| Autor |
Zpráva |
Apoliowest
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2016 22:16
- Nahlásit
Zdravím,
je to poprvé co zažívám smrt svého pejska (10 let) a chtěl bych se zeptat zda-li jsou stavy popsané níže jasnými známkami smrti, jestli se již v takovém případě nedá nic dělat.
U psa jsem byl ve čtvrtek večer, stále na svůj věk dost aktivní, nic nenormálního. O tři dny později v neděli odpoledne jsem ho ovšem našel ležet už mrtvého.
Ležel na boku, tak jak vždy spával (natáhnuté nohy).
Žádné známky života.
Otevřené oči.
Všude na sobě hejna much (ovšem žádný velký zápach).
Při doteku zatnuté/ztuhlé svaly.
Sevřená čelist, nešla otevřít.
V ten moment jsem si byl jistý tím, že se už nic dělat nedá, ovšem posléze už od druhého dne mi hlavou stále probíhají myšlenky jestli jsem nemohl ještě něco udělat, jestli tam náhodou nebyla nějaká mizivá šance. Nebyl cítit žádný velký zápach, mohlo se to stát ještě ten den, pár hodin než jsem přišel. Opravdu jsou tohle jasné známky smrti, kdy už je konečná a nic nepomůže?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2016 22:29
- Nahlásit
Apoliowest
jasná známka smrti je to, že pes nedýchá a nebije mu srdce. Několik hodin po čase smrti s tím už opravdu nic dělat nejde.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2016 02:24
- Nahlásit
Mohl. Jít k veterináři, aby zkontroloval srdce.
A jinak mě zaráží, že jste ho viděl ve čtvrtek a pak v neděli? Co ten pes žral do té doby? Měl tam pití?
|
Apoliowest
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2016 22:08
- Nahlásit
V neděli až proto, že pes je na baráku, ze kterého jsme se museli odstěhovat. Pes i dům je bývalého přítele mé matky. Reálně se tam nemůžu dostat každý den. Zjednodušeně složité vztahy.
Na baráku už něco přes měsíc nebydlí ani majitel, ale za psem prý dojížděl každý den, maximálně obden. Je pravda, že kdykoliv jsem dojel, tak žrádlo i vodu měl (+ na zahradě plno nádrží a jezírko, ze kterého často pil). Týden co se to stalo měl zrovna do neděle dovolenou. Zavolal jsem mu, dojel, řekl že se to stalo dřív než čekal, ale že už pes měl věk a že o pohřbení se postará.
Od té doby mi to prostě všechno běhá hlavou.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2016 22:14
- Nahlásit
Apoliowest
Tak hlady snad za 3 dny nepošel. No, tak jedině zkontrolovat na veterině to srdce. Taky jsem tak jednou jela se psíkem, pro jistotu.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2016 22:25
- Nahlásit
Tak ono pokud už byl ztuhlý, tak byl určitě mrtvý. Jediný co se dalo dělat bylo vzít ho k veterináři, když byl ještě živý a řešit to co ho zabilo, jestli by to šlo a nebo mu případně usnadnit odchod injekcí. Ale to už je teď jedno.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2016 00:48
- Nahlásit
no možná se dalo ještě kontaktovat třeba tuhle šamanku z Koiry, jestli by něco nevymyslela
http://www.koira.cz/kdo-jsme.php?cislo=1374483867
|