Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / vyražený dech a první pomoc
Autor Zpráva
klára
# Zasláno: 24 Říj 2005 13:54
- Nahlásit

moje pejsa je skutečně nadmíru rychlá a obratná (9kg), ví to a hřeší na to - tentokrát to ale nezvládla V plné rychlosti narazila hrudníkem do hlavy stojícího labradora (cca 40kg) a tím ho sejmula.Labroušovi se nic nestalo, jen byl dost překvapený, ovšem moje dělová koule si vyrazila dech - šla taky k zemi a už nevstala, klepala se a protáčely se jí oči (fakt to vypadá jak v kreslených seriálech:biglol Byli jsem z toho všichni přítomní úplně vedle. Nechala jsem jí ležet na boku a mluvila na ní, naštěstí se za pár (opravdu dlouhých chvil) probrala k životu, sice se ještě motala, ale už to bylo OK. Měla jsem strach, že si tou ranou prorazila plíce nebo zastavila srdce a bude hned po ní
Mám velkou obavu, že podobná věc se vzhledem k jejímu temperamentu může opakovat a proto se ptám, ví někdo z vás jak psovi poskytnout první pomoc při vyraženém dechu nebo omráčení psa nárazem do překážky (nechci se bavit o horším zranění, která si tímhle způsobem může pořídit)
Sice jsem si dokázela zachovat chladnou hlavu, ale tím jsem jí nepomohla, takže co bych měla dělat, kdyby se to opakovalo?

Tina
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2005 14:08 - Změnil/a: Tina
- Nahlásit

No to musel být teda zažitek! Nevím jak u psů, ale mě se to jako malé stávalo celkem často, že jsem si vyrazila dech a máma mě vždycky vzala za nohy a pověsila hlavou dolů a trochu se mnou zatřepala

Pup
# Zasláno: 24 Říj 2005 14:29
- Nahlásit

No teda pěkný zážitek, chudinka malej. No klidně to zatřepání mužeš zkusit ale ted si vemte kdyby se tohkle stalo nějakýmu velkému psovi(nemyslim narazení na jiného psa ale vyražení dechu) že ho asi těžko budete zvedat:-D

klára
# Zasláno: 24 Říj 2005 14:45
- Nahlásit

Tina, Pup
Zážitek to teda byl, ale hlavně pro mě a nejvíc pro přihlížející!
Na pejsině to žádné negativní ani pozitní následky nenechalo doufám, že už se nám to nikdy nestane, ale kdyby jo, tak ji pověsím dle návodu, štěstí, že je lehká, labradora bych vážně nezvedla

monika
# Zasláno: 24 Říj 2005 14:47
- Nahlásit

tak to teda fakt nevím jak bych třepala s dogou.Měřím 162 cm a je větší než já když stojí na zadních.asi by swe všichni potrhali smíchy.Ale vážně, jak to řešit, když se to stane.To moje potrhlo to taky sem tam nevybere.

Pup
# Zasláno: 24 Říj 2005 15:00
- Nahlásit

Moje když byla malá narazila do plotuale nic se jí nestalo a následky to nezanechalo.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání