| Autor |
Zpráva |
makcule
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2015 19:24
- Nahlásit
Ahojky. Mám dva psy, 8 a 5 let, a plánuji se s přítelem stěhovat do společného bytu. Nyní žiju s mamkou, která má svého psa, 7 let. Všichni tři psi jsou zvyklí žít od malička spolu. Jak dlouho myslíte, že si budou na to rozdělení zvykat? Bylo by lepší pořídit mamce ještě jednoho psa? Navíc mí psi jsou zvyklí na mamku, jsou s ní prakticky neustále a po odstěhování už tam s nima mamka nebude.
S tím souvisí další problém, nejsou zvyklí být více než cca 5 hodin sami doma (většinou s nima někdo je 24 hodin denně), já ale chodím do práce a přítel taky, a tak přemýšlím, jak to co nejlíp zařídit. Tak jako tak budou muset být sami doma víc než 5 hodin. Jsou dvě možnosti:
1) byli by doma sami každý den pravidelně 9 hodin
2) dvakrát týdně by byli doma sami kolem 11 hodin, s tím, že bych je mezi tím zajela z práce na půl hodiny vyvenčit, a třikrát týdně by byli sami doma cca 7 hodin.
3) ještě je jedna možnost a to dvakrát týdně je zavést ke kamarádce, ale tahat je přes celý město ráno a večer trolejbusem a tramvají se mi moc nechce.
Fakt nevím, jak to vyřešit, pořád to celý zvažuju, co je pro ně lepší.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2015 12:19
- Nahlásit
makcule
bych mamce primarne psa neporizovala a pockala, jak si zvyknou, coz muze chvili trvat.
jestli umi byt sami doma 5h v poho, 9h kazdej den nebude asi problem doladit. zezacatku by teda chtelo asi zjistit, jeslti stehovani do novyho jim nejak nezamavalo s rezimem, ale pokud zvladnou 5, tak by meli zvladnout i celou pracovni dobu asi bez problemu.
navic dle me je lepsi pravidelnej rezim kazdej den 9h nez 2x 11 a pak 7
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2015 14:21 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
makcule
mamku už nevzpomínáte, tak se asi stěhujete dál...? Ptám se proto, jestli by mamka nemohla zpočátku docházet k vám psiska jak vyvenčit, tak aby to pro ně nebyl až takový šok. Pomalu by si pak odvykali, že už tam není pořád...
Kamarádka se také od rodičů odstěhovala a bylo to podobné s tím, že doma nezůstal žádný třetí pejsa. No a taťka má možnost jí je jezdit venčit přes oběd a kámoška je ,,k babi a dědovi" a do známého prostředí - vozí pak ještě na víkendy
|
makcule
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2015 18:29
- Nahlásit
worick
Bohužel mamka jezdit nemůže, nestěhuju se nijak extra daleko, autem asi dvacet minut, ale bez auta je to je to hodina tam, hodina zpátky. O víkendech ji budem navštěvovat, takže je úplně neodříznu od ní.
cernej caj
Vezmu si týden dovču, takže režim kdyžtak doladím. Asi bude fakt lepší, když budou sami pravidelně stejnou dobu.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2015 01:50
- Nahlásit
makcule
Zdá se mi 11 hodin na nevyvenčení hodně.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2015 08:21
- Nahlásit
Vlčáčková
však píše, že mezitím krátký venčení
jinak myslím, že psi si zvyknou a nijak bych takovou situaci nehrotila a zbytečně nekomplikovala, prostě nastavit nový pravidla, tolerovat zkraje nějaký nehody a časem se to zajede, ono obvykle tohle řeší akorát lidi, psi ne, ti se přizbůsobí a jedou dál
|
makcule
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2015 16:44 - Změnil/a: makcule
- Nahlásit
Vlčáčková
v těch dnech, kdyby tam byli tak dlouho, bych je zajela vyvenčit.
Maya
něco podobnýho mi řekla i kolegyně v práci, že až je tam nechám samotný 9 hodin, že to budu prožívat jen já a psi budou v pohodě tak doufám, že to tak opravdu bude
|