Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / rozmazlený pes
Autor Zpráva
JanaK
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2005 10:13
- Nahlásit

Prosím poraďte - je můj pejsa rozmazlený nebo čím je takový jaký je.
10.měs.fenka jezevčíka, miláček rodiny je nyní přes den doma s babičkou, sem tam běhá po zahradě, chvíli prohání kočku, chvíli se vyhřívá na sluníčku, pak je zase doma, kouše kost apod. ale hlavně je vždycky tam kde někdo je. Nemohu ho naučit být sám. Pokud babička odejde k doktorovi na delší čas, tak pejsa vyvádí, doslova pláče po celém okolí. To že všechno ohryže, vytahá to mě netrápí, ale to že tak naříká to mě trhá srdce. Jak ho naučit aby byl taky někdy sám. Upraví se to věkem????

Anonymní
# Zasláno: 19 Říj 2005 10:16
- Nahlásit

Věkem se to neupraví a už vůbec ne samo. Víte něco o výchově psa?
Pes se musí na samotu navykat od štěněcího věku. Jde to i u 10ti měs. zvířete, stejně jako u štěněte. Začněte postupně po minutách až přejdete k půl hodině, hodině atd. Chce to čas a vaši trpělivost.

rk9
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2005 10:36
- Nahlásit

Ja naštěstí takový problem neměl. A to protože, hned jakmile jsem si ji donesl domů a viděl jsem že spi tak jsem odešel pryč, za půl hodiny se vratil a ona stale spala , další den take. Po čase co si zvykla na nový domov, tak už si mě hlidala, ale i tak když usla tak jsem odešel a to i na hodinu či dvě, vim že se vzbudila, protože jsem našel loužičku. Takto si postupně zvykla že odchazím a přicházím, a vždy když odejdu tak jde spát. Má necelých 6 měsíců. Takže jak pravil předchozí přispěvatel. Postupně učit.

Evik
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2005 10:38
- Nahlásit

Ono to jde u psa v každém věku naučit, ale chce to čas a trpělivost. Ono to chce skutečně postupně, myslím, že i těch 5 minut je na začátek moc. Prostě jde o to, aby se pes naučil, že jeho pán přijde k němu teprve tendy, kdy on bude hodný a ticho. Takže zpočátku třeba jen sedět za zavřenými dveřmi - člověk na jedné straně, pes na druhé - a do místnosti za psem vejít ve chvíli, kdy je pes ticho......pochválit ho atd....Taky předtím, než pán odejde musí psovi naznačit, že se vrátí. "hodný, čekej" a pod....

JanaK
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2005 11:10
- Nahlásit

5minut to určitě vydrží, pokud mě bude jen na dálku cítit když budu až za plotem na konci zahrady tak se nic neděje. Jen když zavřu dveře. Asi to chvíli vydrží, to zřejmě hned neřve, ale po hodině to asi už začne. Moc to nevím, jen co žalují sousedi. sice na ně kašlu, ale nechci aby se pejsek trápil. Je to závislák, chce chodit všude se mnou. Je také možné že si zabrečí a pak spí. Jeho pláč my slyšíme až když přicházíme a jsme cca50m od domu. Možná je to tím že už nás cítí.

evina
# Zasláno: 19 Říj 2005 11:13
- Nahlásit

Já když si před pár měsíci přivedla 7.týdenní uzlík,tak jsem ani nemohla do vedlejší místnosti jak naříkal a drápal dveře.V noci jsem s ním usínala v předsíni(aby nevzbudil celý panelák)jak brečel když jsme ho tam nechali.Postupně si ale začal zvykat,že zase za chvilku přijdu.Vždy jsem mu řekla "čekej" .Doma samotný zůstával nejdříve po chvilkách.Nejdříve brečel asi prvních 10.minut pak přestal.Důležité asi je,nevracet se v době jeho nářku(aby si to nespojil nářek=příchod paničky)Takže také radím zvykat po chvilkách a postupně prodlužovat.Také nechávat pejskovi něco na zabavení(kost,hračku atd.)

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání