| Autor |
Zpráva |
purpurka
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2015 12:02
- Nahlásit
Ahoj,
máme takový problém.
Naše dvouletá fena NO požírá vlastní výkaly. Myslím, že stravu má vyváženou, vitamínů dostatek, má psího kamaráda, se kterým si může hrát - sama tedy není, věnujeme se jí, co to jde.
Četla jsem, že u štěňat je to normální a vyrostou z toho, ale u takto starého psa..
Nevíte prosím, co s tím?
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2015 12:30
- Nahlásit
purpurka
Myslím, že stravu má vyváženou
A čím je tedy krmená?
A výkaly požírá vždy? Na vycházce, na zahradě? A dělala to vždy nebo to najednou začlo?
|
purpurka
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2015 12:43
- Nahlásit
ssshhhhh
je krmená barfem
výkaly požírala odmala, pak to cca v roce přestalo, ale tak před třemi měsíci to začala dělat znovu
na vycházce jí to nedovolíme, ale když běhá po zahradě, tak ji nemůže hlídat 24hodin denně - občas ji u toho prostě načapáme, nebo jde vidět, že tam byl bobek a záhadně zmizel
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2015 12:49
- Nahlásit
purpurka
Tak ono to nebude nikterak škodlivé, spíš prostě divné, třeba by Walda věděl, jestli se tu objeví, co by mohlo být příčinou. Už teda že s tím přestala až v roce mi přijde neobvyklé. Mě to holky dělaly tak do třech měsíců, psi co jsem měla dříve to nedělali nikdy.
Myslela jsem, zda to třeba nezpůsobuje nový přírůstek, ale štěněti je osm měsíců jestli se nemýlím, tak to je divné, že to fenka začla dělat až před třemi měsíci. To nové štědno máte ode kdy? A žere jen svoje, nebo i po něm?
Já se teda v téhle etologii psů moc nevyznám, ale přijde mi to zvláštní.
|
purpurka
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2015 12:52
- Nahlásit
ssshhhhh
ano, štěňátku je osm měsíců, máme ho už půl roku. Úplně v pohodě ho přijala, hrají si spolu.
žere jen svoje
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2015 14:13
- Nahlásit
ssshhhhh
Já se teda v téhle etologii psů moc nevyznám, ale přijde mi to zvláštní.
podle mě je to prostě zlozvyk, ale jak se zbavit něčeho, když nemůžeš mít 100% pod kontrolou, že to pes udělal, to nevím
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2015 14:56
- Nahlásit
purpurka
Není to normální ani u štěňat. Často to dělají štěňata vyrostlá v kleci nebo kotci, kde si kadila pod sebe, k tomu třeba nedostatečná výživa (ne nutně týrání štěňat hlady - když chovatel mrskne do kotce jednu velkou mísu pro všechna štěňata a už nedohlédne, aby se nažrala i ta slabší, výsledek je stejný), nedostatek podnětů a nuda na malém prostoru, kde není co jiného dělat než to po sobě žrát... Štěňata odchovaná s dostatečnou hygienou a socializací svoje hovna nežerou.
Ve dvou letech je to už zažitý zlozvyk. Jediné, co mě napadá, je venčit, venčit a venčit, aby kadila jen venku a na zahradě už ne... což se pochopitelně snáz řekne, než udělá.
|
purpurka
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2015 15:12
- Nahlásit
aňoňouma
dáváme jí k dispozici i hračky
problém je, že je hrozně rychlá - dneska jsem si všimla, že se chystá na zahradě udělat bobek - šla jsem pro lopatku, abych to uklidila, a než jsem se asi za 20 sekund vrátila, už to baštila
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2015 16:46 - Změnil/a: aňoňouma
- Nahlásit
purpurka
To chce postřeh a lopatku proklatě nízko u pasu Nebo v kapse pohotovostní pytlík - prodávají se i takové, které vypadají jako igelitové, ale dají se dát do kompostu, kde se rozloží.
dáváme jí k dispozici i hračky
Já nemluvila o vás, ale o chovateli, od kterého jste ji koupili. U něj si to pravděpodobně zafixovala, u vás se ten zlozvyk už jen táhl dál a dál...
|
purpurka
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2015 17:17
- Nahlásit
aňoňouma
už se vidím, jak furt chodím s lopatkou a číhám
ona je ale prostě někdy tak pitomá - člověk jí dá kloubovou kost, aby si ji mohla ohryzávat, trochu se zabavila, a ta husa ji zahrabe; se svýma hračkama si nehraje, ale malé je krade
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2015 17:48
- Nahlásit
aňoňouma
Není to normální ani u štěňat. Často to dělají štěňata vyrostlá v kleci nebo kotci, kde si kadila pod sebe, k tomu třeba nedostatečná výživa (ne nutně týrání štěňat hlady - když chovatel mrskne do kotce jednu velkou mísu pro všechna štěňata a už nedohlédne, aby se nažrala i ta slabší, výsledek je stejný), nedostatek podnětů a nuda na malém prostoru, kde není co jiného dělat než to po sobě žrát... Štěňata odchovaná s dostatečnou hygienou a socializací svoje hovna nežerou.
Mno jo, moje jedna čuba to taky dělala (byla z blbejch podmínek), ale po měsíci u nás to dělat úplně přestala, tady mě překvapuje, že to dělala až do roka, pak po cca devíti měsících začla znova.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2015 17:50
- Nahlásit
purpurka
člověk jí dá kloubovou kost, aby si ji mohla ohryzávat, trochu se zabavila, a ta husa ji zahrabe; se svýma hračkama si nehraje, ale malé je krade
Tak ale na tom nic divného nevidím. My máme zahradu samej "poklad". Výborný je, když najednou přitáhne vepřovou hlavu co si zahrabala na zahradě před měsícem, to je chuťovka.
|
purpurka
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2015 06:14
- Nahlásit
jako mně nevadí,že si to zahrabává - já si na anglickém trávníku nezakládám :-D ale ona pak smutně chodí, že nemá kost
a jestli ty bobky žere z nudy, tak je to pak těžké - člověk ji chce zabavit a ona takhle :-D
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2015 21:37
- Nahlásit
purpurka
si říkám, že je možná možné, že to i s odstupem třeba má souvislost s novým přírůstkem. I když štěně přijala a tak...
Jak jste se jí věnovali předím (nějaký výcvík, spešl zaměření, zábava, aby se nejen proběhla, ale i pracovala?)
a jak se jí věnujete teď?
naše stará fenka, když jsme přivedli domů štěně, tak po nějaké době, i přes mou velkou snahu - byla jednu chvilku prostě .......... jiná. Je to moudrý pes, s pevnou povahou, umí brát život tak jak jde, ale i tak bylo prostě vidět, že to pro ní změna je. A to i přes to, že vše jsme udělali tak, aby to na ni mělo minimální dopad, s tím, že ona byla a je stále ta první a nejdůležitější. Zintenzivnila jsem tedy v tu dobu ještě víc svou pozornost nasměrovanou pro ní. Začali jsme intenzivnější cvičit - protože to jí vždy moc bavilo, udělala jsem ještě další věci /víc mazlení, víc povídání si.... , ještě víc samostatných procházek - třeba k mojí mámě, kterou ona miluje a máma má vždy připravený něco na zub/. Pomohlo to.
|
purpurka
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2015 17:52
- Nahlásit
PetraK
snažíme se jí věnovat o to víc
neváhám ji použít jako vzorový model pro malou Jde vidět, jak si to pak ovčanda užívá, že prckovi může předvést, jak to dělá velký pes
zkusím ještě víc zintenzivnit kontakt s ní... nevím, co se do děje
připadá mi nervozní, nesoustředěná, ožírá nám dokonce obložení baráku, i když ví, že je to fuj
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2015 21:17
- Nahlásit
purpurka
Kdyz si rodice k malemu jedinackovi poridi druhe dite,co udela to prvni? Zacne se casto chovat jako mimino,aby pripoutalo pozornost rodicu zase stoprocente na sebe.Treba se zacne i pokakavat,i kdyz bylo stopro cistotne,neni v tom podobnost?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2015 22:10
- Nahlásit
sicluceatlux
neni v tom podobnost?
no právě, já si myslím, že v tom může být zakopaný pes. Já bych přidala na kontaktu - nejen cvičícím, prostě mít čas vyhrazený jen a jen pro ni. Jít jen spolu ven, někde si sednout, pomazlit se, dát si jen tak pár piškotů, říct jí jak je nejúžasnější na celým světě a že co by si bez ní počali . Prostě mít čas vyhrazený jen pro ni. Ono hodně dělá i to, že většina lidí, když je člověk potká se dvěma psi, tak se věnují jen tomu malýmu roztomilýmu smradovi. V ten moment se já intentzivně věnuju Bubině. Je to spousta detailů, který si myslím, že psinu utvrdí v tom, že se s ní pořád počítá, nejen dát první žrádlo, ale vždy odměňuju jako první jí (za společný příchod, při společném cvičení), z bytu jde taky vždy první, dovnitř taky, první utírám tlapky jí.... atd, atd.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2015 02:18
- Nahlásit
pozirani vykalu coby etologicky problem...tady nekdo nejspis nema vyvazenou stravu ....
|