Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Vy,pes a vaše okolí
Autor Zpráva
evina
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2005 22:01
- Nahlásit

Vy,pes a vaše okolí

evina
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2005 22:05
- Nahlásit

Nezdá se Vám někdy když venčíte pejska,že potkáváte samé blbce?Já mám někdy problém to střetnutí s nimi rozdýchat...Jak jste na tom Vy?Tak se mi třeba stává,že chce psa někdo nakopnout(aniž by někomu cokoli pes dělal) a dokonce si před štěníkem lidi berou psy do náruče.I když nic nedělá a upozorním,že je to štěně(14kg),tak stejně mají hl.báby kecy!

Joker
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2005 22:06
- Nahlásit

Okolí se zhrozilo, že se objevila další obrovská bestie, která bude ohrožovat jejich milované krysy

birma
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2005 22:11
- Nahlásit

já musim říct, že u nás jsou babči se psy v pohodě - i s těmi nejmenšími. Venčí společně kolem řeky, hezky se projdou. Když je míjíme mám psa u nohy a většinou slyším jak hezky poslouchá. Zato zbytek pejskařů u nás (ne úplně komplet) bych nejradši pozabíjela - třeba když mi popátý jeden pes napadne toho mýho a pak si vyslechnu, že se přece nic nestalo tak co se ozývám......

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2005 22:11
- Nahlásit

Joker

Nám okolí naštěstí nic neříká a jen nás obcházejí obloukem, asi jsou tu nějací chytřejší lidé. Kdyby mi někdo chtěl psa nakopnout, asi by přišel o nohu. Najdou se i tací, kteří naše psi obdivují nebo si je chtějí dokonce pohladit. Ty, co se jich bojí, neřeším. Kdo se bojí, nesmí do lesa... Jsou tu lidé, kteří vědí, že jim naši psi nic neudělají a jejich malý pejsek si s nima může hrát, a pak jsou tu lidé, kteří se bojí i když jim to člověk řekně, že můj pes je hodnej. Tak se nevnucuju.

nels
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2005 22:39
- Nahlásit

tak tyhle problémy dobře znám.když potkám nějakou babku s malým psem,tak mu nahlas přede mnou řekne "puňťo (bobíku,fredíku, karle,....) k němu nechoď,ten by tě roztrhal na kusy!!". podotýkám,že mám půlročního RR,který ani pořádně neví na co má v puse ty zuby. když na něho výchovně řvu,tak na mně zas jiná aktivní paní řve z 8.patra,že toho mám okamžitě nechat,že si týrám psa.takže,co k tomu dodat

Eimy
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2005 22:44
- Nahlásit

Já bych řekla, že pohoda, dlouho jsme žádnej incident neměli... Jen mě na jednom psím výběhu naštval chlap, kterej chtěl nakopnout labradora, co chtěl očichat jeho fenku foxteriera (musim říct, že ten pán byl - jako vždy - trošku pod vlivem...). Když začal mluvit o tom, že už si de pro sekeru, tak šla veškerá slušnost stranou a na ochranu paničky té fenky, která se nezmohla na nic, jsem se do něj pustila :-/ - slovně

No, když jsem ho potom jednou cestou z vychajdy viděla se psem an volno, tak jsem provokativně feňuli dala na vodítko a k noze a schválně jem čekala na jeho reakci... No, svou fenku k té mojí pustil, ale pak řekl, že radši teda pujdou... No, to už jsem nijak nekomentovala....

Prostě nejhorší je srážka s blbcem...

Pavel
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2005 01:22 - Změnil/a: Pavel
- Nahlásit

Musim se přidat a postěžovat si, toto téma zbožnuji. Naše okolí: Bydlím v panelovém domě, kde je nenormální vše co podniká má rodina, tudíš i kladný vstah ke psům je nenormální. Máme v bytě štěndo NO a aby nebylo samo, máme tam i fenku BOC. Jsou tam na přechodnou dobu. V přízemí domu bydlí vymaštěná rodina, synáček je lékařskou komisí uznanej paranoidní schyzofrenik, maminka se ještě k lékaři nedostavila. Nikdo v domě nechce uklízet ale já, protože mám psy a nejsem prase, tak uklízím, kdy mám. Když dojde řada na onu zmíněnou rodinu, tak máme po úklidu nastrkané chlupy ( vždy se nějaké najdou ) ve schránkách, pohozené v jiných patrech, to aby poštvali i jiné nájemníky. Každý chlup je dobrý. Dále: Když venčíme psy za domem, tak poctivě, snad jako jedni z mála sbíráme do sáčků. I tak mívám tušení, že jsme sledováni. Když se nenápadně otočím, začnou se hýbat záclony na mnoha oknech, diváci uskakují zpět od oken. Opět jako jedni z mála ve městě venčíme na vodítku. Snad jsem zaujatej, ale často potkávám psy volně pobýhající, kteří jsou schopni utočit snad na vše. A to pak bývám nepříjemný. Mám oblíbenou místní postavičku, která snad ignoruje vše. Kluk kolem 30 ti let, s křížencem pudla - kapitola sama pro sebe. Vžda na volno, majitel v prd... a pes útočí na děti, psy a majitel nereaguje ani na mé nadávky. Ke všemu je ještě sprostej a arogantní. Ale narazil. Při jedné bližší konzultaci to nevydržel můj nejstarší pes NO a uvedl pána sám na pravou míru. Tak si alespoň koupil vodítko na pudlíčka. Můj nejstarší pejsek je v kotci na společné zahradě, v bytovce, kde bydlí má matka. Opět zde musí bydlet idiot. Má Fenu NO v zuboženém stavu, dva jezevčíky a borderteriéra v kotci 2*2 metry. Jeho psi vyjí a skučí hladem, žízní, v zimě mrazem a předně stezkem. Utíkají kde můžou a pak obtěžují po městě. Fena v bolestech ( má nádory po celém těle ) napadá ty menší psy. Pan majitel je nikdy nevenčí, snad je občas krmí zbytkama z hospody. Zásadně nečistí kotec. Fenu občas uváže ke stromu na prádelní šňůru, aby se vyvenčila. Zahrada je posr... a kdo za to může? Samozřejme můj pes, který na zahradu nechodí a který je venčený 2*deně. Naposledy pán najížděl autem na mé psy a pak se divil, že ho zazdilo v autě 7 měsíční štěně, které neublíží snad ničemu. Bohužel jsem si dnes jistý, že až štěňátko doroste a potká večer onoho pána někde pěkně potmě, tak se mu to stane osudným. Pejsci mají obrovskou paměť na šupárny a šupáky. Až si pořídím digi foťák, tak zde vytvořím forum na tohoto pána a obohatím ho aktuálníma fotkama.Bude to bohaté forum. Pán je myslivec, kynolog, soutěžní střelec, cyklista, vodák, puškař, instalatér, prostě práce všeho druhu.
Tak, to se mi zase do rána ulevilo. Snad ráno při venčení nenarazím na dalšího debila.

pigie
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2005 01:58 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

No, tak aj ja sa pridam. Byvam v dome, kde byva 16 rodin. My byvame na druhom poschodi, pravidelne umyvam chodbu. Pes chodi vytahom kvoli klbom. Stazovali sa na nas dve rodiny.
Jedna oproti nam (nepsickari a vadi im co i len jeden chlp na chodbe, co sa proste ustriehnut neda), ktora je este v ramci mojho pohladu na svet taka normalna. Proste chlpy vidiet kazdy den na chodbe, ked ich nemusim, chapem. Umyvam, ale to by som musela umyvat vzdy ked otvorim dvere na nasom byte. Takze z mierou 2x tyzdenne umyvam. Susedia oproti nam nikdy. Asi si myslia, ze vsetku spinu robi len moj pes, tak nech sa staram. Nevadi, stale to viem pochopit.
Ale druha rodina, tej vadi prosim pekne to, ze ked ide po nas vo vytahu, tak tam citi toho prij...ho psa. To uz podla mna normalne nie je. Lebo po nas vo vytahu v tak kratkej dobe, kedy tam este nieco moze byt citit, nemohli ist viac ako tak 4-5x. Neviem, mne dost vadi fajciarsky pach a vonavky, ktore su tiez citit vo vytahu, ale nikdy by ma nenapadlo sa ist na to stazovat. Mam pochopenie pre tych druhych a nestava sa to kazdy den, ze idem po nich vo vytahu... Viem, ze moj pes zrovna nevonia, hlavne ked je mokry (co je skoro stale), ale toto je podla mna uz hranica blbosti, ked sa niekto stazuje na obcasny "smrad" vo vytahu. Dotycni boli tak laskavi, ze mi dokonca dali aj riesenie. Mam chodit so svojim psom po schodoch... Nemam slov. Ale so psom po schodoch nechodim. Podotykam, ze tato pani ma chlapcov, ktory mojmu vtedy dvojmesacnemu steniatku, ktore sa nahodou ocitlo v ich blizkosti, povedali: Pal do p...e, ty k...t v...y. A to chlapci navstevuju tretiu a stvrtu triedu zakladky. Je vidiet, ako ich rodicia vedu ku vztahu k zvieratam a spolunazivaniu. Ti chlapci, teda najma jeden z nich, mal velke stastie, ze od umyslu to stena este aj kopnut, upustil.

fromeli
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2005 07:01
- Nahlásit

Tak my máme asi štěstí, bydlíme v Praze, v bytovce, kde je 18 partají a všechno v pohodě, naše jezevčíková miluje děti a před každým se rozvalí, takže malé děti si jí hladí, dospěláci s ní poudají a ona je na vrcholu blaha.
V okolí, kde chodíme venčit je to také OK, znám tu snad všechny pesany, takže už vím, co můžu čekat.
Takže já si nemůžu stěžovat.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2005 07:16
- Nahlásit

Pavel
Pigie
To vás lituju. To musí být peklo a člověku to ubírá zbytečně energii pořád takovéhle dohady s pitomcema.
Já žiju na venkově a v tomhle ohledu je to přece jen jiné (aspoň tady). Lidi mají k psům takový normálnější vztah. I ti co psy nemají, tak je tak nějak normálně akceptujou a respektujou. I když si nedělám zas přehnané iluze - samozřejmě jsem ta "divná", co má 3 psy doma v kuchyni, i když máme obrovský pozemek, kde by mohly být kotce... co utrácí spoustu peněz za psí krmení a veterináře atd... co když měla štěňata, tak je neprodala prvním zájemcům co přišli, ale spoustu jich odmítla i za tu cenu, že se o ně musela starat déle... co vybírá dovolenou podle toho jestli se tam dá jet se psy.... však to znáte.
K pohybu po městech-taky musím říct, že u mě převažují spíš pozitivní zkušenosti s lidmi. Ale asi to je dáno tím, že mám labradory, kteří jsou vnímáni lidmi jinak než třeba NO nebo bulíci apod. Spíš je někdy na obtíž, když člověk spěchá a psa chce pořád někdo hladit nebo se o něm vybavovat.

Petra
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2005 07:24
- Nahlásit

Ahoj Všichni, my máme výhodu, bydlíme na vesnici, máme 1hektar zahrady, bydlíme uplně na konci a nemáme žádní sousedi. Kousek od baráku máme les takže moc lidí nepotkáváme. A když náhodou tak jen OK. Jen se ptají proč těch oblud mám tolik. Americký buldok není pro spoustu lidí přitažlivý, je čistě bílá takže pro okolí žádná krasavice.

Evik
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2005 07:46
- Nahlásit

Tak to já si tedy taky musím odechnout.....Ačkoli na vycházkách se mnohdy setkáme s blbci s "egem", které jde vedle nich na ostnáči, a hysterickými paničkami s malými pejsky, kteří jsou bráni do náruče okamžitě jakmile nás z dálky vidí ...něco takového jako Pavel naštěstí nemusíme prožívat. Bydlíme v oblasti s rodinnými domky, kde psa nemají snad jen u třech baráků. Sousedské vztahy jsou dobré, všem psi štěkají, takže nikdo na nikoho nenadává......Akorát ti, kteří psy nemají občas mají kecy, ale to jen výjimečně.
Když jsme si přivezli s přítelem psa z útulku ...než jsme ho zabydleli u přítelova domku, měli ovšem sousedi z obou stran nějaký čas problém psa přijmout - vzít na vědomí.... Jedni mají křížence briarda, který je velice agresívní vůči psům a oni ho takřka nehlídají....takže jejich pes třeba vydržel půl hodiny v kuse řvát na toho našeho přes plot, zakusoval se do plotu - sousedi na to nic a náš nový pes se taky mohl vzteknoutl....my též, ale vynadáno jsme od sousedů dostali my a to od obou sousedů, neboť ti druzí jsou s těmi prvními (co mají zlého psa) velcí kámoši.......No fakt trvalo dlouho, než se situace uklidnila. Náš pejsa už se taky odnaučil na sousedy štěkat, takže teď už díkybohu nikomu nevadí.

Bent
# Zasláno: 4 Lis 2005 08:36
- Nahlásit

Tak to já mám asi poměrně štěstí. U nás jsou pejskaři docela normální, teda i babky s krysama. Můj pes je pro ostatní dost atraktivní takže ho vesměs obdivují a chtěli by si ho pohladit. Což vzhledem k tomu že čauík cizí nemusí, nedoporučuju. Takže se jen míjíme, psi se očuchají a jde se dál. I sousedi si na medvěda zvykli a nebrblají když sem tam najdou na chodbě chlup. A protože čau je dost líný i štěkat (když si to tak uvědomuju, ještě jsem ho vlastně štěkat neslyšel) tak si nemá nikdo na co stěžovat. Ale u nás je v baráku pejskařů dost, víc než obyčejných lidí, takže se máme rádi a lecos si tolerujem. Prostě idylka.

pigie
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2005 08:42 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

fromeli
Ketrin
Petra
Evik
Bent
Nestvi te ma zrana po nocnej Zavidim Vam vsetkym Aj ked drviva vacsina ludi je v pohode, jeden blbec uplne staci, aby sa ma to dotklo.

haha
# Zasláno: 4 Lis 2005 08:55
- Nahlásit

blbci jsou všude ,naštěstí já jsem po okolí ta praštěná která má ošklivý velký a zlý psy a ještě je drzá takže babizny se svejma nevychovanejma čoklíkama se mi vyhýbají,i když včera jsem měla Brita s sebou ve městě a nějaký připitomělý chlapečkové práskali bouchací kuličky což on nemá rád tak jen tak zpovzdálí vycenil zoubky a trošku štěkl,načež kolemjdoucí paní málem vylezla na lampu a vynadala my že mám tak strašlivého vkodlaka,jiná sousedka mě zase považuje za zlou tyranku protože vyžaduju po psech poslušnost a ona nesnáší když se na zvířátka křičí,jinak Dag je u nich nebezpečný veliký pes ,a Ron kterej je nezákeřnější tak ten je hezkej černej sametovej a všichni ty blbci by na něj chtěli sahat,nejchytřejší je náš Miška ten všechno ať pes nebo člověk oběhne velkým obloukem a asi ví proč.

Petra
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2005 10:50
- Nahlásit

I u nás jsou blbci neboj Pigie.

janina
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2005 12:57
- Nahlásit

pigie

U nás taky. Z 16 bytů stačí ty dvě babizny, co pořád prudí. Nejprve jsme blázni, že jsme si pořídili druhého psa, prý NA CO???, pak jim vadí, že psi po bytě chodí (co si to dovolujou?? )) a teď prý URČITĚ budeme množit štěňata! Fenka GR kastrovaná, pes BSP štěně
Ale tohle je všechno z doslechu, zatím nikdo nenašel odvahu mi to říct do očí A já bych si s nima tak ráda dala kafe )))

Martina
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2005 13:26
- Nahlásit

pigie
Fakt nebóóóój nejsi v tom sama. Vždycky jsem si myslela, že u nás prudí jen nudící se důchodci, ale zjišťuju, že tomu tak bohužel není. Teď mě třeba poslední dobou zaráží u nás ve vchodě jedna mamina (má dvě děti 5 a 3 roky). Vždycky když se míjíme, tak začne svoje dětičky volat k sobě, jako by ji chtěla ta naše "krvelačná bestie" (upozorňuji pro nazasvěcené, že mám fenu 3 kg) roztrhat dětičky na kusy. Fakt se musím smát, jak dokáže být někdo tak debilní.

Evik
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2005 13:42 - Změnil/a: Evik
- Nahlásit

přátelé lidská blbost je neomezená....Já se taky v poslední době setkávám se dvěma extrémy: na jednu stranu maminky se přehnaně bojí o své děti a ani jim nedovolí na psa sáhnout, a kolem psa procházejí s despektem, "honem pojď stranou, jde velký černý pes, mohl by tě kousnout..." což mě mrzí, a na druhou stranu jsou matky, které nechají klidně své dítě přiřítit se s otevřenou náručí k úplně cizímu psovi ať se mu to líbí nebo ne.....z tohoto typu matek a dětí jsou pak právě všechny ty úrazy, kdy pes pokousal dítě a na vině je pro veřejnost vždy pes Nikoho totiž nezajímá, že se ten pes mohl leknout a reagovat v sebeobraně. Člověk má dle lidského chápání právo bránit se proti psu, ale pes proti člověku nikoli, což je hodně smutné
Můj nejmladší pes je kliďas a od dětí si nechá líbit cokoli, dokonce někdy i to šílené obětí s rozběhem a rozpřaženýma rukama i od cizího dítěte, ale kdyby toto udělalo cizí dítě našemu druhému pejsovi z útulku, tak by byl hned příští den na titulní straně novin jakožto krvelačné zvíře, které pokousalo dítě.... Když jsem byla malá já a mí vrstevníci, bylo pro nás samozřejmostí, že, cizí psy jsme si hladili vždy jen s dovolením jejich majitelů. Dneska jakoby to snad maminky své děti vůbec neučily. Se situací, kdy se dítě zeptalo matky, zda si může pohladit mého psa, jsem se setkala jen jednou. Jeho maminka (byl to tak 5letý kluk) říkala: "musíš se optat jeho paničky" na to já samozřejmě, že jo, pejsa je hodný....Z toho jsem byla mile překvapená, ale jak říkám, stalo se to za celou dobu, co psy mám jen jednou.

ola
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2005 13:43
- Nahlásit

Martina
Taky u mne vzbuzuje úsměv situace,kdy já vedu 30kg boxera,který jde u nohy klidně případně si lehne a dívá se, a proti jde chlapík s jezevčíkem nebo krysaříkem,kterej může vzteky urvat vodítko, řve a otvírá hubu jako krokodýl a chlap řekne : "Držte toho psa,vždyť vidíte,že ten můj se bojí...!"

Anonymní
# Zasláno: 4 Lis 2005 13:51
- Nahlásit

Nebo jsme šly s kámoškou a 3 psy po parku a jakási zhysterizovaná maminka na nás vřeštěla ať si ty psy dáme na vodítko, copak nevidíme že tu má malé děti?
Jo, ty naše nebezpečné bestie se malými dětmi živí vůbec nejradši

martan
# Zasláno: 4 Lis 2005 13:52
- Nahlásit

To viš blbci jsou všude já mám kolikrat strach zvýšit hlas na psa nebo ho zakudlit za kožich na krku aby mě někdo nepráskl,že trápim psa,protože jsem se s tím už setkal.

Martina
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2005 13:53
- Nahlásit

ola
Taky dobrý. Tohle já neznám, protože moje fenka patří do té kategorie těch "malých uštěkaných hajzlíků", ale fakt není.
Zrovna těhle dětí si nevšímá i když je navolno, zrovna tak některých sousedů. Prostě pozná, že někteří lidé jsou prostě "divní" a nebude se s nima zahazovat ne?

Evik
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2005 14:07 - Změnil/a: Evik
- Nahlásit

Anonymní

no ta "zhysterizovaná" maminka možná byla příliš hysterická a mohla to říci normálně, ale já jsem toho názoru, že kde jsou malé děti, tam by zase psi neměli lítat úplně na volno....tedy aspoň já se tím řídím. Psy mám na volno, ale jakmile vidíme dítě, volám je k noze a volno dávám až ta děcka přejdou, odejdou apod. Pejskaři také musí respektovat ostatní lidi....Ono to také líp vypadá, když lidé vidí, "tehnle pes sice běhá volně, ale když pán zavolá, tak přijde - toho se nemusím bát".

Anonymní
# Zasláno: 4 Lis 2005 14:13
- Nahlásit

Nu ano, šly jsme se 3 psy s povelem "k noze" možná jsem to měla víc zdůraznit. A ty malé děti (cca 13 let) si kdesi o 50 metrů dál pinkaly vylejbal.

Anonymní
# Zasláno: 4 Lis 2005 14:37
- Nahlásit

Vlastně volejbal

evina
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2005 14:42
- Nahlásit

Minule se mi stalo,že šla naproti mě "dáma" se vzpouzejícím a štěkajícím psem na vodítku.Nešla po straně cesty,jak by bylo normální ale stoupla si uprostřed cesty,zastavila se a na mě ať si psa uvážu.Já myslím,že pokud má někdo psa neovladatelného,tak si ho má sám srovnat a ne aby druhý kvůli tomu musel pomalu chodit kanály!Jinak se mi stal taky případ kdy matka nechala svoje dítě(asi 1rok)aby prsty strčilo mému psu do košíku.Ještě,že pes byl naprostý dobrák...jinak dítě mohlo být bez prstů.To už je opravdu lidská debilita!!!

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání