Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Dává uši dozadu
Autor Zpráva
PB
# Zasláno: 27 Říj 2005 09:14
- Nahlásit

Nevíte, co to může znamenat, když pes (LR) dává uši dozadu? Např. když mu dávám Pribináček a on ho vylizuje nebo když ho hladím na hrudi nebo když mu chci nakapat do uší .... jen by mě zajímalo, co to může znamenat. Díky.

Pupy
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 09:19
- Nahlásit

PB
já mám NO a když jí dávám taky něco vylizovat tak dává uši dozadu a někdy i když mě vítá. Je to její rytuál.
Nevim co to znamená ale někdy to dělá pes když se bojí + stahuje ocas a nebo když si je nejistý. Ale jinak proč tak to nevim.

handula
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 09:38
- Nahlásit

třeba to dělá aby si je v tom pribiŇáku nevymáchal...

Pupy
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 09:52
- Nahlásit

handula
Jo to je možný

Garfield
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 09:55
- Nahlásit

Je to Garfieldův typický znak radosti a podlízavosti. Např. když se ráno probudím a pustím ho do ložince do postele, tak rozespalý teplý měkký plyšový se staženým ušima vleze do postele a miliskuje je se s náma, pokňukává, je něžnej a hodnej.
Jindy nás láskou ubije k smrti.
To samé, když něco provede a jde se omlouvat, tak má uši taky vzadu.
Když přijdu z práce a vítá mě, tak pláče, nadává, stěžuje si a uši přiklopené k hlavě.

Pupy
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 10:02
- Nahlásit

Garfield
to přesně dělá i moje ovčanda

bord
# Zasláno: 27 Říj 2005 10:10
- Nahlásit

PB
Já si to vysvětluju spíš tak,že se snaží udělat menším - něco ve stylu ,, koukni na mě , já jsem přece malé hodné štěnátko"
- nezaháněj mě,dej mi víc pribináku atd.

jana33
# Zasláno: 27 Říj 2005 10:22
- Nahlásit

uši dozadu jsou vždycky znakem submisivity, podřízenosti

Filipes
# Zasláno: 27 Říj 2005 11:02
- Nahlásit

jana33
Mě to připadá že jsou spíš znakem ohromné radosti a velkého psího nadšení, protože naše čubina se nepodřizuje v žádném případě. Ale když nás vítá nebo má z něčeho radost tak má ušiska k hlavě úplně přilepený.

jana33
# Zasláno: 27 Říj 2005 11:05
- Nahlásit

jestliže jsi pro ní autorita,tak ti i u vítání projevuje podřízenost a to právě tímhle způsobem. Něco jako - jsem tak ráda,že jsi přišel šéfe,smečka je zas kompletní,bez tebe to šéfe není ono....

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 11:06
- Nahlásit

ja treba na svoji stekne poznam prave podle usi, jestli budeme s nahodne potkanym pejskem kamaradi nebo ne. kdyz je da dozadu, je to v pohode, po chvili pocatecniho strachu si bude hrat, kdyz je necha normalne, tak musim davat pozor, jak dopadne prvni ocuchani, a kdyz je poradne zvedne, tak piskam, kricim, taham za voditko a jdeme rychle pryc. No to je ten udel malych psu, protoze prat se chce vzdycky s vetsima a tam si nejak nejsem jist pozitivnim vysledkem ....

Filipes
# Zasláno: 27 Říj 2005 11:13
- Nahlásit

jana33
Bojím se že naše kočkoliškofena autority zásadně neuznává. V těch svej nevinnejch pěti měsících si ještě pořád naivně myslí, že on je velká šéfová a my jsme jen plebs určený k její obživě a zábavě. Ale pracujem na tom aby se to změnilo.

jana33
# Zasláno: 27 Říj 2005 11:16
- Nahlásit

no myslím,že to tak horký nebude někdy tyhle věci řeknou nejvíc,protože pro psy to je gró a ne detaily jako pro lidi. Uši,ocas, postavení,to je zrcadlo psa. Skvěle je to všechno popsáno v knížce Poznej svého psa od Mikulici.
Co máš za pejska?

Filipes
# Zasláno: 27 Říj 2005 11:26
- Nahlásit

jana33
No to právě nevím, našli jsme ji když ji byl sotva měsíc, povahou je to kočka, vzhledem liška a jinak fenka. Jak hrdě říkám rasa sedmi ulic.

jana33
# Zasláno: 27 Říj 2005 11:27
- Nahlásit

tak to znám, mám labrouše a křížence netopýra s veverkou

handula
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 11:34
- Nahlásit

tak můj dává uši dozadu, když na něj ječim, že je to úplnej blb a že ho dám do útulku nebo ho vyšlu na vyučenou někam do světa

Filipes
# Zasláno: 27 Říj 2005 11:38
- Nahlásit

handula
Tak to dělá proto, aby tě neslyšel ne ?

evina
# Zasláno: 27 Říj 2005 11:41
- Nahlásit

souhlasím s Janou,že jde o projev podřízenosti.Mě štěník také vítá se sklopenými ušisky,někdy tak jde i chvíli venku na vodítku(poté co jsem ho "sprdla" za žraní vodítka)

handula
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 11:41
- Nahlásit

handula

jasně...

Eimy
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 11:45
- Nahlásit

Taky myslim, že to je gesto, kterým hafík dává najevo podřízenost. Psice dává uši dozadu jak při tom vítání, tak i když se na ni zlobím a dostává za něco sprdnuto... To k něm sklopeným uším přidá olizování tlamy a dává packu... A je tááááákhle malinkááá....

Filipes
# Zasláno: 27 Říj 2005 12:25
- Nahlásit

Tak to vám závidím. Já když ten náš zázrak přírody za něco sprdnu tak ne že by se zmenšila jako každý normální pes. Sedí, spíš ještě víc naroste, ušiska samozřejmě nahoru a tváří se, že je na svůj prohřešek hrdá.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání