| Autor |
Zpráva |
Elki
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2016 18:12
- Nahlásit
ahoj, píšu na všechny možné weby..včera se k nám zatoulala dvou až tříměsíční kočička, mourovatá, hodná, lidí se nebojí. dali jsme jí něco k jídlu, teď jí máme ubytovanou na terase..bohužel si jí nechat nemůžeme..nevíte o někom? Praha a Středočeský kraj..díky
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2016 18:41
- Nahlásit
Elki tak by štěně mělo kamaráda
Přeposlala jsem tvůj příspěvek k lidem kočičím, kolem toulavek se motajících... uvidíme, jestli mají kapacitu pomoci.
|
Elki
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2016 19:05
- Nahlásit
Xerxová
jojo to mi říká víc lidí, ale já ke kočkám moc vztah nemám a určitě bych jí nechtěla v baráku, tak si myslím, že najít jí nějakého milujícího páníčka je lepší řešení..zas by mi bylo líto jí nechat napospas vesnici, vypadá až moc důvěřivě. Díky moc!
|
Elki
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2016 19:14
- Nahlásit
už si přitáhla kámošku, vypadá stejně akorát bude tak o měsíc dva starší a už tu spolu řádí..se zbláznim ta druhá vypadá protřelejší
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2016 19:34
- Nahlásit
Elki
Si tě vybraly, nic nenaděláš.
Jako kočky můžeš mít i venku, stačí jím zpřstupnit jen nějaký místo na přespání třeba v garáži a nebo pořídit zateplenou boudičku a krmit je, víc nepotřebujou.
|
Elki
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2016 19:41
- Nahlásit
já bych radši ne musela bych je nechat vykastrovat a kdoví kolik kámošek si ještě natáhnou ) já jsem psí prostě
|
birma
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2016 20:43
- Nahlásit
Elki
ve chvíli, kdy máš barák a jednou je nakrmíš, tak jsou prostě tvoje Když je vysídlíš, nastěhujou se jiný. Vykastrovat je časem nech a jinak nějakej přístřešek a občas něco na zub a nebudeš muset řešit hlodavce
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2016 21:17
- Nahlásit
Elki zkus napsat sem forum.hadopasi.org/viewtopic.php?f=58&t=2863&start =2505 mělo by to jít i bez registrace. Zkontaktovat se s Tečkou - zdá se, že by jedno kotě mohlo sídlit někde u Kolína...
|
Elki
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2016 21:32
- Nahlásit
Xerxová
napsala jsem, moc díky za kontakt
birma
no já počítám s tím, že až tu bude bafat pes, tak už si další netroufnou snad
|
birma
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2016 21:34
- Nahlásit
Elki
no já počítám s tím, že až tu bude bafat pes, tak už si další netroufnou snad
to si troufnou. A být tebou ho asi s kočkama zkusím nějak seznámit, jinak taky můžeš občas nějaký mrtvý kotě odklízet :/
|
Elki
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2016 21:51
- Nahlásit
birma
ježiš, to bych teda nerada..prohnat je jedna věc, ale zakousnout, to bych asi vidět nechtěla kdyby to bylo jen o tom,že jim dám boudičku a občas něco k snědku, ale to je kastrace, očkování a vůbec veterinář..budem teď platit kupní cenu za psa, mrazák kvůli BARFu a další klasický věci kolem psa, barák..no co budu povídat,každá kačka dobrá.. a holky teda jak zjistily, že tu sem tam něco dostanou tak se nehnou..takovýto že občas přijdou tady asi nehrozí a bůhví jestli jich do tejdne nebude pět )no prostě jim radši najdu domov..kočkomil úplně nejsem
|
birma
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2016 22:25
- Nahlásit
Elki
očkování neřeš a kastraci může pořešit i obec. Alespoň u babičky se to povedlo (pravda je to město, vesnice by to určitě neřešila) - napsalo se snad na odbor životního prostředí či kam, že tam máme venkovní kočky, že se bojíme přemnožení a jestli by obec nemohla zajistit kastraci - oni přijeli, odchytli, nechali vykastrovat a přivezli zpět (to tedy pravda jen část, části asi našli jiné bydlení )
|
Elki
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2016 22:40
- Nahlásit
birma
a nemůžou nakazit něčím to nedoočkované štěně? navíc ta jedna se podezřele pořád drbe no už samo mají jména a přítel jim venku rozložil gauč, ale akci noví majitelé neodvolávám )
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2016 22:58
- Nahlásit
si je nechej, stenatko vyroste trochu a bude mit na chvili prima hracky...
|
Elki
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2016 23:05
- Nahlásit
zbrnd
no aby spíš tu hračku neměly ty dvě potvory
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2016 23:08
- Nahlásit
Elki
budou v cekat ve sklepe v krabici od bot, nez stendo doroste preci
|
Elki
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2016 00:18
- Nahlásit
zbrnd
jojo zavírám je do krabice už ted aby si zvykaly
jinak by mě zajímalo jestli můžou na štěně přenést nějakou tu nákazu..selský rozum mi říká, že ano..
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2016 08:29
- Nahlásit
můžou si předat spoustu potvůrek - blechy, všenky, ušní svrab... Takže odblešit (bacha přípravky na psy bývají pro kočky toxické) a odčervit - neb většina štěňat je fascinována kočičincem a žere je... Ne vždy se stihne včas zasáhnout a fujtajbl odstranit.
Infekční choroby mívají většinou různé, tam takové riziko není...
Teoreticky vzato by měla toulavé kočky řešit obec...
|
Elki
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2016 08:58
- Nahlásit
Xerxová
obec mi napsala, že pro ně nic udělat nemůže už zkoušim i útulek, kdyby adopce nevyšla
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2016 23:26
- Nahlásit
Pokud je nechcete, dal bych je do krabice a odnesl vypustit na radnici/obecní úřad třeba s tím, že vás napadly doma, útok jste odvrátila a předáváte je tímto obci.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2016 23:42
- Nahlásit
Elki
A tak ono venkovní kočky nejsou finančně náročný, kastrace stojí pár stovek u nějakého vesnického veta, stačí jednou za čas pipetu a odčervit, případně jednou za rok očkovat, na jídlo klidně levné granule, protože si chytají myši a ptáky.
Takže bych se toho nebála. A výhoda, že pes bude zvyklej na kočky a dvě kočky si srandovně hrajou, je to lepší než televize a hlazení kočky snižuje stres.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2016 02:00
- Nahlásit
jj kocky jsou hravy
https://www.youtube.com/watch?v=ufppEQ7J7rw
nebo taky
https://www.youtube.com/watch?v=sYnFkXdi4Uo
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2016 10:55
- Nahlásit
taky mám dotaz ohledně koček, právě jsem obvolala několik institucí a vlastně výsledek nula.
prý existuje kastrační program- tak nevím tedy kde , životní prostředí mi řeklo, že je můj problém neřešitelný
a není to jen můj problém. Na chatě se nějak domluvily kočky z širokýho okolí a chodí a ted už i bydlí u nás v osadě. je jich tam asi 16..statistiku si nedělám, ted čerstvě narozená koťata- čili +6.
Ničí nejsou...některý se dají pohladit, jiný jsou divoký. Nikdo je nechce a co ted s nima????
máte nějaký dobrý nápad? jako že vyfotit a darovat- to už proběhlo a bez valného úspěchu tedy.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2016 19:32
- Nahlásit
žanda
Ty kastrační programy dělaj kočičí nadace a útulky a tak, tak se pozeptat spíš u nich.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2016 09:50
- Nahlásit
žanda
vim, ze utulek hodonin mel kastracni program
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2016 14:04
- Nahlásit
cernej caj
to je od nás kapku daleko, pochybuji, že by se chtěli účastnit v jiném kraji.
ale děkuji, kouknu se jim na stránky.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2016 15:08
- Nahlásit
zanda
on nikdo z dalky si myslim to delat nebude protoze musej ty kocky osobne odchytit zkus si pohledat nejakou kocici organizaci v okoli mebo kdyz tak napis alespon mesto a ja se mrknu
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2016 01:13
- Nahlásit
Elki
Naděje pro čtyři packy například - mrkni na jejich web, je tam telefon, zeptej se.
|