| Autor |
Zpráva |
birma
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2015 14:03
- Nahlásit
Kdo se přesunujete spolu se psem hromadnou dopravou, jakou máte zkušenost s meziměstskými autobusy? Vím, že záleží na řidiči a vzít mě nemusí, ale když nepočítám jednu asi 20 minutovou cestu úplně prázdným busem v chumelenici (to by nás tam nechal snad jen vyložený sadista), tak jsem naposled jela meziměstským asi před 8 lety a nevím, jak velké je riziko, že nás řidič nevezme. Plánuju výlet a nerada bych uvízla večer 17 km pěšky od vlaku...
|
impact
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2015 14:07
- Nahlásit
birma
Jak velkýho máš psa?
Jinak se hlavně podívej, jestli bere konkrétní dopravce na konkrétním spoji i psy. už se mi stalo, že mi řidič dálkového řekl my pejsky nebereme, tssssssssss, zavřel dveře a jel. A já zůstala stát s otevřenou hubou. Další zkušenost - taška, ze které čučí hlava nestačí. Buď komplet uzavřená bedna a nebo taška, ale plus náhubek.
Jezdila jsem pár let po besedách busama a stát mě nechali jen dvakrát. Ten dálkáč a pak u nás bo jsem měla tašku, ale ne koš.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2015 14:10
- Nahlásit
impact
necelých 30 kilo, takže taška nehrozí
Z dopravců vím, že nebere Student Agency, tohle je ČSAD Česká Lípa, to by snad plošný problém být neměl.
Jak nad tím uvažuju, tak jim asi zítra zavolám a vyptám se
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2015 14:18 - Změnil/a: aňoňouma
- Nahlásit
birma
Nikdy jsem neměla problém. Jednou nás řidič dokonce (po troše přemlouvání - kamarádka to umí ) vzal do autobusu partičku se šesti velkýma psama a kočárkem, a to už v buse jeden pes byl.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2015 14:24
- Nahlásit
aňoňouma
Dík, tos mě dost uklidnila, fakt nerada bych uvízla na noc bez spojení domů
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2015 14:27
- Nahlásit
za 5 letproblem 2x, jezdim casto. zjoztit si podminky a vetsinou mam zkusemosti dobry. student agency je jina liga nez mistni vsad co stavi v kazde prdeli. pokud je tam jeden spoj, tak bych doufala ze to bude ok. ja mam obavytteba az pri dvpu az trech spojich. ale I proto preferuji vlak
|
impact
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2015 15:00 - Změnil/a: impact
- Nahlásit
birma
ČSAD Vsetín taky ne, dálkař teda.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2015 15:11
- Nahlásit
impact
CŠAD Vsetín taky ne, dálkař teda.
Tyjo, tak ono je to rozšířenější, než jsem myslela, jo? To jsou mrchy!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2015 15:49
- Nahlásit
dalkar obecne je na tom hur, ale ty co stavi v kazdy define sou vetsinou ok. jednousme s knigou jeli dalkarem a taky nas tam nenechal, ale meli sme jen grace. podminkysem nezkoumala.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2015 15:54
- Nahlásit
birma
všeobecně dobrý, jen jednou mě nechal zaplatit za psa v tašce a ještě pyskoval
|
impact
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2015 15:56 - Změnil/a: impact
- Nahlásit
Ještě si pamatuju, jak jsem jela kdesi od Slap z kurzu, jel tam jeden spoj ráno a jeden odpoledne. Nastoupila jsem na zastávce kdesi v lesích, jel řidič, já, Mafiánek, kolegyně a nějaká bába. Na další zastávce chtěl přistoupit nějaký turista se psem aaaaaa překvapení, řidič ho nevzal, že už v buse jeden pes je. To jsem si tehdy říkala, že to byla fakt z prdele klika, že to nebylo naopak, bo to byl jedinej spoj a domů jsem to měla asi osm hodin.
Obecně nemám busy ráda.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2015 18:33
- Nahlásit
birma
Podívej se do jízdního řádu toho konkrétního spoje, když něco nepřepravujou, je to tam napsaný.
Já jezdím často busem, kterej sice přepravuje psy, ale nepřepravuje kočárky a to jsou výstupy každou chvíli, teď naposledy v pátek paní byla sprostá na řidiče jak dlaždič. Asi neuměj ty lidi číst nebo co.
|
hafanaja
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2015 14:51
- Nahlásit
Vlaky jsou v pohodě, autobusy jsou bohužel jak kdy. Hodně je to o jednotlivých řidičích. Bohužel. My jsme převážně cestovali s malým psem, takže problémy vesměs nebyly, i když přiznávám, že pokud už si mám vybrat mezi autobusy a vlaky, raději volím vlak. Jinak pokud si nejsi jistá, nebo se chceš ujistit, jestli ti na tom spoji psa vezmou, je asi lepší se informovat přímo na ten konkrétní spoj, se kterým chceš jet. Koukni třeba tady na vlakové a autobusové jízdní řády když si vyhledáš konkrétní spoj a klikneš na něj (ikona vlaku či autobusu) ,tak v levém sloupci se zobrazí modrým nápisem název dopravce. Po rozkliknutí se objeví kompletní informace, telefon, mail. Tak pokud jsou pochybnosti, opravdu si raději zavolat. Mě se tedy ještě nestalo, že bychom byli se psem přímo vyhozeni, i když řidiči dávali najevo svou nevůli. A asi bych tedy pak dala najevo svou nevůli já. Jsem totiž dost nervák . Ale je pravda, že častěji jezdíme vlakem, když už ne autem. Přece jen to je i pohodlnější. Ale chápu, že všude se vlakem prostě dostat nedá.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2015 15:14
- Nahlásit
hafanaja
nakonec jsem to vzdala a prostě budem dál jezdit jenom vlakem nebo autem, ale docela mě to mrzí, protože na spoustu míst se vlakem nedostaneme.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2015 16:47
- Nahlásit
birma
furt to rikam, ze nej pes je pes na baterky, vypnes, slozis a hotovo
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2015 18:28
- Nahlásit
hafanaja
vlaky regiojet (od student agency) psy neberou... vyhoda je, ze skoro nikde v cr nejezdi
zbrnd
na cestovani urcite
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2015 18:50
- Nahlásit
cernej caj
vlaky regiojet (od student agency) psy neberou..
To je divne, protoze pan Jančura tvrdí, že:
"není důležitý jak dlouho a moc jeho projekt prodělává, ale jestli pomáhá světu, on totiž nepodniká pro peníze"
http://video.aktualne.cz/dvtv/jancura-po-ceskych-d rahach-chceme-nahradu-skody-710-milionu/r~b11e3d34 e44411e4a4c00025900fea04/
zhruba v čase 3:50
Tos mě prostě pobavil černočajíku, díky Ti!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2015 19:00
- Nahlásit
zbrnd
to teda nevim, jestli si spis nepobavil hlavne sam sebe tim, ze zas vis vice nez my
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2015 20:47 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
cernej caj
nerozumim tak tys vedela, ze do jeho vlaku nesmi psi, ja to nevedel-tedy me pobavila ta konfrontace jeho vyroku a cinu, na jedny strane podnika pro dobro lidi na druhy strane do jeho vlaku nesmi psi, coz je dnes docela unikat ne?
|
Nancy
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2015 20:57
- Nahlásit
Mně teda dálkáč zatím vždycky vzal,ale pes musí být čistý (žádné bahno nebo koupel v rybníce) a musí mít ''opravdový'' náhubek.Ohlávka nestačí.Já jsem teda zatím jela jen párkrát za známou na návštěvu.Pes je na pohled čistý,má krátké vodítko a kovový koš.Způsobené leží pod sedačkou a nedělá bordel.Problém nebyl.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2015 21:09
- Nahlásit
zbrnd
na jedny strane podnika pro dobro lidi na druhy strane do jeho vlaku nesmi psi
tak asi podniká pro dobro těch lidí, co nemají rádi ve svém okolí psy
Nancy
pes musí být čistý (žádné bahno nebo koupel v rybníce) a musí mít ''opravdový'' náhubek
tak opravdový náhubek, krátké vodítko a slušně ležícího psa považuju za samozřejmost. Jen ta čistota... pokud vyrážíme na výlet, tak je to většinou trasa 30 - 50 km, jdeme to celý den a i když mám psa, co nemusí vymést každou blátivou kaluž, tak fakt neumím říct předem s jistotou, že neproběhne mokrou trávou a pak po prašné cestě, nebo že nebude lejt, nebo to ze žízně nějakým bahnem nevezme. Stejně tak já sedávám na mezích a vracívám se domů pěkně zaprášená v případě mokra i zabahněná a fakt to bez toho neumím
Překvapivě ve vlacích to nikomu nevadí, průvodčí jsou na nás i tak milí
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2015 21:35
- Nahlásit
birma
jo a navíc pro dobro psů bo čím méně psův tím větší dobro pro ně, takže on tu psí problematiku vidí asi stejně jako já huráá
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2015 07:43
- Nahlásit
zbrnd
-tedy me pobavila ta konfrontace jeho vyroku a cinu,
vtip je v tom, ze tys vedel, ze jde o konfrontaci, takze s moji informaci ses moh zasmat
no co jsem tak mela moznost zazit, tak ty jeho vlaky sou jako jeho autobusy na kolejich. Si koupis jizdenku na presnej spoj a je to automaticky mistenka a pokud v tebou danym case neni zadna sedacka volna tak proste nejedes. Neexistuje, ze bys stal v ulicce.
birma
tak asi podniká pro dobro těch lidí, co nemají rádi ve svém okolí ps
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2015 08:21
- Nahlásit
cernej caj
vtip je v tom, ze tys vedel
no proto jsem Ti to hned napsal, aby ses mohla zasmát také
Neexistuje, ze bys stal v ulicce.
jj je to lidumil, to se vědělo už když začínal s těma brigádama, ale tu práci prostě zajistit uměl, takže se spousta lidí nechala ráda zotročit ..
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2015 09:12
- Nahlásit
zbrnd
jojo, ja se taky zasmala
jinak teda moc nevim, o jakych brigadach mluvis ale teda ty jeho vlaky... jako je hezky, ze dostenes 0.25l rajec a muzes mit capucino zdarma, ale taky se vsude vali hromada ocucanych flasek, kdy se lidi napili a nechali valet, ani si je treba nevzali s sebou... to je jako na stranu 1 pekna pozornost na stranu dva hromada vyhozenych petek a vody, o kterou lidi ani nestali...
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2015 13:41
- Nahlásit
cernej caj
mluvim o brigadach, kdyz zacinal, krome Au pair nabizeli pro studenty i jinou praci, pokud me pamet neklame teda
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2015 14:43
- Nahlásit
zbrnd
aha tak to ja nevim, pac ja jen pamatuju, ze student agency vytlacila ceskej narodni, kterym sem do praglu jezdivala a jinak stejne vetsinou jezdim vlakem a jinak toho pana vubec nesleduju takze obecne jen obcas vidim jeho busy nekde ve meste nebo na silnici
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2015 17:34
- Nahlásit
cernej caj
ja ho taky nesleduji, ale ten rozhovor s Drtinovou se prostě nedal zapomenout .... musi to byt zajimava diagnoza ) Vlakem jsem jel naposledy snad v minulym tisicileti ...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2015 19:12
- Nahlásit
zbrnd
pravda,mit ridicak by melo jiste vyhody
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2015 21:47
- Nahlásit