Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / podlaha v kotci
Autor Zpráva
hana
# Zasláno: 23 Říj 2005 15:41
- Nahlásit

nemáte někdo lepší nápad ? Kotce používám jen příležitostně
/např. když vím, že se vrátím pozdě z práce/ a psi mají povoleno se v nich venčit. Zatím mám beton a dřevěné podlážky, ale přála bych si něco teplejšího, lépe omyvatelného.Dříve byly v kotcích dlaždice, ale ani to nebylo nic moc. Další pokus bylo lino - pod něj zatékalo, muselo by se asi přilepit, ale na to zase není trvanlivé...neexistuje nějaký plast či co ? Dík.

Sali
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2005 16:13
- Nahlásit

hana
mě se velice dobře udržuje poctivej litej beton....s relativně hladkým povrchem.Je možné ho ještě natřít voděodolnou barvou,jaké se používají třeba v bazénech,ale pořád je třeba si uvědomit,že mokrý a zjm.v mrazech to bude sakra klouzat...
Půl kotce mám krytý palety s nastříleným zátěžovým kobercem,a zadní část u kanálku je určená v vyvenčení,když je potřeba....
V boudě je na slušný izolační vrstvě betonu a polystyrenu dlažba s podlahovým topením(kvůli dobrmanům).

Mě připadá jako nejteplejší dát na poctivý beton podlážky nebo ještě lépe pospojované palety,na ně prkennou podlahu a na ní přisvorkovat zátěžový koberec,co se dá podle potřeby měnit....a nechat část kotce nekrytou jako nouzový záchod.

Sali
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2005 16:16
- Nahlásit

chlap mi tady přes rameno říká,že stavební technologie na teplý vysoce izolační relativně pružný a neklouzavý povrch jsou ,ale pohybují se v cenách mimo běžné náklady na kotec.....

Lea
# Zasláno: 23 Říj 2005 16:29
- Nahlásit

My máme celé kotce pokryté gumovými deskami. Dobře to jednak izoluje a má to takový vzor, že když se pes vyčurá tak v tom neťape a neklouže a chcanky odtečou. Jelikož dospělí psi v kotci nedělají, je to praktické hlavně při štěňatech. Pod deskami je beton se sklonem ke kanálu.
Ty gumové desky se používají např. i v boxech pro koně.

hana
# Zasláno: 23 Říj 2005 18:46
- Nahlásit

tada Sali, roky vyrábím podlážky a nikdy mě nenapadlo použít všude dostupné palety...ach jo.

Sveny
# Zasláno: 23 Říj 2005 22:03
- Nahlásit

Lea

přibližně v jaké cenové relaci se pohybují ty gumové desky? (má to nějaký speciální název?)

Lea
# Zasláno: 24 Říj 2005 09:41
- Nahlásit

Sveny
Tak to teď z hlavy nevím, páč jsem je já nekupovalaAle zjistím. Jinak k dostání by měly být ve stavebninách.

hana
# Zasláno: 24 Říj 2005 17:45
- Nahlásit

pátrala jsem a našla jsem jakési desky odpovídající popisu, určené např pro tovární haly, odolné k chemikáliím a mrazům, protiskluzové, zdály se dobré. Skládají se k sobě jako parkety, obvykle mají velikost asi o,8 x l,2 metrů / ale jsou i jiné/, jedna taková deska snad kolem 800 Kč, informace jsou ale ze starého katalogu, hledám novější. Napíšu, jak to zjistím. Dík za pomoc. H.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání