Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Dvouřadý kartáč pro dlouhosrstého psa
Autor Zpráva
Lumpice3
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2019 16:19
- Nahlásit

Ahoj,
nemám se psy moc zkušeností. Poradil byste mi někdo, jaký kartáč (byl mi doporučen dvouřadý) by byl vhodný pro dlouhosrstého psa?
Díky.

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2019 22:18
- Nahlásit

Lumpice3
záleží jak dlouhosrstý je, jestli s podsadou, tak nejlepší je hrablo
prodávají se taky dvouřadý nebo s otočnými zuby, to chce vyzkoušet co líp sedne
pokud je to dlouhosrstý něco jako jork apod., tak to je nejlepší kvalitní kartáč, dobrou zkušenost mám třeba s kartáčem od KW
jinak kartáč obvykle nebývá jen dvouřadý, to je prostě jak kartáč na vlasy, dvouřadý je hřeben nebo hrablo, ale hřebenem to prostě jde hůř

Fousisko
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2019 07:28
- Nahlásit

Já už na předchozího hafa (choďáka) používala lidský "tangle teaser" a teď u fousatce taky a s maximální spokojeností. Je to takový ten plastový "kartáč", má některé hroty krátké, jiné delší, pročeše úplně všechno a netahá. Ačkoli mi to psí kadeřnice nevěřila, rozčešu s tím i zacuchané kníračí fousy a psovi to nevadí, protože to neškrábe (hroty jsou taky plastové a ohebné, takže se to nezlomí).
Musím říct, že mám kartáčů doma několik na různé typy srsti, ale tímhle učešu všechno. Myslím, že je vhodný jak pro dlouhosrsťáka, tak pro hrubosrsté psy. Jedině asi těm úplně hladkosrstým by byl na nic.

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2019 14:14
- Nahlásit

teda tangle teaser mam pro sebe jako cese fakt super, ale ze by neskrabal, to nemuzu rict, ten plast je tvrdej
navic pes s fakt hustou podstadou by to urcite znicil, to ohyba i kovovy zuby natoz plast jsem i jednou zlomila hrablo
jako fakt dost zalezi na tom, na jakyho psa ten dotaz je

Fousisko
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2019 14:43
- Nahlásit

Maya

no já mám "drátosrstýho psa" a ten kartáč jsme zatím nezlikvidovali, češe dobře i ty zacuchaný fousy....On je totiž tangle teaser a náhražky.... Já tenkrát koupila s kámoškou ve slevové akci originály 10 ks, rozdaly jsme to po příbuzenstvu a kamarádkách a já si nechala 3 - jeden já, dceři a psovi. A s tímhle origošem češu už asi 5 let (poslední rok života Akínka a pak už Eďana).
Některé ty "náhražky" jsou moc měkké, jiné zas moc tvrdé, ale musím říci, že s tím originálem jsem teda opravdu spokojená. Na fousisko mi stačí. Akínek měl taky hustou podsadu, ale zase ne nějak extra dlouhé chlupy, takže i ten se dal. Jestli je ale pes hodně dlouhosrstý a ještě velmi hustá podsada, tak se asi s tanglem nevystačí, to chápu.

Neumi
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2019 12:29
- Nahlásit

dvouřadé hrablo - psi HW, PHP

jednořadý s otočnými- nespokojnost

ale není jedno jaký - měla jsem jednořadý super, koupila jiný jednořadý a nee....

Lumpice3
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2019 21:13
- Nahlásit

Díky moc za tipy. Asi nejdřív zkusím to dvouřadé hrablo a uvidím jaký to bude mít efekt

Fousisko
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2019 11:24
- Nahlásit

Lumpice3

a co máte za pejsu?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání