Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Psí puberta?!
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 13 Říj 2005 06:21
- Nahlásit

Náš půlroční pejsek nějak přestává poslouchat. Když mu dám povel, který předtím v pohodě zvládl, tak na mě kouká jak na zjevení - co že to po něm vlastně chci. Myslíte, že už může být v pubertě? A jak dlouho ta "psí puberta" asi trvá

Anonymní
# Zasláno: 13 Říj 2005 06:29
- Nahlásit

Anonymní

Anonymní
# Zasláno: 13 Říj 2005 06:31
- Nahlásit

Anonymní
přesně takhle začínalana puberta mojí ovčandě. Pak to přešlo do vrčení...Jak dlouho? Tak to je ruzné. Mojí trvala od 1 roku...ve dvou začala ještě k tomu vrčet na psy. tad už je to takoví lepší než předtim. Ale zdá se že s tý puberty ještě nevilezla

Evik
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2005 07:35
- Nahlásit

Já mám rok a půl starého choďáka, s pubertou začal kolem půl roka a zdá se, že ho to ještě pořád "trochu" drží

pigie
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2005 07:38
- Nahlásit

Moj ma 15 mesiacov, puberta prisla az okolo 10. mesiaca prejavujuc sa ignoranciou pri psich kamaratoch... Obcas to na mna este skusa, ale radim vytrvat a jasne mu ukazat, co sa po nom chce. Oni rychlo pochopia, ze ak si nesadnu, tak sa im znova bude stalcat zadok dolu My sa prave teraz pokusame o odvolanie od feniek, je to fuska, obcas ma este vypadky, ale uz to nie je take zle

cherry
# Zasláno: 13 Říj 2005 07:58
- Nahlásit

Náš LR má rok a taky má výpadky. Zrovna dnes ráno na vycházce ho chytl rapl a začal po mě skákat, kousat. Úplně mimo, to mě teda dost vytočilo, hned jak přijdu domů, jdem opět trénovat poslušnost. Doufám, že to je taky tou pubertou.

pigie
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2005 08:06
- Nahlásit

cherry

Ten rapel skorej suvisi este so steniatkovskym vekom Ja by som ho za to netrestala, ja to dokonca mam rada, ked ho to chyti

Vcelka
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2005 08:14
- Nahlásit

cherry
tohle muj pes dělá taky, toho to teda chytá hlavně když vyjdu doma na zahradu, na procházce jen někdy. Vůbec nic na něj v tu chvíli ale neplatí, je jak rapl a neposlechne, nějaký trestání ho ještě víc vyburcuje, tak se snažim vždycky chytit nějakou hračku a začít se s nim o ní přetahovat aby dal mně pokoj. Hlavně to kousání už docela bolí. Je mu teprv 8 měsíců, takže ta jeho puberta bude ještě pár měsíců trvat.

haha
# Zasláno: 13 Říj 2005 08:23
- Nahlásit

nevím jestli vás to uklidní ale to že na mě pes skáče a kouše mě dělá Brit i v 6 letech,občas je to chytá ,chtěj abych je honila ,berou to jako hru,mě to taky nevadí, to mám na psech nejradši když na mě jako zaútočí já na něj zvednu ruku jako že ho plácnu a on přitáhne uši přirazí prdel vykuli z očí bělmo a letí jak šílenej ,jak málo jim stačí ke štěstí

janina
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2005 08:30
- Nahlásit

Můj 10ti měsíční berňák je nějak hodný Mám dojem, že puberta snad teprve příjde Poslouchá líp než moje starší GR v jeho věku, ta byla "šílená" do 1,5 roku! Zatím ho nezajímají ani fenky , jen si chce hrát se vším, co má nohy Ale nechá si úplně všechno líbit. Na procházce pravidelně potkáváme smečku 3 maďarů a z našeho Sama si dělají pohovku A ten nejstarší si hraje na vláček: Sám dělá lokomotivu a maďar se veze na hřbetě ) Jsem zvědavá, jak dlouho mu ta tolerance vydrží

cherry
# Zasláno: 13 Říj 2005 08:41
- Nahlásit

Tak to jste mě uklidnili. Já se tomu taky směju, ale on má rok je to občas drsný, obvzlášt dnes, když už jsem byla oblečená do práce, ještěže jsem měla aspoň starou bundu, ale rifle mám jak čuně. Je fakt, že když ho to chytne nic neplatí. Vím, že nejlepší je něco hodit a říct ať přinese, ale nic nebylo po ruce.

Vcelka
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2005 08:52
- Nahlásit

cherry
Viky je taky docela drsnej a nejsem si jistá jestli to je už jako hra, protože fakt kouše docela dost. Dělá to ale hlavně jen mně. Mám už snad na všech mikinách na rukávech díry, na nohách a rukách věčně skrábance a modřiny.

pigie
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2005 09:09
- Nahlásit

janina

Velmi dlho ;)

cherry
Ku mne uz jedna babicka chcela volat policajtov, nech toho zuriveho psa, co ma napadol odstrelia Az ked som Hugovi zavelila dost a potlapkala ho, uverila, ze ma nenapadol

haha
Aj ja mam najradsej prave toto na nich a ako im to staci ku stastiu. Je to fakt najkrajsi zazitok dna, ked sa to stane S usmevom to pozorujem a zapajam sa

A co sa tyka kusania, robim chlanansku pracu a cez leto v kratkych rukavoch som kolegom musela vysvetlovat, ze ten moj ma nebije, ze to je len od psa

cherry
# Zasláno: 13 Říj 2005 09:37
- Nahlásit

To já mám taky modráky na rukách, občas mě štípne, a v parfumérii, (dělá tam dcera známé), když jsme zkoušeli parfém tak jsem taky honem vysvětlila, že to je od psa. Vypadá to fakt podezdřele.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2005 10:28
- Nahlásit

pigie
haha
Taky to mám ráda. Ranní blbnutí a "převálcování" labradoří smečkou=krásný začátek dne, který mě smiřuje i s nutností velmi brzkého vstávání do tmy.

pigie
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2005 10:31
- Nahlásit

Ketrin

Mi hovor, ked mam rannu, idem s nim von 4:30, aby som s nim mohla byt hodinu vonku Musi mi byt fakt zle, aby som sla o 5:00 Ale je to naozaj nadherny pocit.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2005 10:36
- Nahlásit

pigie
Tak to jsi lepší!!! Já chodím až ve 4,45

pigie
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2005 10:50
- Nahlásit

Ketrin

Ale ja tak chodim len 7x za mesiac

Ketrin
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2005 11:09
- Nahlásit

pigie
Já furt - tak teda jsem lepší já

pigie
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2005 11:14
- Nahlásit

Ketrin

Koli tomu som to napisala

JERDA
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2005 11:14
- Nahlásit

Ketrin
pigie

Jestli se můžu přidat, tak my chodíme v 3:30, celý týden, děláme od 4.

Štěndovi se občas klíží očička a strašně zívá

pigie
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2005 11:17
- Nahlásit

JERDA
Ja len ked ma hnacku nastastie
Ale zato sa skoro vracias. Mna havino vidi az po 13tich hodinach. Zato priatel mu robi spolocnost.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2005 11:17
- Nahlásit

JERDA
Tak to se jdu schovat

JERDA
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2005 11:24
- Nahlásit

Ketrin
pigie

To jde o zvyk . Zase jsem večer brzy "tuhá"

pigie
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2005 11:26
- Nahlásit

JERDA

To verim. Ja som tuha aj ked vstavam o 4:15

janina
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2005 12:18
- Nahlásit

Musíte si pořídit manžela zlatíčko, který chápe, že jeho stará si musí hodinu malovat obličej na ksicht, než jde mezi lidi, tak ve 4,45 vyráží s oběma pesama on No na to, že původně psa nechtěl, aby nemusel ráno chodit venčit .......

pigie
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2005 12:25
- Nahlásit

janina

To ja by som toho svojho von so psom rano nedostala. Okrem toho, ide len, ked ho s nim pustim Ved je moj, nie? Aj to ho vzdy kontrolujem po telefone, ci je vsetko OK

Ketrin
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2005 12:57
- Nahlásit

janina
Ve 4,45 není vidět ani obličej, ani ksicht. A srnkám a zajícům a ježkům, který u nás ve hvozdech potkáváme, je to stejně fuk

janina
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2005 13:34
- Nahlásit

pigie

No můj není, je NÁŠ, tak spravedlivě ) On ráno a já i s manželem odpoledne a večer ) Ale když jsou náhodou sami, tak nemysli, taky žhavím dráty, že se mi zdá, že dlouho nejdou

janina
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2005 13:36
- Nahlásit

Ketrin

Já vím, ale já si maluju ksicht, abych mohla dřív do práce, tam už to vidět jde )
Můj muž stejně jak říkal, že psy nechce, tak teď je z nich připosraný láskou Říká, že neví, jak jsme mohli být bez psů

joli
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2005 14:09
- Nahlásit

janina

a jaké máte psy ?

janina
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2005 14:27
- Nahlásit

joli

10měsíčního berňáka a 2,5 letou zlaťandu

joli
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2005 16:42
- Nahlásit

janina
nechce už berňák zlaťandě šéfovat? A kolik váží ?

Terri
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2005 18:35 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

No, tak můj má asi pubertu už teď - protože jestli bude ještě horší..
Máme 4 měsíce a má také raploviny typické co jste psali. Začne venku lítat sem a tam (vždy večer a ráno taky doma), štěkat, děsivě vrčet a snaží se mi udělat do bundy a kalhot co nejvíce dír.
Ale teda - teď už ho za to trochu trestám. Nejen že to bolí, ale prostě se mi to nelíbí - takže "fuj" a hrozivý ksicht a párkrát, když to udělal zákeřně zezadu, tak jsem ho i třepla za kůži. A on teď dělá totéž, ale s tím, že štěká vrčí ještě víc, ale už nekouše, jen dělá náznaky. Ovšem, když na to nedodám "přestaň a fuj", tak kousne.

PS: a nebo na hru přistoupím a "honím" ho, "bojumeme" spolu - ale jakmile by kousnul, tak konec hry.

birma
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2005 21:31
- Nahlásit

tak můj pes má pubertu od 10 měsíců a ve dvou a půl letech ho konečně opouští - naštěstí

Ketrin
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2005 07:24
- Nahlásit

No moje čuba když si hrála se svými odrostlejšími štěňaty, tak to někdy vypadalo, že má pubertu ještě ve 4 letech...

Anonymní
# Zasláno: 14 Říj 2005 11:34
- Nahlásit

Milé dámy (pardon jestli jsem přehlédla pána), to co vesměs popisujete nemá s pubertou společného jen maličko. Jinak vás mohu potěšit, že u většiny jedinců tyto projevy "puberty" trvají až do smrti. Jestliže jste si vybudovali se snadno ovladatelným štěňátkem dokonalý vztah (a jste v jakékoliv situaci pro něj jen vy to nejzajímavější) projde dospíváním skoro bez povšimnutí. Pozor, psiska dospívají, jsou z nich mladí, temperamentní teenageři, plní nevybouřené energie a je jen na vás právě toho využít a psa dokonale zaměstnant jakoukoliv žádoucí činností.puberta není o neposlušnosti, ale o přemíře energie.

janina
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2005 16:23
- Nahlásit

joli

Ani ne, zatím se nezdá, že by chtěl šéfovat Zlaťanda mu zatím nedá šanci, i když berňák má už přes 48 kg a 68 KV.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání