Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Psi v konfliktu s jinými (nepsími) zvířaty
Autor Zpráva
Fousisko
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2019 12:09
- Nahlásit

Ahojte,

mám zas po delší době prosbu o radu na zkušenější z Vás....
Jak vystrnadit ze zahrady ježka? Tedy abych to upřesnila, jak ho přesvědčit, aby se dobrovolně přestěhoval?

Já už si fakt nevím rady. Moje fousisko má těžkou ježkoaverzi a bohužel s námi na zahradě jeden ježek bydlí. Zatím se potkali na přímý konflikt jen několikrát, ale ježek je ranař, veliký, zkušený mazák a nehodlá se stěhovat pryč, prostě se buď před psem sbalí nebo začne prskat a dal by se s ním klidně do křížku....Už má na zádech i "plešatá" místečka, kolik bodlin už vypustil do toho našeho magora.... Fousisku je ale jedno, že má krvavou hubu a že mu pak tahám bodliny málem až z krku....ježourovi je šumák, že ho otravuje čokl....
Pokud je pes pod povelem (tj. jsem v dohledu), tak se to ještě dá ukočírovat, jenomže pod povelem nemůže být 24 hod denně, žejo, takže pokud nejsem doma a pes je na zahradě, tak prostě riziko konfliktu vzniká pořád. Do včerejška ježour chodil ven jen v noci, kdy pes spí v baráku. Včera si ovšem Pan ježek vylezl ven po obědě v době, kdy si na zahradě hrála moje dcera s kamarádkou...obě dupaly, dělaly kravál....a do toho si tam v klídku napochodoval ježour....Fakt se nebojí, je mu to jedno.... Protože si holky zapomněly zavřít dělící vrátka do zahrady, tak ježka objevil rychle i pes...a byl oheň na střeše...Než jsem stihla přilítnout já a psa zpracovat, už byla zas celá krvavá huba a slintů jak u vztekliny....

Takže kdo máte podobnou zkušenost, prosím porďte nějaký fígl, co dělat, aby se ježek dobrovolně odstěhoval?
Předem všem díky za tipy. Už se chytám stébla....Odstěhovat ho násilně nechci, protože by se stejně vrátil, a pak....nesmí se to....

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání