choďáka, že je to super pes a že by mu s ním bylo dobře.....Já vím, že svého minulého psa měl moc rád, ovšem tak nějak netušil, že i když měl velkou zahradu, že to psu prostě nestačí....)Nejdříve jsem se snažila mu popsat vlastnosti choďáka - tedy, že je to poměrně dost temperamentní pes, které se nerad nudí, atd.....no a příbuzný na to, že by nakonec i rád šel "třikrát týdne" na procházku. Tak jsem věděla, že takto ho nepřesvědčím, takže jsem mu musela ukázat naší tehdy zdemolovanou zahradu - rozrytou od štěníka, taky mu říci, co všechno dalšího zničil, že potřebuje ne 3 procházky týdně, ale několik km denně.....tak to se pak "strejda" zhrozil a nakonec si pořídil kocourka , který s ním spí v posteli a na procházky si chodí sám
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2005 17:24
- Nahlásit
birma
No vidíš,já mam novofundláka ,ale vždycky jsem chtěla malýho psa-třeba tu šeltii nebo čivavu .No,ale naši taky chtěli něco velkýho co bude štěkat na zahradě,tak koupili toho fundlanda-je sice valkej,ale vůbec neštěká,no,ale je to můj mazel a za jinýho psa bych ho nevyměnila!! Jinak papoušky mam taky ..
No a teď k tématu..Lidí který si pořídí psa aniž by měli nejmenší tušení o tom co všechno pes potřebuje nebo aby si nedejbože přečetli něco o plemeni který si vybrali je víc než je zdrávo..Třeba u nás si jedny rodina pořídila joršírka-prostě jenom proto,že se jim líbil.. Bavila jsem se s nima o něm jen jednou a musela jsem se fakt hodně ovládat a to když mi začali tvrdit,že existujou 3 velikosti jorkšírů a že ten jejich patří k těm nejmenším..Snažila jsem se jim v klidu vysvětlit,že standard joršíra v žádným příradě neuvádí 3 velikostní rázy,že to je u pudlů,ale když na mě paní vytáhla,že jim to řekla ta chovatelka od který ho kupovali,tak mi sklaplo-co všechno jsou chovatelé,teda spíš "chovatelé" bezpapírových jorkšírů nakecat lidem jen proto,aby prodali psa který má do jorka daleko?No,ale on někdo,kdo tomu věří,tak je vůl,který o plemeni,které si vybral neví vůbec nic...je to začarovaný kruh
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2005 17:26
- Nahlásit
omlovám se za ty věci typu:jedny rodina a joršír-zapomněla jsem si to po sobě přečíst
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2005 17:35
- Nahlásit
rendik
Zdravim dalsieho majitela fundlaka!
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2005 16:50
- Nahlásit
pigie
Zdravim!!
Tvůj Hugo je nádhernej-máte moc pěkný stránky!!Já stránky teprve vytvářim...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2005 17:23 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
rendik
Tak ich potom nezabudni hodit sem Tesim sa A dakujem za pochvalu
|