Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / soužití více psů
Autor Zpráva
joli
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2005 13:57
- Nahlásit

Jelikož jsem zjistila,že tady máte většinou více psů, chtěla bych se zeptat, jak se snášejí? Já mám bohužel špatné zkušenosti a tak nemám odvahu na druhého pejsana....

Joker
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2005 13:59
- Nahlásit

Já mám 8mi letou fenku a pořídili jsme si k ní malé štěně. Zatím to docela klape, i když babča malou neustále peskuje, chytá jí za hlavu a vrčí do obličeje, ale pořád je to takové to výchovné. Uvidím, jak to bude, až bude větší

Ketrin
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2005 14:07
- Nahlásit

U nás v pohodě, ale musí se tomu trochu pomoct a hlavně psy nepolidšťovat.

Pavel
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2005 15:01
- Nahlásit

Mám starého psa NO, nikdy nesnesl žádného cizího psa. Před pěti léty jsme mu strčili do kotce starší fenku borderky. Koukal na ni chvilku divně. Dnes jsou nejlepší kámoši. Letos dostal dalšího nájemníka a to štěně NO. Toho také přijal dobře. Měl jsem strach jak bude reagovat na malého vetřelce, tak jsem k němu chodil nejprve bez štěnda asi tři, nebo čtyři dny. Pak to nadělení spatřil na vlastní oči a bezproblémů.

Petra
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2005 15:29
- Nahlásit

Já mám Am. bol. tu jsme měli jako první, k ní jsme si pořídili fenku,štěně, tervuerena dokavaď byla štěně tak vše v pohodě. Když dospěla tak už to bylo horší, jenže buldok má velkou sílu tak jsme to nepodceňovali a musejí být každá zvlášť, teda v kotci jinak spolu jsou normálně na zahradě tada pod mím dozorem a zatím k ničemu nedošlo. U tervoerenky jsme měli štěnda 8 kousků a jednoho šohaje jsme si nechali a toho obě feny milují, nejspíš proto že je chlap. Vůdce smečky jsem já a tak to šlape. Vždy jsme měli více pejsků a k ničemu hroznému nedošlo.

haha
# Zasláno: 31 Říj 2005 15:35
- Nahlásit

snášejí se dobře ,občas na sebe vyjedou ale není to nic strašnýho jen si to tak mezi sebou ujasňujou když to přeženou dostanou všichni a je klid, když jsou sami tak po sobě nejdou vůbec ,většinou je to jen kvůli tomu když se jeden mazlí a druhej chce taky nebo kvůli tomu že jim hodím klacek apod. ale vycházej spolu celkem dobře.

Evicka
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2005 15:36
- Nahlásit

V současné době máme doma 11 psů různého stáří, od tříměsíčních štěňat, přes aktivní mladé jedince, střední věk a důchodce. U tak velké smečky je chování a soužití trošku problematické a vyvstávají různé potíže včetně rvaček. Ale to přece není váš případ. Pokud máte jednoho dospělého psa a chcete k němu pořídit dalšího, tak to bude naprosto v pohodě, v tomto případě se není čeho bát. Přes počáteční odmítání, které se vám možná bude zdát, že občas hraničí s agresí ze strany starého mazáka, se vztahy po čase mezi oběma vyjasní, vyříkají si mezi sebou základní uspořádání na hierarchii a budou z nich nerozluční přátelé. Je spousta odpůrců a lidí, kteří v tom mít více psů vidí problémy, ale všechno je jen o tom, zda jste schopni a ochotni se podřídit potřebám více psů, obětovat jim víc času a pozornosti. Odměnou vám za to budou zábavné hry dvojice, láska a celkově veselejší psi a snad i páni. Já bych se toho vůbec nebála ala do toho. Abych pravdu řekla, už si jaksi neumím představit, že bych měla jen jednoho nebo třeba dva psy. Bylo by doma tak nějak smutno, prázdno, chyběl by tam ten živel, který hafani přináší.

Aida
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2005 15:38
- Nahlásit

Mám dvě feny a překvapivě v pohodě. Stará akorát mladou odhání od našeho jídla, o němž si myslí, že je pro ni, ale jinak ji ignoruje, i když ji mladá zlobí.

iva
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2005 19:27
- Nahlásit

Evicka
Taky si už neumíme představit, že jsme kdysi měli 1 fenku! Teď se nám smečka holek rozrostla - máme jich 5, jsem v bytě a je to v pohodě. Jen té nejstarší už bohužel moc času nezbývá, děláme pro ni, co můžeme, ale nádory jsou svinstvo. Proto jsme taky dovolili synovi, aby přivedl do rodiny další štěndo. Holky přicházely postupně, jsou různých plemen, jen jedna je matka a dcera, u nás odchovaná. Snášejí se výborně, jen potřebují nad sebou cítit šéfa smečky, který oakmžitě řeší všechny problémy a nedovolí, aby došlo k větším sporům. Televizi nepotřebujeme, holky nám ji plně nahradí.

nels
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2005 19:40
- Nahlásit

ahoj, taky do budoucna uvažujeme o druhém pejskovi,chtěla bych se tedy poradit - v jakém věku by měl byt první pes v době kdy přivezem nové štěně? Teď je to ještě neaktuální,protože malýmu je pouze půl rok,ale nevím jestli máme čekat roky nebo několik měsíců..

Anonymní
# Zasláno: 31 Říj 2005 21:17
- Nahlásit

Ahoj, máme dvě fenky a jsou v pohodě, i kdyz ta větší občas dává najevo svou převahu.Záleží asi na povaze původního psíka, jak je tolerantní.Také si pořiďte asi podobně velkého psíka.Snad se zžijí.Jo a pořidte si pejska stejného pohlaví jako ten původní, bude to lepší pro uhlídání štěňurek.

nels
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2005 21:52
- Nahlásit

Anonymní

mame ridgebacka a je na mně zatím dost fixovanej.chceme zase RR,mysleli sme že počkáme tak do jeho roku a půl.snad to dopadne dobře

joli
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2005 08:33
- Nahlásit

Já jsem právě nadhodila tu diskusi, protože jsme kdysi měli ang. buldoka a když mu byl asi rok pořídili jsme si druhého, aby měl kamaráda. A když ten mladší dospěl, tak začaly boje !
Fakt se nesnášeli
Už bych nerada zažila, abych 7 let musela psy izolovat apod. Možná to bylo tím, že buldoci jsou tvrdohlaví a neustoupí....nevím.....

birma
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2005 08:37
- Nahlásit

joli
já bych řekla, že k tomu přispěl malý věkový rozdíl a stejná síla (kdybyste si pořídili třeba čivavu, tak by boje nebyly), ale zkušenosti s více psy nemám, takže je to jenom můj odhad

joli
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2005 08:44
- Nahlásit

No určitě kdyby byl ten další pes nějaký prcek, tak by se buď ignorovali anebo kámošili Např. kocoura oba milovali

Ale ono je to často tak, že si lidi chtějí pořídit ještě jednoho psa stejné rasy
Možná máš pravdu v tom věkovém rozdílu

Anonymní
# Zasláno: 1 Lis 2005 09:44
- Nahlásit

Já mám taky 2 psy, který jsou od sebe cca 2 roky. Ten starší vychovával toho mladšího a teď když jsou ve věku 3 a 5, tak ten mladší tomu staršímu šéfuje, Myslela jsem, že to tak nebude ale mladší je fyzicky zdatnější tak asi proto. Jinak problémy nikdy nebyly, jen takovýto kvůli žrádlu a aportkům, ale to si vyříkají vždy raz dva. Jinak by za sebe dýchali.

Ebony
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2005 09:50
- Nahlásit

Někdy se prostě psi nesejdou, jsou to výjimky, ale jak u lidí, tak u psů si určití jedinci nejsou sympatičtí, to že je násilně nutíme žít spolu ve smečce situaci jen zhoršuje. Mám 10 psů a najdou se jedinci, kteří si prostě nesednou, jsou psi, kteří se snesou s každým, mám i dvě feny absolutní kamarádky, ale taky mám dva psy, bratry, kteří by se zabili, jsou oba stejně dominantní. Tak máme víc skupin, žádný pes není sám, každý má nějakého kamaráda. Ale bydlíme na samotě, takže mají každá parta svůj výběh a je klid.

Meggi
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2005 12:34
- Nahlásit

My máme dvě čubiny. Jsou od sebe cca rok. Veterinářka nám řekla, že jsme si vražednější kombinaci dvou fen vybrat nemohly . Starší je labrador a malinká je RTW Od prvního dne jí labík nesnášel, vrčela a vyjížděla po ní, tak jsem z toho byli trošku v nejistotě, ale já malou vykoupala, abych smyla všechny pachy a pak jsem si s holkama venku sedla na bobek a hrála si s miminem a labík na nás žárlil vynucovala si poroznost no a pak asi cca 15 minutách si začala hrát taky a už byly kámošky. Jsou zatím i do těď, ale každý nám říká, že až RTW vyroste tak nám labíka zakousne . čekáme na první hárání RTW, zda se u ní něco změní, ale snad budou v pohodě???

Anonymní
# Zasláno: 1 Lis 2005 13:30
- Nahlásit

Ahoj všem.
Taky jsem kdysi řešila soužití více psů.Doma byla jezevčice/4 roky / se svou dcerkou.Strašně jsem toužila po Rhodeském ridgebackovi.Tyhle dvě ji však do smečky nepřijaly.Když byla štěně jeětě měly navrch,ale po třech měsících ridgebačka rostla a dával jim najevo.že takovou pakáž nad sebou nesnese.Když je zažala dost škaredě kousat,musela jsem malé fenky dát známým a Rhodeský ridgeback začal konečně normálně žít,jestě dlouho potom nesnášela venku jezevčice,ale i to ji po roce přišlo.Zdálo se však ,že při svém temperamentu jí nějaký kamarád,kterému by mohla dominovat chybí.Náhodou se k nám dostala fenka /stejně stará,oběma bylo asi 7 měsíců/chrta-skotského jeleního psa.
A to byla správná volba.RR jí hned první den při krmení dala najevo,že ona tedy bude šéfovat a chrtka to respektovala.Byly sehraná dvojice,hráli si spolu,později se honily venku jak o závod.Bohužel v jejich pěti letech jsme přišly o fenku RR.
Chrtka zůstala sama a přibyla k ní tehdy skoro desetiletá jezevčice,která přestože je asi šestkrát menší než chrtka,převzala ve smečce velení a je to naprosto v pohodě.Dnes už jim je 9 a 13 roků.Není to sice tak velká láska jako mezi chrtkou a ridgebačkou,ale píšu o těchto kombinacích proto,abych se podělila o zkušenost s těmi,kteří o podobných kombinacích uvažují.S pozdravem Hana

Evik
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2005 14:54
- Nahlásit

Já mám celkem 3 pesany, skoro 15letého "dědka", 19měsíčního "pošuka" a cca 5letého křížencem z útulku, kterého máme u přítele. Nejmladší pendluje mezi dědkem a křížencem. - bydlí s dědkem a za tím druhým chodí denně na hravé návštěvy. Mlaďoch s dědoušem jsou jak "otec a syn"....Než jsem si štěníka přinesla k dědoušovi domů, taky jsem měla strach, jak ho stařík prijme, ale bylo to super. Stařík mrňouse očichal, malý se nebál, ale okamžitě projevoval dědovi podřízenost, takže dědek mrňouse olízl a šel si po svém...Já staříka strašně chválila a dávala mu všemožně najevo, že s příchodem malého se pro něho nic nemění. Takže i když už je mladý dneska téměř dospělý, starého bere stále jako nadřízeného člena smečky, když spolu leží v pelechu, tak mladý starého olizuje, čistí mu oči, uši apod......
S křížencem jsme měli v seznámení s mladým "problém" jen asi prvních pár hodin. Oběma bylo důrazně vysvětleno, že pokud nebudou kamarádi, tak spolu nebudou vůbec a protože oba jsou vesměs hraví, rychle to pochopili a od té doby se "pohádají" fakt jen málokdy a vždy si to vyjasní takřka po dobrém - tedy mladý se podřídí a ten starší mu přátelsky čuchne k zadku a zas jsou kámoši.
Pokud se mi kdy porafali mladík s dědkem, pak to bylo výhradně o žrádlo (dědek je totiž skoro slepý, takže si občas splete svou a mlaďochovou misku....ačkoli mladý dědka jinak ve všech ohledech respektuje, tak misku si brání) Vyřešili jsme to tak, že každý má svou misku na opačné straně boudy a je to.

tasy1
# Zasláno: 1 Lis 2005 15:52
- Nahlásit

Já mám psů 5..skoro 10 ti letého malého knírače mám v bytě a venku v kotci mám malou oranžovou špicku,která je s belgičanem tervíkem a malou černou špicku,která je v kotci s chodským psem - fenou.Byste nevěřili,jak se vzájemně doplňují a jsou spolu spokojení

Ebony
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2005 17:12
- Nahlásit

tasy1
já dřív měla vždycky psa a fenu do páru a byly to neuvěřielně sehrané dvojky, hárání se pár dní vydrželo.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2005 20:15
- Nahlásit

Já mám dva psí kluky, staršímu je 6 let, mladšímu 2,5 roku.Starší pes přijal štěně s nadšením, nosil mu hračky, staral se o něj, měl ho moc rád, štěně ho mělo místo mámy... jak štěně rostlo, dědek s výchovou přitvrzoval a štěně to snášelo. Asi v roce a půl se začali trochu pošťuchovat, dědek na mladýho přestával stačit a z posledních sil ještě zkoušel udržet své postavení. Párkrát se pocuchali, nikdy si nic neudělali a od té doby vládne mladej, dědek si radši zaleze pod stůl a tam celej den spí. Od té doby se neperou, někdy si hrajou a myslím, že se maj i rádi Aspoň mladej dědka.

Anonymní
# Zasláno: 17 Lis 2005 13:05
- Nahlásit

Ahoj,chtěla bych poradit,ale nejdřív se chci zde zaregistrovat..moment

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání