| Autor |
Zpráva |
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2015 18:03
- Nahlásit
Dá se? I v roce a půl? Pejsek je na jméno zvyklý, ale mě se teda sakra nelíbí, slyší na něj, i když my spíš přišlo, že slyší na ten tón co na něj paní používá, takže kdyby na něj volala tydýte stejným tónem, přišel by.
Vím, že lidi pejsky z útulků často přejmenovávají, jen nevím, zda je to dobré a jak na to.
Dík
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2015 18:37
- Nahlásit
Úplně v pohodě. Já teda měnila už v 10 měsících, ale podle mě to jde snad téměř kdykoliv Prostě se stejnou intonací začne volat jiné slovo a to staré se přestane říkat. Moje Bětka už naštěstí taky neslyší na Pepsi
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2015 09:25
- Nahlásit
ja si taky myslim, ze uplne v poho
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2015 09:36
- Nahlásit
ssshhhhh
dá se, neboj. i v jedenácti - LETECH . Bubi k nám přišla s jménem Blanka. Chvíli ho měla, ale protože prostě já i Brtnik všechno přejmenujeme, postupně se z ní stala Bubinka, Bubí, Bubiška, Bubínek a..........Baník Otrava. Máš vidět, když Brtnik zavolá Baníííčkůůůů, jak Bubina smaží
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2015 10:27
- Nahlásit
corgi
Bětka už naštěstí taky neslyší na Pepsi
Ježiš, ti lidi jsou fakt hráblý, takhle blbý jméno, pepsi... Ale jako, nepřekvapuje mě to...
Jinak dík všem, pejsek se jmenuje Bury, což by nebylo tak hrozné, Buráček je v pohodě, ale angličtináři vědí a prostě takový "pohřební" jméno... je prostě blbý.
Ale vůbec nic pěkného mě nenapadá, takže pokud něco do čtvrtka nevymyslíme, bude to holt Bury no.
Pište když tak tipy, něco pěkného, nejlépe nějaké klasické slovenské meno pre psikov Nemám ráda anglické a nemám ráda lidská jména pro psy. Dík za případné tipy
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2015 10:32
- Nahlásit
ssshhhhh
JÉ! Buráček! to se mi líbí hrozně moc. Měli totiž v útulku v Dášence Buráčka, děsně se mi líbil, ale nešlo to, nesedli by si s Ešátorem, byl to pejsek, kterej potřeboval trošku specifický přístup a to by v tu dobu nebylo možný,a le byla to taková moje tajná láska. Já bych mu Buráčka nechala - nejsem ovšem objektivní
Bu-rá-ček, BU-RÁ-ČEK- BU-RÁÁÁ-ČEK!
Hele hoď sem jinou fotku, než ta co je na zajímacích psech, páč ta mi nejde otevřit a já sem děsně zvědavá.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2015 16:44
- Nahlásit
ssshhhhh
Bych řekla, že uprostřed všech těch změn si ani nevšimne, že najednou slyší na jiný jméno
(a Buráček, Burák je super )
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2015 17:31 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
PetraK
Baníííčkůůůů
živě slyším, jak by na ní volal ne zcela slušný kamarád Netopýr
ssshhhhh
myslíš, že na to bude vůbec slyšet? Já mám zkušenost, že ta jména jsou spíš taková rozlišovací pro potřeby ošetřovatele, psi z jeho změny trauma nemívají
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2015 17:48
- Nahlásit
kachna_
On není v útulku, je v dočasný péči. Je tam on a s ním fenka labroše. On už je tam od štěněte a co jsem zaznamenala, slyší na to dobře. Je fakt poslušnej, snad ho to trochu odnaučíme
birma
uprostřed všech těch změn si ani nevšimne, že najednou slyší na jiný jméno
No to si taky říkám.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2015 19:18
- Nahlásit
ssshhhhh
já jsem jméno taky změnila (a to na to původní reagoval). v pohodě.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2015 22:38 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
ssshhhhh
jednou jsem jméno neměnila (od chovatelky). myslím, že to byla kravina.
Jinak Burák se mi ale líbí, páč přece:
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2015 23:14
- Nahlásit
já jméno tedy neměnila ani jednomu psovi, ale vzhledem k tomu, že Adam krom Adame, Ádo a Adýs slyší i na Zlatíčko, Zlatko a podobný zhůvěřilosti, taky si myslim, že fakt problém mít nebudeš
Jestli budeš měnit jenom na Buráka, tak to možná ani nepostřehne, že byl přejmenován
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2015 07:23
- Nahlásit
birma
Ádo a Adýs slyší i na Zlatíčko, Zlatko a podobný zhůvěřilosti,
taky pravda, ze feri slysi na feri i na prdelku ono vlastne spousta psu ma i prezdivky a vic jmen a nauci se na to
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2015 08:44
- Nahlásit
ssshhhhh
jak na to
Ještě tu nezaznělo, že metodicky správně, aby to pes co nejrychlejc pochopil, to má být tak, že se nové jméno předrazí před to staré a nějaký čas se používají obě.
Když začne dobře reagovat už na to nové, po něm následující staré se vypustí a je to.
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2015 15:17
- Nahlásit
Jejej.. v útulku mýmu (tehdy 3 letýmu) dali jméno Drak, mně se líbilo, tak jsme mu ho nechali. Ale já mu říkám asi tak dvaceti dalšíma jménama, podle nálady. Od odvozených (Drakosi, Dračeno, Dračule) přes Ducane (jak do mě ducne hlavou mezi nohy když chce drbat), Myšáku, Myšule, Myško Plyško, Mazlane, Bubáku, Tatare, Chachare, Jantare, až po Blboune, Ňuňasi, Čuňasi, Šupáku, Trdlochu, Pletáku Smetáku, Motáku (když mě zlobí nebo se plete).. takže pro jistotu slyší na cokoliv, i na Pocem, Dešsem, Jáseztebezjebnu, Ňamňamňam, Podivejcomám a podobně..
|