| Autor |
Zpráva |
Niluska
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2015 20:54
- Nahlásit
Ahoj, mam osmi mesicni stene flat coated retrivra a chtela jsem se zeptat zda mu muze nejak uskodit kdyz bude i v zime venku podotykam ze v zateplene boude.
Uz ted kdyz klesa teplota k 10 stupnum celsia mi to rve srdce ji tam nechat. Flatici venuji temer vsechen volny cas tudiz snad nijak nestrada. Sem tam si ji beru i do bytu, ale vzdy kdyz je doma strasne dychota a kouka na dvere. Prijde mi ze se ji to moc nelibi. Znam lidi co mivaji psy treba pres den doma a na noc je vyhodi i v mrazu ven. Neni to moc brutalni?? Jak resi treba tu mastnou zimni srst?? Kdyz by psa okoupali aby byl doma cisty tak ztrati ochranu proti zime ne? Zajimalo by me jak tohle resi lidi v zime kombinaci chvilku na zahrade, chvilku doma??
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2015 08:24
- Nahlásit
Niluska
ja mam pres pracovni den psy venku a odpoledne/v noci doma. Problem muzou byt ty velky prechody, kdy v hodne tuhych mrazech pes muze mit problem, ze neni dost nasrstenej a pak mu je venku zima nebo je nasrstenej moc a vevnitr to nedava. Pokud je ale pes nasrstenej a ma teplej pribytek, tak to neresim. Srst neresim, nekoupala sem jeste nikdy.
Navic doma topim pres den na 18 a v noci na 16, coz je jiny, nez kdyz ma nekdo doma bezne 25, zalezi na psu, jak snasi teplotni zmeny, ono to muze vest treba i k zanetum mocaku a tak, ze psu je vevnitr moc vedro, pak porad leha do pruvanu a na chladnou zem a muze to byt horsi, nez kdyz by byl nakonec celou dobu doma.
konkretne flaty neznam, jak na tom sou s venkovnim pobytem v zime ale predpokladam, ze by to nemuselo byt problemovy plemeno na castecny ustajeni ven.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2015 09:21
- Nahlásit
já osobně zkušenosti nemám, ale kolegyně má křížence vižly a berňáka a funguje tak, že má zateplenou boudu a výběh v zahradě, když jsou v práci. Když jsou doma, je s nimi doma - tedy i v noci. Chce to mít kvalitní boudu, na tom nešetřit.
Viděla jsem na naší feňuli, která byla na starý kolena v útulku, odkud jsme si jí brali, že jako krátkosrstý plemeno měla s pobytem v kotci dost velký problém - celý následující léto se pak nemohla donahřát na sluníčku. Jak jsou zaříezný kotce v útulku nemám šajna, ale myslím, že to nějak extra hitparáda asi nebude. Takže pokud psa ven, tak fakt si dát záležet na boudě. Plus nezapomínat na to, že psa před zimou začnu krmit jinak, než v létě, aby měl dostatek energie a zásob. Plus ještě nezapomínat v mrazech na vodu.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2015 10:16
- Nahlásit
Niluska
Pokud do zimy nepojde z těch granulí, tak to nevadí.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2015 10:53
- Nahlásit
my sme to resili infralampou nad kyblem, ale oni do toho mista chodej kadit a neberou to jako domecek, takze hodne vodu hlidat, dodavat treba vic vody vyvarem a tak... ted byli zimy dost mirny, takze to bylo v pohode ale pred par lety, kdyz sme si brali psa a byvalo v noci bezne -25 to byl vetsi masakr
|
Niluska
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2015 15:26
- Nahlásit
Jojo, já mám takový pocit, že jsem o flatech četla, že jsou jedni ze psů, kteří dokážou bez problémů plavat a lovit v téměř zamrzlém rybníce, že se k tomu možná i dřív využívali. Ale to mi přijde až moc drsné, ale vypovídalo by to o jejich přístupu k zimě.
Boudu má zateplenou, ale stejně nejradši spává před ní na dece. Doufám, že ji zima donutí se postupem času schovat. Kdyby přišli opravdu velké mrazy viděla bych to tak, že ji kdyžtak schovám do kotelny nebo do garáže.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2015 16:53
- Nahlásit
niluska
to je fajn reseni, neco, kde bude tepleji ale ne obri teplotni skok. vsak to vyzkousite a doladite podle potreby.
|
Niluska
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2015 19:34
- Nahlásit
Jedine co me stve, ze nam chlapek udelal tu boudu z jeste nevyschlych palubek a oni casem jak vyschly udelaly mezi s sebou misty mezery. Palubky jsou nastesti jen z venku za nema je silny polystyren a zevnitr osb desky kde nastesti mezery nejsou.
Myslite, ze to takhle staci??
|
Niluska
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2015 19:38
- Nahlásit
No a jeste by me zajimalo jak vyplnit cas s psikem v zime?? Ted jsme od nevidim do nevidim venku na prochazkach na zahrade, ale co v zime?? Jasny ze na prochazky se chodit neprestane ale budou asi kratsi stejne jako cas straveny na zahrade.
Jak tohle resite?
Premyslim ze si v kotelne udelam provizorni obyvak a ze tam budu s psikem blbnout😊
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2015 08:15
- Nahlásit
Niluska
No obvykle se to řeší tak, že zima nezima, se psem se blbne a procházkuje venku jako v létě. Psovi zima niijak nevadí.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2015 08:20
- Nahlásit
Maya
No obvykle se to řeší tak, že zima nezima, se psem se blbne a procházkuje venku jako v létě. Psovi zima niijak nevadí
ba naopak..ty moje dvě jelita vyžadujou bejt venku dýl než v létě..páč paničko sníííííh to je švandáááááá...a čím větší fujavice víc sněhu a větší mrááz tím lííp !!!
|
Niluska
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 07:16
- Nahlásit
A teď dámy z jiného soudku.
Zajímalo by mě jak zvládáte domácnost, hlavně s malými dětmi a přesto se plně věnovat psíkovi, aby nestrádal??
U mě jde přes týden všechno ostatní bokem a všechen čas věnuju psíkovi. Horší bude až budou děti...
Máte nějaký třeba časový plán nebo vyhrazené dny na to a na ono??
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 22:03
- Nahlásit
Niluska
na to ti nejlip odpovi kachna, ktera ma deti 3 a psi maji ted doma taky 3 pokud sem nezapomela na nejakyho hafana. Ale taky se da, vetsinou sou na to dva, kdyz se de ven s kocarkem a s ditetem, tak psa probehat, kdyz dite spi tak pocvicit a jinak pes taky hodne casu prospi... akorat asi nebude doma perfektne naklizeno...
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2015 16:35
- Nahlásit
cernej caj
na to ti nejlip odpovi kachna,
naprosty souhlas, vsak takovej frantik si rozumi nejlip zase s frantikem
|
Niluska
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2015 14:02
- Nahlásit
Jééé a poradila by mi teda kachna??? Nebo kdokoliv jiný kdo má zkušenosti. Budu moc ráda...hlavně když zjistím, že to zvládnout jde. Já jen chci, aby byli všichni spokojení a nikdo nestrádal
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2015 16:48
- Nahlásit
Zkuste napsat #gagaga_ vona snad prileti nebo doplave
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2015 17:07
- Nahlásit
Niluska
jeden pes a jedno dítě v pohodě. Já si nemůžu vynachválit různá nosítka (snad kromě ledovky). Plánovat s dětma mi moc nejde, toho času je dost, ale moc si nemůžeš určit kdy.
Třib děti a tři psi s partnerem 12h v práci už přináší pro psy omezení
Asi nejhorší mi přijde ten přechod RD/školka.
|