| Autor |
Zpráva |
Elki
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2015 11:54
- Nahlásit
Ahoj všem,
budeme si pořizovat domek se zahradou a uvažujeme, že si pořídíme psa. Nejsem si ale jistá plemenem. Kamarád nám chce věnovat štěně maďarského ohaře, až bude jeho fenka mít, ale trochu se bojím přílišné aktivity psa. Přece jen budeme občas potřebovat pohlídat a jsou i dny, kdy nemůžete trávit na procházce dvě a více hodin aniž byste psa unavili Rádi bychom středně velké plemeno, krátkosrsté, hlídače ale ne uštěkaného, aktivního, ale ne příliš "pracovního" - prostě občas si taky rád zalenoší..vyrovnanou povahu - bude ve styku s jinými lidmi i dětmi...pokud bych měla něco doplnit, ptejte se, budu ráda za každý tip! díky moc
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2015 12:53
- Nahlásit
a chcete ho mit doma anebo venku v kotci?
to by bylo taky rozhodujici, jsou plemena, ktera by venku celorocne byt uplne nemusela...
|
Elki
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2015 13:20
- Nahlásit
dobrá připomínka určitě bude mít pelech v domě
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2015 14:36 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit
lovečáka bych nepořizovala, pokud nejste vysloveně sportovně (či lovecky) zaměření. Znám dost populárních maďarů, výmaráků, pointrů, bíglů... kteří z nudy pustoší byt či zahradu a nervy majitelů a nebo odcházejí sami na procházku (obratně opustit zahradu pro ně nebývá problém). Prostě chtějí aktivity... a když je namají, tak si je najdou. Výjimky existují.
Krátká srst domů nanese méně bince (písek, větvičky) z venku, ale jinak se doma uklízí snad i hůř než dlouhá... To jen pokud chcete krátkou srst kvůli snadnějšímu úklidu. Je to pověra
Tady v sousedství je několik dobře socializovaných, milých, aktivních a přes plot obavy nahánějících (ty držky "na zip" kolem celé hlavy lidi nevidí rádi) stafbulíků (stafordšírský bulteriér)
A kdo raději nebuloidní plemeno, tak třeba střední knírač je taky zvladatelný pes, který se dobře přizpůsobí rodině a hlídat umí. Je asi uřvanější, ale to se dá u domku (zvlášť pokud spí doma a neječí celou noc u plotu) zvládnout.
Lepší je, když nespěcháte a snažíte se o vytipovaných plemenech zjistit víc. Nějaká ta návštěva na výstavě klubu, chování psů naživo... temperament se taky dědí... těžko chtít vyrovnané klidné štěně po hyperaktivní uječené feně ... prostě vědět co chci a DOUFAT, že alespoň část představ vyjde
|
Elki
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2015 15:03
- Nahlásit
díky, taky se trochu obávám, jak bysme přehnaně aktivní plemeno zvládali..zatím jsem měla jen gaučového westíka ) o těch útěcích jsem už taky slyšela.. já bych nejradši nějakého hrubosrstého psa, ale to mi bylo zamítnuto (nevím co proti tomu lidi maj, mně se líbí tenhle typ srsti nejvíc) takže jsem odkázána na línající příšeru já bych asi nejradši zlatého retrívra, myslim že je to takové akroát aktivní a přítulné plemeno, ale potřebuju dát do kupy víc plemen, aby příteli dala víc možností a od toho ohaře upustil btw ten s tou fenkou si jí pořídil do paneláku, jsem na něj zvědavá..
|
birma
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2015 15:07
- Nahlásit
Elki
pokud chceš nelínacího psa, tak zvaž ještě pudla. Povahou by střeďák nebo královák taky mohl vyhovovat
ten s tou fenkou si jí pořídil do paneláku, jsem na něj zvědavá
to bych řekla, že je u aktivního psa šumák, jestli se nudí v bytě nebo na zahradě
|
Elki
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2015 15:13
- Nahlásit
birma
to já vím, ale bohužel si nemyslím, že ho bude tak plně zaměstnávat, jak by potřeboval..
|
birma
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2015 15:14
- Nahlásit
Elki
třeba ho to donutí, když bude o nabuzeného psa zakopávat na každém kroku
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2015 17:31
- Nahlásit
je to snadný, ale odborníci kynologové to nejspíš nikdy nepochopí, buď ten pes má nějakou činnost nebo ne, pokud nemá nic jen se nažrat vykadit a spát tak je logicky větší pravděpodobnost, že se bude nudit a hledat si činnost sám ... je ale velmi nahlouplé se domnívat, že pes, který nelítá alespoň x hodin y minut po širém lánu, bude nespokojený či nešťastný
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2015 20:35
- Nahlásit
Nechcete corgiho? Asi ne, co? ;) Krom několika tun chlupů, co z něj za rok odpadnou, je to celkem fajn pes....
|
Elki
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2015 16:03
- Nahlásit
máte nějaké zkušenosti s českým strakatým psem?
|