Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Jedete na mezinárodku do ČB?
Autor Zpráva
Pavel
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2005 13:41 - Změnil/a: Pavel
- Nahlásit

Jede z Vás někdo tento víkend 8. a 9. 10. na mezinárodku do ČB a s jakým plemenem? Vystavovat, nebo kouknout?

Kimina
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2005 13:55
- Nahlásit

Ahojky,
jedeme zítra 8.10. s našim afgánským chrtem. Jdeme poprvé a do dorostu, tak to bude asi sranda!!!
Ráno musíme vyjet v 5 hod a to se nám asi nebude chtít
Ale těšíme se

Shadow
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2005 21:46
- Nahlásit

Kimina

tak dej vědet jak ste dopadli

Náhoda
# Zasláno: 8 Říj 2005 11:31
- Nahlásit

My jedeme vystavovat zítra, 9.10.05 naši kníračku. . .
Je to teprve naše čtvrtá výstava a poprvé ve třídě otevřené.
No, uvidíme jak dopadneme. . .

Anonymní
# Zasláno: 8 Říj 2005 15:45
- Nahlásit

Už jste se někdo vrátil z výstavy ČB a máte katalog? Mohu vás poprosit o obsazení plemene bulmastif (v neděli)? Pokud toho tedy není moc, ale nemělo by být... Díky moc!

Kimina
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2005 19:06
- Nahlásit

Ahoj,
už jsme se vrátili, bylo to fajn. Sunny dostal velmi nadějný 1 a hezký posudek, tak jsme spokojení.

Jinak k těm bulmastifům.
Psi dorost:
Bebe Blue Akbara
Max Fel Rott-Bull
Psi mezitřída:
Dagobert Ha-Szani Vendy
Psi otevřená:
Apollo Lucky Elba
Pi-et-ra Shadow-Fighter Gordon of Trefilio
Feny mladí:
Cappy Kissbull
Feny mezitřída:
Blue-Berry N.O.Chaos
Fanny z Oříšků
Feny otevřená:
Annie od Kamenného Jezera

Kimina
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2005 19:21 - Změnil/a: Kimina
- Nahlásit

Jinak všem kteří jedou až zítra přeji hodně štěstíčka a pohodovou jízdu.

P.S.: A nezapomínejte, že je to sice soutěž, ale hlavně je to zábava. Jezdíme tam, protože pesany milujeme, chceme vidět ostatní hafíky našeho plemene a podporujeme chov "papíráků".

Bylo mi vážně zle z jedené vystavovatelky našeho plemene, která na rozhodčí řvala, že je kráva a nerozumí tomu. Krom toho její pes vyjel po několika ostatních psech, kteří jen prošli okolo (bohužel i na toho mého, ale nic se nestalo).

Je jasné, že ten Váš pejsek je stejně ze všech nejhezčí, ale některý rozhodčí to prostě zrovna ten den nevidí, nebo se mu prostě zalíbí nějaký konkurent (i mě to někdy sluší, a někdy je to děs). Nemyslím, že to automaticky znamená, že rozhodčí je kráva, má jen jiný názor a to se v životě prostě stává.

Ale myslím, že tahle přednáška je tak trochu zbytečná, protože tady se shromažďují fajnový lidi s mozkem i srdcem na správným místě!

Anonymní
# Zasláno: 8 Říj 2005 21:08
- Nahlásit

Kimino, díky! A velká gratulace Sunnymu.

Náhoda
# Zasláno: 8 Říj 2005 22:17
- Nahlásit

Kimino, napsala jsi to opravdu pěkně. . . a gratuluji

Kimina
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2005 13:46 - Změnil/a: Kimina
- Nahlásit

Nebo, to dá nějakému svému kamarádíčkovi,nejlépe z vedení klubu
Jasně, ale tohle přece víme všichni. Je to nutné zlo s kterým se bohužel musíme smířit A kdo to nedokáže, na výstavy jezdit nemůže, protože by si zhuntoval nervy.
Strašně mě to štve, ale vím, že s tím stěží něco zmůžu. Je to stejně skorumpované, jako většina věcí v našem státě a taky nikdo neví, jak to změnit. Ale víc mě vytočí beztrestnost a protekce lumpů, než rozhodčích.
Prostě se to musí brát s nadhledem a uvědomit si, že ten Váš pes je stejně nejhezčí i když rozhodčí si to nemyslí a nebo si to myslí, ale nemůže nebo nechce to říct nahlas.

Kimina
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2005 14:13
- Nahlásit

A když už se tady v tom pitvám, chci jen dodat, že ta paní, co se tak strašně rozčilovala dostala známku výborný 4. Lepší známka než výborný přece neexistuje? Není to snad úspěch? Takové to výborný 1, 2, 3, 4 ... to už je opravdu jen a jen o vkusu jednotlivých rozhodčích (nebo o té korupci). Možná by neškodila trocha skromnosti, každý chce vyhrát, ale proč být zklamaný z výborné? Pokud vím, v zahraničí rozhodčí tolik nešetří velmi dobrými (tak jako u nás) a vystavovatelé si mezi sebou gratulují i k zisku VD.

Anonymní
# Zasláno: 9 Říj 2005 14:38
- Nahlásit

Kimino, mohla by ses mi prosím ještě u těch bulmastifů podívat, čí je pes Pie-tra Shadow-Fighter z otevřené tř.? Díky.

Jinak co se pravidel na českých výstavách týče s tebou souhlasím, pro chovatelské účely by měly být podstatné známky a pro jejich zadání jsou (měly by být) standardy jednotlivých plemen objektivními kritérii. Pořadí a tituly jsou už jen subjektivní soutěž, ale také mě mrzí, když vyhraje pes, který na to v konkurenci zjevně nemá, a chápu, že to řadu lidí odradí... Je to velká škoda, že peníze a business pronikají i sem, vždyť přece jde hlavně o naše společné soužití se psy a máme je rádi bez ohledu na počet získaných šampionátů...

Kimina
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2005 15:06
- Nahlásit

Anonymní
Pi-et-ra Shadow-Fighter
chovatel Gábor Zoltán
majitel Martoš Vladimír

Ketrin
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2005 07:25
- Nahlásit

Kimina

Přesně tak - je-li pes výborný, spokojenost. Všechno ostatní už je jen show.
A to mám doma šampionku, ale zas až tak to fakt nežeru a víc mě baví zkoušky

Anonymní
# Zasláno: 10 Říj 2005 23:12
- Nahlásit

Pro nekoho jsou vystavy to nejdulezitejsi na svete a vypada to, ze si tak leci sve mindraky ... to jsou vystavovatele, kteri pocitaji tituly svych milacku a pohary na skrini oprasuji vic, jak psy

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání