Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Začala se ježit a být "ostrá"
Autor Zpráva
Meggi
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2005 08:26
- Nahlásit

Dobré ráno všem

Nevím co se začalo dít s naší Labradorokou 1,5roku. V tomto týdnu již 3x vystartovala celá naježená na lidi. Přitom je to vítací, mazlící a strašně hodný zvíře. Vedle na zahradě byli fasádníci a ona zničeho nic se naježila zavrčela a vystartovala po nich??? To udělala i na zadníky tředí den na to a včera na procházce se naježila a rozeběhla proti lidem, kteří šly naproti
Já si myslím, že jí musel někdo z těch dělníků něco udělat, protože tohle nikdy předtím neudělala a najednou v jednou týdnu jí takhle "hráblo" a vyjíždí po lidech??? Nic jim neudělá, jen po nich vystartuje, ale úrčitě by se do nich nezakousla.
To, že by se z labradora nejednou stal bojový pes se mi moc nezdá. Vůbec nevím co stím? Bojím se jestli jí něco není

haha
# Zasláno: 4 Lis 2005 08:42
- Nahlásit

myslím že jí buď ty dělníci něco udělali nebo třeba přímo ne ale něčím jí asi vyděsili,i když kdo ví naše kdysi velice hodná vítadí fena německého ovčáka která nikdy neublížila ani myši se najednou z ničehož nic ve 12 letech zahryzla kamarádovi do prdele úplně bez důvodu.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2005 08:51
- Nahlásit

Myslím si totéž co haha
Jestli je fenka v povaze trochu jemnější -poserka- tak možná stačilo málo, něco ji vylekalo a ona se teď bojí. Takže dbejte, aby teď měla s lidmi samé pěkné zážitky a zkušenosti, voďte ji na vodítku aby nemohla na nikoho "startovat", jinak si zaděláte na ještě větší problém a dostanete se do bludného kruhu.

Evik
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2005 08:56
- Nahlásit

Já se taky přikláním k haha, že má labinka asi špatnou zkušenost........Mám podobnou zkušenost s naším starým knírem....Když byl ještě dost mladý, sousedovic kluk ho málem přejel motorkou, když jsme byli na vycházce (šli jsme na chodníku, pes navodítku a kluk nás málem smetl z chodníku - projel šíleně blízko a udělal náznak, že chce psa nakopnout....) Od té doby náš dědek nesnáší motorky a lidi na nich, když jsou mu moc blízko, zle na ně štěká a cení zuby....Jinak je taky vůči lidem naprosto nevšímavý, když ho někdo chce podrbat, i cizí, nechá se....) Tyhle špatné zkušenosti se pak u psů odbourávají hůře než jiné zlozvyky.......

Meggi
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2005 09:06
- Nahlásit

Ne, ona není žádná "poserka". Jen prostě leží a z ničeho nic se naježí a startuje, přitom na ní nikdo nemluví. Dělníci normálně dělali, vůbec si jí nevšímali ona ležela a nejednou se naježila, zavrčela a vyrazila proti nim. Pokuď by ten dělník přišel k plotu, tak by se blažeností zbláznila a nechala by se od něj drbat. Máme drátěný plot a je od ní totálně zdevastovaný, protože se o něj vždycky opře až nim propadne. Na té vycházce se nerozeběhla prtoti chlapovi, ale byla to žena.
Včera jsem jen prohodila téma, zda jí třeba něco netlačí na mozek a nezpůsobuje jí to zkraty. Tak jsem okamžitě byla považována za tu nejkrutější osobu co si tohle může myslet. Ona je páníčkův miláček a ten si nechce nic připustit takovéhle ho. Takže se už můžu strachovat hned o dvě osoby - psa a páníčka - ten by to nidky nerozdýchal, kdyby jí něco mělo v tomto věku být. Do jejího pul roka sní trávil 24 hodin, bral jí i do práce, tak je na ní víc než vázán.

haha
# Zasláno: 4 Lis 2005 11:37
- Nahlásit

myslím že jí nic nebude ,spíš se fakt jen vyděsila a nebo jak dospívá tak neví jestli má hlídat nebo vítat,ne každý labrador musí být pes vítací

Evik
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2005 11:57
- Nahlásit

Nojo, ale jestli chce mít páníček úplný klid, pak by musel jít se psem na vyšetření aby si mohl být "jistý" že to nic není......Ono různé změny na mozku - teď mluvím obecně-nikoho nechci strašit- mohou vyvolávat i změny chování. Hele - naši sousedi měli do dvou let hodného přátelského psa a pak ho porazilo auto - něco se mu šiblo v mozku a od té doby je to silně agresivní pes jak na lidi tak na psy - útočí na vše kromě svých lidí.....nebo jiný příklad.....Moje teta měla když jsem byla malá překrásného NO, černého jak uhel, byl to nejhodnější pes na světě, kámoš i s kočkama a jinými domácími zvířaty, miloval děti....(já ho tenkrát taky zbožňovala), ale když mu bylo asi 8 let, musela ho nechat teta uspat, protože se začal z ničeho nic chovat divně, pak začal být i agresívní vůči vlastní rodině, tetu i pokousal, ačkoli byla jeho panička.....veterinář pak nalezl při pitvě zhoubný a neoperovatelný nádor na mozku.........

Takže konkrétně k případu labradorky....pozorujte pozorně chování fenky, třeba si i pište, v jaké situaci se kdy chovala podle vás nenormálně a kdyby se Vám něco nezdálo, nebo jste prostě nepřišli na žádnou příčinu proč by se mohla chovat "tak a tak", zajděte preventivně na vyšetření....

Meggi
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 08:31
- Nahlásit

Dobré ráno,

nevím co se s naší labradorokou děje viz výše, ale začal být opět jiný problém. Je u psa možné, že by totálně změnil své návyky a poslušnost??? Absolutně jsme jí přestali rozumět, ona se stašně změnila. Dřív nejposlušnější pes a najednou se na ní musí vysloveně řvát a to několikrát, aby jí vůbec docvaklo, že má poslechnout. Na procházkách lítá jak pošuk, to dělala vždycky, ale taky vždycky přiběhla k nám a čekala na povel, že je hodná a může zas běžet, prostě si nás hlídala, poslechla na první povel a hned, který jsem na ní zavolali, ale teď, jak když nevidí, neslyší a dalo by se říct, že poslouchá s odporem
Taky jsem se za celou dobu nikdy nemuseli starat o to, zda jsou otevřená vrata, nikdy si znich nedovolila vystrčit ani tlapku a to i přes to, když šel někdo okolo! A teď si klidně vyběhne kdy se jí zachce Nám to hlavně vadí, kvuli malý RTW, protože hned letí sní.
Já jen nevím, zda je to způsobeno pubertou a nebo něčím jiným??? Stalo se Vám také někomu, že Vás najedou Vaši miláčci přestali na čas poslouchat??? A přešlo je to za čas samo, nebo jste je k tomu museli "násilím" donutit???

Břetislava
# Zasláno: 15 Lis 2005 09:00
- Nahlásit

Meggi
Osobně si myslím, že dospívá a stává se z ní "obranář". Náš labrouš (taky 1,5) mě začal v poslední době daleko víc hlídat než dřív. Paradoxem je, že se sám bojí, tak dělá jen "frajera" - naježí se, štěkne a uteče

jindriska
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 09:11
- Nahlásit

Meggi
Zrovna máme takové období. Mám roční kříženečku labradora a ta co předvádí! Venku lítá jak praštěná, rozjívená a nějaké cvičení s ní? Vše bere jako legraci, pořád by si hrála, utahat jí je skoro nemožné. Doma nám opět začala ničit na co příjde - hrabe zeď, trhá vše okolo ní a poslušnost? Před měsícem jsem si pochvalovala, jak jsem s ní spokojená, teď příjde na podruhé, chůzí mravenčí a všechno je zajímavější než já. Tak jsem se obrnila trpělivostí, spíš se jí snažím co nejvíc uhonit a pak něco trochu cvičit.
Myslím si, že původ tohoto je v tom, že jsem změnila pracovní dobu a převorala jí zajetý systém, takže taková malá vzpoura. Neproběhla u vás taky nějaká změna čehokoliv zajetého?

Břetislava
# Zasláno: 15 Lis 2005 09:31
- Nahlásit

Po prvním roku nastává další fáze puberty. Naše cvičitelka mě na to upozorňovala, když náš hafan měl pubertu od toho 6 měsíce. Sama mi říkala, že ta fáze po prvním roku bývá horší. Má to přesně příznaky jak popisuje Meggie i Jindriska. Mame stejny problem

Meggi
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 09:33
- Nahlásit

jindriska

Právěže neproběhla, vše je jak bylo a je a bude, jen ta čuba je jiná
Poprvé (asi) z těch vrat vyběhla mě, to už byla tma a okolo šla ta baba se psem co nám vždy drze hladí čuby přes plot - pipina bych za to vraždila . Nejdřív na ně začala štěkat a pak šup a byla venku, malá RTW samozřejmě letěla za ní tu jsem, ale stačila chytit a urychleně poslat zpět, ale Na Taru jsem musela několikrát zavolat aby se okamžitě vrátila. Samozřejmě se vrátila tvářící se jak neviňátko, ale to jí trestu nezbavilo
Říkám to příteli, ten okamžitě dává zákaz svému tátovi, že sním čuby ven nesmí, že si začali dělat co chtějí. No a pak to udělala i páníčkovi a to po cestě nikdo nešel, prostě si otevřel vrata a než stačil vyjet autem, tak čuba letěla z vrat a malá honem za ní , tak letěli obě za kůži a zas čučeli co se děje my nic že!!!
Je sice puberťák, ale k neulítání. V něděli jsem je vzali na cca 5km procházku, pro malou to bylo víc než dost, ale chtěli jsme je utahat. Tarina těch km, měla minimálně ještě jednou tolik, neboť fakt lítá celou dobu jak pošuk a známka únavy nikde. A když jsme se vrátili tak malá dostala nažrat s tím, že si hajne a bude chrnět po takovém tripu a ona nic, nežrala a lítala po zahradě nadále hyperaktiva

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 09:38
- Nahlásit

Teda já nevím... já jsem s tou pubertou trochu na rozpacích, ale je to asi jen můj problém. Vychovala jsem už tři labradory a ke své hanbě se musím přiznat, že pubertu jsem nějak moc nezaregistrovala. První fena byla hodně klidná, druzí dva zase hodně temperamentní, ale prostě pořád jsme na něčem pracovali a čím dál líp si rozuměli a nemůžu říct, že by bylo nějaké období, že by pes najednou neuměl něco, co předtím uměl... apod.
Abyste mi rozuměli, nechci tím říct že žádná puberta u psů není. Určitě je, když o ní všichni mluví, jen já jsem si jí nevšimla Jenom ale, aby se všecko nesvádělo na pubertu a neříkali jste si, no je v pubertě, ono to přejde... podle mě nic nepřijde ani neodejde samo od sebe ale musí se na tom pracovat a tím nemyslím nějakej pro psa otravnej dril, ale každodenní soužití a laskavou důslednost. Ať se vám daří.

Denisa
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 12:44
- Nahlásit

... já jsem pubertu u psice taky nezaznamenala, protože ona byla šílená odmala, takže jsem vždy tvrdila, že ona má pubertu od narození no a navíc boxeři jsou věčná hravá "štěňátka" až do pokročilého věku, takže s tou pubertou - taky bych nemohla říct, že ta moje měla nějaký přechodný odbobí pubertózní !?

Lolu
# Zasláno: 15 Lis 2005 12:58
- Nahlásit

Taky je mozne, ze je vystresovana z hluku a zvuku, ktery ji vadi. Myslim remeslnici. Nebo to taky muzou byt hormonky. Na ty se da sveds ledacos. Pa,

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání