Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / zatoulané koťátko
Autor Zpráva
Elki
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2016 18:12
- Nahlásit

ahoj, píšu na všechny možné weby..včera se k nám zatoulala dvou až tříměsíční kočička, mourovatá, hodná, lidí se nebojí. dali jsme jí něco k jídlu, teď jí máme ubytovanou na terase..bohužel si jí nechat nemůžeme..nevíte o někom? Praha a Středočeský kraj..díky

Xerxová
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2016 18:41
- Nahlásit

Elki tak by štěně mělo kamaráda
Přeposlala jsem tvůj příspěvek k lidem kočičím, kolem toulavek se motajících... uvidíme, jestli mají kapacitu pomoci.

Elki
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2016 19:05
- Nahlásit

Xerxová
jojo to mi říká víc lidí, ale já ke kočkám moc vztah nemám a určitě bych jí nechtěla v baráku, tak si myslím, že najít jí nějakého milujícího páníčka je lepší řešení..zas by mi bylo líto jí nechat napospas vesnici, vypadá až moc důvěřivě. Díky moc!

Elki
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2016 19:14
- Nahlásit

už si přitáhla kámošku, vypadá stejně akorát bude tak o měsíc dva starší a už tu spolu řádí..se zbláznim ta druhá vypadá protřelejší

Maya
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2016 19:34
- Nahlásit

Elki
Si tě vybraly, nic nenaděláš.
Jako kočky můžeš mít i venku, stačí jím zpřstupnit jen nějaký místo na přespání třeba v garáži a nebo pořídit zateplenou boudičku a krmit je, víc nepotřebujou.

Elki
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2016 19:41
- Nahlásit

já bych radši ne musela bych je nechat vykastrovat a kdoví kolik kámošek si ještě natáhnou ) já jsem psí prostě

birma
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2016 20:43
- Nahlásit

Elki
ve chvíli, kdy máš barák a jednou je nakrmíš, tak jsou prostě tvoje Když je vysídlíš, nastěhujou se jiný. Vykastrovat je časem nech a jinak nějakej přístřešek a občas něco na zub a nebudeš muset řešit hlodavce

Xerxová
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2016 21:17
- Nahlásit

Elki zkus napsat sem forum.hadopasi.org/viewtopic.php?f=58&t=2863&start =2505 mělo by to jít i bez registrace. Zkontaktovat se s Tečkou - zdá se, že by jedno kotě mohlo sídlit někde u Kolína...

Elki
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2016 21:32
- Nahlásit

Xerxová
napsala jsem, moc díky za kontakt

birma
no já počítám s tím, že až tu bude bafat pes, tak už si další netroufnou snad

birma
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2016 21:34
- Nahlásit

Elki
no já počítám s tím, že až tu bude bafat pes, tak už si další netroufnou snad
to si troufnou. A být tebou ho asi s kočkama zkusím nějak seznámit, jinak taky můžeš občas nějaký mrtvý kotě odklízet :/

Elki
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2016 21:51
- Nahlásit

birma
ježiš, to bych teda nerada..prohnat je jedna věc, ale zakousnout, to bych asi vidět nechtěla kdyby to bylo jen o tom,že jim dám boudičku a občas něco k snědku, ale to je kastrace, očkování a vůbec veterinář..budem teď platit kupní cenu za psa, mrazák kvůli BARFu a další klasický věci kolem psa, barák..no co budu povídat,každá kačka dobrá.. a holky teda jak zjistily, že tu sem tam něco dostanou tak se nehnou..takovýto že občas přijdou tady asi nehrozí a bůhví jestli jich do tejdne nebude pět )no prostě jim radši najdu domov..kočkomil úplně nejsem

birma
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2016 22:25
- Nahlásit

Elki
očkování neřeš a kastraci může pořešit i obec. Alespoň u babičky se to povedlo (pravda je to město, vesnice by to určitě neřešila) - napsalo se snad na odbor životního prostředí či kam, že tam máme venkovní kočky, že se bojíme přemnožení a jestli by obec nemohla zajistit kastraci - oni přijeli, odchytli, nechali vykastrovat a přivezli zpět (to tedy pravda jen část, části asi našli jiné bydlení )

Elki
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2016 22:40
- Nahlásit

birma
a nemůžou nakazit něčím to nedoočkované štěně? navíc ta jedna se podezřele pořád drbe no už samo mají jména a přítel jim venku rozložil gauč, ale akci noví majitelé neodvolávám )

zbrnd
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2016 22:58
- Nahlásit

si je nechej, stenatko vyroste trochu a bude mit na chvili prima hracky...

Elki
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2016 23:05
- Nahlásit

zbrnd
no aby spíš tu hračku neměly ty dvě potvory

zbrnd
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2016 23:08
- Nahlásit

Elki
budou v cekat ve sklepe v krabici od bot, nez stendo doroste preci

Elki
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2016 00:18
- Nahlásit

zbrnd
jojo zavírám je do krabice už ted aby si zvykaly

jinak by mě zajímalo jestli můžou na štěně přenést nějakou tu nákazu..selský rozum mi říká, že ano..

Xerxová
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2016 08:29
- Nahlásit

můžou si předat spoustu potvůrek - blechy, všenky, ušní svrab... Takže odblešit (bacha přípravky na psy bývají pro kočky toxické) a odčervit - neb většina štěňat je fascinována kočičincem a žere je... Ne vždy se stihne včas zasáhnout a fujtajbl odstranit.

Infekční choroby mívají většinou různé, tam takové riziko není...

Teoreticky vzato by měla toulavé kočky řešit obec...

Elki
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2016 08:58
- Nahlásit

Xerxová
obec mi napsala, že pro ně nic udělat nemůže už zkoušim i útulek, kdyby adopce nevyšla

zbrnd
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2016 23:26
- Nahlásit

Pokud je nechcete, dal bych je do krabice a odnesl vypustit na radnici/obecní úřad třeba s tím, že vás napadly doma, útok jste odvrátila a předáváte je tímto obci.

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2016 23:42
- Nahlásit

Elki
A tak ono venkovní kočky nejsou finančně náročný, kastrace stojí pár stovek u nějakého vesnického veta, stačí jednou za čas pipetu a odčervit, případně jednou za rok očkovat, na jídlo klidně levné granule, protože si chytají myši a ptáky.
Takže bych se toho nebála. A výhoda, že pes bude zvyklej na kočky a dvě kočky si srandovně hrajou, je to lepší než televize a hlazení kočky snižuje stres.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2016 02:00
- Nahlásit

jj kocky jsou hravy
https://www.youtube.com/watch?v=ufppEQ7J7rw
nebo taky
https://www.youtube.com/watch?v=sYnFkXdi4Uo

žanda
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2016 10:55
- Nahlásit

taky mám dotaz ohledně koček, právě jsem obvolala několik institucí a vlastně výsledek nula.
prý existuje kastrační program- tak nevím tedy kde , životní prostředí mi řeklo, že je můj problém neřešitelný
a není to jen můj problém. Na chatě se nějak domluvily kočky z širokýho okolí a chodí a ted už i bydlí u nás v osadě. je jich tam asi 16..statistiku si nedělám, ted čerstvě narozená koťata- čili +6.
Ničí nejsou...některý se dají pohladit, jiný jsou divoký. Nikdo je nechce a co ted s nima????
máte nějaký dobrý nápad? jako že vyfotit a darovat- to už proběhlo a bez valného úspěchu tedy.

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2016 19:32
- Nahlásit

žanda
Ty kastrační programy dělaj kočičí nadace a útulky a tak, tak se pozeptat spíš u nich.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2016 09:50
- Nahlásit

žanda
vim, ze utulek hodonin mel kastracni program

žanda
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2016 14:04
- Nahlásit

cernej caj
to je od nás kapku daleko, pochybuji, že by se chtěli účastnit v jiném kraji.
ale děkuji, kouknu se jim na stránky.

Maya
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2016 15:08
- Nahlásit

zanda
on nikdo z dalky si myslim to delat nebude protoze musej ty kocky osobne odchytit zkus si pohledat nejakou kocici organizaci v okoli mebo kdyz tak napis alespon mesto a ja se mrknu

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2016 01:13
- Nahlásit

Elki
Naděje pro čtyři packy například - mrkni na jejich web, je tam telefon, zeptej se.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání