Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Prosím poraďte
Autor Zpráva
jarkavolcikova
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2016 23:51
- Nahlásit

Zdravím všechny,

potřebuji nutně od někoho poradit co s naším novým pejsánkem. Je mu jeden rok a máme ho doma teprve necelé 2 týdny. Ze začátku se bál naprosto všeho a hlavně jsem se zarazili nad chováním, které trvá dodnes, pokud někdo z nás udělá prudký pohyb pejsánek se nám začne krčit, couvat a kňučet. Měli jsme podezření , že byl bitý, ale paní od které jsme ho koupili nám tvrdí že se jej nikdo nikdy nedotkl. Teď si na nás už trošku zvykl, rád se pomazlí, hezky nás vítá, ale velmi málo baští a pije, což nás trochu trápí. Za den se nám vyčůrá třeba jen 3x a jednou kaká. Dnes se bezdůvodně začal bát chodit na své oblíbené místečko a vždy se večer trochu třepe a teskní. Je toto chování normální a nemáte nějakou radu jak mu pomoci aby se rychleji přizpůsobil a nebyl stále tak bojácný?

Plus mám ještě jeden dotaz bokem, paní od které jsme pejska pořídili jsem ze začátku psala a posílala fotečky jak se mu daří, bohužel taky chodím do práce, máme hodně práce okolo domku a netrávím každý den na internetu, po týdnu kdy jsem se jí neozvala mi paní začala vyhrožovat a vytahovat zákony, kdy prý má právo si pro pejska přijet a vzít si ho zpět a my s tím prý nic nenaděláme, snažila jsem se hledat v zákoníku, jak to je když si pejska koupíme a nemáme žádnou písemnou smlouvu, zda má paní opravdu nárok na vrácení. Nevíte o tom prosím něco? Zamilovala si ho celá rodina a pipláme si ho jak můžeme, nechceme ho ztratit.

Přitom paní při převzetí pejska nejevila žádnou iniciativu a až po mém dotazu zda bude chtít ať jí o pejskovi dávám vědět řekla že ano, ze začátku jsem jí psala každý den, ale chvilkami psala že by si pro něj přijela apod. (přitom pře převzetí tvrdila, že nemá jinou možnost než ho dát pryč), tak jsem si říkala že se jí po něm jen stýská, ale po dnešní zprávě opravdu nevím jak mám paní zareagovat na její útočnou zprávu, s větami typu že pesankovi dokonce ubližujeme, a přitom se jí nějak nedotknout a zároveň o pejska nepřijít. Opravdu nevíme co máme dělat.

Prosím poraďte jak pomoci pejskovi zvyknout si na nový domov a jak se vypořádat s bývalou paničkou.

Mockrát Vám děkuji za jakoukoliv odpověď.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2016 01:34
- Nahlásit

Koupili jste štěně od množky, zřejmě. Podle toho štěně vypadá. Je nesocializované, bojí se. Měli jste si nechat dát potvrzení na peníze, pokud jste něco platili, a smlouvu. Pokud žádnou smlouvu nemáte, je to Vaše hloupost a ta zřejmě nevyrovnaná ženština může klidně i tvrdit, že jste jí ho ukradli. Na druhou stranu nevím, jak by ona prokázala, že pes byl její a že ho nepředala dobrovolně. Máte svědky, že Vám ho dala?

Na Vašem místě bych si koupila čip, ten bych zaregistrovala na www.backhome.cz a na národním registru a psa bych fofrem přihlásila na úřadu.

Jestli se pesan bojí prudkých pohybů, tak je prostě nedělejte. Pejska mazlete, mluvte s ním, chvalte. Zkuste, jestli by mu neprospěla společnost jiných pejsků venku, aby získal trošku sebevědomí.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání