Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Cestování se psem - dovolená v Indonésii
Autor Zpráva
standa82
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2019 04:52 - Změnil/a: standa82
- Nahlásit

Ahoj všem,

na začátku příštího roku se chystáme s manželkou na 3 týdenní dovolenou do Indonésie. Přemýšleli jsme, že bychom si s sebou chtěli vzít našeho 3 letého bígla. Je na nás fixovaný a ostatně my na něj taky :-D.

Chtěl bych se zeptat, zda je to vůbec reálné. Trochu jsem googlil, tady letenky Indonésie jsem našel, že let trvá okolo 20 hodin s jedním přestupem. Máte tady někdo zkušenosti s takto dalekou cestou ve společnosti vašeho věrného parťáka? :-D

Moc díky za všechny odpovědi, Standa.

Fousisko
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2019 14:01
- Nahlásit

Moje známá létá pravidelně se svými psy z Prahy do Norska, psi jsou (alespoň dle jejích slov) v pohodě a snáší to dobře. Ale to je podstatně kratší let.....Já osobně bych takto daleko se psem nikam neletěla. Aby ten let sám o sobě nebyl pro psa příliš velké trauma, musí být navyklý na pobyt v kleci (v letadle bude v kleci v zavazadlovém prostoru zavřený, potmě, v hluku a sám).
Pokud byste chtěli se psem takovou cestu absolvovat, měl by tuhle situaci začít s dostatečným předstihem trénovat, aby to celé pak pro něho nebyl větší stres, než požitek s toho, že je s Vámi na dovolené...
Zkuste ve vztahu k povaze Vašeho pejska zhodnotit všechna pro a proti. Možná by pro něho bylo lepší svěřit ho po dobu Vaší dovolené do opatrování někomu, komu věříte a koho pejsek dobře zná. Z vlastní zkušenosti vím, že někdy je to větší trauma pro páníčky, než pro pejska .
Já mám taky psa, který je na mě velmi fixovaný, tudíž když jsme od mých rodičů dostali předloni k Vánocům 14denní dovču v Řecku i s příslibem, že se mi o psa postarají, měla jsem také strach, jak to "chudáček zvládne" (když jsem mu totiž - ještě když byl štěně - odjela na 3 dny na školení, odmítl téměř žrát). Nakonec se ale ukázalo, že moje obavy byly zbytečné. Můj tatínek s ním poctivě chodil na procházky, moje (jinak nepsomilná) maminka ho každý den mazlila a krmila přesně dle mého návodu a můj brácha s ním ve volném čase blbnul na zahradě. Mamka mi posílala fotky, jak je psisko v pohodě.
Ono je někdy pro pejsky lepší, když zůstanou tam, kde to znají, i když ne třeba s tím svým nejoblíbenějším člověkem. Pokud jsou naučení mnohým opakováním, že páníček se nakonec vždycky vrátí, tak s tím nemají problém.

Fousisko
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2019 14:03
- Nahlásit

jo a ještě je taky potřeba si předem zjistit podmínky cílové země, zda je tam vůbec možné se psem na dovolenou přijet...zda nemají nějaké podmínky jako karanténa apod., zda pes třeba nemusí mít nějaké konkrétní očkování atd. atd....

Xerxová
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2019 15:50
- Nahlásit

a ty veterinární podmínky zjistit s velkým předstihem - na státní veterinární správě a na konzulátu - ne na webových diskuzích. pravidla se mění... Někde (donedávna i Anglie) chtějí krevní testy z krve na protilátky na vzteklinu - a vyjet se smí až půl roku od provedení testu... (aby náhodou ty protilátky nebyly z aktuální nákazy).
Kamarádka při letu slyšela štěkat svého psa ze zavazadlového prostoru celý let... Zážitek nic moc - a to to byla jen cesta napříč Evropou... Bígl je velký na povolený transport v přepravce pod sedadlem... takže zavazadlový prostor by ho neminul. Někteří psi to zvládají, jiné "oblbují" tišícími léky... Asi bych do toho nešla, když se nejedná o opravdu dlouhodobý pobyt. Navíc podnebí a příroda nebude pro psa úplně přátelská - jiní hmyzáci, cizopasníci, spousta jedovatých potvůrek... místní psi mají imunitu a zkušenost...
Taháme psa s sebou všude - ale jsme holt omezeni v "průzkumničení" na starou dobrou Evropu...

Fousisko
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2019 08:48
- Nahlásit

Xerxová

Naprosto souhlasím...ti jiní paraziti v takto odlehlých lokalitách taky mohou být problém.
No a nehledě na to, že i člověk by si měl dát bacha a zjistit si, zda se nemusí nechat nějak naočkovat, na co si dát pozor....
Moje kamarádka si kdysi původně plánovaný 3 týdenní pracovní pobyt na Srí Lance protáhla o 2 měsíce, které strávila v místní nemocnici na kapačkách a v boji o nohu poté, co jí v moři lehce žahla nějaká smrtelně jedovatá medúza. Nevěděla, že tam něco takového žije. Naštěstí se jí ta "potvora" dotkla jen málo, takže nakonec o nohu nepřišla, ale foto, co mi ukazovala bylo fakt šílený.
Já jsem po téhle její zkušenosti ještě větší srab, co se týče cestování, a nikam mimo Evropu by mě nenapadlo jet ani bez psa

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2019 09:15
- Nahlásit

me to pripada jak reklama na letenky
taky teda doufam ze lidi jsou pricetni a tohle by nikoho seriozne ani nenapadlo
ale to je fuk, stejne mi neda, ze ty veterinarni podminky budou nejspis horsi pri navratu, takze spis si zjistit ty bo kdyz jsem slysela jakej vopruz je dovoz thajskeho bangkaewa, tak ta Indonesie bude neco podobneho a tipuju, ze by se vratili bez psa

Fousisko
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2019 11:27
- Nahlásit

Maya

thajskeho bangkaewa

tohle plemeno jsem ani neznala, "strýček Google" pomohl....to je na pohled krásný psisko....špicovité..

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2019 14:25
- Nahlásit

Fousisko
uz probehlo i v nejakych casopisech

Fousisko
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2019 15:42
- Nahlásit

Maya

už jsem četla a dokonce i to, že Vy je chováte, je to tak?

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2019 21:53
- Nahlásit

Fousisko
jako přímo já? nee, já mám naštěstí jen psy samce jiný špicovitý
tady v ČR je jen jedna chovka

Fousisko
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2019 08:49
- Nahlásit

Maya

Aha, tak to jsem ten článek špatně pochopila...tak se omlouvám

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání