Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Složení granulí
Autor Zpráva
Břetislava
# Zasláno: 2 Lis 2005 16:39
- Nahlásit

Zajímalo by mě, na co se především soustředit při výběru krmiva pro velká plemena. Platí čím více Glukosaminu a Chondroitinu, tím lépe? A co by mělo mít naopak nízké hodnoty?
Díky.

Lea
# Zasláno: 2 Lis 2005 18:07
- Nahlásit

V první řadě je důležité složení: mělo by obsahovat na prvním místě čerstvé maso, z přídatků dej pozor na vysoký obsah pšenice a hlavně "vedlejší produkty rostlinného původu" - to je nic a všeříkající - znamená to soju, a ta jako zdroj bílkovin nemá v kvalitním žrádle co dělat. Celé je to na delší povídání, jakých tu proběhly miliony. Co se týká těch kloubních přídavků, už jsem to tu někde psala, na to vůbec koukat nemusíš, protože ve všech granulích je tam toho jen tolik, aby to výrobci mohli napsat na pytel, ale k těm kloubům se to vůbec nedostane. Kdyby tam byla ta správná dávka, pytel by se ti min. o litr prodražil, když to srovnáš s dávkováním na samostatných preparátech. Je 10x vyšší. Takže radši kup nějaký dobrý přídavek na klouby zvlášť. Kvalitní a za přijatelnou cenu je např. český Canvit Chondro Maxi od Biofaktorů. Pak je např. Alavis s přídavkem MSM a ten už pomáhá i při bolestech (vlastní zkušenost u psa vel. plemene), ale 60 tabl. je ca za 600, počáteční dávkování je podle váhy psa až 6 tablet. K tvé otázce: glukosamin a chondroitin se nedají předávkovat, tělo si vezme kolik potřebuje a optimální dávkování je vždy na balení napsáno.
Hodnoty tuku a proteinů pro velkého psa: závisí na věku, kondici a zdrav. stavu psa. Pro dosp. psa v běžné zátěži (doma a nějaké ty prochajdy) bývá optimální ca 24 proteinu a 14 tuku. Ale zase pozoruješ, jak to psovi sedí. Buď bude potřebovat vydatnější nebo méně. atd,atd...

Anonymní
# Zasláno: 2 Lis 2005 19:39
- Nahlásit

Jak psala Lea, o obsah tzv.kloubní výživy v granulích tolik nejde, je třeba přidávat kvalitní kloubní přídavky (také se mi osvědčil Alavis).. K obsahu krmiva bych (kromě kvalitních vstupních surovin a maxima živočišných produktů a minima rostl.produktů) doplnila jen to, že je třeba, aby štěnda velkých plemen rostla co nejpomaleji, takže volím krmiva s obsahem proteinů do 24%, k tomu úměrně tuků - cca do 14% (ne všechna Large Breed Puppy krmiva toto zohledňují - takhle jsem v dobré víře naletěla na "špičkové krmivo" Royal Canin Giant). Tím krmit do 18 měsíců (někdy jen do roka) a pak přejít na Adult verzi...příp. jsou-li v zátěži tak verze Performance (ale to fakt až po tom 18m).

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání