| Autor |
Zpráva |
Garfield
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2005 17:54
- Nahlásit
Nad krajem slunce vychází,
říkám si nic mi neschází,
a přesto trpím.
Trpím tím lidským zbabělstvím
a vlastním hořkým poselstvím
jež v sobě nosím.
Trpím svou touhou rovně stát,
umět do očí podívat se těm,
jež nectím.
Toužím svou zlobu umět řvát
a nikdy dlužná nezůstat
spáchané křivdy.
Jak smečka vlků se tu rvem,
a je jim jedno, jedno všem,
koho tím raní.
Jen urvat kořist - žvanec svůj,
když jedněm ráj, pak jiným hnůj
často jen zbývá.
Z kalendáře listy padají,
já vím, že i ty potají
pod polštář brečíš.
Sýkorka jinam odlétá,
cítím jak hrozně za léta,
každý se změnil.
Cítím, co všechno už je pryč
a jak na koně cukr-bič
je osud na nás.
Však hlava čistá, rozum, cit
srdce jak křišťál můžeš mít,
přesto tě ztlučou,
zbijí tě vlastní myšlenky
a v rohu zašlé panenky
i v prach čas změní.
Víš, bez pravidel je ta hra,
a i ty zbytečně se ptáš,
kdo z nás v ní vede.
Kdo podle pravidel ji hrál,
byl vždycky šašek, nikdy král,
proto jsem klaunem.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2005 18:48
- Nahlásit
Copak se ti děje, nač ta deprese a smutek? Copak Gaf na tebe nekouká a nejde ti olíznout tlapku, abys věděla, že na to nejsi sama??? No taaak...
|
Bent
|
# Zasláno: 3 Lis 2005 19:22
- Nahlásit
To už je život holka milá
zaleží na tom jaká síla
se v tobě skrývá.
Házení klacků pod nohy
to dělaj jen ty ubohý
tak už to bývá.
Snad v koutku slzu nechat stéct
však před problémy neutéct
to krále značí.
Umět se usmát v pravý čas
a být tu pro někoho z nás
to někdy stačí.
Za dobrý skutek říci dík
za každý hezký okamžik,
žít přece stojí.
I když tvé srdce netuší
proč máš teď smutek na duši
i ten čas zhojí.
Nečekej s planou nadějí,
zázraky ty se nedějí
že svět se změní.
Tak život svůj si užívej
a na křiváky nekoukej
po těch nic není.
Tak otři slzy se svých tváří
ať obličej ti štěstím září
a smutek nedej znát.
Vždyť určitě znáš taky lidi
kteří tě nikdy neošidí,
při tobě budou stát.
Nedumej nad tím co je hřích
jen používej často smích
chtěj život prožít hravě.
Mít modré nebe nad hlavou
překážky zvládat s odvahou
a radost mít teď právě.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2005 20:14
- Nahlásit
Garfield
Bent
Super kvalita veršů-velice oceňuji! To už se dneska nevidí. Nebylo by to vůbec špatný jako základ pro text písničky...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 07:23
- Nahlásit
Bent
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 07:28
- Nahlásit
Garfield
Bent
Moc krásné - díky za start do nového dne.
|
Meta
|
# Zasláno: 4 Lis 2005 07:32
- Nahlásit
Garfielde,
život je pes a my jsme jeho štěňata!
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 07:34
- Nahlásit
Garfielde, Bent,
opravdu krásné - dělejte s tím něco, vydejte básnickou sbírku, tohle je opravdu kvalita - takovéhle básničky by se měly učit děti ve škole a ne to co teď....
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 07:38
- Nahlásit
Koukám, že tu jsou básnická střeva
Že bych na klienty začala veršovat?
|
Filipes
|
# Zasláno: 4 Lis 2005 08:20
- Nahlásit
Meta
Někdy spíš mívám pocit že život je pes a já su jeho patník.
|
Meta
|
# Zasláno: 4 Lis 2005 09:23
- Nahlásit
Filipes
No, to víš, každý štěně se nemá tak jako ta naše potvora rozmazlená
|
bord
|
# Zasláno: 4 Lis 2005 10:34
- Nahlásit
Za okny listopad,to stromy shazují svůj šat,
mám ráda tu nádheru podzimní,
kdy vítr listí z hromady na hromadu uklidí.
Zas cítím syrovou vůni polí,
poklidně rozhlížím se po okolí,
na mezích plody šípků hoří,
kanady do vlhké hlíny se zas boří.
Myšlenky bloudí v čase zpět,
kdy bezstarostný byl ten můj svět.
Pátek co pátek maskáče přišly ke slovu,
my zkoušeli hledat tu nejmodřejší oblohu.
Na Oslavce znám snad každý kout,
tam mnohokrát mohla jsem boty zout
a život nasávat všemi smysly.
Kolem sebe kamarády,večer písně - to holky rády
A problémy ?? Ty mizí samy...
Mockrát jsme si slibovali,že jezdit budem i jako staré báby,
odradit nic nás už nemůže,dokonce jsem si vzala ,,trampa"
za muže.
Jenže kde je našim slibům konce?
Přišlo dítek nadělení,práce moře - času není,
život na jinou kolej přehodil většinu z nás,
jen slabounce již ozývá se přírody hlas.
Jsem u toho za pitomce když do sluchátka volám
Kamarádi!Kamarádky! Život náš je příliš krátký!
Sbalte zase spacáky,karimatky,usárny,
sejdeme se jako vždycky u bufáču na pátým..
|
haha
|
# Zasláno: 4 Lis 2005 10:43
- Nahlásit
Bord ,hezký
taky jsme říkali že budem jezdit i jako staří,ale bohužel, jena to asi nějaká pitomá doba ,všichni známí pořád nemůžou ,nebo spíš nechtějí,a taky tý dovolený je v práci na celej rok tak strašně málo
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 10:44
- Nahlásit
bord
Přešel mi mráz po zádech.
|
bord
|
# Zasláno: 4 Lis 2005 10:56
- Nahlásit
haha
Je to smutný,když obvoláš deset lidí měsíc dopředu a téměř nikdo nemůže.Na rovinu mi třeba řekl kamarád - sorry,ale mě ten víkend co nebudu v práci bude stát 2 litry.Co na to říct?
Peníze jsou potřeba - to chápu,navíc v dnešní době se v solidním zaměstnání člověk nemůže stavět na zadní..Takže asi tak.Nemám jim to za zlé,jen je mi z toho smutno.
Jinak občas vyjedem sami s rodinkou,ale chybí ty srandičky ostatních..prostě banda je banda.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 10:58
- Nahlásit
bord
no a proto ja razim heslo nezen se, nezen se, nezen se. protoze pak mi nikdo nevycita, ze kdyz cely pracovni tyden travim v praci, tak si vikend uzivam dle svych predstav a nemusim brat ohledy. tedy ohledy musim brat jenom na to, kdyz sefova chce abych prisel do prace ...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 10:58
- Nahlásit
bord
Kolik je ti let?
|
bord
|
# Zasláno: 4 Lis 2005 11:02
- Nahlásit
Garfield
Ha há - pozor asi bude psychol.rozbor
36
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 11:04
- Nahlásit
bord
Žádný rozbory, já si Tě představovala jako sobě rovnou - tedy malé dítko....
|
bord
|
# Zasláno: 4 Lis 2005 11:07
- Nahlásit
Garfield
To souhlasí mých 153cm asi nihoho nezastraší ,jinak pořád čekám,kdy přijde s věkem to,,životní moudro" a ono pořád nic...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 11:09
- Nahlásit
Na rovinu mi třeba řekl kamarád - sorry,ale mě ten víkend co nebudu v práci bude stát 2 litry.
Víš co, já chápu, že člověk přemýšlí dopředu, hodně plánovitě a ví, že teď je svobodnej a bez závazků a že můžu pořádně máknout, aby jednou hezky bydlel s pěknou ženou či mužem, měli spokojené děti, kterým budou moc dopřát a hezký domov a pěkné dovolené a bezpečné auto. To je v pořádku. Ale málokdy si uvědomujeme, že třeba už 5 let makáme jak fretky, konta se plní, stálo nás to spoustu času a úsilí a dnes večer se můžeme zabít v autě. A zpětné zúčtování života? Kancelář, compl, žaludeční vředy, nadité konto a člověk si sotva pamatuje jak voní les, jak vypadá modrá obloha, jaký je smích a jaký je koupání po ránu v letní řece... V tu chívli bych radši měla za sebou tisíce dnů krásných zážitků, radosti, lásky, citovýho vybití a děravou kapsu - tak tak na rohlík. Ano, má se každý den žít jako by byl poslední, ale dnes je vše moc prvoplánové. Dnes to snad ani nejde. Tedy nejde to pro ty, kdož mají možnosti a výběr.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 11:14
- Nahlásit
Prostě když jsem jako státní zaměstnanec neměla skoro co žrát, tak jsem nic neřešila. Udělala jsem si svých 8,5 hod. (sice poctivě, ale víc ani ťuk) a pak si užívala jen těch lesů a luk a vodních nádrží a táboráků a pajtlování třešní, ořechů a jablek. Dělala krávovinky s přáteli, opíjeli jsme se levným vínem, kouřili cigarety (když jsme je vyžebrali od těch movitějších) a byli jsme naprosto šťastní. Takový brambory v popelu to byla bašta!
No a pak přišla možnost, šance se někam vyhrabat a trochu si přilepšit a už v tom lítám až je mi z toho na blití.
|
haha
|
# Zasláno: 4 Lis 2005 11:32
- Nahlásit
no já to vidím taky tak ,možná jsem pro některý majitelkou věčnýho ho..a,mám starý auto ze kterýho když zavřu dveře odpadávaj kousky/nesmím moc mlátit / ale udělám si svejch 8 hodin a honem pryč,honem ven a honem dělat něco co má člověk rád,vždyt nikdy nevím kolik dní mi tady ještě zbývá ,a na co mi budou prachy když můžu zejtra ležet v penálu,no ale pro některý jsem pako, možná že jsou zodpovědnější ,nebo maj prostě jiný priority ,mě třeba nevadí že jsem nikdy nebyla na dovolený u moře ,vždyt u nás je taky hezky.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 11:35
- Nahlásit
Garfield
koukam ze jsi na tom podobne jako ja. co nam v tom statnim sektoru chybelo .... jaka tam byla pohodicka a ted clovek musi makat a makat a makat ....
|
bord
|
# Zasláno: 4 Lis 2005 11:36
- Nahlásit
Garfield
To máš pravdu.Je strašně fajn opravdu vypadnout někam ven,
najednou máš čas poslouchat toho druhýho,(což doma je člověk rozptylovanej milionem věcí,který se musí neodkladně vyřídit,navíc TV,CD,PC - prostě žrouti mozku ti taky nedají pokoj) a u nás třeba funguje i to,že i když máš ,, neřešitelnej problém" o kterej se doma 14 dní handrkuješ,tak s úžasem zjistíš,že se to dá vyřídit úplně jednoduše ke spokojenosti obou.
A je to jen o tom si říct teď to balím,už mám nervy v kýblu,nebudu se honit atd.Peníze jsou fajn,ale je potřeba si je taky užít.Já třeba uznávám,když někdo rok maká,nevynechá žádnou příležitost k výdělku,protože se chce podívat třeba na měsíc do Kanady.A opravdu jede a užije si to a vidí zas o kousek světa víc.Ovšem přihodit jen dalších 100 papírů na účet,aby byly - nic moc.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 12:25
- Nahlásit
bord
no jo a pochopis taky to, ze musim do ty prace dalsich dvacet let ne proto aby mi pribyl nejaky tisic na ucet, ale proto, abych neprisel o byt 2+1, na ktery mam hypoteku?? je hezky zacit drit a vydelat si na dovcu v Kanade, je ale hrozny zit s predstavou, ze 20 let mesic co mesic me bude stat bydleni 13 tisic a to neziju v nijak velkem byte ...
|
Bent
|
# Zasláno: 4 Lis 2005 12:29
- Nahlásit
Tak to asi já jsem ostuda konzumní společnosti. Týden co týden když mám volno beru huňáče a bágl na záda a padáme někam do lesů daleko od lidí. Odmakám si svejch 8 hodin a prdím na všechno. Auto, telefon, CD, DVD a další podobný žrouty času nevlastním jen jednu telku na kterou koukám jen občas. Žiju jak se říká z ruky do huby a jsem úplně spokojenej. Na co jezdit do Kanady když i tady u nás se ještě najdou místa, který stojí za to vidět a pobejt. Jsem šťastně rozvedenej a nikdo a nic mě nehoní. Sice (kromě psa) nic moc nemám, ale taky mi nemá kdo co ukrást. Pokud člověk není závislák na penězích, dá se i dneska žít v pohodě.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 4 Lis 2005 13:08
- Nahlásit
A proč si nenajdete zaměstnání, které by Vás bavilo??? Proč všichni chodíte do práce s takovou nechutí, proč nemít práci, která člověka baví a je tam rád i když tam musí zůstat i více jak 8,5 hodiny??? Vždyť je to přeci důležité mít svou práci rád, úplně stejně, jako mít rád svou rodinu. To není život chodit někam, protože musíte mít něco do huby!!! 6ijete jen jednou, tak si najděte i něco co ten život obohatí i ten žrout osmi hodin denně!!!
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 13:14
- Nahlásit
Jirikovo
To je právě ta tragédie. Já makám ve dne, v noci, o víkendech a o svátcích, ale výsledkem je, že prostě zaplatíme spolu s přítelem nájem v 3+1, mám co jíst, uživím psa, mám na benzín (ale jakákoliv oprava či přezutí pneu a tak už je přes rozpočet), utáhla jsem 3/4 roku koně (před tím mě 12 let nestáli ani korunu - jen trenérskou a ošetřovatelskou práci), oblíkám a obouvám se u Ho-či-minů, 1x za čtrnáct dní zajdeme do restaurace, nechodíme do kina, nemám PC ani DVD ani hi-fi, mohu si vybrat buď moře nebo hory a obvykle mi něco zůstane na narozky a Vánoce na dárky. Tím pádem si nestěžuji, ale nikdy nebudu bydlet ve vlastním, nedostanu se dál jak do Chorvatska a nikdy nebudu mít žádné slušné auto.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 4 Lis 2005 13:17
- Nahlásit
Garfield
NIKDY NEŘÍKEJ NIKDY!!!!
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 13:17
- Nahlásit
Anonymní
Drahý anonyme, tohle se každému nepovede. Já ve služách státu nenáviděla svou práci, své kolegy, hnusil se mi místní režim. Teď dělám to, co mě baví, umím to, jde mi to, mám skvělý kolegy a do práce se těším. Jen dělám od nevidím do nevidím, ale nikdy se nevymknu standardu životního stylu.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 13:21
- Nahlásit
Garfield
kde jsi ve statnim delala, pokud to neni tajne? je fakt, ze tam byla jedinym pozitivem pracovni doba, ale treba hypoteku bych z toho proste neutahl ... ted sice makam cim dal tim vic, zaplatim bydleni, auto (samozrejme taky jenom benzin, o nejakem novejsim priblizovadle si muzu nechat jenom zdat), jidlo a na dalsi konicky mi proste nejak nevychazi rozpocet ... nekdy me to taky fakt sere (pardon za ten vyraz, ale slusnejsi pro to neexistuje), kdyz si predstavim, ze je mi 28 a dalsich dvacet let mam absolutne stejne vyhlidky. to se pak tezko diva do budoucnosti s optimismem. na druhou stranu, vzdycky by mohlo byt jeste hur
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 13:26
- Nahlásit
Jirikovo
Pracovala jsem 4 roky na Krajském soudě. Nejdřív jako zapisovtelka (8 hodin v jednací síni a poslouchala blbí žblebty a nesmyslný hádky) a později jako zástupce vedoucí v kanceláři pro styk s veřejností (vedení veškeré soudní agendy, papírování a papírování a papírování). Nástupní plat? 5.090,- Kč hrubého v roce 1998. Za čtyři roky jsem to vyškrabala výš jen o inflaci a prémie. Ano sice jsem si udělal svý a byl klid, žádný starosti, žádný nervy, takřka žádná odpovědnost. Ale žít se z toho nedalo. A pracovat na soudě ještě o den dýl, tak z těch lidí zešílím.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 13:28
- Nahlásit
Garfield
pracovat na soudě ještě o den dýl, tak z těch lidí zešílím.
jseš si jistá žes stihla odejít včas???
Co kobyla?
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 13:35
- Nahlásit
Sali
Sem si říkala, že se neozveš...
Šílená jsem byla už dlouho před soudem.... tam se to jen klinicky projevilo...
Kobyla má teda nakonec potvrzenou tu frakturu, ale je několik let stará, zhojená a nejspíš se do ní udeřila či se ji to tam nějak "zoganizovalo" a začalo to bolet. Operace je v tuto chvíli nesmysl - nic by neřešila a je riskantní. A zřejmě má ještě někde v kloubku zhmožděninu (po špatném šlápnutí či zvrknutí). Takže je kobyla doma a má nařízený klid 3 týdny, teplo a mělo by to samo odeznít.
Bohužel to však jde mimo mě, neboť jsem se porafala s majitelkou. Resp. ji 3/4 roku bytostně nenávidím (člověk věci zcela neznalý, trpící mírnou schizofrenií, stará pana - bezdětná - bez muže - žijící ve 40ti letech s matkou). Celou dobu jsem se snažila být slušná, hodná, mlčet a nechat se jebat od úplné pitomky a dělat, že mi to vůbec nevadí a že na nic nemám vlastní názor. No a teď jsem prostě bouchla a měla jsem 20 minutový řvací monolog, kdy jsem ze sebe chrlila jak sopka vše, co se ve mě nastřádalo. Vzhledem k tomu, že ji v podstatě téměř trefil šlak, tak jsme se kupodivu rozešli a spolupráci ukončili.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 13:37
- Nahlásit
Garfield
a jakýho jinýho koně máš na práci ?
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 13:39
- Nahlásit
Sali
Žádnýho. Na vlastního nemám. A volnej se jen tak rychle nenajde.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 13:42
- Nahlásit
Garfield
tak to mě mrzí.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 13:45
- Nahlásit
Sali
No to by nemělo. Teď totiž budu mít čas na štěka, stopy a tak...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 13:59
- Nahlásit
Garfield
kdyz si ctu tvoje posledni prispevky, tak zacinam mit obavu, jestli az jednou zase bouchnes se nevratis ke svemu krajskemu soudu, akorat zapisovat bude nekdo uplne jinej )) jinak to s tim konem je mi samozrejme lito, bylo videt z tvych prispevku, jak ti souziti zena, pes a kun (a sem tam i pritel) vyhovuje ... ja delal pet let na bernaku a diky postupnemu povysovani jsem preci jen poskocil s platem trochu vys, ale v roce 2000 jsem zacinal na zavratnych 7.000 mesicne vcetne 800 rizikoveho priplatku
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 14:02
- Nahlásit
Jirikovo
Pobavil mě příplatek - rizikový.
Na berňáku jsem co chvíle, ale že by tam byla vysoká úmrtnost či pracovní úrazy jsem si nevšimla.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 14:08
- Nahlásit
Garfield
ja byl v kontrolnim oddeleni. je fakt, ze jsme byli specializovani na vetsi a problematictejsi poplatniky. takze v nekterych chvilich jsem si rikal, ze 800 mi za to nestoji. kdyz jsem koncil kontrolu u jednoho nejmenovaneho majitele nejmenovaneho prvoligoveho fotbaloveho klubu, o kterem se verejne rika, ze mafie je jeho vlastnictvi, tak jsem marne hledal kolem auta nejakyho ukrajince, ktery bude ochoten ho za mirny uplatek jako prvni nastartovat ... ono kdyz te nekdo privita ve sve firme slovy: kdo podvadi ma umrit v krovi s prostrelenou hlavou, tak to neni fakt nic moc
nektery zazitky z te prace jsou fakt na sepsani a vydani knizne ... na druhou stranu muzu rict, ze za tech pet let me zkusili napadnout jenom jednou, takze jsem na rizikovych prispevcich celkem obdrzel 48.000, coz se da povazovat za adekvatni k jedne obdrzene rane do hlavy ....
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 14:09
- Nahlásit
Garfield
Jirikovo
Joo, moje první výplata v roce 2001 na věhlasném min. věcí zahraničních byla 4700 Kč - ty brďo, to jsem se rozšoupla... Bez stresu a v klidu to nebylo, ale... Postupem času se to málo zvýšila, ale furt nedosahuju (co - ani tam nedohlídnu) ani na ten průměrný plat v ČR... Spíš jsem blíž k hranici minimální mzdy.
|
klára
|
# Zasláno: 4 Lis 2005 14:10
- Nahlásit
Jirikovo
asi tě to bude šokovat, ale jestli je ti 28 let, nepočítej, že až za 20 let splatíš hypotéku hned půjdeš do důchodu!!V nejlepším případě do něj půjdeš za 40 let
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 14:10
- Nahlásit
Jandula
snad aspon diety stat plati, nebo ani to ne??
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 14:11
- Nahlásit
klára
pujdu, pokud budu dal pokracovat ve svem zivotnim stylu, tak mam invalidni duchod jak vysitej .....
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 14:59
- Nahlásit
Garfield
Jirikovo
Jandula
Vy mi berete iluze... myslela jsem, že ve stát.správě se bere aspoň ten statistický průměr, tj.teď cca 16 tis.hrubého ?
Doteď jsem se utěšovala, že až to nebudu moct vydržet, tak uteču do státní správy
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 15:11
- Nahlásit
Ketrin
Naše státní správa je učebnicová ukázka těžkého kapitalismu. Veřejní činitelé (soudci, poslanci, senátoři, ministři apod.) mají nadále 13. - 147. platy, nadále se jim rapidně zvyšují, mají plně placenou nemocenskou, mají zadarmo MHD, mají příspěvek na oblékání, vzdělání a representaci.
No a běžní úředníčci na soudech, berňákách, úřadech, magistrátech se mírně odchylují od životního minima. 13. a 14. platy neví, co jsou, byli jim zvýšeny o 3,53 Kč/měs. na dalších 125 let.
Tam nechoď Ketrin, to je snad jen pro ty, co jdou ze školy a hodlají nastoupit brzo mateřskou.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 15:30
- Nahlásit
Ketrin
pokud mas rada kolegy v duchodovem veku a jejich zehrani na vsechny mozne a nemozne nemoci, pokud mas nekoho, kdo te uzivi a ty proste jen nechces sedet cely den doma, pokud chces chodit z prace s cistou hlavou a vzdy vcas, pokud nechces na pracovnim poli za sebou videt vysledky, pokud ti nevadi absolutni beznadej, ze nemuzes nic zmenit, pokud si rada nechavas nadavat do neschopnych uredniku, pokud ti nevadi, ze lidi jsou placeni podle odslouzenych let a ne podle toho, co skutecne udelaji, pokud milujes hordy papiru, pokud mas zalibu v razitkovani - tak potom je pro tebe statni sprava v CR jako vysita
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 15:33
- Nahlásit
Jirikovo
Geniální, fantastické, líp bych to neřekla
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 15:36
- Nahlásit
jeste jsem zapomnel na jednu vec, neni to nic proti neprazakum (taky jsem se tady nenarodil), ale statni sprava ma tu zajimavou vlastnost, ze lidi plati stejne v Praze jako napriklad v horni dolni. Nejake rozdily v zivotnich nakladech zohledneny proste nejsou. Jedna tabulka - jeden plat ...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 15:37
- Nahlásit
Má šéfová rašpla před důchodem sice nic neuměla, compl zapínala vytažením a vsunutím do zásuvky, skvěle razítkovala, milovala kávu v libovolném množství, přesně věděla, kdy má kdo na sobě co nového, s kým kdo telefonoval, co měl kdo k obědu, kdy byl na malé a na velké.
V práci byla jen proto, aby si 15. vzala výplatu a aby nás mohla buzerovat, vydírat a psychicky terorizovat.
Taky jsem jednou bouchla. Ona vybouchla.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 15:49
- Nahlásit
Hitem u nas byla jedna pani, ktera si zavolala kamarada z IT, ze se ji na pocitaci rozbil ten drzak na kafe. Kdyz tam vyjukany kolega prisel, zjistil, ze CD-ROMku pouzivala jako drzak na hrnek s kavou, az se tento krehky vydobytek moderni techniky zlomil .... dalsi kolegyne pouzivala misto notebook nojbuk a poslat tam komukoliv cokoliv mailem znamenalo stejny efekt, jako papir vlozit do skartovacky .... a strasne se divili, ze po peti letech odchazim do soukromeho sektoru
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 15:54
- Nahlásit
Ketrin
Utěšuj se, ale já byla v roce 2001 nanda bez praxe atd. Ale nemyslím, že se to nějak lepší...
Jirikovo
Což vo to, teď to jde, ale až se vrátím tak budu zase třít bídu s nouzí.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 16:07
- Nahlásit
Jandula
no to verim. ale zase te treba nekam poslou, ne? to by me na ty praci (i kdyz ani nevim, jakou pozici zastavas) asi bavilo nejvic. jen tak si cestovat po svete ... kolikrat jsi vlastne clovekem?? (jako kolik umis jazyku)
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 16:38
- Nahlásit
Jirikovo
Málo málo, dřív to byla angličtina a němčina, teď se díky používání chorvatštiny dostávají ostatní do pozadí.
Cestovat po světě - to asi jo - kdyby to bylo na pár týdnů či měsíců, ale u nás cestuješ v řádu několika let, a přece jen, plánuju založení rodiny a tahat chlapa a děti (ty tam, kde nikomu nerozumí), chlap nemá kde dělat, protože tam většinou pro něj není práce, tak to není nic moc... Takže tohle je zatím první a poslední výjezd...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 16:40
- Nahlásit
Jandula
musis si najit chlapa s podobnym zamerenim. treba spiona z BIS a modlit se, ze vas oba poslou na stejny svetadil .... a zase ty deti, vis kolik by umely jazyku? a ja jsem takovy nadseny cestovatel, ze by mi to nevadilo ani v radu let, ale je fakt, ze u chlapa je to asi trochu jiny ...
|
micsa
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2005 15:39
- Nahlásit
Ahoj Garfield, vis, je dobre si nekdy poradne ponarikat, a opravdu az do dna duse. Pak je cloveku trochu lepsi, aspon to ze sebe dostane. Jsme lide, co pochopitelne srovnavaji vselicos s druhymi. Ale kazdy clovek ma neco, a zjistila jsem, ze nejde srovnavat. To vlastni peklo je vzdycky to nejhorsi, vzdyt je moje. Doufam, ze se zase seberes, jsi stejne uzasny clovek, podle poezie a tvojeho psani tady. Ja jsem si vzala moc k svemu srdci. Diky za to, ze se tak delis!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2005 07:11
- Nahlásit
Jirikovo
To s tou CD-ROMkou je fakt dobrý! Pokud sis to nevymyslel, abys nás pobavil.
Asi zůstanu kde jsem - tj. v rodinné firmě...
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2005 14:27
- Nahlásit
Garfielde, před dvěma roky jsem dělala devět měsíců v Praze na Městském soudě to samý jako ty a taky plat něco přes sedm tisíc, slibovali že po třech měsících zvýší osobko a za těch devět měsíců jsem se toho nedočkala. Dojížděla jsem každý den do Prahy sto kilometrů, takže od rána do večera pryč a půlku výplaty sem projezdila. Kámoška co tam dělá do teďka se toho zvýšenýho osobka zatim nedočkala, jen se jí každý rok zvýší plat o inflaci a nic víc. Jsem ráda že jsem pryč, teď dělám v jedný společnosti sekretářku, sice plat furt žádná sláva, ale aspoň lepší práce a čtvrt hodiny od baráku a dobrá pracovní doba, takže mám pocit že sem taky doma a ne furt na cestě do práce a z práce. Každopádně timhle stylem jak tu všude kolem rostou platy, se na průměrný měsíční výdělek nedohrabu v životě.
|