Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Psí chlouba
Autor Zpráva
Pavel
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2005 17:28 - Změnil/a: Pavel
- Nahlásit

Z chovateli jsem řešil problém s mojim štěnětem NO ( 7 měs. ), které má dle mého názoru nedprůměrně dlouhou oháňku, to jest až na zem. Při chůzi ji nosí stočenou na stranu. Padl názor, že pes má na konci ocasu jakési hmatové chloupky, které je dobré zastříhnout. Čekají nás výstavy a tento zlozvyk bych rád odstranil. Pak prý nebude nucen ocásek ohýbat. Já osobně nic takového neslyšel. Co vy nato?

Ebony
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2005 18:36
- Nahlásit

Jo slyšela, kdysi to byla taková babská rada, jak na tzv "erkový" ocas , klidně mu je ustřihni, ale ocas mu naroste, tak jak má geneticky dáno. Jinak v sedmi měsících je ještě brzo na závěry o délce ocasu, většina psů do jeho délky doroste a ocas se srovná.

Anonymní
# Zasláno: 31 Říj 2005 10:38
- Nahlásit

My máme problém opačný tj. ocas příliš krátký: feňuli je 9 měsíců a ocas dosahuje cca 2 cm nad hlezno místo k němu

Myslíte že to se taky ještě srovná?

Ebony
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2005 11:40
- Nahlásit

já myslím, že řešíte nepodstatné, ocas u německého ovčáka nikdo na výstavě ani nikde jinde neměří. NO by neměl mít jen ocas nesený nad hřbetem a zakroucený. A u rostoucích štěňat je to jednou tak a jednou tak, až bude pes dospělý, pak bude hotový a uvidí se.

Anonymní
# Zasláno: 31 Říj 2005 12:31
- Nahlásit

No když u nás se ten ocas bohužel měří a má dosahovat k hleznu (nejméně) Je to škoda ale je moje i s kratším ocáskem

Ebony
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2005 13:16
- Nahlásit

Anonymní
a co je to za plemeno?

Anonymní
# Zasláno: 31 Říj 2005 13:20
- Nahlásit

Kólie. On ten kratší ocásek díky těm chlupům vidět tedy vůbec není, ale při bonitacích a na výstavách se skutečně měří

Ebony
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2005 14:02
- Nahlásit

Anonymní
Tak to jsem nevěděla, ale myslím, že belgičanů se taky měří, uvidím, mám prvního, tak se nechám překvapit.....

Anonymní
# Zasláno: 31 Říj 2005 14:07
- Nahlásit

Pokud je napsáno ve standartu něco co délku ocásku upřesňuje (jako u nás, že je dlouhý s kostmi nejméně k hleznům) tak se to taky při výstavách přeměřuje. Jen by mě zajímalo jestli má ještě šanci dorůst.

Pavel
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2005 15:10
- Nahlásit

Já ti kousek pošlu, ten můj už ho tahá po zemi. Máme pár cenťáků navíc.

Anonymní
# Zasláno: 1 Lis 2005 08:35
- Nahlásit

Pavle, díky
Přitlučeme, nalepíme...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání